vagd le steril eszközzel az elhalt gyökereket, szed le a száraz levelnyeleket.
minden vágasi felületet kezelj fahellyal.
keszits ki¶ meretu keregbol łaż± levegos nedves ültető közeget.egy kis perlitel es mohaval.
ultesd el a növényt, majd tedd nylon zacskoba. Ketnaponta levegoztesd ilyenkor spricceld a levelek fonakjat. A viz legsem lehetőség szerint esoviz, vagy ha nincs, akkor forralt lehutott csapviz.
a levegőztetes, spricceles fontos, öntözni csak kb ket hét múlva lehet, kb hetente.
ha uj levelet hoz, akkor talán túlélte es lassan szoktasd a szoba levegőhöz.
Manocska, mivel Dendrobiumrol van szo, jobb levagni a viragszarat, csak a Phaloknal hajt neha Uj oldal v. szarat, igaz a viragok aprobbak Es rovidebb eletuek.
Gyönyörűek a D. Ph. az enyém amit vettem remélem fog újra virítani :)
Ha elvirított a szárát le kell vágni?
A cymbidnek is gyönyörű a színe ,sikerült vennem most egy elvirítottat még rajta voltak a virágok (a színe fehér piros torokkal) már az erkélyen meg van a hely nekik.
Télen milyen világítást használsz?
Van egy pár Cattleyam de sajnos még nem sikerült virágoztatnom tasakot már hozott de nem volt benne virág :( , van még egy
Bc. Maikai ő még kicsi,talán majd jövőre hozhat már virágot
Gondolom elég világos van a tetőablaktól, nem muszáj direkt napfény. Nekem egy agyaggolyós tálcán vannak, szeretik. Holnap megkeresem és beírom a "profi" orchideatápot, ha valaki nem akar vele vesződni, egy jobbfajta orchi táp is jó. (Nemrég olvastam valami tesztet, amin a garri tápja speciel semmit sem tartalmazott.)
Koszi a valaszt. Nalam a fennyel nincs gond, inkabb a homerseklet es a pára amit nem birok tartani nekik. Tul nagy a legter a hazban.
Az obis dolgozo azt mondta a Brassiat tegyen kevesbe fenyes helyre. Igy azt most a furdoszobaba tettem a tetoablak ala, ami keleti fekvesu, de nem olyan napfenyes. Szerinted? De berakhatom ezt is a telikertbe, ott 3 oldalrol jon a feny egesz nap.
Sziasztok, tegnap hozzam kerult egy Brassia es egy Oncidium, amit konkretan a kukaba akartak kidobni az obiban csak azert mert elviragzott. Tudnatok segiteni praktikus tanacsokkal, hogy ezeket hogy kell gondozni? Hova rakjam oket, miben kulonbozik a tartasuk a Phalaenopsistol?
Koszi szepen.
Ui:valoszinuleg sosem vettem volna pókorchideat, nekem tenyleg a Phala a kedvencem, ez nem tetszik, de miota hazahoztam annyit nezegettem a maradek kis csoffadt viragait, hogy egy nap alatt a szivemhez nott ez a kukaszokeveny. Raadasul olyan finom illata van!