Keresés

Részletes keresés

az emberfijja Creative Commons License 2007.11.23 0 0 643
Ha Ő a testben +yelent isten kit látott ?
Előzmény: evangelium (642)
evangelium Creative Commons License 2007.11.23 0 0 642
Saját magát látta, vagy az Atyát?
Előzmény: az emberfijja (641)
az emberfijja Creative Commons License 2007.11.23 0 0 641

Az Atyát senki nem látta, Jézust igen.

és akkó a salyát magát látta ha ISTEN Ő ?

Előzmény: evangelium (640)
evangelium Creative Commons License 2007.11.23 0 0 640
Filippi 2/6. Aki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,
7. Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;
8. És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.

Isten Jézusban a helyettesítő áldozatban a saját kárára vett elégtételt önmagának.

Az Atyát senki nem látta, Jézust igen.
Előzmény: az emberfijja (639)
az emberfijja Creative Commons License 2007.11.23 0 0 639

Na akkó lehetett látni az istent vagy nem ?

villámló

Előzmény: evangelium (638)
evangelium Creative Commons License 2007.11.23 0 0 638
Hiszem, hogy az Ige testté lett, igen. Főleg ennek fényében:

János 1/14. És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.

II. János 7. Mert sok hitető jött e világra, a kik nem vallják a Jézust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető és az antikrisztus.

Róma 9/5. Akiké az atyák, és a kik közül való test szerint a Krisztus, a ki mindeneknek felette örökké áldandó Isten.
Előzmény: Törölt nick (637)
evangelium Creative Commons License 2007.11.23 0 0 636
Én is így gondolom. Ez a mondat:

"Ha a jézus a testben +jelent isten akkó látta-é..."

idézet volt.
Előzmény: Törölt nick (635)
evangelium Creative Commons License 2007.11.23 0 0 634
Testben megjelent, testben!

Ha a jézus a testben +jelent isten akkó látta-é...

Jézust mindenki látta, aki látta.
Előzmény: Törölt nick (633)
evangelium Creative Commons License 2007.11.23 0 0 632
Orczámat azonban, mondá, nem láthatod; mert nem láthat engem ember, élvén.

Buktál :)

Hűű, majdnem mattoltál :)

Jn 14,9
Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? aki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?

"Me ha a Jézus a Testben +yelent isten akkó..."

Kol 1,15
Aki képe a láthatatlan Istennek...

Látni akarod az Atyát? Nézz Jézusra...
Előzmény: Törölt nick (631)
evangelium Creative Commons License 2007.11.23 0 0 629
korrektebb lett volna nem 1 nyomorult angyalt küldeni 1 ijjen nagy esemény belejentésére.

Arra gondolsz, hogy maga a teremtő Isten jelent volna meg Józsefnek fésztufész?

2Móz 33,20
Orczámat azonban, mondá, nem láthatod; mert nem láthat engem ember, élvén.

Lehet, hogy ezé'
Előzmény: Törölt nick (626)
evangelium Creative Commons License 2007.11.23 0 0 628
(sokkal előbb?)
Hát vicceljünk, azt én is szeretem.
Mondjuk azért mert nekik még oda is köllött érni ;)

1. Amikor pedig megszületik vala Jézus a júdeai Bethlehemben, Heródes király idejében, ímé napkeletről bölcsek jövének Jeruzsálembe, ezt mondván:
2. Hol van a zsidók királya, a ki megszületett? Mert láttuk az ő csillagát napkeleten, és azért jövénk, hogy tisztességet tegyünk néki.

Előzmény: Törölt nick (625)
evangelium Creative Commons License 2007.11.23 0 0 624
Hogy miért nem szólt Józsinak?
Azért mert Máriának szólt, ő pedíg azt mondta: Legyen nekem a te beszéded szerint.
Józsi kész tények elé lett állítva, de úgy tűnik ő nem bánta, ugyanis ettől a lényeg ugyan az marad ["hogy az asszonyom(gyermeke!) lehet a világ +váltója"]:

MT 1/24: "Mikor József az álomból felébredt, megtette, amit az Úr angyala neki elrendelt, magához vette asszonyát. "

Holott itt aztán kifakadhatott volna, hogy:
- te sunyi yóisten, a nejem szüli a világ megváltóját, oszt tőlem nem is kérsz ehhez engedélyt? Még egy ilyen...

Előzmény: Törölt nick (623)
evangelium Creative Commons License 2007.11.23 0 0 622
Gerinceten alatt gerinctelent akartál érteni?

Ennek megítélését rád bízom. Hogy szerintem milyen Isten, a hsz-aimból kiderül.

"Sunyi?"

