Keresés

Részletes keresés

wrí Creative Commons License 2002.08.17 0 0 307
még egy érdekes oldal: poder latino
latin zenékkel foglalkozó oldal.
Orishas, P18, Macaco stb
wrí Creative Commons License 2002.08.16 0 0 306
nos igen.
javascriptnek engedélyezni kell a cookiek olvasását, anélkül nem fog menni a vásárlás. ezért nem ment.
Előzmény: wrí (305)
wrí Creative Commons License 2002.08.16 0 0 305
a radiochangot én is javallom, vannak fórumok is egyébként, bár spanyolul és franciául többnyire.
"el onda zapatista" :)
kár, hogy az ojos de brujonál nincsen letölthető zenei minta. érdekelne hogy pedződik a flamenco.
musika metakot megint megnézem. lehet, hogy browser (mozilla) hiba, köszi.
azken!
Előzmény: pennant (304)
pennant Creative Commons License 2002.08.16 0 0 304

azt nem tom, de aki ellátogat ide: www.radiochango.com az találhat sok sok infót (Az "artistas" rovatban) MANU CHAOról, Mano Negráról, Dusminguetről, Wagner Paról, OJOS DE BRUJOról (!!!), Orishasról, Sergento Garciaról stb.

sőt!!!!! Manu Chao 2 koncertje is meghallgatható, plusz letölthető mp3-ak, fotók, kapcsolódó zenekarok, linkek and many more....

egyébként írtak egy kedves mélt a baszk musikametakról, hogy a cdrendeléssel foglalkozó hölgy (Karmele) most éppen holidayen vackol, de rajta lesznek, hogy mielőbb kézhez kaphassam a megrendelt drága kincseket. örömhír! úgyhogy wrí komám téged is cdvadászatra buzdítalak!:)

Előzmény: wrí (303)
wrí Creative Commons License 2002.08.16 0 0 303
létezik, hogy muguruza barátod nem csak baszkul, de katalánul és gallego (ennek mi a magyar megfelelője?)-ul is énekel? ahogy nézegettem a szöveget sem katalán, sem baszk, sem franciának nem tűnt egyik-másik, ezért gondoltam hátha :)
Előzmény: pennant (301)
pennant Creative Commons License 2002.08.16 0 0 302

pennant Creative Commons License 2002.08.15 0 0 301

nem, nem hiszem, hogy annál OFF-abbak lennénk, mint amennyire néha már voltunk... (hú, de talányosan fogalmaztam:)

aki kinyitja egyébként ezt a linket itt ni (http://www.muguruzafm.com//ARGAZKIAK/F+manuH.jpg), az megláthatja ahogy éppen MANU CHAO az "én" Muguruza "barátommal" bratyizik.

Előzmény: wrí (299)
wrí Creative Commons License 2002.08.15 0 0 300
nem tudna valaki pár szót szólni az Ojos de Brujoról, úgy máskülönben?
esetleg tud valaki mintát valahol a neten?
wrí Creative Commons License 2002.08.15 0 0 299
igen, euskera.
egyébként a minap kezdett belémhasítani a fájdalom, hogy talán akkor most kezdünk elofftopikosodni, de nem! radiochango.com szerint manu chao anyja baszk?
egyébként meghallgattam a Betagarrit, a baszk tb303 ördöge :] kicsit emlékeztet az ausztrál TISM-höz, persze a nyelvezete ennek jobb :)
a Muguruza klippet leszedtem, de azóta sincs real playerem.. hmm.. no majd tán ma.
egyébként a musika metakról még tán a Ruper Ordorika jön be, bár talán csak mert emlékeztet az izlandi Megas-ra (nyelvezet+zene).
Előzmény: pennant (298)
pennant Creative Commons License 2002.08.15 0 0 298

de, de. engem igen:))

baszkul mondjuk nem fogok tanulni, de nagyon jól osztják. érdekes ritmusa van és a k, r, d mássalhangzók is elég "vadak" amiket annyira gyakran használnak. "Euskera" - ők így hívják a baszk nyelvet.

mit szólsz a Betagarrihoz? ha tetszik itt még találhatsz némi hanganyagot, igaz ram-ban, meg leget hogy csak töredékek nem néztem meg: http://www.betagarri.com/

innen meg Muguruza barátom egy príma kis klipjét szedheted le: http://www.muguruzafm.com/videoaFM.html

There's an old Basque proverb that says, "Ez ardo bizidunik, ez andre bizardunik". Translated, that means, "Two things to avoid: sparkling wine and bearded women".

