Keresés

Részletes keresés

Juraviel.Ihuan.Bedvin Creative Commons License 2008.11.04 0 0 3030
Lásd a 2968-as hozzászólásom:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=81762402&t=9005308

Nekem is új kiadású Káptalanház első borítója tetszett, de ez az új borzalmas. A Homokférgeinek jó a borítója, de egy könyv nem a borítóról ismerszik meg. :D Nagy kár, mert akkor lehetett volna jó is. :D
Előzmény: Tierce (3028)
Tierce Creative Commons License 2008.11.04 0 0 3029
Az új borítókról:
szvsz borzalmasak. Egyre igénytelenebb rajzokat fogadnak el, mint Dűne könyv borítók. Nekem nem tetszenek. Annyira "műanyag" hatást keltenek bennem, hogy....ááá.
Az új kiadásokból az első Káptalanház borító még jó volt, de ez a mostani!!!!
Míly irónia, hogy pont a Vadászai és a Homokférgei borítója néz ki valahogy.... :)))
Tierce Creative Commons License 2008.11.04 0 0 3028
És a Szukits nem válaszolt?
Előzmény: Juraviel.Ihuan.Bedvin (3027)
Juraviel.Ihuan.Bedvin Creative Commons License 2008.11.01 0 0 3027
Ghanima

És íme itt a magyarázata (szerintem), hogy mit jelent ez, maga Paul mondja el, miután felébred abból a transzból, amibe az Élet Vize megívása utána "esett"

Paul válaszolt:
– Mindegyikünkben lakozik egy ősi erő, amely elvesz, és egy másik ősi erő, amely ad. A férfinak szinte egyáltalán nem esik nehezére, hogy benézzen önmagába oda, ahol az elvevő erő lakozik, de majdnem lehetetlen, hogy belelásson a másik, az adakozó erőbe anélkül, hogy elveszítené férfi voltát. A nő számára fordított a helyzet.
Jessica fölnézett, látta, hogy Csani tágra nyílt szemmel nézi, miközben Pault hallgatja.
– Értesz engem, anyám? – kérdezte Paul.
Jessica csak bólintani tudott.
– Ezek olyan ősi alkotóelemeink – folytatta Paul –, hogy beleépültek a testünk minden egyes sejtjébe. Ezek az erők formálnak bennünket. Az ember azt mondhatja magának: “Igen, értem, hogy lehetséges ez.” De amikor belenézel önmagadba, és közvetlenül szembekerülsz tulajdon életed nyers erejével, meglátod a veszélyt. Látod, hogy ez fölébed kerekedhet. Az Adó számára a legnagyobb veszély az elvevő erő. Az Elvevő számára a legnagyobb veszély az adakozó erő. Az adakozás ugyanolyan könnyen maga alá gyűrhet, mint az elvétel.
– És te, fiam – kérdezte Jessica –, te melyik vagy: amelyik ad, vagy amelyik elvesz?
– Én azon a ponton vagyok – mondta Paul –, ahol a két erő egyensúlyban van. Én nem adhatok anélkül, hogy elvegyek, és nem vehetek el anélkül…

OFF

Nekem ez a [sizeN]...[/size]nem akar működni. :S

[size8]Szöveg[/size]

Nem értem miért nem jó, nem az N helyére kell a számot beírni? :S

ON

Tierce

Ennek én is kifejezetten örülnék, a Szukits honlapján, levélben rá is kérdeztem, hogy nem adnák-e ki a Herbert életművet olyan formában, mint az Asimov-életmű? Szerintem egy ilyen volumenű író szintén ugyanilyen kiadást érdemelne.

Előzmény: Ghanima (3024)
Tierce Creative Commons License 2008.11.01 0 0 3026
Nagyon jó lenne, ha kiadnák Herbert összes művét. Megérdemelné. Nekem a Dűne könyveken kívül ugyan még megvan a Zöld Agy, a Halandók és halhatatlanok, a Védett nők, a Lélekvadász és a Dosadi kísérlet, azért a jópár könyv van még ezen kívül, főleg hogy, a Dosadi kísérlet is ugye egy ciklus része, melynek a többi részét is jó lenne magyarul olvasni. Remélem kiadják ezeket a köteteket is.
Előzmény: Juraviel.Ihuan.Bedvin (3023)
Tierce Creative Commons License 2008.11.01 0 0 3025
Szia Ghani!

