Keresés

Részletes keresés

nemo_d Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1188
Még most is a borsódzik a hátam ha az NS megemlékezését olvasom. nagyon megható ...
Előzmény: Leslee (1140)
nemo_d Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1187
"A Benfica egyébként jövő kedden lép legközelebb pályára, a liga ugyanis a szomorú események miatt ekkorra tette át a fővárosiak találkozóját az Académica ellen.
Amúgy jellemző a portugálok szolidaritására, hogy a coimbrai kiscsapat nemcsak elfogadta a liga döntését, de megkérte a bajnokság főszervezőjét, hogy ezen a találkozón a csapat 29-es mezét viselő Kaká a 99-es dresszt húzhassa magára."
nemo_d Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1186
"Reagálás. Bozóky Imrét nagyon bántja, hogy a megemlékezése nem sikerült tökéletesen

Félbehagyott beszéd

KUN ZOLTÁN

NS, 2004-01-30

Zokogtunk, amikor az édesanya (illetve nevében a gyászszertartás vezetője)
búcsúzott kisfiától; sírtunk, amikor Gyurcsány Ferenc sportminiszter szólította meg, immár odafönt, Mikit; megilletődötten hallgattuk, ahogyan a győri szakmai igazgató, Reszeli Soós István szomorú szavakkal búcsúzott; könnyeztünk, amikor a Benfica elnöke, Luís Felipe Vieira elcsukló hangon emlékezett meg az általa megismert nagyszerű fiatalemberről; vigasztalhatatlanok voltunk, amikor Urbán Flórián elszorult torokkal mondta, hogy bár védő, a hű társat és jó barátot, Mikit még ő sem védhette meg?

?és értetlenkedtünk az MLSZ elnökének, Bozóky Imrének az üres, személytelen szavait hallgatva. Nem is a stílussal volt a baj, hiszen látszott, az elnököt is megrázta a tragédia, de az a beszéd, a semmitmondó felsorolás nem illett a gyászszertartáshoz.
A temetőben, a tévé előtt megdöbbent, könnyáztatta arcok néztek össze: mi ez?
Csak ennyit érdemelt volna Miki?
Nem lehet tisztességesen elköszönni tőle?
Nincs egy normális sajtóosztály, amelynek munkatársai képesek lennének néhány szívbemarkoló sort írni?
És bár ezek még a gyász és emlékezés napjai, megkerestük Bozóky Imrét, aki nem tagadta, a búcsúztatása rosszul sikerült, de legalább most szeretne tisztességesen elköszönni Mikitől.
? Elnök úr, hallott már arról, hogy a gyászbeszéde kisebb indulatokat kavart?
? Nem, bár azt magam is éreztem, hogy nem volt jó ? felelte Bozóky Imre. ? Sajnos, csak az elejét és az utolsó három mondatot mondhattam el, a beszéd hetven százaléka kimaradt. Nem akarom részletezni, hogy miért, de szóltak, hogy be kell fejeznem.
? Mégis, mi volt az ok?
? Erről nem szeretnék beszélni, a család magánügye.
? Az többeknek feltűnt, hogy Gyurcsány Ferenc odasúgott önnek valamit.
? Így van, ő szólt, hogy gyorsan fejezzem be. Márpedig így ebben a kurta beszédben valóban nem érződhetett az, amit mondani szerettem volna. Kiderült volna Miklós sok jó emberi tulajdonsága, az alázat, a szerénység, a magas szintre eljutott játékos futballszeretete.
? Az már az első mondatokból feltűnt, hogy csak ön nem búcsúzott tegeződve a játékostól, és nem volt olyan személyes mondat, amit a többiek beszédeiben hallhattunk.
? Lett volna a későbbiekben személyes megjegyzés is, de kimaradt az a rész, ami az ő emberi nagyságát, a hihetetlen kitartását, a társaival való maximális segítőkészségét emelte ki.
? Balszerencsésnek érzi magát, hogy éppen ön nem fejezhette be a gyászbeszédet?
? Nagyon, nagyon balszerencsés volt, hogy ilyen kusza beszédet tudtam csak mondani.
? A teljes szöveg azért tetszett önnek?
? Igen, az szép volt. Szerettem volna hosszan beszélni Miklós családjáról, hiszen sok mindent a szeretetteljes háttérnek köszönhetett. Sajnálom, hogy csak ez jött ki belőle, mert rengeteg gondolatom volt, amit még szerettem volna megosztani a gyászolókkal. Bánt, hogy így alakult: tényleg nem az volt a legfontosabb a játékos életében, hogy hányszor került az ifiválogatottba?
? Kár, hogy csak ezt hallottuk? Ki írja a hivatalos alkalmakkor elmondott szavait?
? Természetesen kikérem sokak véleményét, de tartom magam annyira, hogy meg tudjak írni egy beszédet."

