Ez a topic gyűjtőhelye mindazoknak, akik gyermeket szeretnének.
Mielőtt hozzászólsz, olvass vissza pár oldalt!
A topikban vezetett tábláról a leírást megtalálod ebben a hozzászólásban: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=67769219&t=9026561
köszönöm kérdésed kedves vagy, de szinte nem haladunk semmit. voltam a nődokinál pénteken, írt beutalót belgyógyászhoz, de ahova kaptam ott nem fogadnak. nem is értem. akkor keresek mást, nem adom fel és kész :) megjött a hétvégén, így egy új ciklus egy új reménnyel.
és veled mi újság?
Allia: szeretnék kérni 13-val egy új ciklust. köszönöm.
Most kicsit elérzékenyültem, mert nem valószínű, hogy valaha leszek itt még ontopik, de azért majd vissza-vissza nézek! Kívánok mindenkinek eredményes zebrahordát!
És köszönöm az elmúlt 3.5 évet, és hogy a 3 terhességemre itt készülhettem!
ahogy Mikolt fogalmazott, igen ez "zsömlés-tejes bohóckodás volt".
az stimmel, hogy éhgyomori, ettem, ittam 60 perc múlva ismét vérvétel, majd 90 perces. a leleten pedig pontosan úgy van rajta ahogy lent leírtam. én sem értem teljesen, mert szerintem a 6-nak kéne a 60 percesnek lennie. gondolom téged is ez zavar meg. de ez csak szerintem és hozzáteszem, hogy nem értek hozzá egy picit sem.
lehetséges, hogy kicsit elsza.......
Nem néztek még hgA1c szintet soha. Mikolt már javasolta, hogy menjek el IR-re és csináltassam meg ezt a hgA1c vizsgálatot is, és akkor mindent meg fogunk tudni.....
azért köszönöm, hogy segítesz, több szem többet lát.
majd ez után 30 perccel ismét vv (vagyis az evéstől számítva 90 perc múlva) - és ez lett 6?
mit ettél? zsömi 2 dl tejjel?
ha megengedheted magadnak, menj el egy magánlaborba minimum 3 pontos inzulin terhelésre, mert ez 'csak' vércukor, az inzulinszintedről ez semmit nem mond. semmit.
Látom, hogy ez így nem tűnik annyira rossznak, de szerintetek a lentiekből kiindulva milyen? Mikolt jól gondolom, hogy ennek semmi köze az inzulinhoz igaz? Szörnyű....... mármint ez az egész. Inkább hátra felé haladunk mint előre. Legálábbis ez az érzésem.
Bocsánat, csak nagyon halkan, de ilyenkor nem kerül át az ember lánya a siker táblába? :-)))) Egyébként köszi, Allia a támogatást meg a táblagondozást is, jövök még a híreimmel, ha van rá igény, meg persze drukkolni és nyomon követni mindenkit. :-)
Én is kérnék szépen 26-ától egy új ciklust. Nekem ugye kiderült, hogy ir-em van, úgyhogy most kezdem kb a diétát, most már jó lenne ha kicsit komolyabban venném, illetve a sportot. Valószínűleg januárban lesz az első inszemem, ha javulnak a terheléses inzulin eredményeim, illetve az lh-fsh arányom. Hát kb most ennyi:)
nem ugyanaz a ketto. ha orvosi diplomaja van egyszeruen nem valaszolhatta ezt.
a zsomle-tejes bohockodas a rendes glukozos terhelesnek az elavult, osregi modszere, rengeteg alnegativ eredmennyel. ugyanebbol a vizsgalatbol merhetunk vercukor es inzulinszintet is. a vercukorszint azt mutatja meg, hogy x idovel etkezes utan mennyi cukor van a veredben, azaz a szervezeted rendesen lebontja-e, vagy sem. az inzulinteszt azt mutatja meg, hogy a hasnyalmirigyed mennyire erzekeny az inzulinra. ez utobbi sosem mutat rossz, teves eredmenyt. a HgA1C pedig a hosszutavu vercukorszintedet mutatja meg, ezt is fontosnak tartanam.
Köszi, ha segítesz, végül is nem árt ha van még elérhetőségem. Amúgy nem vagyok Pesti, de megoldjuk.
Első vérvételem egy általános vérkép volt és hormonok. Itt lett 6,5 a glükóz. Ez után a doki kiírt egy cukorterhelésest (most voltam pénteken, még nincs eredmény), 0-60-90 perceset, amikor is az első csapolás után 2 dl tejet és 1 zsömlét kellett megennem. Kérdeztem tőle, hogy ez az IR? és azt válaszolta, hogy igen. Nos, én ezért kérdeztem lentebb, hogy mi a különbség a kettő között (mikor eszel és mikor cukros lötyit iszol, mert a beutalón is két féle volt). A másik doki egyértelműen IR-t mondott, de ott nem voltam, mert ad egy, nem tudtam van e különbség a kettő között, ad kettő ez ingyen volt és a doki azt mondta ez ua. Kezdem érezni, hogy nem teljesen. Sebaj, van még muníció a vénáimban :) Remélem így érthető voltam, mert már azt sem tudom mit beszélek.
Mikolt: én nem haragszom senkire és tudom hibázni emberi dolog. szerettem volna kicsit tájékozódni, mert kezdek az útvesztőven eltévedni. tuti rájuk fogom magam bízni, mert én máshoz értek.
Szilvamag nekem is jól jönne az a doki ha pesten van, átküldöd az elérhetőségét a melodyli@indamail.hu mail címre? Izst nem értem most , hogy glükóz vagy inzulin terhelés volt nálad.
gyvanita, jól értelmezem, hogy 2 egymás utáni ciklusban csináltak Nálad cukorterhelést? a 7,5 dk-s cukros lötyivel? az inzulinod milyen lett?
ha pesti vagy, tudok egy nagyon korrekt diabetológust ajánlani, aki kifejezetten terhességre készülő nőkre és terhességi diabéteszre (illetve annak megelőzésére) szakosodott. tb-s, szóval nulla forint :)