Keresés

Részletes keresés

kipiri Creative Commons License 2013.09.09 0 0 78570

Tudom velem van a baj, de azért nekem elég furcsa, hogy a Gödöllői Hírek mindössze annyit tudott írni a Belvárosi napokról hogy elloptak két táskát. Semmi többet. Holott több ezren futottak, rengeteg kutya volt, voltak koncertek, civil utca, koncertek, színház. Talán két mondatot azért lehetne írni, hogy van élet Gödöllőn. Ha egy nem gödöllői ezt olvassa akkor azonnal az jön be neki tessék tolvajok vannak ne menjünk oda. Csak azért is rosszat kell híresztelni a városról? Ez a tematika? 

kipiri Creative Commons License 2013.09.09 0 0 78569

Kérdezd meg a 14 éves fiúkat és lányokat, hogy érdekli e őket? Anno te 14 évesen az alkotmányt olvastad? Nem hiszem. Majd lesz amikor érdekelni fogja. Én elolvastam. Igaz nem is vagyok már 14 éves. Sajnos.

Előzmény: Bumburnyák (78568)
Bumburnyák Creative Commons License 2013.09.09 0 0 78568

..az, hogy nem érdekelte, az egy dolog, és nem helyes..

..illik tisztában lenni jogokkal és kötelességekkel..

Előzmény: kipiri (78567)
kipiri Creative Commons License 2013.09.09 0 0 78567

Én arra emlékszem, hogy azt mondták ez az alkotmány örök és senki meg nem változtatja.

De akkor nekem is lenne kérdésem.

Az unokám amikor elballagott megkapta az alkotmányt. (az egy más kérdés, hogy nem is érdekelte, mint ahogy azt hiszem egyik 8. gyereket sem). No de akkor az az alkotmány például már nem érvényes, mert azóta vagy háromszor változtatták.

Előzmény: hu manus2.0 (78565)
Bumburnyák Creative Commons License 2013.09.09 0 0 78566

..emlékeim szerint, akkoriban inkább tartalmi vitát folytattunk..és egyesek diktatúrát, illetve királyságot vizionáló feltételezéseiről vitatkoztunk..

..bebizonyosodott, hogy a gránit is mállik..   :-)

Előzmény: hu manus2.0 (78565)
hu manus2.0 Creative Commons License 2013.09.09 0 0 78565

Elnézést, nem gödöllői vonatkozású a hsz-em, de...

De tanácstalan vagyok az alkotmányt illetően. Magyarázza már meg valaki mit jelent, ha egy gránitszilárdságú alkotmányt röpke másfél év alatt ötször módosítanak? 

Azért itt kutakodok, mert az alkotmány készítésének idején ITT éles vita folyt, tényekkel érveltek, öröm volt a szívnek látni a magabiztosságot.

kipiri Creative Commons License 2013.09.09 0 0 78564

Én megértem és együtt érzek, de a Szabadság Napi rendezvény egy évben egy nap. Azért az talán elviselhető. Tudom vannak más fesztiválok is és nem költözhet mindenki Besnyőre, de általában este 11-re mindig vége a rendezvényeknek.

Persze tudom, hogy akit közvetlenül érint annak ez is zavaró lehet.

De Besnyőn azért mint tudjuk az éjjeli cigány zene üvöltése hajnalig igen gyakori. Annak tényleg nincs vége 11-kor. Akkor inkább Szabadság napja

Előzmény: Törölt nick (78563)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.09 0 0 78563

Amíg a Stromfelden laktam a Szabadság napi esti programok és a max hangerő engem is piszkosul idegesített, de itt Besnyőn csend van. :))

Előzmény: Silkent (78561)
Bumburnyák Creative Commons License 2013.09.09 0 0 78562

..csakhogy mindenki tudja..pontosan mi a sztori..?

Előzmény: Silkent (78561)
Silkent Creative Commons License 2013.09.09 0 0 78561

A város vezetőinek üzenem, hogy este 1:40-kor biztos, hogy CSENRENDELET! van érvényben...!!! Jó lenne, ha ez a kib*sott rendezvényükre is érvényesnek tekintenék. És ez már nem először fordul elő...!!!

exlex23 Creative Commons License 2013.09.07 0 0 78560

Már két napja olvasom őket, és még mindíg nem tudom eldönteni melyik oldalhoz tartoznak.

