Keresés

Részletes keresés

LeandEra Creative Commons License 2007.03.17 0 0 12251

Aha, én is hasonlóan csináltam, de a gyöngyöket nem kevertem el a földdel hanem a tetejéről leszedett föld helyére szórtam és aztán tettem rá a friss földet. Azért remélem így is jó lesz :)

Előre is köszönöm szépen a leendő piros hajtást, majd szólj mikor aktuális a metszés és elküldöm a címemet :DDDDD

Előzmény: Tavász (12245)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.16 0 0 12250

Oké! Talán itt a 2. emeleten idén már nem lesz fagy...

Nagyon remélem, hogy helyrejön!

Előzmény: anblock_italia (12248)
anblock_italia Creative Commons License 2007.03.16 0 0 12249

Próbálkozz keresgélni a neten, hátha te ügyesebb vagy, mint mi voltunk. Végülis ha csak kevés leandered van, akkor a honlapon ajánlottak szerint is van megoldás  a beteg részek metszésével. Azt csak te tudod, hogy mennyire kétségbeejtő a kinézetük, hogy lehet-e a levágott beteg részek nélkül gyönyörködni a látványban, illetve együtt élni velük abban a tudatban, hogy esetleg terjesztik a kórt. Ha nincs a közelben más leanderes, akkor nem kell lelkiismeretfurdalásodnak lenni, de ha van, akkor légy óvatos. Én nehezen viselném el, hogy nem nyúlhatok hozzájuk, de ha nem lenne más választás, akkor talán ...

Előzmény: Szaci (12246)
anblock_italia Creative Commons License 2007.03.16 0 0 12248
Ha teljesen lekopaszítod, akkor nem nagyon fog ártani neki az erkélyen a hideg, inkább hasznára lesz, hogy megszabadul a tetvektől. Ez a pár minusz fok max. a leveleknek ártana, azok meg sajna nem leszek:-( De jut eszembe, hogy ha most a meleg lakásban van, akkor vagy már holnap délben tedd ki, akkor talán megszokja a változást a hidegig, vagy csak utána. Szerintem bevállalhatod az első megoldást.
Előzmény: Törölt nick (12247)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.16 0 0 12247
Már csak egy kérdés :) Mikor szabdaljam meg és mikor tehetem ki az erkélyre? /hétfőre megint hideget ígérnek :( /
Előzmény: anblock_italia (12240)
Szaci Creative Commons License 2007.03.16 0 0 12246
Megszakadna a szívem kidobni őket. Sajna mire rátaláltam erre az oldalra már elég rendesen megfertőzték egymást.
Hát nagyon nem tudom mit tegyek velük. :(
Tavász Creative Commons License 2007.03.16 0 0 12245

Ma én is nekiugrottam az átültetéseknek, a leanderok maradtak a saját kaspójukban. Nem is szeretném átültetni őket, mert csak hajtanának, aztán nem tudnánk télre már levinni a kis pincénkbe teleltetni.

Szóval én úgy csinálom, hogy a cserép teteje felöl késsel levágom a gyökereket, hogy legyen friss föld a tetején. ebbe szórok 30-50 gramm Osmocoutot vagy mit :), aztán összekeverem a földel, majd hitek rá még földet.

Leandert nekérek, mert már nincs hová tennem, mert csak bezsúfolnám a teraszt. De Te kaphatsz majd a későbbiekben...

