Keresés

Részletes keresés

mikrobeee Creative Commons License 2005.10.15 0 0 1411

Sziasztok!

Szeretnék tőletek - mint gyakorlott iPod felhasználóktól - egy kis segítséget kérni!

Az első iPod-om megvásárlása előtt állok, csak éppen egy határozott döntés hiányzik...:( Becsületesen visszaolvastam ebben a fórumban, végigbogarásztam a lap.hu iPod lapjait, elolvastam a teszteket, egyszóval rendesen beleástam magam a témába, mivel nem egy kétfilléres cuccról van szó, és mostanra háromféle termékre korlátozódott le listám, és ebből az egyiket kéne kiválasztani. Ebben kérném a véleményeteket. Az egyik az iPod nano, a másik az új, videólejátszós iPod, a harmadik pedig az Ipod Photo.

Sokat gondolkoztam a zenehallgatási szokásaimon, és arra kellett rájönnöm, hogy az iTunes "osztályozós" rendszerét nekem találták ki, mert bizony vannak olyan számok amiket csak bizonyos hangulatban hallgatok meg szívesen, de van egy csomó olyan amit bármikor. Viszont mennyiségben ez utóbbiak kb annyian vannak, ami egy iPod nano-ra tökéletesen ráférnek, tehát a célnak ez az eszköz ideális lenne és a mérete is csodás, tehát kiváló társam lenne a mindennapokban. Igen ám, de gyakran van olyan, amikor jó lenne a nagyobb iPod nagy kapacitása, így megnéztem élőben és annak a mérete sem vészes, nagyon tetszett, tehát erősen elkezdtem szimpatizálni vele, de a dilemma természetesen megint előjött... Azaz, vajon megérné-e megvárni a 30Gigás videos változatot? Vékonyabb is, többet is tud mint az iPod Photo, és még tv kimenet is van rajta. Azt viszont nem sikerült megtalálnom, hogy vajon milyen formátumokat támogat? Gondolom egy divx filmet nem fogok rajta keresztül tv-n nézni ugye? Vagy tévedek? Vagy ez a video dolog nem olyan nagy szám és érdemes lenne az iPod Photo-nál maradni? Sokat fényképezek, így nekem ez a "jpg tank" nem volna rossz! Tehát kissé tanácstalan vagyok! A legjobban egyébként ez az új ötödik generációs csoda tetszik, csak azért vagyok bizonytalan, mert szeretem az eszközeimet maximálisan kihasználni, és ez akkor volna ideális nekem, ha a már meglévő xvid, vagy divx filmjeimet is valahogy rá lehetne rakni és esetleg tv-n visszajátszani... Na akkor egy percig sem haboznék! Hátha Ti többet tudtok erről! Segítsetek légyszi!

ELőre is nagyon köszi!

Zeusz Creative Commons License 2005.10.15 0 0 1410
Télleg nem tudom, mi bajotok az iTunes-szal. Nálam egészen konkréten a picsába mosta el az egész Winamp gárdát úgy, ahogy van.
sz_bela Creative Commons License 2005.10.15 0 0 1409
Akkor vegyek le minden gyári szoftvert a gépről? Az iTunes-t és az iPod szoftvert is? Azt a progit amelyik uptade-el meg restore-ál.
Előzmény: norek_ (1408)
norek_ Creative Commons License 2005.10.15 0 0 1408

kicsit komolyabban, azt vettem észre (pc-n) hogy vannak olyan program (iTunes) ami használ egy ipod drivert vagy mi a rákot, és van a többi ami mint cserélhető drive-ot kezeli (megadod mi az ipod betüjele) és kész. azaz megnézi, hogy rajtavan-e az ipod control könyvtár és benne a cuccok vagy nem, ha van akkor kezeli ha nem akkor az nem ipod. persze én mint shuffle tulajdonos mondom, de nem biztos hogy a nagyobb modelleknél igy van. én a winamp plugint használom, eddig semmi probléma nem volt vele. képes létrehozni az alap adatbázist azaz egy szűz (formázott) cuccal is elboldogul.

legalábbis shuffléval ez a helyzet.... 

