Amúgy Broderick inkább tűnik nekem egy kibaszott tecnikás, bombabiztos tudású robot-iparosnak mint kreatív dalszerzőnek (főleg a RIP-es Friedman-hez képest.) De persze a keverőkanalat én is odaadnám neki, mert a mostani Mustaine nálam is állóvíz.
Nem. Csak mint hallgató/vásárló/rajongó várok többet ettől a zenekartól a visszafejlődés helyett. Elfogadom, hogy akadnak még olyanok, akiknek tetszik a mostani vonal. Ahogyan akadnak olyanok is, akik elé bármit le lehet rakni, ha megadeth van ráírva. Mellesleg miért van az, hogy koncerteken 80%-ban a '90-'97 közötti zenéket nyomják, s ezek az új 'nagyszerű' szerzemények csak elvétve akadnak, hm?
A világért sem akartam Fafarát sértegetni, csak nagyon érdekelt, hogy mit eszik egy nő az ilyen muzsikán!? Mert semmiféle olyan nőiességet, harmóniát, szépséget vagy bájt nem tartalmaz, amire egy nőnek szüksége lehet. Biztos ódivatú a nőideám (vagy csak túl sok kosztümös filmet néztem az utóbbi időben), de hát nem vagyunk egyformák.
Lehet, hogy félreérthető voltam, de nem a tizen éves friss megadeth-rajongó srácokon gúnyolódtam. Én is voltam tizen (sőt, 10) éves friss metálrajongó. A Helloween pólóm majdnem a térdemig ért, szerintem hülyére röhögték magukat akik láttak.
De ettől függetlenül kifejezetten szórakoztat az, ahogy szarásig véded a megadeth mai vonalát. Kell ilyen is, végtére ez egy megadeth fórum.
Nem voltál kint Friedman szólókoncertjén, ill. nem hallgatod a lemezeit, fogadjunk. Az a pali már egy egészen más zenei világban mozog, a japán lakodalmas-rockot érzi magáénak, tök fölösleges lenne visszaerőszakolni a Megadethbe. Nem hiányzik az ő világa senkinek egy 'Deth-albumról.
Egyébként Broderick mind a stúdióban, mind élőben elég erős, ráadásul jó dalszerző. Ha valaki egy mélyebb Megadeth-lemezt szeretne, akkor győzze meg arról Mustaine-t, hogy ne egyedül írja a dalokat, hanem olyan nyitottan álljon Broderickhez, mint anno Friedmanhez.
miért? a zene szerinted kor, nem stb. függő? vagy te egyből harminc fölött kezdted az életet???!
egyébként meg pont te futottál alá annak a témának itt a fórumon, amikor csodálkoztál, hogy a nőkre is ugyanolyan hatással van a metál zene, sőt valami olyat is mondtál, hogy szerinted gáz, ha egy nő szereti a metált, rockot... (szegény Fafara nevű fórumtárs pisloghatot is rendesen (TELJES JOGGAL!), amikor azokat a sorokat írtad...)
mindezek alapján úgy tűnik, neked azt is elég nehéz elfogadni, hogy valaki fiatalon ilyen zenét szeret, hallgat, játszik stb... érdekes vagy, hallod!
Nekem a "nagy" megadeth felállásból nemcsak Nick és Marty hiányzik, hanem az 'akkori' Mustaine is. Az is tény, hogy felesleges bárkivel is összemérni a mai megadeth-et, mivel elég nagy múlttal rendelkezik ahhoz, hogy a saját teljesítményeivel lehessen összehasonlítani. Így 25 év zenei múlt után már illene valami zeneileg kiforrottabb anyaggal előállni, nem pedig örökké a kezdeti 2-3 évet idézgetni értelmetlen és céltalan keménykedéssel. A mester inkább megbízhatóan szar lemezeket szállít folyamatosan, ezért is vagyunk egyre többen, akik már nem remegnek az izgalomtól a megjelenési dátum közeledtével. Az elvárható szint pedig kurva messze van.
Nekem senki nem hiányzik a "nagy" Megadeth felállásból. Tény, hogy az volt a csapat legmarkánsabb korszaka, akkor születtek a legsikeresebb lemezek. De ez mostani csapat is van olyan jó, mint az akkori. Olyan lemezekre nincs értelme várni, mint a RIP, vagy a countdown azok az idők már elmúltak. Viszont a Megadeth folyamatosan szállítja a megbízható jó minőségű lemezeket, amiket legalább olyan jó hallgatni, mint a klasszikusokat. Sok nagy metal zenekar márcsak a nevéből él és esetleg 4 évente kidob közepes vagy még gyengébb sorlemezeket. Sokszor leírtam már de szerintem a Megadeth hozza a legbiztosabban az elvárható szintet a big 4 közül.
"Ebben a topicban pár embernek az sem lenne jó, ha RIP-et új csomagolásba kiadnák."
Bizony nem. A RIP zseniális, szerintem a legjobb thrash metal album, de az elmúlt ~18 évben már több milliószor hallgattam rojtosra. Elő kéne már álljanak újra egy ilyen szintű anyaggal, bár én, mint azt már sokszor írtam, a mostani szinthez képest egy Cryptic vagy TSHF szintű albumnak is örülnék. Sőt, lehet most sokan a homlokukra csapnak, de akár egy Risk szintű kísérletezés is jobb lenne, mint ezt az UA, Endgame vonal. Egyszerűen nem tudnak kimozdulni a jelenlegi szintről.
