A segítségeteket szeretném kérni. Kameravásárlás előtt állok. A feladat a következő: egy kisvárosról kell promóciós kisfilmet készíteni, és ehhez keresek kamerát. Nyilván a film elkészítése után is ezt a kamerát használnám színházi, illetve természetben lévő körülmények között. Szóval egy olyan kamerára lenne szükségem, ami technikilag, és felvételi minőségét illetően is azért a teljesen amatőr szint felett helyezkedik el.
Nyilván a ráfordított összeg is behatárolja a kameravásárlást. 350-400 ezer forintig tudok elmenni. Nagyon széles a termékpaletta, és iszonyat nehéz eligazodni benne, mert a leírások értelem szerűen az éppen aktuális terméket emelik a magasba. Én tapasztalatok alapján várok visszajelzést, hogy mit érdemes megvenni. Sony párti vagyok, mivel a teljesen amatőr kamerám is sony volt, és minden gond nélkül működött, csak a felvételi minősége már nem elégíti ki azt, ami ilyen esetekben elvárható. Természetesen más márka is érdekel.
A moziban is darabos, csak egy filmnél az operatőr figyel arra, hogy ne legyen olyan a hatás. Záridőt hozzáigazítja a 24 kép/másodperces filmsebességhez. Persze van egy-két jelenet ahol nem így van. Pl. ami nekem a legemlékezetesebb: gladiátor, első csatajelenet. Ott szaggatott a kép rendesen.
Ne keverjük össze a mozgás darabosságát a kép villogásával!
Ha egy mozifilmet 24kocka/sec-el vettek fel, akkor azzal hogy 75kocka/sec-el játsszuk is le, ettől a kép vibrálását szüntetjük meg , de mivel ugyanazt a képet vetítjük ki többször egymás után a mozgás darabosságára semmilyen hatással sincs szerintem.
Mert a moziban már vagy 50 éve egy trükköt használnak, mégpedig a képeket joval nagyobb sebességgel (75 kép/sec) játszák le - amit a csak a modernebb TV-k tudnak (100-400 Hzes és jo a video processzoruk is).
Vásároltam egy Canon HD kamerát ami tud felvétel készíteni 50i-be és 25p-be.
A problémám a következő: ha a kertbe állva körbe forogva felveszem a kertet 50i-ben minden tökéletes, viszont ha 25p-ben veszem darabosan szaggatva megy a kép.
Azt értem, hogy 50i-ben másodpercenként 50-en különböző időpillanat tárolódik el (igaz ugyan hogy csak félképek), míg 25p-ben csak 25 időpillanat(de ezek teljes képek). Ezzel meg is lenne a válaszom hogy mért szaggat, mert a 25 időpillanat/másodperc kevés a folyamatos mozgás visszaadásához. Azt nem értem, ha elmegyek egy moziba, ott a legmozgékonyabb akció jelenetekben sem látom ezt a darabos mozgást, pedig ha jól tudom a mozifilm 24kocka/másodperc (ez mondjuk 24p-nek tekinthető) Ha jól tudom a moziban minden képkockát kétszer vetítenek ki (48kocka/masodperc), de ez csak azt oldja megy hogy nem villog a kép, a mozgás folytonosságára nincs hatással.
A kérdésem az lenne, hogy a kamerámmal mért szaggat a 25p, és a moziba hogyhogy mégis jó a 24p?
Köszönöm, ez nagyon jó tipp volt, erre a Sport állásra nem is gondoltam. Ez gondolom a shutter-re lesz befolyással, igaz?
A meglevő felvétellel lehet valamit kezdeni, a gyors mozgások elmosódása terén? Pont egy nagyon jó eljátszást kaptam el, és jó lenne ezt a meglévő felvételt megmenteni.
Segítséget szeretnék kérni egy gitár-videóval kapcsolatban.
Egy pár hete vett Toshiba Camileo 500SX kamerával vettem fel egy videót, amelyen gitározom. A korábbi hasonló felvételek problémamentesek voltak, de ezen a felvételen a gyors mozgások elmosódnak, főleg a bal kezemen látszik ez jól, gitározás közben:
A videót "1920x1080, 30fps SHQ" beállítással vettem fel. A videó további adatai a MediaInfo programmal itt vannak:
A fent említett elmosódás már a nyers videón is megvan, a kamera LCD-kijelzőjén megnézve is látható, persze ott a kis méret miatt nem egyértelmű.
A kérdésem az lenne, hogy valahogyan kiküszöbölhető-e ez az elmosódás, pl. a Premiere Pro-ban elvégzett megfelelő beállításokkal, vagy konvertálással, vagy deinterlacing-gel, stb. Mindenképpen szeretném ezt a felvételt megmenteni és elmosódásmentessé tenni a gyors mozgásokat benne.
A videokészítésben kezdő vagyok, a gitárhoz értek:)
Az lenne a kérdésem,hogy a számitógépemen win xp lecseréltem windows 7 re ,és ezzel az operációs rendszerel nem tudom hasz nálni a panasonic sdr-s7 tipusú kamerámhoz kapot motionsd studió 1.3 szoftveremet . Tudna -e valaki egy ide illö szoftver ajánlani,mert még a panasonic ügyfélszolgálat sem tudot segiteni.
nahát, amikor fél éve a samsung piacra dobta, még 100 ezer fölött volt, most alig több, mint a fele.
ennyiért nagyon megéri. nekem nem jött be, mert jobbkezes vagyok és élvezem a jobbkezesekre optimalizált kezelőszerveket, itt pedig minden szimmetrikus, kicsit kevésbé kényelmes.
külön előnye a 720p felvételi mód (lapostévé, számítógép "p" módban jeleníti meg a képet, az "i" módú felvételt át kell alakítania).
szia.köszi a segitséget.ezzel a két kamerával már jo felvételeket lehet késziteni?vagy esetleg megnéznéd nekem a smsung HMX-Q10-ET.MIT SZOLSZHOZZÁ?PICIVEL UGYAN TÖBB MINT A PANA MEG A SONY.MEGÉRI EZT VAGY NEM ÉR ENNYIT.THNX A VÁLASZT
nem tudom, hogy ezek a lapos kamerák milyen képeket készítenek -- a samsung mobiltelefonok lapos kamerái (legalábbis méretükhöz képest) jó fényben meglepően jók.
a kinézerek kiszagolták, hogy az 'arany nyúl', 'nagy fal' stb márkanevek már nagyon elkoptak és próbálkoznak német hangzású nevekkel meg valaha patinás, de már jogtulajdonos nélküli márkanevekkel. /off.
A hd kamera hd mivoltának eddig csak akkor vettem hasznát, amikor fényképet kockáztam ki a videóból, egyébként jobbára dvd-re írom a megvágott filmeket. Ez viszont jó móka (a filmvágás), különösen kettesben (de csak akkor, ha a páromnak is hagyom, hagy csinálja, akkor is, ha én másképp vágnám). Az eredmény megnézése már a nagymamáknak szórakozás.