Velem van a baj? :)))

http://www.godolloihirhatar.hu/hirek/alakul-a-jeloltnevsor-2014-re

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.06 0 0 78559

Bedobták a postaládánkba a Gödöllői Híreket...

Az említésre se méltó cikkek mellett megtudtam, hogy valaha Gödöllőn vadászott Ciano gróf, Mussolini, a német birodalmi külügyminiszter és Gömbös Gyula. Remek névsor...A cikk végéről lemaradt, hogy erről is Gémesi tehet, de a következő számban még pótolhatják! :))

kipiri Creative Commons License 2013.09.04 0 0 78558

Egyet értek a cikkel. És mint megismétlem a döntéssel is.

Lehet-e szobra egy versnek?

Nemcsak lehet, hanem lesz is. Információink szerint Gödöllő legújabb köztéri szobra József Attila Altató című versének állít majd emléket. Nem véletlenül. 

A döntés nem olyan meghökkentő, mint első hangzásra tűnik. A vers ugyanis kötődik Gödöllőhöz. A mindenki által ismert versben szereplő gyermek nem más, mint Gellér Balázs, a gödöllői zeneszerző, Ottó Ferenc unokaöccse. Ottó Ferenc 1904-ben született Valkón, és Gödöllőn halt meg 1976-ban. A zeneszerző 1935-ben egyszer barátjával, József Attilával látogatta meg betegeskedő húgát. A emlékezések szerint a költő nézte a szobában alvó pár hónapos csecsemőt, és azt mondta a betegágyban fekvő édesanyának: „Milyen ritka, szép név ez a Balázs.”

Így kezdődött, és nemsokára megszületett a vers a halhatatlan refrénnel: Aludj el szépen, kis Balázs. 

"Három nap múlva a költő és nagybátyám együtt hozták el hozzánk a vers kéziratát. Feri bácsi erősködött, hogy Attila ajánlja neki a verset, ő majd megzenésíti. Hát úgy is lett" – mesélte később Gellér Zsuzsa a bátyjának írt vers történetét.

Gellér Balázs később Kanadába költözött, és ott is halt meg 1996-ban.

Az ügyet közelről ismerő – név nélkül nyilatkozó – informátorunk elmondta, hogy amennyiben a szobor elkészül, azt Gödöllő a városmarketing részének fogja tekinteni. Kiadványokkal, tájékoztató anyagokkal, „legendagyártással” fogja a város segíteni a vershez kapcsolódó mítoszt, hogy ezzel is növelje a helyi látványosságok számát. 

Az általunk megkérdezett városlakók egyöntetűen támogatták a kezdeményezést. Nemcsak azért, mert szokatlan és újszerű, de azért is, mert – mint egyikük elmondta – „elegem van már a politikusok és nagyemberek szobraiból”.

Kíváncsian várjuk, hogyan sikerül szoborba önteni a magyar költészet egyik legismertebb versét?

kipiri Creative Commons License 2013.09.04 0 0 78557

Nagyon tetszik.

Előzmény: exlex23 (78555)
Tejüvegzsebre Creative Commons License 2013.09.04 0 0 78556

http://godolloihirek.hu/cikkek/2013/09/03/aktualis/zart-ajtok-mogott-targyaltak-a-godolloi-adossagallomany-allami-atvallalasarol

Nagyon sajnálom, hogy a cikkből kimaradt a döntés tartalma, ugyanis az nyilvános.

exlex23 Creative Commons License 2013.09.03 0 0 78555

Ja, lehet, hogy így kell:

http://www.godolloihirhatar.hu/fooldal

:)))

exlex23 Creative Commons License 2013.09.03 0 0 78554

Most láttam, hogy elindult a Gödöllői Hírhatár.

Megnéztem a híreket, eddig nincs különösebb gondom velük.

www.godolloihirhatar.hu

Szavazzatok a legjobb fagyizóra, mert a kedvencem elég szarul áll :(((

D. Belloq Creative Commons License 2013.08.30 0 0 78553

Viszont legyőzött a közízlés. (Pedig nem is száltam versenybe. :D)

Előzmény: hu manus2.0 (78550)
D. Belloq Creative Commons License 2013.08.30 0 0 78552

Magánügy.