Ugye szólíthatlak Ghani-nak? :)))
Igen, nekem is nagyon tetszik. Van benne valami nagyon találó...
Előzmény: Ghanima (3024)
Ghanima Creative Commons License 2008.11.01 0 0 3024
Ez az egyik kedvenc idézetem!
Előzmény: Tierce (3022)
Juraviel.Ihuan.Bedvin Creative Commons License 2008.11.01 0 0 3023
Vizüket vesszük, Tierce. :D Bi-la kaifa. És vizüket a homokra öntjük, hogy ne vegyülhessen egyetlen törzs vizével sem, így kikerülnek a szellemfolyóból.

Találó idézet volt. Ugye milyen jó, hogy sok mindenre találni Herbert-idézetet.

A Homokférgei helyett inkább adták volna ki a The Tactful Saboteur"-t, a "Whipping Star"-t és a Dosadi kísérletet egy kötetben.
Előzmény: Tierce (3022)
Tierce Creative Commons License 2008.11.01 0 0 3022
"Beszélik Muad'Dibről, hogy egyszer, midőn azt látta, hogy egy növény igyekszik kihajtani két kő között, odébb tette az egyik követ. Később, mikor a növény már megerősödött, letakarta a másikkal.
Ez volt a sorsa. - magyarázta"

Az utódok szerintem már eleget "nőttek". Ha tovább folytatják az írást, szerintem ugyanúgy fognak járni, mint az a bizonyos növény...megkövezésre kerülnek a fanatikusok által.
Kilroy Creative Commons License 2008.10.31 0 0 3021

Értem :-)

Kull wahad :-)

Előzmény: Juraviel.Ihuan.Bedvin (3020)
Juraviel.Ihuan.Bedvin Creative Commons License 2008.10.31 0 0 3020
Atreidesként és Corrinoként kanlyt alkalmazunk, fremenként meg érvényesül az amtal-törvénye. :D

Bi-la kaifa.
Előzmény: Kilroy (3016)
Juraviel.Ihuan.Bedvin Creative Commons License 2008.10.31 0 0 3019
Ezen jót mosolyogtam, az iróniádon! :D :D :D

Viszont ne feledjük ezzel kapcsolatban a Prédikátor tanítását:

"Nem érzett iróniát a Prédikátor állításában. A férfi a cselekvésre tüzelő bizonyossággal kiejtett mondatok csalóka vonzerejét használta ki. Az emberek csak egy pillanatra botlottak bele abba, amit ki akart fejezni; ekkor rájöttek, hogy azt a botlást is ő rendezte így. Fura tanítási módszer volt. Mindenesetre megértette a tömeg reagálását, és azt mondta:
– Az irónia mögé általában azok bújnak, akiknek a gondolatai nem tudnak kitörni a korlátok közül. Én nem vagyok ironikus. Ghanima kijelentette nektek, hogy a testvére vérét nem lehet lemosni. Egyetértek."

Egyébként úgy hangzott, mintha egy lelkes Brájen-Enderszon rajongó mondta volna. :D Tudjuk ám, hogy így akarsz beférkőzni közéjük, hogy beküld a sardaukarjaid. :P
Előzmény: shaddam (3017)
shaddam Creative Commons License 2008.10.31 0 0 3018
Ne fesd a falra a saitant.
Előzmény: angyalhentes (3012)
shaddam Creative Commons License 2008.10.31 0 0 3017
Hú, köszi! Teljesen felcsigázott a bevezető, el is rohantam az újhegyi Alexandrába, falom az oldalakat, eddig nagyon jó!
Előzmény: Dohi (3010)
Kilroy Creative Commons License 2008.10.31 0 0 3016

Elnézést, megfeledkeztem arról, hogy 'a sivatag azért van, hogy megedzze az igazhitűeket' (elnézést, ha rosszul idéztem), vagyis valóban nincs esélyük :-) Csak gondoltam, ha már a módszereknél tartunk* :-D

*Már ha a fremeneknél van kanly... tahaddi-kihívás persze van, az amtal törvényével persze :-)

Előzmény: Juraviel.Ihuan.Bedvin (3015)
Juraviel.Ihuan.Bedvin Creative Commons License 2008.10.31 0 0 3015
Én az Ihuan Bedvin, a fremen testvériség tagja vagyok, szerinted két ilyen puhány el tud bánni egy fremennel? :D

No, nem baj, várom a teljes mértékben részletes magyar kivonatolást a "híveiktől".
Előzmény: Kilroy (3013)
Kilroy Creative Commons License 2008.10.31 0 0 3014
Majd ha lesz Végső Kwisatz Haderach, abban benne lesz minden :-) Homokféreg, gép, Tisztelendő Anya (Atya :-D), Halszólító, arctáncoltató... minden :-D
Előzmény: angyalhentes (3012)
Kilroy Creative Commons License 2008.10.31 0 0 3013

Inkább a Vladimir Harkonnen báró által Thufir Hawaton (-ban...) alkalmazott tartósmérget kéne rajtuk (bennük...) is alkalmazni. Még egy szar regény és megszüntetjük az ellenadag adagolását...

