Az első kérdésem a következő lenne: mennyi a Peugeot 406 2.1 TD SVDT üzemi hőmérséklete?
A vízhőmérő az autómban bemelegedett állapotban 75 C-ot jelez. A kocsi a vizet nem forralja, nem eszi, a motor nem "dolgozik vissza" a kiegyenlítő tartályba. Megnéztem a kocsit, és amikor melegszik a motor, akkor kezd a felső vízcső is melegedni (arra gyanakszom, hogy vagy rosszul zár a termosztát, vagy nincs is benne egyáltalán)
Megnéztem, hogy a Haynes-féle kiadvány 83 C-os termosztátot ír, de én eddig csak 80 és 85 C nyitásúakat találtam. Milyet tegyek szerintetek bele? van valami trükkje a légtelenítésnek? Hány foknál kell bekapcsolnia a hűtőventillátornak?
Másfél éve vettem egy Peugeot 406-ost, 1,8-as motorral. Apróbb hibái vannak, amik közül egy jó párat már megcsináltam. Most jutottam a kilóméter órához. Időnként 60-nál megakad, és se le, se föl nem megy. Majd egy idő után megszűnik a hiba. Mechanikus hibára gondolok mert ha menet közben megpöckölöm akkor helyreugrik. Akarok bele venni egy másikat, és arra lennék kíváncsi hogy a megtett kilóméter az órában tárolódik vagy a BSI-ben?
Sokszor elég csak egy vezérműtengely csere új vezérléssel. érdemes megpróbálni hátha nem görbült el a szelep. Kicsi plusz munka,de sokat lehet spórólni.
Ha a kulcskód megvan akkor tudja az autocom is ( Nekem xsarán sikerült kulcskóddal,autocommal az immo).
De az ajtó nyitást csak úgy tudtam életre kelteni,hogy megint levettem az akksit és vissza. Egyébként nálam akkor történt ilyen többször is amikor az akksi már nem tudott elég áramot kiadni magából indítás alatt,és a rendszer fesz túl alacsonyra csökkent. A kocsi egyébként indult.
Nekem az Economy mode activ felíratot akkor írja ki amikor rajtahagyom a rádiót mondjuk gyújtás nélkül. 20 perc után kikapcsol hogy védje az akksit..Nekem más miatt még nem írta ki soha ezt.
nekem ki lett takarítva a rendszer egy speckó folyadékkal, látod semmit nem ért csak a radiátor lesz a ludas.Mi kivettók már egyszer a műszerfal kiszedése nélkül :) Most vettem egy Nissens -t bele 9k ért.Majd beszámolok miujs :D