Előzmény: LeandEra (12239)
anblock_italia Creative Commons License 2007.03.16 0 0 12244
Azt hiszem annál többet, mint amennyit írtunk róla a honlapon most sem fogsz nagyon megtudni, egyes szakértők szerint azonnal tűzre vele, mások szerint esetleg menthető. Sokat kutogattunk annó a megoldás után, de csak ennyire lettünk okosak:-) Szerencsénkre saját tapasztalat eddig nem sok volt, egyvalaki találkozott vele, ő likvidálást választott:-(
Előzmény: Szaci (12242)
anblock_italia Creative Commons License 2007.03.16 0 0 12243
A gazdaboltban kinézett anyag 25 kg/26310 Ft, azaz 1 kg = 1060 Ft, az, amiről most beszélünk 1.25 kg/2990 Ft, azaz 1 kg = 2392 Ft. Nem igazán jó az arány, de mondjuk ha 1 doboznyi elég lenne, akkor nem osztanék, szoroznék. Nekem kellene kb. 5 kg, az lenne 11960 Ft, míg alig több, mint kétszer annyi pénzért  ötször annyit vehetnék. Igaz, az nem Substral, talán ez is számít, de elég jók a mutatói, 10, 11, 19. Ezért gondoltam, hogy páran összedolgoznánk, de túl bonyolult lenne a szervezés, így hát lemondtam róla:-(
Előzmény: anblock_italia (12241)
Szaci Creative Commons License 2007.03.16 0 0 12242
Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Az álltalatok ajánlott leanderes oldalról végre megtudtam, hogy mi a baja a leanderjeimnek (eddig sajna senki nem tudta nekem megmondani). Azt hiszem hogy rákosak lettek szegénykéim.
Volt már valakinek ilyen problémája? Nem szeretném kidobni őket. Valahogy meg tudnám menteni őket?
anblock_italia Creative Commons License 2007.03.16 0 0 12241
Számomra igen, én csak a 25 kilós kiszereléssel találkoztam eddig, akkor is arról érdeklődtem, amit a www.gazdabolt.hu ban árulnak, mert sokmindent onnan rendeltem. Ilyen kicsiről beszéltél valóban, de én még nem láttam. Bevallom én ekkora mennyiséggel csak a kivételezés bűnébe eshetnék, vagy veszek hat csomaggal és akkor... Szóval nem tudom, talán mégis elcsábulok és a kedvenceket kényeztetem:-)
Előzmény: krampuszka1 (12236)
anblock_italia Creative Commons License 2007.03.16 0 0 12240
Gondolom a szöveget is elolvastad hozzá, így nem ismétlem el, hogy miről van szó:-) Remélem az idén sikerrel jársz majd és jövőre már te is megmutathatod az eredményt:-)
Előzmény: Törölt nick (12238)
LeandEra Creative Commons License 2007.03.16 0 0 12239

Köszi a tanácsot, a Bricoban vettem reggel 2990 Ft-ért 1250 g-ost. Egy bokorra 25 grammot ír, így nem olyan vészes az ára, hiszen 6 hónapig biztosít folyamatos tápanyagellátást.Délelőtt átültettem a leandereket és belekevertem, remélem nekem is ilyen szépek lesznek idén :D

Elepedek a piros leandered egy hajtásáért, talán van olyan leanderem amiért cserébe szívesen adnál egyet idén :-)

Előzmény: Tavász (12217)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.16 0 0 12238

Igyekszem életben tartani, mert elég nagy volt mikor kaptam, nem vallhatok akkora kudarcot! A kisebb sem akaródzik jól viselkedni, valahogy nem megy ez nekünk, de idén belehúzok, hátha!

Ilyen a levele egyébként, csak jobban és mind2 oldalon, és kissé porszerűbb fehér is van rajta sok. -> http://gportal.hu/portal/leanderek/image/gallery/1165502367.jpg

Előzmény: anblock_italia (12234)
Encsi84 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 12237

off: Lesz hó jövő héten??? (Kaposváron lakom). Bízom benne, hogy elmarad.

A nagymamám már elvetette a virágokat.

Én meg akkor nem hagyom kint a leandert,ha visszamegyek Veszprembe.

anblock: azon kívül,hogy kezelnem kell szvsz gomba ellen a leandereket, szépek amiket tavaly tőled kaptam.Beletettem nagyobb cserépbe, oscomotoztam.A fehér már hozott friss zöld bugát. :)

krampuszka1 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 12236

De hiszen nemrég kérdezted tőlem az árát............

Pont ilyet használok, ez a "kerti " változat.

Vagy ez most lett "felfedezve " ?

Előzmény: anblock_italia (12211)
kerkyra Creative Commons License 2007.03.16 0 0 12235
Ilyen tápanyagot a Baumaxban is láttam szerintem ott nézd meg.Én is azt szeretnék a leándereknek meg a citrusoknak.
Előzmény: pianta (12218)
anblock_italia Creative Commons License 2007.03.15 0 0 12234
Így elég nehéz lehet, de látom nagyon szeretnéd megtartani. Talán ez az Actarás dolog majd segít, mindenképpen a belocsolásos módszer lesz jó, hiszen az erkélyen sem nagyon lehet permetezni. Csak az atkákra az sajnos nem jó, azokra is nagyon kell figyelni, mert sokkal alattomosabb jószágok, amikor észrevesszük őket, akkor már gyakran baj van. Nézd meg a kártétel képét a honlapon.
Előzmény: Törölt nick (12232)
anblock_italia Creative Commons License 2007.03.15 0 0 12233
Volt már ilyenben részem, szegény Jumurdzsák! Pálmával még kellemetlenebb.
Előzmény: oleandro (12231)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.15 0 0 12232
Köszi, akkor majd megnyírom és próbálok jobban vigyázni rá. Sajna nincs más hely, csak az erkély nyáron és a lakás télen... Ami egyébként egy kész tömegnyomor és a növényeim fele totál kiakad a lakásban tartástól :/
Előzmény: anblock_italia (12230)
oleandro Creative Commons License 2007.03.15 0 0 12231
Sziasztok, vigyázzatok a leanderek babusgatásával, mert közben orvul szemen szúrhatnak a leveleikkel!
Jumurdzsák
anblock_italia Creative Commons License 2007.03.15 0 0 12230

Számtalan helyen ki fog hajtani, de azért próbálhatsz valami formát adni neki, nem kell mindegyik ágat tövig vágni, de harminc centinél nagyobbakat ne hagyj.