Azt elhiszem, hogy van akinek tetszik az UA, Endgame. Százmilliók képesek pl. egy monton gépdobot órákon át hallgatni, és rajongani érte, micsoda művészeti extázis. Innentől fogva kár leállni ízléseken vitatkozni, ennyi erővel miért ne hallgatnák az új Mega albumokat tömegek. Bár szerintem meglepődnének, ha belehallgatnának egy régi albumba, az mennyire más. Szerintem ha mö sztéjn papa belefingana a mikrofonba egy hosszút és csak az lenne az albumon, akkor is felkerülne a toplistáknak legalább aljára, sok millióan hallgatnák akkor is, ekkora úr a megszerzett hírnév. Kezdő banda ezt nemigen engedheti meg magának.
szvsz Mirrmurr csak poénból írta. Egyébként szerinem is rendben van a dal. Pár hónapja olvastam egy In Flames interjút, abban elmondjaaz egyik tag (Fridén?), hogy valaki feltett egy régi dalt azzal, hogy ez az In Flames a kommentelők elkezdték fikázni, hogy ez milyen szar, a régi mennyivel jobb volt ezt érzem én is. Ebben a topicban pár embernek az sem lenne jó, ha RIP-et új csomagolásba kiadnák.
ahhoz képest, hogy itt egyesek olynokat jelentettek ki nem olyan rég, hogy most érzik azt először, hogy nem várják az új albumot, elég kritikusan megvan a véleményük erről az új never dead nótáról, amire szinte egyből lecsaptak. szerintem nektek lesz meg elsők között is titkon a gyári cd, de minimum ott lesz egyből letorrentezve valamelyik háttértáron az album. csak ennyit erről...
a nótáról meg annyit, hogy szerintem kiváló darab, egyáltalán nem sótlan, de még csak nem is száraz, mint a hetes keksz!
Szépen összefoglaltad, teljesen egyetértek. Tiszta UA vagy Endgame. Pedig Mustaine hangja fejlődött és a dobok technikailag nem szólnak rosszul, de az egész két szóban összefoglalva: lapos és ötlettelen. Elindul az egész egy perc szintivel, időhúzással és ritmustalan dobtémával. A gitár nagy nehezen indul be. Aztán az egészből nem lesz semmi. A dobtéma szinte végig túl egyszerű, monoton. A gitárszólók is semmitmondó tekerések, semmi irányuk, céljuk, érezni, hogy csak töltelékek, mint minden a nótában. Nincs semmi kiemelkedő az egészben, ami megfogná az embert, lehetne rá emlékezni. A keverése meg túl hangos.
hát, szegénynek most annyira nem volt túl szerencsés a 13-a, mert fórumokon lehet olvasni, hogy a yankee stadionos koncert előtti napokban korházban feküdt, és majd műteni is kell a közeljövőben a nyakát. (csigolyáit, gondolom) pl. a big 4-os közös overkill-es fellépésnél már ott sem tudott lenni. épphogy összeszedte magát (vagy az orvosok) hogy a koncertjüket valahogy le tudják játszani.
valamit te tényleg nagyon benéztél. marty nem az új megadeth albumon vendégszerepelt!!!!!!!!! szép is lenne, meg gondolod ezt már előtte hetekkel nem harangozták volna be nekünk?
Na jó, legyünk elnézőek egy kicsit (így az első sokk elmúltával): végül is csak összehozott 9 db új számot, ami általában véve bőven elegendő egy teljes albumra. A Martys vendégszereplésre kíváncsi vagyok. Aztán persze lehet, hogy ez a szereplés kimerül az eredeti New World Order átvételében. Akkor viszont már Menza is vendégszereplő lenne egyúttal, így papíron máris meg lesz a Reunion, s minden klasszikus-felállás-rajongó befoghatja!:)
Valahol igazad van, másfelől meg annyira most mégsem zavar a dolog.
Egyfelől, ki tudja, hogy nyúlkáltak bele a már ismert dalokba, meg hát spec. volt, amit úgyse tudtam volna origiben begyűjteni (mer' a f..om vesz pl. guitar hero-t ezért), ahogy a UA spec. bónusz miatt sem igen voltam hajlandó anno nagy zsét csengetni, így ezek nincsenek is gyűjteményben nálam. Már úgy értem gyári cd-n. (letöltve lehetne, de hát... nem ugyanaz. Nekem legalábbis.)
Az is tény (szerintem), hogy a kemény magon túl valszeg igen sok ember van világszerte, aki anno nem vette meg a remaster/bónusz verziókat csak azért, hogy két demót begyűjtsön, úgyhogy simán lehet, hogy ez valakinek akár "új dal". Nem mindenki bújik bele a részletekbe (újrakiadás, demóverzió, gutiar hero-ra eldugott dal, stb.) úgy, mint akik itt megszakértünk dolgokat napi szinten.
Természetesen a te véleményed is értem, és meg is értem.
A globális véleményem meg az, hogy az Endgame-et sem vettem meg ötezerért, amikor itthon elkezdték árulni (Karesz barátom megjelenés napján fehérvári Media Marktban ennyiért kapta el...), szépen vártam úgy egy évet, és begyűjtöttem Németroszágban 7,99 EUR-ért. Nem ugyanaz...
Sokszor már csak azért is jobb így, mert már nem szeretem megszívatni magam se a drága árral, se azzal, hogy két-három hónap múlva jön a bónusz verzió.
Szóval én spec. örülök a lemeznek így is, meg is fogom venni, de arra már rászoktattak, hogy ésszel, és türelemmel vásároljak. :)
/// Aki meg élből nem akarna origi cd-t venni, annak meg eleve édesmindegy kellene legyen, mert úgyis ingyen tölti le :)) ///