Én ezt nem értem. Mi az, hogy rászolnak. Nem értem, hogy egy temetésen, hogy lehet az, hogy egy gyurcsány rá szól, hogy fejezze be.
Hát milyen világban élünk???

nemo_d Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1185
Én nem látom ...
Előzmény: Törölt nick (1178)
Juda Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1184
Szerintem is nagyon jó!
vétyer Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1183
Most olvasom Fehér Miki honlapján egy portugál részvéthozzászólásban:

Dear people from Hungary,
we(portuguese) aren´t doing too much to honour Miki´s memory, be sure that he deserve much more than this...

(Kedves magyarok,
mi, portugálok, nem túl sokat teszünk azért, hogy tisztelegjünk Miki emléke előtt, biztos vagyok abban, hogy sokkal többet érdemelne.)

Azért 2 dolog felmerült bennem:
1., Ha ez nem sok, milyenek a portugálok, amikor tényleg sokat tesznek?
2., Mekkora égés lenne nekünk, magyaroknak, ha megtudnák ezek a portugálok, hogy itt, a hazájában, ahol válogatott focista volt évek óta, századrészét se foglalkoztak Fehér Mikivel, mint náluk, ahol csak egy idegen...

vétyer Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1182
Most olvaom Fehér Miki honlapján egy portugál részvéthozzászólásban?

Dear people from Hungary,
we(portuguese) aren´t doing too much to honour Miki´s memory, be sure that he deserve much more than this...

(Kedves magyarok,
mi, portugálok, nem túl sokat teszünk azért, hogy tisztelegjünk Miki emléke előtt, biztos vagyok abban, hogy sokkal többet érdemelne.)

Azért 2 dolog felmerült bennem:
1., Ha ez nem sok, milyenek a portugálok, amikor tényleg sokat tesznek?
2., Mekkora égés lenne nekünk, magyaroknak, ha megtudnák ezek a portugálok, hogy itt, a hazájában, ahol válogatott focista volt évek óta, századrészét se foglalkoztak Fehér Mikivel, mint náluk, ahol csak egy idegen...

vétyer Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1181
Hát, ez az angol szöveg kicsit túl szentimenti lett, ami önmagában nem lenne baj, de sok benne a hiba is.
(nem született gyerek két hete, nem ő rúgta a gólt, hanem gólpasszt adott, nem a meccs közepén, hanem a hosszabbítás vége felé stb.)
Kb. Blikk-színvonal, sajnos.

A portugálok előtt le a kalappal. És nem csak a hivatalos rész előtt, hanem a netre írogatók előtt is. Innen Magyarországról azért marhára nem lehetett tudni, hogy ennyire szerették Fehér Mikit (bár amit a Bragában csinált, azok után érhető...). Kár, hogy így kellett kiderülnie.
A legszarabb az, hogy most lett volna előtte a lehetőség - mivel Nuno Gomes lesérült -, hogy bizonyítson a Benficában is (illetve hát ezen a meccsen bizonyított is, mivel fél órát játszott, ezalatt adott egy gólpasszt, az egyetlen gólpasszt a meccsen).
Kár, hogy a válogatottban nem ment neki igazán (saját maga szerint sem - persze acsatárokat ki kell szolgálni, ez nálunk nemigen volt meg).

Előzmény: karma police (1170)
FaberK Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1180
Nagyon jó.
Előzmény: ChrisRea (1171)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1179
Itt sem látszik.

A honlapját olvastam, írtam is, megható amit a Portugálok előadnak.

Törölt nick Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1178
húúú, szuper, rakasd fel,

próba:

Előzmény: ChrisRea (1177)
ChrisRea Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1177
ja nekem is hol bejon hol nem...

viszont most a 1157-beszolas bejon...

ird be:
http://www.hillstreet.150m.com/feherk.jpg

Előzmény: Törölt nick (1174)
Zolika. Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1176
Tényleg most született gyermeke???

