Üdvözlök mindenkit Egy kisméretű fólia házat szeretnék Hol lehet hozzá kapni a hozzávalókat, mi a legkisebb szélesség (talajon),annak a magassága? Minden tanácsot öttleteket, ezzel kapcsolatban.
A www.ebay.de-n lehet licitálni ilyenekre, láttam hasonló méretűeket is ott, de tudni kell hozzá németül. Általában saját magadnak kell lebontanod és elszállítanod.
Különben léci mongyátok már meg, hogy lehet-e nádfonattal árnyékolni, vagy az túl sötétet csinál? Most csak az van otthon. Különben mikor esedékes ez az árnyékolás?
Én szeretem az üvegházamat, pedig csak kb 5 m² és igenis benne aludtam, amikor még új volt.
Nem tudom a földet minek kéne kicserélni, a kertben se cseréljük, csak próbálunk gondoskodni a talajerö-visszapótlásról. No ezt teszem én is, csapnivaló rossz, világos agyagos, nagyon kötött föld van benne, ezért próbálok bele szitált kerti földet, marhatrágyát, fürészport, komposztot keverni. Lassan javul...
Gözölni meg a kertben sem szoktál, mire a földbe kerülnek a palánták, elég erösek már, hogy kibírják a viszontagságokat. Csak a magvetésnek sütöttem földet, de az se volt elég, késöbb mégse lehetett elkerülni a Dithanet...
De miért rohadna ott benne bármi is? Én még nagyon messze vagyok attól, hogy legalább a saját szükségletre valót sikerüljön megtermelni.
Van több is, de egyik sem magyarországi. Csak a viszonyítás miatt: egy pc gyár nagyjából egy melós hétvége alatt legyártja Magyarország egy évnyi teljes szükségletét. Ott szóba sem állnak senkivel (még ha az érdeklődő hazájában nincs is excluzivitást élvező importőr) évi -várható- több ezer m2 alatt..
Ha az ember polikarbonátot jelentős kedvezménnyel akarja venni szerintem érdemes az importőröknél leadni az igényét a pontos méretekkel (ha szóba állnak vele) és az esetenként jelentkező "selejt" táblák ép részeiből össze lehet válogatni a tényleges szükségletet. Persze az szerencse kérdése, mikorra jön össze.
Az ár-érték arány dologhoz: azért biztos nem véletlen, hogy mostanában több szennyvíztelepen burkolják a fermentáló "üvegházakat" (kb. 100m x 25m x 8m méretűek) jellemzően 10 mm vastag üregkamrás polikarbonáttal..
A tartószerkezetet úgy lehet ritkítani, ha az íves kialakítású.
Budapesten sok belvárosi ház bontásakor ki lehetne nyerni az ablakokat. :)
Hu ezek borzalmas árak.Kiszámoltam,ha üveg helyett ezzel akarnám beburkolni a kis üvegházamat az 448000 ft-ba kerülne.Az egész ház került cakkpakk munka és anyagdijjal együtt 400 ezerbe 2 éve.
( 6mm vastag anyag esetében) bruttó 3100,- a tárgyalási alap pro m2 az UV védett üregkamrás lemez..
Persze a segédanyagok nélkül.
Szerintem amikor az ár szóba kerül érdemes a minőséget - és tartósságot is- összehasonlítani. Mindazonáltal engem is érdekelnének olyan anyagok, amelyek üvegházak esetében alternatívát nyújtan(án)ak.