Előzmény: sz_bela (1406)
norek_ Creative Commons License 2005.10.15 0 0 1407
lehet, hogy a firewire jobban tekeredik, esetleg az usb jobban csomosodik... igazábol a software a lényeg, az iTunestol ne várj sokat, van egyébb progi ami 100x jobban működik....
Előzmény: sz_bela (1406)
sz_bela Creative Commons License 2005.10.15 0 0 1406
Sziasztok! Lenne egy sürgős kérdésem: PC-hez szerintetek melyik kábelt érdemes használni? FireWire vagy USB 2.0? MElyik a megbízhatóbb? A FireWire kábel is produkál olyan dolgokat, mint néha az USB 2.0 (Pl. ami most nálam gond, hogy nem mindig ismeri fel az XP ill. az iPod szoftver hülyeségeket ír ki csatlakoztatás után, stb.)???
kisarnold Creative Commons License 2005.10.14 0 0 1405
hol cserélnek ipodban aksit? és mennyiért? vaterán lévő aksik jok bele? emgbizhatoak?
RogerWilco Creative Commons License 2005.10.13 0 0 1404
Akinek van, az valszeg nem cseréli le, ez (még) nem mobiltelefon. Egyelőre az emberek első ipodjukat veszik, az apple folyamatosan teremti saját magának a piacot. Az új cuccok pedig arra hivatottak, hogy az így teremtett piac még véletlenül se csússzon a konkurrenciához, mindig a 2-3 lépes előnyt tartják. Csodálni való marketing!

(Egy egeszséges vincseszter upgrade-ben benne lennék, de hát ilyen nincs)
Előzmény: Zeusz (1403)
Zeusz Creative Commons License 2005.10.13 0 0 1403
Ha már hatvan giga, akkor télleg 4Gt vegyél (bár nem veszel, mer neked má van). Nekem 30G-s van, és nem tudom magam verni a földhöz, hogy nem vártam.

Egyszerűen nekem sem éri meg az új...
Előzmény: RogerWilco (1396)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.13 0 0 1402
Nézz be a magyar apple store-ba
Előzmény: RogerWilco (1401)
RogerWilco Creative Commons License 2005.10.13 0 0 1401
Na, akkor mégiscsak frissül :-))
Előzmény: Törölt nick (1400)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.13 0 0 1400
Azért írtam, hogy nyomnák, mert tegnap tették fel a nano-t. Kapni még nem lehet.
Előzmény: RogerWilco (1399)
RogerWilco Creative Commons License 2005.10.13 0 0 1399
Nem, .hu-n megy a nano, .fi-n megy az új, videós...
Előzmény: Törölt nick (1398)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.13 0 0 1398
Nagyon gáz, mindehol máshol már rég a nano van főoldalon, és kapható is, nálunk meg még mindig nyomnák a Gesztis minit... 70-ért...
Előzmény: RogerWilco (1397)
RogerWilco Creative Commons License 2005.10.13 0 0 1397
A magyar apple nem követi túl gyorsan a változásokat :-((
(A finn és magyar kezdőoldal eme beírás születésekor)

Előzmény: Törölt nick (1395)
RogerWilco Creative Commons License 2005.10.13 0 0 1396
A videó annyira nem izgat, de a 60 gigás ipod 20 órás aksikapacitással annál inkább!
Előzmény: Törölt nick (1395)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.13 0 0 1395
- ohne firewire
- ohne iMic, iTrip, AirClick, stb, ezeket eldobhatod...
- nem lehet beletekerni a videóba...

Ez már inkább a kaszálásról szól...
Előzmény: RogerWilco (1394)
RogerWilco Creative Commons License 2005.10.13 0 0 1394
Videós ipod, 30 és 60 GB, 14 és 20 (!) órányi (zene)lejátszással!!
norek_ Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1393
2 darabod van eladó??? ;)
Előzmény: robifon (1392)
robifon Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1392

Appel IPOD 4GB-os ezüst, karcmentes, tokkal vonóval, 11 Hó garancia, dobozában, sűrgősen eladó az ára 34.900Ft nincs alku.

