Keresés

Részletes keresés

bogyó Creative Commons License 2003.05.09 0 0 292
Ha megnézed a sarti.lapja.hu-n található térképet, akkor kettő minimum láthatsz (egy hal jelöli), én a 29. szám mellettit ajánlom.
Előzmény: Törölt nick (291)
Imhoteph Creative Commons License 2003.05.09 0 0 290
Amig el nem felejtem, Ti meg el nem indultok : lattatok a kepeimen, van am NetCaffe Sartin!
Es onnan is el lehet am erni a forum.index.hu -t.
Egy rovid kis elmenybeszamolot remelem megerdemlunk mi, itthon maradtak :)
bogyó Creative Commons License 2003.05.09 0 0 289
A friss hal az nagyon király... Van is egy halbolt a partra merőleges utcák egyikében, eléggé a belső részen, kábé 5 perc gyaloglás után tuti megtaláljátok :-) Reggel kell venni, mert általában éjszaka halásznak a fiúk. Én a vörösmárnának futottam neki többször, bár villanytűzhelyen nem az igazi. Ha van az apartmannak grillje, érdemes ott szénen sütni :-) (Én serpenyőben fetával, paradicsommal, fokhagymával és hagymával próbáltam, oreganó, só, bors és száraz fehérbor fűszerezéssel, de ez nem mérvadó :-)
Előzmény: Törölt nick (288)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.08 0 0 288
De jó hogy a témát felhoztam, már azt hittem elsülyedünk.
Szóval még mindig várom a tapasztalatokat, bár eggyértelmünek tünik hogy nem a strand könyékén kell vacsorázni.
Azért friss tengeri halat fogok venni és sütni/már alig várom/
A család többi tagja utálja, de ez nem probléma./nekem/
Metaxát meg lehet hogy a Jugó vagy Bulgár shoppban veszünk, mert néhány héttel ezelőtt a cég /ahol dolgozom/ sofőrjei 5-6 eur környékén vettek./5*/és hoztak nekem. Gondolom a határon a kutyát nem érdekli hogy mit viszek.....
Mint katona koromban, ugy vágom a centit..........

Előzmény: bogyó (287)
bogyó Creative Commons License 2003.05.08 0 0 287
Azért nem kell _mindenáron_ védeni a görög vendéglősöket... Európában ott volt a legnagyobb az euróváltás miatti infláció, vagyis szinte _mindenki_ felfelé kerekített.

Egyébként meg tessék a görögknél lassan, komótosan kajálni. Ha valaki siet (pedig amúgy nyaral) és csak gyrost eszik, azt úgy is szolgálják ki, aki pedig megkóstolja a házibort, hátradől és mosolyogva beszélget a háziúrral, azzal sokkal kedvesebbek. Fel kell venni az ő tempójukat. Sartiban kajálás szempontjából pedig én nagy ívben elkerülném a "belvárost", a tengerpartot. Az új részen van az eddig említetteken kívül egy un. Snack-bar, azt melegen ajánlom (és a tengerparton is van).

Egyébként meg - aki dohányzik -, annak mondom, hogy Görögországban lehet kapni mezítlábas Camelt és Lucky Strike-ot, valamint érdemes kipróbálni az aranydobozos Karelia-t, az az egyik legfinomabb dohány, amit cigarettában kóstoltam. Satri felé (Thessaloniki felől) van az út mentén egy közepesen nagy ABC (olyan, mint egy Match), ott érdemes Ouzot, Metaxát, ésatöbbi venni, átlagosan 10%-al ócsóbb, mint Sarti, és nagyobb is a választék.

Érdemes továbbá észak-északkelet felé kirándulni autóval, gyönyörű és nyugis helyek vannak.

Előzmény: Törölt nick (282)
bogyó Creative Commons License 2003.05.08 0 0 286
Azért nem kell _mindenáron_ védeni a görög vendéglősöket... Európában ott volt a legnagyobb az euróváltás miatti infláció, vagyis szinte _mindenki_ felfelé kerekített.

Egyébként meg tessék a görögknél lassan, komótosan kajálni. Ha valaki siet (pedig amúgy nyaral) és csak gyrost eszik, azt úgy is szolgálják ki, aki pedig megkóstolja a házibort, hátradől és mosolyogva beszélget a háziúrral, azzal sokkal kedvesebbek. Fel kell venni az ő tempójukat. Sartiban kajálás szempontjából pedig én nagy ívben elkerülném a "belvárost", a tengerpartot. Az új részen van egy un. Snack-bar, azt melegen ajánlom (és a tengerparton is van).

Egyébként meg - aki dohányzik -, annak mondom, hogy Görögországban lehet kapni mezítlábas Camelt és Lucky Strike-ot, valamint érdemes kipróbálni az aranydobozos Karelia-t, az az egyik legfinomabb dohány, amit cigarettában kóstoltam. Satri felé (Thessaloniki felől) van az út mentén egy közepesen nagy ABC (olyan, mint egy Match), ott érdemes Ouzot, Metaxát, ésatöbbi venni, átlagosan 10%-al ócsóbb, mint Sarti, és nagyobb is a választék.