:(((

Előzmény: karma police (1170)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1175
Itt olvastam lentebb. /1155/

Nálunk semmi!

Szegény, nyugodjon békében.

Előzmény: balo (1173)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1174
Én nem.
balo Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1173
én nem látom:(
hallottátok,hogy portugáliában ma 1 perc gyász volt Fehér Miki emlékére?
És nálunk?
Zsoldos Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1172
Látom :)
ChrisRea Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1171
latja ezt valaki rajtam kívül ?

karma police Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1170
The death Of Miklós Fehér..Farewell, Fehér.. Reply

Author: LaraSilva
Rank: Postnewbie (Try Again ;)
Date: 01/26/04 07:30PM

Hi to all..

yesterday, one of the most famous names of the portuguese soccer, died, on the pitch, when a game between benfica (from which he belonged) and guimarăes was ocorring..

His name was Miklós Fehér, he was from Hungary, 24 year old and he became a father two weeks ago..
He was pretty young and the dramatica and shocking way of his death produced several tears, sadness..right in the middle of the game..he smiled, then fell off..benfica's players went panic, crying..he wasn't reacting..It was quite horrible..

personnaly..He wasn´t a Zidane or a Figo..but he scored a goal yesterday, he was a true winner..five minutes later, he died on the field. The doctors tried to reanimate him but after an hour and half..they gave up.

I just wanted to share this with you..it's sad and makes us wonder.."How short life is.."

[For more information visit http://www.uefa.com/uefa/news/Kind=4/newsId=140376.html]

Farah, The Princess of Persia

Ez a Prince of Persia nevű játék fórumának főoldalán.

No comment.

Zolika. Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1169
Még mindig csak ülök, és nézek magam elé, vagy a képernyőt bámulom. Várom, hogy felébredjek ebből a lidérces álomból.
Lementem az uszodába, hogy kikapcsoljam az agyamat, és azzal fogadtak a csapattársaim, hogy meghalt itt Pécsett egy úszó lány... életvidám, mosolygós csaj... 18éves volt.... egy kamion elütötte.....;(((((((((((

MIÉRT ILYEN KEGYETLEN AZ ÉLET???????????

FaberK Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1168
Pár napja nem szeretem az estéket. Nagyon várom a reggeleket, hogy láthassam, odakint minden FEHÉR.
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1167
Megnéztem a videót,egyszerre nem tudtam végignézni.Legutoljára akkor éreztem ezt a könnyfakasztó érzést, mikor 9 évvel ezelőtt a legjobb barátom közlekedési balesetet szenvedett.Nem tudták megmenteni.

Ezek a portugál emberek elképesztően nagyon emberségesek, összetartóak.Bár csak tudnék a nyelvükön néhány szót.

Előzmény: Kcsita (1109)
torban Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1166
Bocs, hogy linket nem tudok beszúrni, de innen jön a video:
http://clientes.netvisao.pt/dread/Feher-O.seu.ultimo.sorriso.wmv

kopizd be a url mezőbe és go !

torban Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1165
Erre klikk:
Feher-O.seu.ultimo.sorriso
Előzmény: Itep (1163)
Haszika Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1164
sztem ez az lesz amit te is linkeltél, bár ezt még nem néztem meg (a másikat se kellett volna:(((
Előzmény: Itep (1163)
Itep Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1163
Nekem nem m?kszik a videó...
torban Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1162
www.fehermiklos.hu

Döbbenet, hogy a "hozzászólások" rovatban mennyi portugál beírás van !
Van aki csinált egy rövid 7 perces videó emléket is. Érdemes megnézi, torokszorító.
Itt van:
www.fehervideo.pt.vu

nemo_d Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1161
Még most is nehéz felfogni ... Annyira hihetetlen ...
:((((
Dugó Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1160
Nem pontosan ezt mondja az idézet amit te állítasz.
De a tény, hogy csak akkor tudod meg ha már nincs veled.
Előzmény: deszka (1159)
deszka Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1159
Ezzel nem értek egyet, mert nem hiszem, hogy azok akik ismerték MIKI-t (rokon család haverok barátok tehát akik igazán ismerték) csak most jöttek rá mennyire szerették.

Miki jó focizgatást ott fenn!

Előzmény: Dugó (1158)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!