:-D

Előzmény: Juraviel.Ihuan.Bedvin (3011)
angyalhentes Creative Commons License 2008.10.31 0 0 3012
Kiborg-fereg-arctancoltato-Tisztelendo Anyak voltak mar?
Juraviel.Ihuan.Bedvin Creative Commons License 2008.10.31 0 0 3011
A Sokarcú Ellenség immár betört az egykori Impérium területére, és úgy tűnik, előrenyomulását egyetlen erő sem tudja megfékezni. Az űr bugyrai közt menekülő Bene Gesserit nővérek kis csoportja feltámasztott történelmi hősöket, az egyesített emberiség pedig a valaha látott legnagyobb flottát akarja bevetni a gondolkodó gépel ellen. És miközben ember és gép egyaránt a világ végét jelentő csatára készül, felbukkan egy rejtélyes erő, hogy eldöntse a küzdelem kimenetelét, és feltárja II. Leto, az istencsászár Arany Ösvényének valódi jelentését.

A fekete kiemelt részhez:

Mondjuk elolvastam a kivonatolt Homokférgeit a Wikipédián, de csak nagyjából értettem meg, nem épp magas fokú angoltudásomból kifolyólag. Viszont ezzel tényleg végleg és totálisan porba alázzák Frank Herbert remekét, sorozatát: összemossák saját hazug koholmányaikat az eredeti elképzelésekkel, és ennek igazolásául félre- és újjáértelmezik az Arany Ösvényt, amire szerintem itt páran lentebb elég jól rávilágítottunk.

Már a genetikailag módosított, vízben élő férgek is borzalmas ötlet voltak, de ez végképp...

Kanlyt! :D :D :D

Vagy alkalmazzuk Brájen-Enderszonékon az amtal törvényét, és ha már ennyire benne vannak a Dűneverzumban, akkor el kell fogadniuk a tahaddi-kihívást. :D
Előzmény: Dohi (3010)
Dohi Creative Commons License 2008.10.31 0 0 3010
http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?BookID=101913
Jenki666 Creative Commons License 2008.10.30 0 0 3009
Könyvekben meg van azt hiszem mindegyik,csak én egy könyvet olvastam el tőle.Az viszont tetszett nekem.
Juraviel.Ihuan.Bedvin Creative Commons License 2008.10.27 0 0 3008
Aki meg szeretné vásárolni az eredeti HAT kötetet, az most megteheti az Alexandra Webáruházán keresztül, még a Káptalanházat is újranyomtattatták. A borító tekintetében eléggé, khm, kihívásokkal küszködik, az előző sokkal jobb volt, az Ekultúrán megjelent ajánlóban lévő, alábbi mondatokkal egyetértettem:

"A Dűne Káptalanház pedig felülmúl minden korábbi próbálkozást. Sallai Péter remekbe sikerült borítófestménye (a briliáns színharmóniáról felesleges áradoznom) tökéletesen kifejez mindent, amiről e regény szól. A telikék szemű Tisztelendő Anya felsőbbrendűséget sugalló fejtartása éles ellentétben áll a narancsszínben izzó tekintetű Tisztelet Matrónájának acsarkodó arckifejezésével."

Forrás: http://www.ekultura.hu/mutat.php?id=3479

Az új és régi borító összehasonlítása:

http://kepfeltoltes.hu/view/081027/kaptalan_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Összehasonlítás A Dűne Messiása esetében:

http://kepfeltoltes.hu/view/081027/messiasa_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A többi kötet borítója eddig nem változott, vagy nem töltötték fel. Mellékesen úgy tűnik a mostani Dűne könyvből kihagyták a "Caladan tengerei suttogása" című fércművet. :)
OPi Creative Commons License 2008.10.18 0 0 3007
OFF Alien vs Predator sorozat, az egy tisztességesen megírt akciósorozat, _nyíltan_ bevallva hogy _egyszeri_ olvasási élmény megszerzési céllal íródtak az olvasának, az írónak pedig ez egy _pénzes_ megrendelés volt ON
Előzmény: shaddam (3006)
shaddam Creative Commons License 2008.10.18 0 0 3006
Semmi bajom nem lenne az egésszel, ha legelább tisztességesen megírt, ütős akcióregények lennének. De nem azok. Az elolvasott négy és fél kötet alapján buták és bénák.

