Keresés

Részletes keresés

STEVE.5 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 706
Vagy csak nem sokakat érdekel a probléma, ezért nem izgulnak a kérdéseidre:-)
Előzmény: Törölt nick (705)
palmaddict Creative Commons License 2006.08.13 0 0 699
Helló!

Egy költözés során nálam maradt egy ex-rokon (elvált férj) cucca, benne egy 9mm-es Keserû flóbert és egy 6mm-es Röhm Little Joe (nikkel) riasztópisztoly(?). Laikus lévén ennyi infot tudtam róluk összekaparni.

Gondolom, ezeket (vagy csak a flóbertet?) jelen pillanatban illegálisan birtoklom. Az a kérdésem, hogy hogyan tudom megoldani ezt a dilemmát? Szívesen eladnám / elcserélném õket pl.marker (paintball) pisztolyra. Ha valami JÓSZÁNDÉKÚ ember segítene, megköszönném.

Ja, mindkét stukkernek van egy apróbb gondja, a Keserûn a kakas (így hívják?) nem üt rá rendesen a töltényre, csak sokadik próbálkozásra sül el, a Röhm oldalán pedig a biztosítószeg(?) ki van akadva, így a forgótár sem rögzül. Szerintem gyakorlott emberke félóra alatt képes mindkét próblémát orvosolni.

Ha hülyeségeket beszéltem, bocsi, tényleg nem értek a témához.

Üdv,
P.
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.05 0 0 698

ME flobert!

egy kicsit keson reagalok a kerdesedre,de ma jartam eloszor ebben a topikban.

tehat velemenyem szerint:

az ME flobertek nem rossz minoseguek,sot!!!parszaz darab pisztolyt megfogtam az elmult idokben,nemelyik èles silanyabb minosegu.

nekem peldaul egy TELJESEN acel, gyunyuru famarkolatos ME 38 magnumom van 4mm-es,4 "-os cso.

normalis loszerrel hibatlanul mukodik,es nagyon pontos.tavaly bevizsgaltattam,es engedelyeztettem.minden OK vele.

ha erdekel,ELADO

kovax@vipmail.hu

Előzmény: ME flobert (624)
STEVE.5 Creative Commons License 2006.08.05 0 0 697
Köszi.
Ez a gumilövedéskes szörnyedvény nem nagyon izgath.
...de, ki tudja.
Mindig tanul az ember:-)
Előzmény: gvass1 (693)
Röhm2 Creative Commons License 2006.06.20 0 0 696
Tudnál segíteni vagy tényleg egy baromi nagy bunkó vagy? Én szereztem 5,5-ös légpuska csövet és el is adtam, mert ez legális! Te miért ijesztgeted a kuncsaftokat? Hiszen törvényes a forgalmzása! Nem tudod beszerezni? Kérj segítséget a KERESKEDŐKTŐL!:-))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: gvass1 (693)
Röhm2 Creative Commons License 2006.06.20 0 0 695

Weihrauch 6"-os flobert pisztolyt vennék! Ajánlatokat emailben kérem!

STEVE.5 Creative Commons License 2006.06.20 0 0 694
Most ment a "királyi" tv-ben a Flobertek engedélyeztetésének határidejéről szóló riport.
Június 30 (!) után kettőtűnyócév:-(
Hogydögűjjenekmeg:-(
gvass1 Creative Commons License 2006.06.10 0 0 693

"De mi az, hogy "6 mm S&B hüvely - 25 Ft" ??? "

25 J-os gumilovedekeshez valo.

Lovedekkel egybeszerelt 6 mm Flobert tolteny RWS, ha van eppen, akkor 45 ft/db

Előzmény: STEVE.5 (690)
omen007 Creative Commons License 2006.06.08 0 0 692
Téged is elkapott a "gépszíj"? Én is beleszerelmesedtem............ az előltöltösökbe :))
Előzmény: GoodGhost (688)
JIMI84 Creative Commons License 2006.06.08 0 0 691
Hát ezt eszi a keserű gumibogyeszos revkó!!:-)
Előzmény: STEVE.5 (690)
STEVE.5 Creative Commons License 2006.06.08 0 0 690
Na, jó.
Nagynehezen:-))) megtaláltam a honlapotok címét.
De hülye cím - vaze. Nem vagyok képes megjegyezni.
...vagy már hülyülök:-)
De mi az, hogy "6 mm S&B hüvely - 25 Ft" ???
STEVE.5 Creative Commons License 2006.06.08 0 0 689
Szia!
Ha még ébren vagy, mennyi a 6 mm-es Flobert (S&B) nálatok?
Előzmény: gvass1 (684)
GoodGhost Creative Commons License 2006.06.08 0 0 688

Örülök, hogy nincs már gond, az én ME-met is elvitték azonnal a vateráról:)

Most jön a spórolás az elöltöltősre.