Érdemes továbbá észak-északkelet felé kirándulni autóval, gyönyörű és nyugis helyek vannak.

Mila3 Creative Commons License 2003.05.08 0 0 284
Imhoteph! Sikerült megszerezni a Ferryman-t? Nekem igen, ha kell, szívesen átküldöm. Egyébként az előadó: Yannis Markopoulos.
Más kívánságoknak is utána tudok járni, vannak forrásaim:-)))
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.08 0 0 283
Az a metaxa dolog meglepett.
Ha igy van, kedvenc italunkból elég gyakran fogunk
nyalogatni.
Amugy köszi az infókat.
Nekem három évvel ezelőtt Nikitiben minden őrült drága volt. A következő Olasz és Horvát nyaralások sokkal olcsóbra sikeredtek.
Lehet hogy Sarti az árakban is szuper ?
bogyó Creative Commons License 2003.05.08 0 0 281
Pontosan 340.75, ami ugye nem változik. Mondjuk általában a vendéglősök a kedves vevő kárára kerekítenek ...
Előzmény: Törölt nick (279)
bogyó Creative Commons License 2003.05.08 0 0 280
Jaigen.
Előzmény: Törölt nick (279)
bogyó Creative Commons License 2003.05.08 0 0 278
Szia,

olvasd el a topikban az első hozzászólásomat (1.es számú :-), ott leírtam a véleményemet.

Előzmény: Törölt nick (277)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.08 0 0 277
Milyen jó is kimondani, hogy jövő hónap 30-án már indulunk.
Valamikor korábban szó volt róla, de azért ujra kérdem azoktól akik már többször voltak,: tippeket a vacsorák kellemes eltöltéséhez.
Hová érdemes menni ? Árak ?
Gondolom nem közvetlen a strand környékén a legolcsóbb az étkezés ?
Sartit eddig csak tranzitban ismertük, idén viszont alaposan megnézzük.
Köszi előre is a tippeket !!
bogyó Creative Commons License 2003.05.05 0 0 276
Szerintem badarság. De most tényleg.
Előzmény: sartitanilla (275)
sartitanilla Creative Commons License 2003.05.05 0 0 275
Félős = a Balkánon nagyobb biztonságban érzem magamat a buszon, mint autóban... (De mivel nincs autóm, ez csak elméleti kérdés :-) )
Előzmény: bogyó (274)
bogyó Creative Commons License 2003.05.05 0 0 274
Autó nélkül nehéz, ezt belátom :-) Félős, az mit jelent?
Előzmény: sartitanilla (273)
sartitanilla Creative Commons License 2003.05.05 0 0 273
Jól van na - de ha nincs autóm, akkor csak busszal tudok menni :-) Pláne ha félős vagyok...

(Meg azért biztos lenne akkora összeg, amennyiért felülnél a buszra...)

Előzmény: bogyó (272)
bogyó Creative Commons License 2003.05.05 0 0 272
Szerintem is autóval kell menni, én buszra fel nem ülnék semmi pénzért: mobilitás, olcsóság, függetlenség. Az út Bp-Sarti-Bp, egy kis kitérővel kb 50 HUF-ból kijött, autópályadíjjal együtt. Érdemes megállni Bulgáriában is, meg elkalandozni Észak-Görögországban, stb.
Előzmény: laMancha (271)
laMancha Creative Commons License 2003.05.05 0 0 271
Szia Bogyó!
Köszi az infókat, egy kicsit megnyugtattál. Stewie útleírása már a tarsolyomban van, bár kívülről még nem tudom. :)
Azt hiszem, meg tudom győzni a családot.

sartitanilla!
Jó ötlet a busz, de mivel négyen megyünk, ezért olcsóbbnak tűnik az autó, márcsak azért is, mert Magyarországon céges benzinkártyával működik, ha érted, mire gondolok...

Szeretnék én is infót adni Nektek és bárki másnak, aki érdeklődik Sarti iránt: A Sithon Travel Utazási Irodának van Magyarországon képviselője, aki mindent tud az ottani helyzetről, mindenkit ismer és rajta keresztül olcsón lehet szállást is foglalni. Fizetni euróban kell. Felét indulás előtt, felét megérkezéskor. (Sarti apartmanjainak 80%-a az övék, szinte mindegyik utazási iroda tőlük veszi.)
Ha bármi kérdésetek, foglalási szándékotok van, akkor még kereshetitek, bár a hónap vége felé ő is indul Sartiba. Elérhetősége: Gresó Ildikó +36 209-309-819

Üdv mindenkinek: laMancha

U.i.: Nem reklámnak szántam, hanem információnak.

