szerintem is lépjünk tovább, ha valami számítana, az a magyar kiadás éve, de ezt meg értelme nem volna forszírozni. kíváncsian várom az összesítést, thx a munkáért.
Hát persze, nem akarok én csendőrösdit játszani, mindenki azt ír, amit akar. Még egy utolsó szót az Arcade Fire-ről, aztán részemről befejeztem: az Antony And The Johnsons első lemeze valamikor 2000-ben (lehet, hogy előbb) jött ki egy kis londoni függetlennél, nem is volt normális terjesztése, aztán 2004-ben adta ki újra a mostani kiadója, a Secretly Canadian, na most akkor kérdem én, az a lemez nem létezett 2004-ig, hm? De amúgy is, számtalan példát mondhatnék lemezekről, amelyek csak pl. Oroszországban, Benelux-államokban jöttek ki, ha mondjuk egy kiadó később felfedezi valamelyiket 2008-ban, akkor akkorinak fog számítani? Ugyan már. Na, befejeztem, mindenki ír, amit gondol, én meg számolom, amit akarok, és kész.
hát tudom sajnálni, akinek a Q magazine a bibliája. amúgy az összes brit újság összesítésében szerepel az arcade fire, mert ott csak idén jött ki, viszont ettől függetlenül itt már mindenki ismerte tavaly, akkor foglalkoztunk is vele. most pedig már ugorjunk végre.
Megvettem a januári Q magazint, és a 2005 review összeállításban 8. az Arcade Fire - Funeral. Tehát nem egy helyen szerepel ideinek a lemez. A Q pedig mint tudjuk --> The Essential Music Guide ;)
Nekem egyelőre még nagyon elment a fülem mellett... Purple-ék az elmúlt húsz évben folyamatosan tartják magukat az "egy jó lemezt kövessen egy közepes" elvhez. Persze még lehet h nem hallgattam eleget...
ugyanígy aki úgy érzi ne hagyja ki az élő lemezeket se (wilco, morrisey stb.) hisz lehetnek olyan értékesek a saját ízlésen belül. (max thor nem számolja, mert blablabla). mondjuk best of-ot feltenni meg szimplán az illető vesztes voltára utal!
szerintem mindenki tegye fel az arcade fire-t, aki akarja. egyébként aki tavaly nem tette fel, hanem idén, az lúzer, vagy későn ébredő, mint a wan2, nme, stb. max annyi fog történni, hogy thorcsi nem teszi fel az összesített listára, ennyi. (hisz azt önszorgalomból, magának csinálja, így had ő szabja meg a szabályokat.)
Nemtom, ezt a szegény Otherst mindenki alázza, pedig szerintem simán jobb, mint pl. a Rakes. Biztos kapok majd most a pofámra, hogy ez azért van, mert még mindig köcsög metálos vagyok igazából :-DDDD
Amúgy a Morrisseyt kivettem akkor a listádról, a többiek ugrottak egyet előre.
Ígyis egy pótosifányi muzsika vár arra hogy megszeressem, és már nem fér rá egyetlen trendi indie zene sem, ráadásul metálos vagyok, ez elvetemültebb fajtából...
Te mindig így adsz mások szubjektív véleményére? Szerintem előbb hallgasd meg...aztán majd eldöntöd Te hogy milyen a lemez. Legalábbis én így szoktam. Üdv.
a shit kategória: The Others - The Others Electric Six - Senor Smoke The Corrs - Home Jamiroquai - Dynamite Ozzy Osbourne - Under Covers és egyelőre még Jim Noir sem győzött meg túlságosan.
1. Franz Ferdinand: You Could Have It So Much Better 2. Morrissey: Live At Earl's Court 3. Eels: Blinking Lights And Other Revelations 4. Editors: The Back Room 5. Bloc Party: Silent Alarm 6. Antony & The Johnsons: I'm A Bird Now 7. Kaiser Chiefs: Employment 8. Hard-fi: Stars of CCTV 9. Maximo Park: A Certain Trigger 10. Stereophonics: Language. Sex. Violence. Other? 11. Fun Lovin' Criminals: Livin' In The City 12. Coldplay: X&Y 13. The Rakes: Capture/Release 14. James Blunt: Back To Bedlam 15. Richard Hawley: Coles Corner 16. Bright Eyes: I'm Wide Awake, It's Morning 17. Daniel Powter: Daniel Powter 18. Oasis: Don't Believe the Truth 19. The White Stripes: Get Behind Me Satan 20. Wilco: Kicking Television 21. The Magic Numbers: The Magic Numbers 22. Foo Fighters: In Your Honour 23. Doves: Some Cities 24. Nine Black Alps: Everything Is 25. Athlete: Tourist 26. Gorillaz: Demon Days 27. Dogs: Turn Against This Land 28. Garbage: Bleed Like Me 29. Sigur Ros: Takk 30. Starsailor: On The Outside
Felhívnám a figyelmet, hogy az összesítést pusztán a magam szórakoztatására találtam ki, nem azért, hogy valami hatalmas következtetéseket lehessen levonni belőle. Listát írni meg eddig és ezután sem muszáj, gyermekeim.