Előzmény: wrí (297)
wrí Creative Commons License 2002.08.15 0 0 297
a BED#1-be belehallgattam én is, nem rossz, bár a minősége ritka ratyi sajnos.
a Betagarrit most töltöm lefele, kíváncsian várom :)
a baszkot jó lenne megtanulni, a dmoz.org-ról el is lehet jutni egy lapra, amelyikről mindenféle linkek nyílnak baszk nyelvtanulással szolgáló oldalakra.
na mindegy, gondolom senkit sem érdekel :)
Előzmény: pennant (296)
pennant Creative Commons License 2002.08.14 0 0 296

bocs wrí, hogy eddig nem reagáltam. kipróbáltam a put in basket-et, nálam működött. olvasgattam angol kritikákat és a Fermin Muguruza féle Brigadistak Sound Systemtôl el voltak ájulva. gyorsan meg is rendeltem. meg a "bands" szekcióban volt egy Betagarri nevű csapat. van fenn egy mp3 tôlük: behugyozás! már bocs, de tényleg fülig ér a száj, ritmus, trombiták stb. (http://www.musikametak.com/ING/HasieraING.html)
na ezt is berendeltem sebtibe.

és még egyszer: BASK ELEKTRONIK DIASPORA!

Előzmény: wrí (289)
pennant Creative Commons License 2002.08.12 0 0 295

Dear .hun, break2, Eördögh(Attila, Gábor, Gergő)!

most írok/írtam nektek.

pennant Creative Commons License 2002.08.12 0 0 294

emberek!

asszem megérett az idő egy alapos cd csereberére. mit gondoltok? írjatok lécci a mélcímemre (pennant@freemail.hu) aztán összehangolunk valamit. még nem tudom hogyan, de töröm rajta a fejem:)

Előzmény: BagolyMondja (293)
BagolyMondja Creative Commons License 2002.08.07 0 0 293
A Mŕsfélhez jŕrt a Quimby trombitŕsa, a Korai egyik utose, meg abbol a szlovak idiota zenekarbol, akit az Almassyn lattunk a Masfel elott, a Chiki Liki Tua-bol a Karel Gott-hasonmasversenyen vigaszdijra jelolt harsonas. De a fiuk maguk is nagyon formaban voltak. A Bahias koncert iden kimaradt, de most vegre megfelelo idoben voltak a nagyszinpadon (nem 5-kor, mint tavaly...), es nagyon allat volt (foleg a Malac). Ja, es osszes kozos ifju csajunk is ott volt :))
Előzmény: Törölt nick (291)
.hun Creative Commons License 2002.08.07 0 0 292
Ska-P jó volt, Marcel-t sajnos kihagytuk, pedig még arra is jártunk...de akkor már csak a hajó, a forró zuhany és az ágyikó volt az, amire vágytam. :)
Előzmény: BagolyMondja (290)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.07 0 0 291
huhh, ez izgi lehetett. Kik voltak a vendégek?

kortatu és negu gorriak albumot sajnos nem tudok ajánlani, egy másolt kaziról másolt kazim van, egyik oldalán a baszkok, a másikon la polla record, sztem a világ egyik legjobb punkzenekara. ismeritek.

valéptech

Előzmény: BagolyMondja (290)
BagolyMondja Creative Commons License 2002.08.07 0 0 290
Na lassan vege a dolgoknak, itt varom a hajnalt a Szigeten. Marcel... egy agyement show, zeneileg szinte nulla, de tomeg folott usztatasbol gumicsonakos verziot, mazsorettruhaban es copffal fellepo szaxofonost stb. meg nem lattam. Eros zuzast vegzett a Ska-P is delutan, zaraskent eloszor Cannabis, aztan meg antirasszista szam, melyben az egyik enekes srac konkretan szoknya fel, gatya le, luk a vilagnak.
Off, de: A vendegmuveszekkel megdobott Masfel a Sziget egyik legjobb koncertjet hozta.
wrí Creative Commons License 2002.08.06 0 0 289
kipróbáltad már a 'put in basket' gombot? neked műkszik? nekem nem teszi bele a cdket, bármit akarok venni (ki akartam próbálni, hogy ausztráliába mennyiért hozzák ki).
Előzmény: pennant (285)
.hun Creative Commons License 2002.08.06 0 0 288
Én benne vagyok.