Még FH mondanivalója sem érdekel sokszor. Nem is vagyok biztos abban, hogy túl sok mondandója lenne, és tanítani akarna a regényekkel. A lényeg sztem az eredeti regények mögött felhalmozott óriási tudásban van. Csak egy FH féle zseni képes ekkora halmazt átfogni, és úgy tálalni, hogy hat köteten keresztül lenyűgöző és ütős maradjon. És az olvasatok sokrétűségéről, a generációkon átívelő érvényességről nem is beszéltünk.
Ehhez képest mi van a BH-KJA könyvek mögött? Terminátor és DNS a NatGeóból.
Előzmény: Juraviel.Ihuan.Bedvin (3005)
Juraviel.Ihuan.Bedvin Creative Commons License 2008.10.18 0 0 3005
OPi

Nem sokat vesztettél, hogy nem olvastad el. Már várom a Paul of Dune kivonatolását, mert kíváncsi vagyok arra, amit az egyik negatív kritikát megíró említett: hogy csináltak a tragikus sorsú Paulból egy kegyetlen zsarnokot...

Ghanima

Azt is vedd figyelembe, hogy Brájen-Enderszon volt olyan galád, hogy a Te nagyszerű karaktered eszükbe sem jutott. Ez kanlyt kíván! :D

Shaddam

Felesleges ezen mérgesíteni magad. Mondjuk én is bosszankodtam a Vadászai alatt. Ezeket -bocsánat-, Őket úgysem foglalkoztatja az, hogy: "Nem értjük a Mester mondandóját, de azért meg akarjuk tömni a zsebünket. A néhány hozzáértő rajongóval meg nem foglalkozunk, többen vannak azok, akik nem gondolkodni szeretnének egy sci-fi mű mondanivalóján, hanem akcióval telített effektorgiát szeretnének papíron is látni (Star Wars, hehe :D; ezért nem sikeres pl. a Battlestar Galactica, mert nincs benne kismillió űrcsata, csak azoknak, akik az igényesebb sci-fit is kedvelik.)"

Addig írnak, amíg élnek.

Amúgy láttátok? Enyém a 3000. hozzászólás! :P
shaddam Creative Commons License 2008.10.18 0 0 3004

Csodálatos vége lett a sorozatnak, gratulálok a szerzőknek. Ezt a tehetségtelen ostobaságot, te jó ég... Egy monumentális ciklus úgy érjen véget, hogy mindenki visszaáll az alapállásba? Mindenki hepi, szerizzük egymást, újra van feleségem/férjem? Újraindul a Dűne, a tenyésztési program? A Bene Tleilax nőknek nem kell axolotla tartállyá válniuk, jön a demokrácia? És van egy új Kwisatz Haderach? Gépek és emberek békében? (Jó, ez az egész terminátor nyúlás agyrém.) Szegény Daniel és Marty, mi lett belőlük. Mi értelme van ennek az egésznek, magyarázza meg nekem valaki!

Ultraspice = legnagyobb köcsögség.

A DNS képbe hozása a másik. Látszik a fantáziahiány, az írók nem tudnak elvonatkoztatni a saját koruktól és helyzetüktől.

Oracle of Time = ismét fantáziahiány és butaság szülte karakter, az össze-vissza kavart mihaszna cselekményszálak további bonyolításán (=oldalszám-növekedés =lóvé) kívül nincs sok értelme. Ja, de van: a Liga se maradjon ki a gyalázásból.

Aztán: karakterek jönnek-mennek, élnek-halnak tucatjával, cél nélkül, újra és újra...

Bocsánat a csapongásért, de ez nagyon beütött, nem is kéne nekem ezzel foglalkozni.:(

Előzmény: Juraviel.Ihuan.Bedvin (3000)
Ghanima Creative Commons License 2008.10.17 0 0 3003
Elovastam a zanzát, köszi a linket. Ami azt illeti, szerintem egyszerűen szörnyű!

Igazán szerencse, hogy _én_ :-) nem vagyok benne sehol!
OPi Creative Commons License 2008.10.17 0 0 3002
elolvasta a spoilert, ennyi elég is volt belőle
Juraviel.Ihuan.Bedvin Creative Commons License 2008.10.17 0 0 3001
Ha azt mondanák, hogy ez az ő alternatív befejezésük, és hivatalos, mivel jogutódok, azzal tényleg ki lehetne egyezni...

Viszont...

...akkor is a Mester emlékművének porba alázása lenne. Amennyit már leírtak -többet, mint Herbert írt a Dűneverzumban :)-, létrehozhattak volna egy saját világot is, pl.:

"Frank Herbert fiának vadonatúj világa"

Ez is hatásvadász, meg felhasználná a Mester nevét, de legalább nem ártana a regényfolyamnak.
Előzmény: Tierce (2996)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!