De gyönyörű! Ez a kameleonvirág tényleg szép és ezek szerint praktikus is. Ha tudnál még feltenni a többi talajtakaródról képet örülnék, mert én is szeretnék valami hasonló megoldást!!
Igazából ez nem is sziklakert,csak kb. egy 1,4X10m-es szakasz amit a gyomok elől valamivel el kellett takarnunk.Tervezek sziklakertet is,de az még egy kicsit messzebb van.
Szia!
Én viszont nagyon sok helyen használok mulcsot a sziklakertben. Segít a nedvesség megtartásában, így valamivel ritkábban kell locsolni. Úgy vettem észre, a legtöbb sziklakerti hálás ezért. Amikhez nem szoktam mulcsot tenni azok pl. a kövirózsák, varjúhájak. (Csenkeszem nincs)
Árnyékban a levelek kevésbé színeződnek, napon tarkábbak.Napos helyen a vízigénye nagyobb.Nálam napos, árnyékos, félárnyékos helyen egyaránt van, talán félárnyékos helyen a legszebb.Tűző napon sok vizet igényel.A képen látható inkább árnyas helyen van.Félárnyékban, napon ilyen:
A csenkeszek nekem gyönyörűen érvényesülnek pl. a sziklakertben, a szárazságtűrő növények közt. Van olyan 3-4 éves tövem, amely már kb. fél négyzetméteres területet nőtt be.
Delosperma cooperi, kristályvirág, délvirág a lila, őszig virágzik.A másik Delosperma nubigenum , sárga , korábban kezdi a virágzást és májusban be is fejezi.
De ha nem takartad volna körbe a tövét, nem lenne állandóan nedves.A Festuca fajok egyébként sem szeretik a vizet.Nem mindenkor alkalmazható takaróanyag a mulcs.
Teljesen új vagyok a fórumotokon már ami az írást illeti. Egyébként már rég olvasgatom a hozzászólásaitokat. Nekem is van egy sziklakertem, bár nem vagyok biztos benne, hogy lehet így nevezni.
Segítséget szeretnék kérni.Szombaton rendbetettünk egy kis kertrészt.Az egyik növény amit ültettünk,nekem gyanús hogy valami nincs rendben vele.Ha esetleg valaki meg tudná mondani mi a neve,meg esetleg mit szeret és mit nem,azt megköszönném.Az alsó levelei már nem zöldek,ez természetes vagy nem?Olyan mint a fű,de tapintásra elég szúrós.A képek:
Minden kövirózsa elpusztul virágzás után, de előtte sok sarjat hoz általában.Bár nekem is van olyan, ami szétültetés után azonnal virágozni kezd, ez ritkább eset.
Hogyhogy elpusztult a kövi?Csak 1 db-od volt?Nem haltott oldalról?Csak az a tő megy tönkre,ami virágzik,az oldalhajtásai(vagy hogy hívják szakszerűen)élnek tovább.