Egyáltalában nem lenne ésszerű. Sokadszorra is leírom a véleményem. Az állampolgárság kötelezettségek és jogok együttese. Aki nem képes a kötelezettségeket teljesíteni (mert nem az országban él) az a jogokhoz se juthasson hozzá! Ennek semmi köze ahhoz, ki Magyar. Ott van a Magyar Igazolvány, ezt erre a célra találták ki, a határon túliakkal egyetértésben. Legyen az elég, meg azok a további könnyítések, amelyek bevezetésén a kormány dolgozik. Ennyi a realitás. Akinek ez kevés, az nyugodtan sértődjön meg.
Érdekes ez a dolog, amit mondasz. Miközben a dühtől habzó szájjal és vérben forgó szemekkel szidjátok a kormányt és személyesen Gyurcsányt, nem jut eszetekbe, hogy a népszavazáson azért nem győzött az igen, mert az erdélyi honfitársainkért epedő és buzgó jobboldali szavazók NEM MENTEK EL SZAVAZNI, HANEM SUNYIN OTTHON MARADTAK.
Holott minden statisztika szerint vannak annyian, hogy egymagukban vidáman eldönthették volna a szavazást az igen javára.
De nem. Mert marha könnyű szövegelni meg a ballibet hazárulózni, meg marha könnyű a Csíksomlyói Búcsún a Székely Himnuszt énekelni könnyesen. De elmenni szavazni és ezzel tudomásul venni, hogy ha az igen győz, akkor ennek bizony rendes anyagi következményei lesznek, amik a jobboldali szavazókat is érinteni fogják, hát azt nem. Tudod, mit mormogtak ezek a hazaárulózó jobboldali szavazók a bajszuk alatt: hát egyfenét ezeknek a "románoknak", maradjanak csak otthon.
Következésképp megfontolásra ajánlanám a jobboldal szavazóival való konzultálásodat, hogy miért is nem mentek el szavazni.
Ha meg belegondolok, hogy az igennel szavazók között szép számmal voltak ballib szavazók is, még sokkal rosszabb a helyzet a jobboldala nézvést.
Én Gyurcsány helyében, ha valahol nekiállnak az erdélyi bunkók füttyögni meg kerepelni azt mondanám: talán kérdezzétek meg az új Csaba királyfit, hogy nevelte ő a népét, hogy ily rútul cserben hagytak benneteket, mikor mozdulni kellett volna.
A káp jelenlegi formájához ide kell települni. A december 5-én szavazásra feltett képhoz ez nem lett volna feltétlenül követelmény. Ez egy nagyon ésszerű forma lett volna. Nem értem a kormányt, miért erőlteti az ide településhez kötött formákat. Össze vissza próbálkoznak ebben is, mert nem értenek ehhez sem!
Ja, ha te úgy gondolod, hogy Erdélyből csupa talpig becsületes, a végtelenségig tisztességes, a törvénytelenséget messze elkerülő ember jön át, akkor természetesen csak hányadékozz.
Pedig csak egy kis logika szükségeltetne. Szar ember van Erdélyben is bőven, sokan jönnek át Erdélyből és kizárható, hogy a két halmaznak ne legyenek közös tagjai.
Mit mondjak, életem egyetlen rendőrségi ügye is egy ilyen erdélyi szaralak miatt keletkezett. De ha jól pofánvertem volna, most itt rasszistázna valamelyik balfék újságíró.
Nincs mit megoldani. A kettős állampolgárság Magyarországon is létezik. Személy szerint én inkább megszüntetném, mint bővíteném a kört. Mi van a Magyar Igazolvánnyal? Nem elég a magyarság fitogtatásához?
Hát igen, akinek otthon éhezik a családja, és létszükséglet a kemény munkával naponta megkereshető pár ezer forint, az nem fogja frissen sminkelve, fültől fülig érő mosollyal és gőzölgő kávéval várni az ellenőröket.
Ja,akinek otthon éhezik a családja annak talán méginkább a törvényes utat kéne járnia, hogy biztosítsa a családjának szükséges betevőt. Attól, hogy valaki Erdélyből jött át és itt törvénytelen munkavállalásba keveredik még nincs ok arra, hogy eltekintsünk ettől a törvénytelenségtől.