Előzmény: omen007 (687)
omen007 Creative Commons License 2006.06.07 0 0 687
Kösz a tanácsot, a helyzet megoldódott magától, 2 ember felüllicitált.
Előzmény: GoodGhost (686)
GoodGhost Creative Commons License 2006.06.07 0 0 686

Alapvetően sehogy. Legalább is úgy tudom.

Találkozz az eladóval, és találj hibát a cuccon, amire hivatkozva nem veszed meg, vagy beszélj vele, és mond el, hogy közben világosítottak fel, hogy mennyire más ez, mint amit Te eredetileg szerettél volna.

A második a korrektebb megoldás, de az elsőbe se nagyon tudnak belekötni technikailag, csak pofa kell hozzá.

Előzmény: omen007 (685)
omen007 Creative Commons License 2006.06.04 0 0 685
Hogyan lehet töröltetni?
Előzmény: JIMI84 (634)
gvass1 Creative Commons License 2006.06.04 0 0 684

"Tudom hogy nem lőszer, de a bekezdésből az derül ki, hogy lőszer elemet tartalmaz, amelynek a birtoklása szabálysértés."

Bitte, bitte olvasd mar tovabb...most neztem meg, aszittem hogy vilagos.

A rendorseg ROSSZINDULATA eseteben ervelnek csak ezzel a faszsaggal (valszeg szegeden is), holott loszerelem (lopor, csappantyuzott huvely) a nyilvanvaloan szabadon tarthato gaz-riaszto toltenyben is van!

De ez a kocsog rendori erveles JOGELLENES.

Előzmény: researcher (683)
researcher Creative Commons License 2006.06.04 0 0 683

Elolvastam az egész bekezdést.

Tudom hogy nem lőszer, de a bekezdésből az derül ki, hogy lőszer elemet tartalmaz, amelynek a birtoklása szabálysértés.

Én azt hittem, hogy teljesen kóser az aggályom azzal kapcsolatban, hogy nem adtak nekem, erre most látom, hogy van egy olvasat, ami szerint nem...

Előzmény: gvass1 (682)
gvass1 Creative Commons License 2006.06.04 0 0 682

Ha mar meguti szemed egy mondat, miert nem olvasod el az egesz bekezdest, heee?

Es akkor nem kellene itt megkerdezni, ugye.

NEM, nem enegdelykoteles loszer a flobert toltenye!

Előzmény: researcher (681)
researcher Creative Commons License 2006.06.04 0 0 681

Kérdésem lenne,

A legújabb Kaliber jog és fegyver rovatában megütötte aszememet egy félmondat, ami nagyjából így nézett ki: és aki nem engedélyezteti a flóbert pisztolyát, a környező országokból be fogja tudni szerezni hozzá a municiót. Ez most azt jelenti, hogy kell engedély flóbert töltény vásárláshoz?

A kérdésem tehát: ha veszek kint 400 db flóbert töltényt, és elkapnak a határon, mi történhet velem?

Mi a helyzet ugyanebben az esetben feketelőporrak és csappantyúval?

gvass1 Creative Commons License 2006.06.03 0 0 680

Bolcs dontes, nezzel at az eloltoltos topikba, es mindenki lelkesen fog segiteni.

Előzmény: GoodGhost (679)
GoodGhost Creative Commons License 2006.06.02 0 0 679

Átgondoltam, és azt kell mondanom, hogy igazad van.

Az Me a vaterán, én meg azon töröm a fejem, hogy fogom ezt az asszonynak baadagolni:)

Lássuk az elöltöltős szépségeket, egészen begerjedtem rájuk különösen a revkókra.:)))

Előzmény: gvass1 (661)
gvass1 Creative Commons License 2006.06.02 0 0 678

Ha holnap a rendorseg azt is parancsba adna a boltosoknak, hogy ciganynak, negernek, indiannak sem adhatnak el, azt ugyanugy betartanak, mert FELNEK.

Mas kerdes, hogy sok gumicsizmaarus barmire rabolint, amit a jard mond neki, mert lusta elolvasni a hatalyos jogszabalyt, de ha esetleg megprobalna is, buta a felfogasahoz.

Előzmény: researcher (677)
researcher Creative Commons License 2006.06.02 0 0 677

Nekem alapvetően semmi bajom nincs a fegyverboltosokkal.