:) Jól nyomod, mit mondhatnék...
Előzmény: Törölt nick (621)
evangelium Creative Commons License 2007.11.23 0 0 620
Nőket? Mondanál csak még egy példát?

"Isten miképpen állított elő férfi hímivarsejteket?"

A teremtést is megoldotta valahogy. És senki nem beszélt sperma belövelésről.

"Isten azt kimondotta, hogy Jézus gyereket ő nemzette Mária akarata ellenére, vagyis erőszakkal lővelte belő a spermát?"

Idéznéd az igéből ezt az "akarata ellenére" dolgot? Mert valamire csak alapozod. Ha nem az igére, akkor a logikusnak tűnő feltevéseidre.

"Ez a sperma milyen kromoszomákkal volt bekódilva, kinek az örökítőanyagát horfozta...., Istenét?"

Ismét csak te beszélsz spermáról.

"Neked teljesen mindegy, hogy Isten erkölcstelenséget követett el, csak a tanaitokkal egyezzen , még annak árán is, hogy a JT hamistanításokba illeszti hoaxált okoskodásait is"

Csak szerinted erkölcstelenség, amit történt, így ítéltél. oké.
Kettőnk közül ki a JT?
Előzmény: Paleokrites (619)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.23 0 0 619
Tehát te azt mondod, hogy Isten egy férfi, aki nőket inzultál?
A szentlélek egy micsoda is? Szellem személy, avagy hatékony erő?
Jézus ugye azt mondotta, hogy a mennyekben nincsen sexuélis dominancia, nem mennek férjhez, sem nem nősülnek?
Az angyalok milyen neműek?
Isten miképpen állított elő férfi hímivarsejteket?
Isten azt kimondotta, hogy Jézus gyereket ő nemzette Mária akarata ellenére, vagyis erőszakkal lővelte belő a spermát?
bibliai Ez a sperme milyen kromoszomákkal volt bekódilva, kinek az örökítőanyagát horfozta...., Istenét? Márcsak az örökítőanyag miatt is, a dns és más összetevőkből mi derül ki?
A DNS vizsgálat bizonyára sok mindenre fényt derítene, lehethogy még nem maradtunk le róla?

Neked teljesen mindegy, hogy Isten erkölcstelenséget követett el, csak a tanaitokkal egyezzen , még annak árán is, hogy a JT hamistanításokba illeszti hoaxált okoskodásait is?
Előzmény: evangelium (618)
evangelium Creative Commons License 2007.11.23 0 0 618
Szia.

Részemről már válaszoltam, Isten a nemző, de hívd nyugodtan megrontásnak ;)
A többit már megbeszéltük több oldalról is.
Nem értünk egyet, ennyi, nem több.
Előzmény: Paleokrites (610)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.23 0 0 616
pl. cirombás a helyzet...., ez egyféle zsargonszó..., kényelmetlen, kínos és nem várt bonyolult dolgoktra, helyzetekre szokták mondani... :)
Előzmény: Törölt nick (615)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.23 0 0 614
az nem kóser, hanem cirombás.... :))
Előzmény: Törölt nick (613)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.23 0 0 612
Éppen ezt fejtegetem már egy ideje...., évek óta...., de azért más is fontos....., Isten bűnt követett el a keresztények írásértelmezései szerint, avagy nem?......, mert akkor kit is követnének?
Előzmény: Törölt nick (611)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.23 0 0 610
jaaaa, és a válasz?

Isten a megrontó, vagy József a nemző?
Előzmény: evangelium (598)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.23 0 0 609
Nihil probat, qui nimium probat...... :))
Előzmény: ösztöke (599)
evangelium Creative Commons License 2007.11.23 0 0 608

Látom, ahogy reagál, de már nem véleményezem, annak semmi értelme. Ez az ő dolga. Aki egyedül a szívek vizsgálója, az tudja, mi a valós helyzet.

"Nem a tanúkat szídom, hanem a szar szervezetüket ami nem szégyell magát Istennel egy lapon emlegetni, mitöbb magát nevezni Isten szervezetének. Ennél rettenetesebb rémálom nem létezhet !"

No ebben egyetértek, mármint hogy megátalkodott büszkeség azt állítani, hogy "mink vagyunk az egyedül igaz szervezet", ám ez annál nagyobb rémálom, hogy nem csak az ő szervezetük gondolja, s vallja  így.

Szerintem az egy igaz "szervezet" ama egy Igazban van.

Ennek meg vagy tagjai vagyunk, vagy nem. Attól nem leszek ezen kívül, hogy JT-i azt állítják, ám attól sem leszek belül, hogy nagyon beleképzelem magam.

