Keresés

Részletes keresés

Skywalker. Creative Commons License 2002.01.14 0 0 5159
Zombie:
Mi az az EU????

Az erőpróba ua mint ami a Roburban volt valaha, csak ott Jedi kristály volt a címe. Emlékszem faltam a betűket mert végre találtam valamit, ami folytatásnak/kiegészítésnek volt felfogható. Pedig elég gyenge. Állítólag az első és jó ideig az uccsó kiegészítő regénye volt ez, az alapstorynak.

Előzmény: Zombie (5156)
Skywalker. Creative Commons License 2002.01.14 0 0 5158
Magyarországra már csak így jött be.
(Nem mintha 2 évesen, a legeredetibbet nézve erre felfigyelhettem volna odakint:-))))

Egyébként Ti emlékeztek olyan marhaságokra, amik kb. 88-körül kaptak szárnyra? Miszerint pölö nekem a haver mesélte, miután a faterja volt kint Dubai-ban, hogy ott biz vetítik az EPI-II-II-t és abban látta apja ezt meg azt? Ez így vicc, de állítólag látta azt is, hogy Palpatine szolgájává teszi Anakint, és valamiféle chipeket ültet a fejébe, hogy engedelmeskedjen neki (ezeket a hegeket láthatuk az ROTJ végén Anakin Úr tarkóján). Miután Obi-Wan összeszabdalta és nyomorékká tette őt.... Persze a filmet nem láthatta, de pölö ennek a storynak lett valami valóságalapja. Akkor totál elutasítottam, ma már.....
De, hogy honnan szedte nem tudom.

Előzmény: jinjang (5153)
Zombie Creative Commons License 2002.01.14 0 0 5157
Szal osszessegeben nekem az a velemenyem, hogy Lucas-nak volt valami sztori a fejeben a Skywalker csaladrol meg a filmek elott, de nem akart vele elojonni az elso reszben, mert nem bizhatott abban hogy lesz masodik (otodik) resz.
Zombie Creative Commons License 2002.01.14 0 0 5156
Skywalker: EU-t nem olvasok sorry :) csak Zahn-t de az kivetel volt :)
Az biztos, hogy meg a holo-Emperor elott rajott magatol, kulonben elegge meglepodott volna azon hogy "The son of Skywalker must not
become a Jedi." :))
Előzmény: Skywalker. (5152)
jinjang Creative Commons License 2002.01.14 0 0 5155
Ha az Erőpróba alatt a Roburban megjelent A Jedi kristályra gondolsz, akkor igen. Mármint valóban a New Hope után játszódik, és tényleg összefut Vaderral, és semmi jele a viszonyuknak.
Előzmény: Skywalker. (5152)
Tibur55 Creative Commons License 2002.01.14 0 0 5154
A válasz igen egyszerű: Ha Lucas tudta, hogy Vader valaha Anakin Skywalker volt, akkor sima ügy, hogy Luke Skywalker a fia...
jinjang Creative Commons License 2002.01.14 0 0 5153
Én csak 80-ban láttam először a filmet, akkor még nem volt szó folytatásról. (Én legalábbis nem hallottam róla.) De akkor már benne volt a IV. epizód felirat az elején, ez tuti. Mert marhára megijedtem, hogy beültem egy olyan filmre, aminek már volt 3 előző része, én meg nem is tudtam róla. :-)
Előzmény: Skywalker. (5150)
Skywalker. Creative Commons License 2002.01.14 0 0 5152
Ez a fiús dolog úgy tudom először valami olan képregényben lett említve először, ami a New Hope és az ESB között készült.

Bár, ha jobban belegondolok az Alan Dean Foster féle Erőpróba c. kötetben (eredeti cím nem jut eszembe) sincs szó a viszonyukról, pedig ugye ott is összefutnak, és az is egy NH és ESB közötti történet....

Előzmény: Zombie (5149)
Zombie Creative Commons License 2002.01.14 0 0 5151
Jaja, az EP IV csak akkor jott amikor az EP V.
Előzmény: Skywalker. (5150)
Skywalker. Creative Commons License 2002.01.14 0 0 5150
Mondasz valamit!
És mint tudjuk éppen ezért, a legelső 77-es vetítéseken még szó sem volt EP IV-ről meg New Hope-ról, a cím csak simán volt Star Wars!
Előzmény: jinjang (5147)
Zombie Creative Commons License 2002.01.14 0 0 5149
Vader egyebkent azert ignoralja Luke-ot, mert nem tudja, kivel all szemben. Ez szerintem jol ki lett talalva a filmben, fuggetlenul attol, hogy Lucas elore tudta, vagy sem.

