Bár tiszteletben tartom azt a véleményt, hogy csak a hajtások beindulásakor kezdjünk tápozni, de mert amelyiket átültetjük, az ugye mindjárt a friss földdel kap némi tápot, úgy gondolom, hogy az átültetésre nem kerülőknek sem árthat egy alapos megmerítkezés némi wuxálos vízben a nagy téli sanyarúság után.
PAJZSTETŰ! Ha csak ilyen elszórtan található szedd le őket, ha nagyon sok van permetezz! Nálunk a BASUDIN vált be. (Nem a talajfertőtlenítő, de az is ilyen nevű.) (De a gportalon leanderek címszó alatt kapsz még más tanácsot is.)
Tudnátok nekem segíteni? Van 5 gyönyörü leandrem, és most vettem észre, hogy valami megtámadta öket. A levelein 2-3 mm. nagyságú sötét nemtudom micsodák vannak. Gondolom , hogy ezek valamilyen levéltetvek lehetnek. milyen szert használjak, hogy eltünjenek ezek az "izék"?
Valóban ahány leander, annyi féle növekedési forma lehetséges, de érdekes, mert én pontosan az ellenkezőjét tapasztalom, a rózsás rózsaszínből többnyire bármit lehet csinálni, de az én szimpla rózsaszínjeim mind nagyon nyúlánkok sajnos, meg halványabb a levelek zöldje.
Sziasztok leanderesek! Tudnátok egy-két tanáccsal ellátni?:a dupla rózsaszínes leanderem ritkább nyurgább, mint a szimpla virágú. Ez fajta kérdése? Szoktátok tápozni a leandereket, ha igen mivel? Mennyire érdemes visszavágni így tavasszal? 1/3-ad, vagy csak virágzás után a virágokat is elég levágni a dúsuláshoz? Köszi!
Régen jártam erre, de mostantól újra szezon van, ugye?
Jól látom, van aki már rakja ki a leandereket??? Lehet?
Nálam annyi a hír, hogy egy augusztusi gyökereztetésem most kivirágzott. Még picike, ezért a lakásban, az ablakban telelt. Elvileg egy szép sötétbordó volt az anyanövény, ez még igencsak sápadt téli szín... ugye ha nagy lesz, meg nyár lesz, lehet még bordó?
Ha már így szóba kerültem megmutatom, hogy Dunakeszin is sorakozó volt a nagy leandereknek :-) Van néhány magtokom is, szívesen küldök magokat annak aki szeretne vele próbálkozni. Lazac, korall, bianco rosato, bordó és halvány rózsaszínből van egy-egy magtok.
Utolsónak a múlt hét végén a nagy leanderem is kikerült a helyére, kicsit vissza kellett vágni, mert nem lehet elférni tőle. Rögtön kapott is -2 fokos hajnalt, de ez még belefér. A kép ma kora délután készült.
Az Actara arányait rosszul írtam, 4 gr-os zacsi (341 Ft) helyett 40gr-os a doboz (2268 Ft), de boltban 500 Ft-nál olcsóbban nem nagyon látni 4 gr-ost, úgyhogy ...
Azt nem tudom, hogy Te mit használsz az őszifákra, csak azt, hogy a férjem mit használ, ezért is vettünk viszonylag nagy adagot. Amúgy ha a tied volt az alapötlet, akkor köszönjük.
Leandera viszont nekem köszönte meg priviben, hogy milyen jó, hogy ajánlottam. az őszifákra meg valamit használok, amit a leanderekre is, ezzel keverhetted.
Nem tudom mire gondolsz, de tény, hogy a férjem őszibarackfa permetezésére használta, de LeandErától megtudtam, hogy ő ezzel permetezi a leandereket és megtetszett az ötlet:-)
Korábban ampullásat kaptunk csak és ahhoz képest, mert más kiszerelésű. Az Actara meg valami 270 Ft- ra jön ki így, hogy nem 5 gr.-os kis zacsiban van, hanem 25 gr. műanyag dobozkában.