Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímedet ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címedet nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Egy költözés során nálam maradt egy ex-rokon (elvált férj) cucca, benne egy 9mm-es Keserû flóbert és egy 6mm-es Röhm Little Joe (nikkel) riasztópisztoly(?). Laikus lévén ennyi infot tudtam róluk összekaparni.
Gondolom, ezeket (vagy csak a flóbertet?) jelen pillanatban illegálisan birtoklom. Az a kérdésem, hogy hogyan tudom megoldani ezt a dilemmát? Szívesen eladnám / elcserélném õket pl.marker (paintball) pisztolyra. Ha valami JÓSZÁNDÉKÚ ember segítene, megköszönném.
Ja, mindkét stukkernek van egy apróbb gondja, a Keserûn a kakas (így hívják?) nem üt rá rendesen a töltényre, csak sokadik próbálkozásra sül el, a Röhm oldalán pedig a biztosítószeg(?) ki van akadva, így a forgótár sem rögzül. Szerintem gyakorlott emberke félóra alatt képes mindkét próblémát orvosolni.
Ha hülyeségeket beszéltem, bocsi, tényleg nem értek a témához.
Tudnál segíteni vagy tényleg egy baromi nagy bunkó vagy? Én szereztem 5,5-ös légpuska csövet és el is adtam, mert ez legális! Te miért ijesztgeted a kuncsaftokat? Hiszen törvényes a forgalmzása! Nem tudod beszerezni? Kérj segítséget a KERESKEDŐKTŐL!:-))))))))))))))))))))))))))))))
Na, jó. Nagynehezen:-))) megtaláltam a honlapotok címét. De hülye cím - vaze. Nem vagyok képes megjegyezni. ...vagy már hülyülök:-) De mi az, hogy "6 mm S&B hüvely - 25 Ft" ???
Találkozz az eladóval, és találj hibát a cuccon, amire hivatkozva nem veszed meg, vagy beszélj vele, és mond el, hogy közben világosítottak fel, hogy mennyire más ez, mint amit Te eredetileg szerettél volna.
A második a korrektebb megoldás, de az elsőbe se nagyon tudnak belekötni technikailag, csak pofa kell hozzá.
"Tudom hogy nem lőszer, de a bekezdésből az derül ki, hogy lőszer elemet tartalmaz, amelynek a birtoklása szabálysértés."
Bitte, bitte olvasd mar tovabb...most neztem meg, aszittem hogy vilagos.
A rendorseg ROSSZINDULATA eseteben ervelnek csak ezzel a faszsaggal (valszeg szegeden is), holott loszerelem (lopor, csappantyuzott huvely) a nyilvanvaloan szabadon tarthato gaz-riaszto toltenyben is van!
A legújabb Kaliber jog és fegyver rovatában megütötte aszememet egy félmondat, ami nagyjából így nézett ki: és aki nem engedélyezteti a flóbert pisztolyát, a környező országokból be fogja tudni szerezni hozzá a municiót. Ez most azt jelenti, hogy kell engedély flóbert töltény vásárláshoz?
A kérdésem tehát: ha veszek kint 400 db flóbert töltényt, és elkapnak a határon, mi történhet velem?
Mi a helyzet ugyanebben az esetben feketelőporrak és csappantyúval?
Ha holnap a rendorseg azt is parancsba adna a boltosoknak, hogy ciganynak, negernek, indiannak sem adhatnak el, azt ugyanugy betartanak, mert FELNEK.
Mas kerdes, hogy sok gumicsizmaarus barmire rabolint, amit a jard mond neki, mert lusta elolvasni a hatalyos jogszabalyt, de ha esetleg megprobalna is, buta a felfogasahoz.
Nekem alapvetően semmi bajom nincs a fegyverboltosokkal.
Az említett háromból kettő normálisan viszonyult hozzám. Azzal vizont bajom van, hogy felhívtam a megye összes többi fegyverboltját, és mindenhol papírt kérnek a flóbert töltényvásárláshoz, sőt, még Békés megyében is pár helyen.
Ez a tendencia itt eluralkodóban van.
Az alapfelállás: én vagyok a fogyasztó.
Elmondok egy tanmesét: amikor valaki kisebbségi egyéneket nem hajlandó kiszolgálni vagy beengedni a boltjába akármilyen ok miatt, az diszkriminációt követ el.
Ezt kis országunkban két szerv felügyeli:
- fogyasztóvédelem
- esélyegyenlőségi hatóság.
Ők szabnak ki bírságot, tehát csak nem olyan nevetséges az a vásárlók könyve,
Amiért meg lépni kellene a kereskedők ellen is, az az, hogy ők maguk is törvényt sértenek. Egyszerűen ez megengedhetetlen. Én ma átéreztem azoknak a romáknak a helyzetét, akiket valamilyen okból diszkriminálnak. És hidd el, nem érdekel az ok.
Szerintem ne a szerencsetlen fegyverboltost csesztesd, az semmit nem mer tenni a videki kiskiraly kocsogrendor ellen. Akkormeg hagyjad beken fogyasztovedelemmel, panaszkovnybe beirassal (ami csak arra jo, hogy szetrohogjuk rajta a fejunket:-))
Szerezd meg irasban a rendorseg jogellenes alalsfoglalasat es hivatalis hatalommal valo visszaeles, hataskor tullepese stb. cimszo alatt nyomjad fel.
Kösz az ötleteket, felcseszték az agyamat rendesen.
Az egyik vadászboltos mondott nekem egy nevet is: Katonáné a CSMRFK fegyver osztályáról hozta ezt a kiváló rendelkezést.
A durva az, hogy még én voltam a hülye tájékozatlan, mert nem ismerem a hatályos jogszabályt.
Kicsit lenyugodtam, most a következőket gondolom:
1. helyi lap csörög rovatában elpanaszolom a dolgot
2. fogyasztóvédelemnek teszek bejelentést, mert diszkrimináltak
3. jövő hét kedden végigjárom mindhárom boltot újra, és beírok a vásárlók könyvébe, hogy a hatályos jogszabályokkal ellentétes, diszkriminatív gyakorlatot folytatnak.
4. felhívom telefonon a fent nevezett illetékest, és időpontot, valamint írásos állásfoglalást kérek tőle
5. ha mindez nem veszet eredményre, azonnali hatállyal megyek a katonai ügyészségre feljelentést tenni hivatallal való visszaélés bűntette miatt.
Szerinted érdemes a rendőrséggel újat húzni? Biztosan ő húzná a rövidebbet..."
Attol fugg, hat peldaul az MFS-nel volt loszergyartas kapcsan biztosna nem szamithatunk a ceg bezarasara a rendorseg reszerol...mert ki is a tulajdonos?:-))
Amugy IGEN, lehet szivatni az igrendeseket, csak ne legyen engedelykoteles lofegyvered, amit bevonhatnak. Onnantol nincs eszkozuk ellened.
Csak meg szeretném osztani, hogy ma Szeged egyetlen vadászboltjában sem voltak hajlandóak flóbert töltényt eladni nekem, engedélyt követeltek.
Mit lehet tenni? Fordulhatok a fogyasztóvédelemhez?"
Szegeden ezt a budos nagy faszsagot a helyi gyoker rendorseg igrend kovetelte meg. Tehat ha gondod van, ne az enegdelyet felto szerencsetlen gumicsizmaarust kereskedot csesztesd, hanem nyomd fol a rendorseget az ugyeszegen.