Az említett háromból kettő normálisan viszonyult hozzám. Azzal vizont bajom van, hogy felhívtam a megye összes többi fegyverboltját, és mindenhol papírt kérnek a flóbert töltényvásárláshoz, sőt, még Békés megyében is pár helyen.

Ez a tendencia itt eluralkodóban van.

Az alapfelállás: én vagyok a fogyasztó.

Elmondok egy tanmesét: amikor valaki kisebbségi egyéneket nem hajlandó kiszolgálni vagy beengedni a boltjába akármilyen ok miatt, az diszkriminációt követ el.

Ezt kis országunkban két szerv felügyeli:

- fogyasztóvédelem

- esélyegyenlőségi hatóság.

Ők szabnak ki bírságot, tehát csak nem olyan nevetséges az a vásárlók könyve,

Amiért meg lépni kellene a kereskedők ellen is, az az, hogy ők maguk is törvényt sértenek. Egyszerűen ez megengedhetetlen. Én ma átéreztem azoknak a romáknak a helyzetét, akiket valamilyen okból diszkriminálnak. És hidd el, nem érdekel az ok.

Előzmény: gvass1 (676)
gvass1 Creative Commons License 2006.06.02 0 0 676

Szerintem ne a szerencsetlen fegyverboltost csesztesd, az semmit nem mer tenni a videki kiskiraly kocsogrendor ellen. Akkormeg hagyjad beken fogyasztovedelemmel, panaszkovnybe beirassal (ami csak arra jo, hogy szetrohogjuk rajta a fejunket:-))

Szerezd meg irasban a rendorseg jogellenes alalsfoglalasat es hivatalis hatalommal valo visszaeles, hataskor tullepese stb. cimszo alatt nyomjad fel.

Előzmény: researcher (675)
researcher Creative Commons License 2006.06.02 0 0 675

Kösz az ötleteket, felcseszték az agyamat rendesen.

Az egyik vadászboltos mondott nekem egy nevet is: Katonáné a CSMRFK fegyver osztályáról hozta ezt a kiváló rendelkezést.

A durva az, hogy még én voltam a hülye tájékozatlan, mert nem ismerem a hatályos jogszabályt.

Kicsit lenyugodtam, most a következőket gondolom:

1. helyi lap csörög rovatában elpanaszolom a dolgot

2. fogyasztóvédelemnek teszek bejelentést, mert diszkrimináltak

3. jövő hét kedden végigjárom mindhárom boltot újra, és beírok a vásárlók könyvébe, hogy a hatályos jogszabályokkal ellentétes, diszkriminatív gyakorlatot folytatnak.

4. felhívom telefonon a fent nevezett illetékest, és időpontot, valamint írásos állásfoglalást kérek tőle

5. ha mindez nem veszet eredményre, azonnali hatállyal megyek a katonai ügyészségre feljelentést tenni hivatallal való visszaélés bűntette miatt.

Szerintetek?

Előzmény: gvass1 (674)
gvass1 Creative Commons License 2006.06.02 0 0 674

"az MFS-nel volt loszergyartas kapcsan "

innen kimaradt vmi, helyesen: "Az mFS-nel volt robbanas kapcsan"

Előzmény: gvass1 (673)
gvass1 Creative Commons License 2006.06.02 0 0 673
"

Szerinted érdemes a rendőrséggel újat húzni? Biztosan ő húzná a rövidebbet..."

Attol fugg, hat peldaul az MFS-nel volt loszergyartas kapcsan biztosna nem szamithatunk a ceg bezarasara a rendorseg reszerol...mert ki is a tulajdonos?:-))

Amugy IGEN, lehet szivatni az igrendeseket, csak ne legyen engedelykoteles lofegyvered, amit bevonhatnak. Onnantol nincs eszkozuk ellened.

Előzmény: humberto (672)
humberto Creative Commons License 2006.06.02 0 0 672

"hanem nyomd fol a rendorseget az ugyeszegen."

Szerinted érdemes a rendőrséggel újat húzni? Biztosan ő húzná a rövidebbet...

Előzmény: gvass1 (671)
gvass1 Creative Commons License 2006.06.02 0 0 671
"

Csak meg szeretném osztani, hogy ma Szeged egyetlen vadászboltjában sem voltak hajlandóak flóbert töltényt eladni nekem, engedélyt követeltek.

Mit lehet tenni? Fordulhatok a fogyasztóvédelemhez?"

Szegeden ezt a budos nagy faszsagot a helyi gyoker rendorseg igrend kovetelte meg. Tehat ha gondod van, ne az enegdelyet felto szerencsetlen gumicsizmaarust kereskedot csesztesd, hanem nyomd fol a rendorseget az ugyeszegen.

Előzmény: researcher (670)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!