Megnéztem: SZABÁLYOZOTT TÁPANYAGLEADÁSÚ KERTI MŰTRÁGYA van ráírva, barna gyöngyök vannak benne és ahány hely annyi ára van. A Baumaxban láttam a legdrágábban, 3690-ért, én a Bricoban vettem az 1250 grammost 2990-ért.
Szerintem ez a fórum azért jött létre, hogy egymás ügyes-bajos dolgain segitsenek azok, akik hozzáértőbbek. Miért ne lehetne kiirni a neveket? Ha csak kipontozzátok, attól nem lesznek szebbek a növényeink, és itt az lenne a lényeg!!!
Bár a szakértő nem én vagyok, de azért gyorsan megvígasztallak, hogy ne ess kétségbe, mert ezek csak magok :) Én most kb. két hete szedegettem ki őket és raktam vízbe. Már van gyökerük is. Úgyhogy, ha szeretnél magról nevelni, akkor rajta! Ha nem, akkor egyszerűen vágd le és add oda olyan emberkének, aki szeret ilyenekkel vacakolni :))))))))))))
Segitségre lenne szükségem. Sajnos kétségbejtően néz ki a leanderem. A tavaly nyár végén kinőtt hajtásai elfeketedtek és bolyhosak. Szerintetek mi a baja és hogyan tudok rajta segiteni?
Bocs ha már volt erről szó, de nem találtam, és segítség kellene. A leanderem ősszel teljesen vissza lett vágva, mert tavaly az összes régi levél folyamatosan hullott róla, de egyébként szépen virágzott. Elég nagy darab már, és csak lépcsőházban tudom teleltetni. Idén elkezdett szépen hajtani, kb. 10-15 centis hajtások vannak rajta, de egy ideje a hajtások vége elfeketedik, és a kis levélkék is elszáradnak. Ez kb. a hajtások felén tapasztalható. Élősködőt nem vettem rajta észre. Mi lehet a baj???
Hölgyek, ez lenne a csodaszer amitől virágba borulnak a leanderek? <a href="http://www.gazdabolt.hu/index.php?content=8&kategoria=142&reszletestermek_id=1288&TermekLimit=20&TermekOrder=nev" target="_blank">osmocote</a>
Hát, nem semmi, amit csináltál! Gyönyörűek!!! Én olyan cserepekbe tettem, aminek alúl van egy vizes része és a lába vízbe ér a növényvek. Remélem jó lesz neki.
A cserép tetejétől 7-8 centit vágok ki a gyökérzetből. A helyére zsákos palántaföldet, vagy akár zsákos keriföldet rakok. Megszórom Ozmokoutal, majd összekeverem a földet és hintek rá még egy kevés földet, majd lenyomkodom. Aztán jöhetnek a kövek nehezéknek, majd jól belocsolom a növényt. Az Ozmokout még úgysem kezd dolgozni, majd húsz fokon kezdi adagolni a tápanyagot a növényeknek. Legközelebb jövőre tápozm ilyentájt a növényeket, mert az Ozmokout hat hónapig folyamatosan táplálja a gyökeret.
Leander magokat csak dobd be egy tejfölös, vagy bármilyen pixisbe . Én tettem még bele egy szer faszenet (úgy hallottam a lányoktól, hogy akkor nem buggyan meg)
aztán cc 1 bő hét alatt már lehetett látni a magokon a csírákat. Utána raktam át abba a tojástartóba, és palántaföldbe.
Ma jártam a Dunaharaszti kertészetbe és szereztem magokat én is még.
Amúgy eléggé le volt harcolva az egész, még nagyon szerzon eleje volt. És az összes leander szerintem beteg volt. Volt ott minden féle kártevő, ahogyan AI oldalán kiokosodtam, ráadásul vegyszereket nem is tartanak. Ezek után mentünk át az Oáz..-ba ami a Soroksári úton van, ott elég szép dolgogaz láttunk, és vettem permetszert is.
Jelentem a leanderok a helyükön, (de hogy meddig nemtudom) remélem nem hül meg annyira az idő hogy visszakeljen vinni őket legalább a garázsba. Gyökérvágás, földcsere, Ozmozás volt a napi pogram.
A legkisebb rózsaszín, utána világos sárga, utána barack, majd fehér és legvégül a piros.
Ha minde nigaz van itthon valahol mag is, egy szem virág alkotott a nyáron.
Azt olvastam a leánderes oldalon, hogy csak vízbe kell dobni és megvárni míg elkezd hajtani. Mindegy menyni vízbe? Cserélgessem a vizet? Tegyek bele esetleg valami tápoldatot?