Ha jól emlékszem azt írtad, hogy lakásban tartod, melegben. Minden leandernek ez a teleltés a rákfenéje, sajnos vsz. a tetvek ott vannak már korábban is, de igazán a melegben indulnak szaporodásnak. Van viszont mostanában egy új szer, amit én csodaszernek találok, mégpedig az Actara. Az különösen jó benne, hogy belocsolva is használható, tehát télen is lehet használni a lakásban. Azok a kis fehér micsodák nekem is komoly gondot okoznak, régebben ilyen nem volt, sikerült kinyomoznom, hogy a hím tetvek burkai, azok már nem veszélyesek, csak a nagy barnák vagy feketék, azok a nőstények. Ha már melegben kell tartanod, akkor jobban oda kell figyelni, mert amíg kevés, addig akár egy papírzsepivel is letörölhetők, ha teljesen elpusztítani nem is tudjuk, de alaposan meg lehet ritkítani az állományt".

Előzmény: Törölt nick (12229)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.15 0 0 12229

Köszi a linket, megnézem.

Azért még lenne egy kérdésem: Hogy van az, hogy ez a valami csak télen jön elő? Mert tavaly is előjött, akkor is szinte mindent le kellett vágni szegény növényről... Nyáron fekete pajzstetvek szoktak megjelenni (vagy barna?), de most úgy emlékszem az sem volt. Aztán miután behoztam, megint ez a sok fehér...

Elég vastag a szára alul, tuti, hogy kihajt ha nagyon visszavágom? Sosem mertem az ilyesmiket megtenni :)

Előzmény: anblock_italia (12224)
kertész Dóri Creative Commons License 2007.03.15 0 0 12228

Hát, ezek gyönyörüek!

Használati utasitást lsz irjál! Mikor mennyit kell visszavágni, milyen földbe ülteted, mikor trágyázod? Köszi, Dóri

pianta Creative Commons License 2007.03.15 0 0 12227
köszi
Előzmény: Tavász (12220)
Szemy tó Creative Commons License 2007.03.15 0 0 12226

Hi!

Én ma hoztam ki Őket, gyönyörűen teleltek (pihentek) remélem nem fognak megfázni!

Előzmény: Tavász (12225)
Tavász Creative Commons License 2007.03.15 0 0 12225
A pincébe nem szeretnek lejönni az atkák, mindegyik egészséges. De ha minden a helyén lesz, akkor az új gépemmel csináluok képeket róluk.
Előzmény: anblock_italia (12222)
anblock_italia Creative Commons License 2007.03.15 0 0 12224

Akkor talán a totális metszés látszik most a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldásnak, hiszen gyönyörködni úgysem valószínű, hogy tudnál a növényedben az idén. Ha veszed a metszőollót vagy netán a fűrészt, akkor jobban jársz. Ne hagyj rajta egyetlen levelet sem, 15, 20 cm-re a tövétől nyakazd le és majd meglátod milyen szép friss hajtásokat fog hozni, amiken jó eséllyel jövőre már egészséges virágot is láthatsz:-) Persze a megmaradt törzs tisztítására szükség lehet, nehogy az új hajtások már megfertőződjenek. Erre esetleg egy alapos, esetleg körömkefés lemosás ia elegendő lehet, de ha kell, akkor permetezőszerekre is szükség lehet.

De, bár tudom, hogy nem mindenkinek tetszik, mégsem várható el, hogy a leandertartás minden csínyjába most bevezesselek, ezért ajánlanám és is azt a honlapot, amit pontosan a viszonylag kezdő leandertartók kedvéért próbáltunk meg összeállítani:-)

www.gportal.hu/portal/leanderek

Előzmény: Törölt nick (12223)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.15 0 0 12223

Hát, hogy őszinte legyek, is-is. A tetején sok van, nagyon! Az alján kevesebb...

Rettenetesen néz ki szerensétlen növény! :(

Előzmény: anblock_italia (12221)
anblock_italia Creative Commons License 2007.03.15 0 0 12222

Még mindig gyönyörűek a leandereid:-)))

És a teleltetés jól sikerült, nincsenek atkák meg társaik?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!