Az Ő áldozata mindenre elegendő engesztelést végzett, de ha megnyugszom, hogy "megérkeztem", s már bennt vagyok,épp Őt kezdem majd kevésbé becsülni, (mint benntlévőként a bejutáshoz szükségtelent) ami az Atyának mindennél becsesebb.

Ő  ÚT, ami rajta járást feltételez, s nem palánk, amin átesik az ember, és ott is van.

Én örülök, hogy kapcsolatba kerültem ezzel a témával (egy ajtóban megesett egy órás eszmecsere után) mert mind mélyebb igeolvasásra ösztönzött.

AZ ÚT pedig nem egy szervezet, hanem egy személy.

Ja, hogy ne offoljak, szerintem igen van erőszakos tanú is, s van kevésbé erőszakos, meg egyáltalán nem oan is van.

Ha csak itt az indexen nézzük, hozzászólásaikból már bőven lejött melyikük milyen.

Előzmény: thalassa11 (607)
thalassa11 Creative Commons License 2007.11.22 0 0 607

Hali Neked is ! :-))

Látod ezt a sátáni örjöngést!? A szerencsétlen , érzi a vesztét. Azért én sajnálom ám ! Az egész fórumozása csak fékevesztett örjöngés és mocskolódás.

Szerinted szeretett ez valaha is valakit? Szerintem még saját magát is utálja !

Szar lehet....

Dehát akinek nincs valódi hite, mert soha nem élte át...!

Ezt teszi az emberekkel ez a mocsok "Drakultorony"

Egyébként ez az öszemosás is jellegzetes. Nem a tanúkat szídom, hanem a szar szervezetüket ami nem szégyell magát Istennel egy lapon emlegetni, mitöbb magát nevezni Isten szervezetének. Ennél rettenetesebb rémálom nem létezhet !

Szerencsétlen tanukat meg sajnálom, a velük való rokonszenvem miatt kerültem kapcsolatba evvel a témával.

Előzmény: evangelium (604)
Joano Creative Commons License 2007.11.22 0 0 606

Az elmebetegséged következtében még azt sem veszed észre, hogy a haverod nem is Jehova Tanújával beszél ?! 

Magad alatt vágod a fát, nem a Tanúk alatt...........:)))))))

Előbb kerülsz idegosztályra, minthogy prédaleső farkasként egy Tanút is elragadj.......

A Tanúk sokkkkkkkkkkkkkkal erősebbek, mint ahogy te azt képzeled.

Sztálin, Hitler és senki sem tudta őket semmilyen módszerrel felszámolni vagy meggyengíteni, akkor pont neked sikerülne,kicsihuszár ?   Jézus velük van, nem veled.   Te csak egy elillanó pára vagy..........

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: thalassa11 (603)
Joano Creative Commons License 2007.11.22 0 0 605

Hiába, thalassa mániákus pszichopata, mindenhol ellenséges Tanút lát.  Még ott is ahol nincs.........:)))))))

Nála ez egy betegség. Drukkolok neki, hogy azért 100 %-ig ne boruljon el az elméje (de már nagyon közel van hozzá).......................:)))))))))))

Előzmény: evangelium (604)
evangelium Creative Commons License 2007.11.22 0 0 604
Szia Thali.

Nem tévtanítással szemben vagdalkoztam, s vitapartnerem nem is JT.
Jézus fogantatásának körülményeiről beszélgettünk Máté és Lukács ev. alapján, én nagyon élveztem.

Ja, hogy offoltunk az igaz, hisz nem az erőszakos JT-kről diskuráltunk...

Előzmény: thalassa11 (603)
thalassa11 Creative Commons License 2007.11.22 0 0 603

Evangélium!

Szerintem kár itt mindenféle tévtanítással vagdalkozni, mert ezek még a saját szemüknek sem hisznek az őrtoronnyal szemben -azon a linken olvashatsz erről a jelenségről, amit küldtem.

A lényeg a gyökerek stabilításának megingatása- ás ez nem más, mint a szervezetük.

Vagyis a lombok helyett a törzsnek kell nekiesni, vagy a gyökereknek.

Nem áll az olyan szilárdan, ahogy ezek a szerencsétlenek hiszik. Ez egy hamis sátáni szervezet. Ha a bennük lévő bizalom inog meg egy tanúban, akkor vett jó irányt az életük.

Előzmény: evangelium (598)
evangelium Creative Commons License 2007.11.22 0 0 602

Péld. 9/10

Ebben teljesen egyetértünk.

Előzmény: ösztöke (601)
ösztöke Creative Commons License 2007.11.22 0 0 601

Initium sapientiae est timor Domini.

Előzmény: evangelium (600)
evangelium Creative Commons License 2007.11.22 0 0 600
Feltéve, ha valóban az ;)
Előzmény: ösztöke (599)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!