Miért lett volna lehetetlen az, ami mára Európában teljesen elfogadott lett?
Más nemzetek meg tudták oldani, nálunk miért gondoljuk lehetetlennek?
A MVSZ kezdeményezése szerintem nagyon rossz pillanatban történt, nem most és enm így kellett volna kezdeményezni. Kicsikarták, de nem ők fáztak rá leginkább, hanem azok, akiknek érdekében erősködtek!
Kár, hogy nem érdekel a többi blabla marylou, ugyanis az ország nagyrésze így gondolkodik. Te is összepicsogsz hónaphosszat a szegény munkanélküliekről, a szegény vidékiekről, a szegény kisbvállalkozókról, a rossz közlekedésről meg midnenről, copyzod be a fidesz.hu-ról meg a hírtévé.hu-ról a dolgokat napszámban, de te is tudod (csak hülyének tetteted magad gondolom) , hogy mindez alapjában véve pénzkérdés, és ha a képviselők fizetését csökkentik az nem oldja meg a problémát, de mégis előjössz ezzel, hogy segítsük határon túli véreinket. Hát köszi ne. Oldjuk megeelébb a magunk baját jó? Vagy legalább próbáljuk megoldani.
És ha kérhetem, Magyraország a maga területével meg a maga lakosságával ugyan ne vállalja magára egy kétszer annyi nemzetiség gondjait is! Mert az pénzbe kerül! Az enyombe is, meg mindenkiébe.
A népszavazást Patrubányék provokálták ki, nagy hülyeség volt erőltetni. Na und: A kormánytagok ne csodálkozzanak, ha a történtek után nem látják őket szívesen! A többi blablád nem érdekel!
Ki provokálta ki ezt a népszavazás izét he??? KI segítette ehhez az aláírásgyüjtést??? (Nekem valami olyasmi rémlik, hogy "ha már egyszer úgyis gyüjtjük a nemzeti petícióra az álárírást, ugyan segytsünk már ebben is..." ) Egyáltalán hogy a fenébe jött az szóba akkor hirtelenjében?
És mondok még valamit: leszarom. Leszarom, hogy erdélyi véreink éppen most milyen lelkiállapotban leledzenek, ha egyszer bevettek egy ilyen maszlagot. Nekem az a fontos, hogy itt a "csonkaországban" - ami nekem a hazám kedves marylou - hogy mennek a dolgok, mert én már csak ilyen beszűkült agyú hazafi maradok.
Nem rólam van szó, én itthoni magyar vagyok. Én legfeljebb szégyellem magam amiatt, ami december 5-ével kapcsolatban történt. Még akkor is, ha én elmentem, és IGEN-nel szavaztam. Nagyon meg tudom érteni, mit éreztek és éreznek a határon túli magyarok! Amit a kormány tett, az szégyenletes!
A kormány dolgozzon, de ne kampányoljon NEM-mel saját nemzettársai ellen! Ha pedig megteszi ezt a gyalázatot, akkor legalább vegye tudomásul, hogy ezt nem lehet elfelejteni!
A kettős állampolgárság mára már elfogadott és működő forma az EU-ban, marylou-mániáskám! Semmi gond ezzel olyan helyeken, ahol a kormány a saját nemzete érdekét tartja szem előtt!
Nem a Magyar Kormánytól kapták a pofont, hanem a honi magyarság többségétől. A hibás önértékelés és helyzetfelismerés néha azt eredményezi, hogy az önteltek pofára esnek. Kár ezt tovább ragozni. Aki sértődni akar, sértődjön, a kormány közben dolgozik a probléma megoldásán. Ha már az előző kormányok is ezt tették volna, jobb lenne a helyzet.
Thürmert ne keverd bele, nem koktél ez! Ő a kórházak ügyében exponálta magát. Patrubány jól elszúrta a dolgot, ez tény. A határon túli magyarokat ez nem vigasztalja! Ekkora pofont még sosem kaptak a magyarságuk melletti hűségükért, ráadásula magyar kormánytól!