A Radio Tarifa viszont nekem annyira nem jöütt be...de hát ugye: ízlések és pofonok.

Előzmény: pennant (287)
pennant Creative Commons License 2002.08.06 0 0 287

ha túl vagyunk a sziget sokkon (és mielőtt még mindenki visszamegy 2. otthonába, pl. USA, Franciaorsz. stb.) tényleg összejöhetnénk egy intravénás zenefrissítésre. tudom, elküldtétek a mélt és nem válaszoltam rá, de most már én is jobban ráérek.
Előzmény: Eördögh (286)
Eördögh Creative Commons License 2002.08.06 0 0 286
Ahem. Radio Tarifa korrekt volt tegnap, és itt off, de Mari Boine is. Asszem, befejeztem a Szigetet, mert már nekem is tönkrement az összes belső szervem.
pennant Creative Commons License 2002.08.06 0 0 285

hamár (más) témánál vagyunk. éppen egy kortatu és egy negu gorriak cdt készülök megrendelni erről a musikmetak honlapról csak nem tudom hogy melyiket érdemes. igen leköteleznétek, ha ajánlanátok lemezt tőlük.
Előzmény: Törölt nick (275)
pennant Creative Commons License 2002.08.06 0 0 284

a már említett honlapon (http://www.muguruzafm.com/) a disko grafia szekcióban van Kortatu, meg Negu Gorriak infó. hangminta, ilyesmi nem 'tom. annyira nem néztem szét.

ezt a szigetet nem lehet ép gyomorral, májjal és hasnyálmiriggyel bírni. a Spaccanapoli előtt összefutottunk a zöldfoki csapat szerény gitárosával és a magyar vendégszeretet hangoztatva beletunkoltunk, vagy 4-5 kör vilomskörte-sör elegyet. már nem volt olyan szerény. nőket kujtorászott. a piszok úgy játszott, mint egy félisten, mi meg kampec.

wrí Creative Commons License 2002.08.06 0 0 283
epa!
.
én nem ismertem a negu gorriakot, a neten nem talaltam letölthető mintát sehol, majd még keresek.
egyelőre azonban: musika metak.
amolyan.. hmm.. baszk zenéket különös figyelemmel támogató helynek tűnik, ha mást nem is, pár mintát le lehet tölteni, meg videókat, meg persze ott vannak a cikkek (baszk+spanyol+francia+angol; így mindenki jól jár, még azok is akik nem).
.
azken!
Előzmény: Törölt nick (275)
BagolyMondja Creative Commons License 2002.08.06 0 0 282
A tegnapi nap csalodasa Natacha Atlas volt. Ugyanis az elotte levo gorog csaj lemosta, mint Jani a sikuveget. Natacha motivalatlan volt, ez a ket szintis zenekar meg nagyon gaz mar. A gorog csaj meg ma a lapp bejartak poklot, mennyorszagot, nepzenet es freejazzt, es nem nyomtak olyan kommersz, Vivaplusszon is gaz slagereket, mint Natacha neni. Elfaradt volna?
A Transglobal jo volt ellenben, abban van ero. Es nagyon jo volt a Transglobal - Drums jam session hajnal fel haromkor a Bananban!
Holnap Ska-P a tema, aztan Fanfare meg Femi Kuti, a Marcelen meg gondolkodom, bar nincs jobb tippem se.
SUPERONIC Creative Commons License 2002.08.05 0 0 281
Bocs:Aretuska
Előzmény: SUPERONIC (280)
SUPERONIC Creative Commons License 2002.08.05 0 0 280
És Roy Paci?Manu Chao-ban sem volt kutya,de az Aratuska-val fergetegeset műveltek.
.hun Creative Commons License 2002.08.05 0 0 279
García nekem bejött, én már csak ilyen kommersz-bulizenés vagyok :)

És persze, hogy nem hagyom ki Jovanotti-t! És persze előtte megpróbálok odajutni a Radio Tarifa-ra is.

Előzmény: Eördögh (278)
Eördögh Creative Commons License 2002.08.05 0 0 278
Hm. Nekem a Garcia sokkal jobban bejött, mint a Spaccanapoli (bár az sem volt rossz).

Hehh, Jovanotti azért már erősen OFF itt, de csak megnézem.

Előzmény: BagolyMondja (276)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!