De amit kiolvasol, ugye tudod, hogy nem biztos, hogy igaz is?

Előzmény: kipiri (78551)
kipiri Creative Commons License 2013.08.30 0 0 78551

Grassalkovich Antalnak a kastéllyal szemben lesz szobra idén. Többször is írt már róla az újság. Én a te esszédből (lehet az én hibám és akkor elnézést is kérek), de szinte csak Horthyt olvasom ki. Többször visszatérsz rá. Anno Takácsinak írtam talán, hogy Horthy kerüljön a kastélyba a fia szobra mellé, de ne a főtérre. Egy olyan embert talán ne kelljen látnom, akinek "köszönhetően" az egész családom megyilkolták. A kastélyban tőlem tisztelegjenek előtte hívei, maximum arra a részre nem fogok sétálni a jövőben. A fiát egyébként magam is tisztelem, hiszen ő mindvégig ellentétben az apjával a németek ellen volt és az angolok mellé akart állni. Ezért is gyilkolhatták meg.

Előzmény: D. Belloq (78549)
hu manus2.0 Creative Commons License 2013.08.30 0 0 78550

Nem neked addresszáltam. Elnézést, ha magadra vetted. Egyetlen hsz-edben sem láttam arroganciát, vagy gyűlölködést.

Előzmény: D. Belloq (78549)
D. Belloq Creative Commons License 2013.08.29 0 0 78549

Ezt ugye nem nekem szántad, hu manus2.0?

Kipiri, ugyan nem szavaztam (lemaradtam), de írtam jobbító ötletként, hogy a főtérre - szerintem legalábbis - egy tisztelhető, mindenki által elfogadott, ismert alak szobra illene.

Szerintem Grassalkovich Antal, például, teljesen OK lehetne. Illene a kastély köré felépített arculatba is.

Előzmény: hu manus2.0 (78548)
hu manus2.0 Creative Commons License 2013.08.29 0 0 78548

Örülök a város döntésének. A közízlés szerencsére le tudja győzni a vehemens, arrogáns és olykor meglehetősen buta emberek csoportját.

kipiri Creative Commons License 2013.08.28 0 0 78547

Ahogy olvasom semmi konkrét dolgot nem mondtál. Egy elmélkedés aminek nincs vége. Számomra nem derül ki melyik jelölést tartottad jónak. Nem tudom te küldtél e be jelölést mert ha nem akkor ne szidd azokat akik ezt megtették és a választást se. Könnyű kritizálni külsősként. A jelölések közül egyedül Horthynak nem örültem volna. Szerencsére volt esze a választóknak. Szóval tehát ha megkérdezhetem a kritikán kívűl tudsz bármit is hozzá tenni? Mert azt a lekönnyebb kritizálni. 

Előzmény: D. Belloq (78546)
D. Belloq Creative Commons License 2013.08.28 0 0 78546

Nem írtam Horthyt. Én sem kívántam őt látni. Olvasd el, légyszíves, az elmélkedésemet a szoborról alant (még ezen az oldalon van)!

Előzmény: kipiri (78545)
kipiri Creative Commons License 2013.08.28 0 0 78545

Örülök hogy olyan szobor kerül a főtérre ami mindenkinek szól elsősorban a gyerekeknek. És örülök hogy nem egy náci barátnak emelnek szobrot aki több százezer ember köztük a teljes családom kiírtását támogatta.

Előzmény: D. Belloq (78544)
D. Belloq Creative Commons License 2013.08.28 0 0 78544

Örülök, hogy mertünk kicsik lenni.

Előzmény: kipiri (78542)
Csavar Hugi Creative Commons License 2013.08.28 0 0 78543

Miért van az, hogy ezen én egy cseppet sem csodálkozom?

:-D

Előzmény: kipiri (78542)
kipiri Creative Commons License 2013.08.27 0 0 78542

Most olvastam a szolgálatban hogy az Altató szoborral indul pályázaton a város. Örülök hogy egy kisfiúnak és persze nem mellesleg az egyik legismertebb magyar versnek állít szobrot a város. 

Tejüvegzsebre Creative Commons License 2013.08.23 0 0 78541

VÉGRE EGY IGAZ MAGYAR NEMZETI ÜNNEPI BESZÉD...

http://godollo.fidesz.hu/index.php?Cikk=194890

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!