robifon@invitel.hu

30-9-169-935

robifon Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1391

Apple IPOD MINI 4GB, 1 hónapos, fóliás, garanciális(11 hónap), karcmentes, tokkal vonóval 34.900Ft-ért.  SOS-be (ha lehet a jobbnál jobb ajánlatoktól kíméljetek) ha lejjebb megy az ára szólok

robifon@invitel.hu

30-9-169-935 reggel 8-tól este 8-ig

köszi

sz_bela Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1390
Drága Roger! Nem tudnál valami közelebbi infót adni? :) cracks.am -en és astalavista.box.sk -n nem találtam semmit. :(
Előzmény: RogerWilco (1389)
RogerWilco Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1389
Biztos lehet, nézz körül :-)
Előzmény: sz_bela (1388)
sz_bela Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1388
Valahol nem lehet az említett programokhoz crack-et találni? :)
Előzmény: RogerWilco (1387)
RogerWilco Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1387
iTunes - valahol lejjebb írtam, hogy nálam mostanában csak akkor veszi észre, ha elöbb elindítom a programot és aztán csatolom az ipodot. Elég szar szerintem az itunes, bár vannak, akik az égig dicsérik.

Ami viszont nekem nagyon bejött, azaz XPlay2 és sokan dicsérik az Anapod Exporert is. Előbbivel akkor is megy a feltöltés, stb, ha az itunes nem is látja, ill "elveszti" az ipodot. Sajnos fizetős mind a kettő.
Előzmény: sz_bela (1385)
norek_ Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1386
Az iTunes-t frissítetted 5.01-re?? ha továbbra is fennál a probléma használj winamp-ot vagy vPod-ot. a iTunes win-en elég bugos sajnos... nálam például az ipod updater és az iTunes is összeakadt, ha uninstalláltam az iTunest az update tökéletesen ment.
Előzmény: sz_bela (1385)
sz_bela Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1385
Sziasztok! Van egy kis problémám. Előre is köszönöm a segítséget! Szóval, nemrég vettem egy új 20 GB-os iPod-ot. Még csak a napokban volt időm felrakni a szoftvereket a CD-ről a PC-re. Tehát, először feltettem az iPod programot (ha jól emlékszem a CD-n egy júniusi vagy júliusi verzió volt), közben kérte a regisztrációt és meg is formázta a kütyüt. Mindent gond nélkül megcsináltam majd feltettem az iTunes szoftvert is. Eddig nem is volt semmi gond, semmi hibaüzenet. A rácsatlakozás után az XP felismerte az iPod-ot és a Total Commander-ben bele is tudtam lépkedni a könyvtárakba. Az iTunes viszont nem látta a kütyüt gí nem tudtam rámásolni mp3-akat. Elindítottam az iPod Updater programot és akkor egy nagyon meglepő hibaüzenetet kaptam: "The attached iPod model is not supported by this application." Így nem tudtam sem Update-elni sem Restore-álni. Bocs ezekért a jó magyar kifejezésekért. :) Ezután feltettem az új iPod Updater programot ami számszerint a 2005-09-23 -as verzió de mivel abban az én iPod-omhoz nincs frissítés, ezért tul.képpen felesleges volt feltenni. A jelenség ugyanaz maradt. A PC 1-2 újraindítása után felismerte az iTunes a kütyüt és tudtam rá mp3-akat is másolni viszont az iPod program még mindig ugyanazt írja ki: nem megfelelő iPod model... Tudtok valami megoldást ajánlani? Használjak az iTunes helyett olyan programot aminek elég ha csak az XP felismeri a kütyüt?
norek_ Creative Commons License 2005.10.10 0 0 1384
Lehet persze... a googli elsõ találata: http://www.hackaday.com/entry/1234000700034044/ a "ipod shuffle replace battery" varázsszavakra :) és még sok egyébb... persze idõvel egyre több lesz!
Előzmény: hurkamut (1382)
cue Creative Commons License 2005.10.10 0 0 1383

Biztosan megoldható a csere, de szerintem 3 év múlva (ami talán optimális akksi idő - vagy naív lennék?) úgyis a készüléket cseréled le... :)

Előzmény: hurkamut (1382)
hurkamut Creative Commons License 2005.10.10 0 0 1382
Halihó4 Épp egy iPod shuffle vásárélását fontolgatom és az érdekelne, hogy mi van akkor ha x idő után az akksi bemondja az unalmast. Lehet cserélni? Hol? Mennyiért? Köszi a választ! gábor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!