Előzmény: bogyó (270)
bogyó Creative Commons License 2003.05.05 0 0 270
Én már párszor végigjártam az utat, és a hírek szerint a jugó vízumot csak ősztől vetik be. Nagyon részletes és tesztelt útvonal-tervet olvashatsz itt:

http://www.badacsony.hu/kalauz/bulgaria/fus75.html

Mindezt egy stewie wonder nevű asztaltárs követte el, kérdezz rá nála, hogy van-e változás, de szerintem magától is fogja ezt az oldalt frissíteni. Mindent összevetve: konvojozni szar, az út biztonságos, tehát vágjatok neki, nem kell senkire sem várni.

Előzmény: laMancha (268)
sartitanilla Creative Commons License 2003.05.05 0 0 269
Szia laMancha!

Biztosan tetszeni fog Nektek Sarti!

Ha aggályosnak tartod az autózást, nem merült fel benned a buszos utazás esetleg? Igaz, kényelmetlenebb, de sokkal biztonságosabbnak tartom (mi is busszal megyünk, 1998-ban is azzal mentünk, a buszsofőrök nagyon ismerik a dörgést...)

Előzmény: laMancha (268)
laMancha Creative Commons License 2003.05.05 0 0 268
Sziasztok Sarti-sok!

Remélem, hogy az idén nyártól már én is annak mondhatom magam. Kb. egy hónapja kaptam egy tippet Sartival kapcsolatban. Azóta el-elnézegetek ebbe a fórumba, és olvasom a hozzászólásokat. Már megnéztem Imhoteph weblapját is, és nagyon tetszett. Egyszóval fellelkesültem.

A problémám csak annyi, hogy nem vagyok teljesen nyugodt az utazással kapcsolatban. Vegyes (pozitív és negatív) információim vannak a jugoszláv-bulgár szakasszal kapcsolatban. Lehetőleg nem utaznánk egyedül egy autóban (apa, anya, két kislány).

Június 7-étől lenne három hetünk Sartiban.
Ha valaki más is ekkor indul autóval, szívesen csatlakoznánk.
Kérlek, írjatok, ha jöttök, vagy tudtok valakit aki jön.
Üdv: LaMancha.

sartitanilla Creative Commons License 2003.05.04 0 0 266
Ferryman, két R-rel :-)
(Én így írtam...)
Előzmény: Imhoteph (265)
Imhoteph Creative Commons License 2003.05.04 0 0 265
Ezt a feryment nem találom sehol, de még mp3ban sem. Biztos igy irják?
Zorbát viszont találtam! Ha lesz egy kis idöm, (és visszajöttem Bécsböl) felteszek valami juke-box szerüséget a honlapra :)
Csak nehogy a végén zenét hallgatni járjanak oda az emberek :)
Előzmény: sartitanilla (263)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.03 0 0 264
elsülyedünk ?
Előzmény: sartitanilla (263)
sartitanilla Creative Commons License 2003.04.30 0 0 263
Imhoteph, most már hallom a zenét! :-) Tegnap valamiért nem ment...

További zenejavaslatom: Ki fizeti a révészt (Who pays the ferryman).

Előzmény: Imhoteph (260)
Imhoteph Creative Commons License 2003.04.30 0 0 262
Igen inditanak, többfélét is. Van az üvegfenekü hajó, van egy olyan, ami átvisz egy kis lakatlan szigetre, aztán ott bográcsoztok (gulyás) meg búvárkodtok, meg van ami átvisz Neos Marmaras-ra.
Pontos árat nem tudok mondani, úgy emléxem olyan 20-30 euró/fö körül van.
Előzmény: Mila3 (261)
Mila3 Creative Commons License 2003.04.30 0 0 261
Sokan elcsépeltnek tartanák...nekem tetszik. Azért is:-)) És a Sirtos együttes zenéje is. De ez részben off...
Viszont volna egy kérdésem. Mivel még soha nem jártam arra, szeretném tudni, hogy Sartin indítanak e hajókirándulást és hogy mibe kóstál egy ilyen program.
Előzmény: Imhoteph (260)
Imhoteph Creative Commons License 2003.04.30 0 0 260
Köszönöm, örülök, hogy tetszik.
Majd igyexem frissiteni a zenét (meg a lapot is), mondjuk Zorbára? :)))
Előzmény: Mila3 (259)
Mila3 Creative Commons License 2003.04.30 0 0 259
Szia Imhoteph!
Nagyon klassz! Fokozza a hangulatot:-)Még alaposabban el tudok merengeni a tengerparti képeken és igen ködös tekintettel nézek a főnökömre, ha valami gépelendő levéllel "zaklat"...
Szóval: gartula!
Előzmény: Imhoteph (258)
Imhoteph Creative Commons License 2003.04.29 0 0 258
Kedves, hangot kapcsoltál? Csavard fel a hangerööööt! (meg a szönyeget :)
Előzmény: sartitanilla (257)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!