Felmerul a kerdes, mikor jott ra Vader, hogy Luke az o fia. Ezen mar gondolkoztam en is, szerintem a Birodalom eleje fele, ha valakinek jobb otlete van szoljon.

PS. "nem érez vele kapcsolatban semmiféle zavart az erőben" -> de igen, The Force is strong with this one, csak nem tudja, hogy a fiarol van szo.

Skywalker. Creative Commons License 2002.01.14 0 0 5148
Ez viszont csak játék a nevekkel, szerintem ez nem bizonyít semmit!

Az viszont annál inkább, hogy Obi-Wan hagyja magát lemészároltatni Vader által. Ráadásul pont fia szeme láttára! Bezárult egy kör!

Én már be is bizonyítottam magamnak, tudta, hogy ezt follytatni kell. Mindkét irányba... :-)

Előzmény: Tibur55 (5146)
jinjang Creative Commons License 2002.01.14 0 0 5147
Ez tényleg nehéz kérdés, nekem van egy olyan teóriám (ami persze csak teória), hogy bár Lucas valóban tudta, hogy nagyjából mit szeretne, de minden különösebb remény nélkül tette ki a IV. epizód megjelölést a film elejére, valójában nem hitte volna, hogy akár csak egy folytatást is megér a filmje. És épp azért nem törődtek az olyan nüanszokkal, hogy Vader érezze, hogy a gyerekeiről van szó, meg ilyenek. Szerintem a New Hope azért van úgy megcsinálva, hogy ne legyen benne elvarratlan szál, mert nem hittek a folytatásban, és úgy egyébként meg zavaró lett volna a filmben, ha bennemarad egy-két megmutatott, de fel nem tárt titok. Bezzeg a Birodalom már eleve úgy lett elkészítve, hogy tuti volt a következő rész.

Másrészt viszont az is elképzelhető, hogy tényleg tudta előre Lucas, hogy mit akar a történetben, csak aztán menet közben változtatott rajta, és belevette (a már meg ne haragudjon senki, de nekem elég hülyén kijövő) apa-fia-ikertestvér dolgot. (Ez az ikertestvér dolog azóta is bántja a csőrömet, mert visít róla, hogy azért került bele, mert valahogy csak el kellett intézni-e, hogy legyen benne szerelmi szál és happyend, de a másik pasi se essen teljesen pofára.)

Előzmény: Skywalker. (5144)
Tibur55 Creative Commons License 2002.01.14 0 0 5146
Szerintem is tudta előre. Az biztos, hogy legelőször "Anakin Starkiller" és "Mace Windu" nevei voltak meg, "Luke" meg a "Skywalker" csak ezután találódtak ki.
Előzmény: zalus (5143)
Skywalker. Creative Commons License 2002.01.14 0 0 5145
Bár, most hogy így újra végiggondolom....
Owen bácsi, Beru néni, öreg hóbortos Kenobi, apa kardja, érzékenység az erőre, Kenobi ismeri várta Luke-ot, végzetszerűség....

Valszeg mégis tudta már a storyt!

Előzmény: Skywalker. (5144)
Skywalker. Creative Commons License 2002.01.14 0 0 5144
Hát ez nehéz kérdés.
Lucas állítja, hogy már rég megvolt neki fejben a történet és hogy már akkor tudta, hogy mi lenne pölö az EPI-II-III-ban. Nagy vonalakban.

Én egy picit szkeptikus vagyok, nem tudom ez mennyire helytálló dolog, lehet hogy Lucas csak kicsit később költötte oda a sztorit. Nem tudom...

A dolog engem is érdekel, kérem győzzön meg aki jobban tudja!

Előzmény: zalus (5143)
zalus Creative Commons License 2002.01.14 0 0 5143
sziasztok!

lenne egy kérdésem. az imént egy elég hajtépős SW vitába bonyolódtam. én úgy tudom, úgy értesültem, hogy mikor lucas a star warst forgatta, még nem fogalmazódott meg benne, hogy luke és vader apa és fia. a filmet nézve minden jel arra mutat, hogy ez így is van: vader szabályszerűen ignorálja az ifjú sisakfrizurás jedi-palántát és a film végén hidegvérrel megölné, nem érez vele kapcsolatban semmiféle zavart az erőben, simán átnéz rajta, stb. az SW rajongók meg azt állítják, hogy hülyeséget beszélek: lucas már jóval atrilógia leforgatása előtt tudta, hogy luke és vader és leia, sz'al tudjátok... :] sz'al hülyeséget beszélek?

Tibur55 Creative Commons License 2002.01.14 0 0 5142
A www.millenniumfalcon.com -on fent van egy NSYNC -es Episod 2-es paródia, MINDENKINEK LÁTNIA KELL!!! (Ja, ha valakinek gyors kapcsolata van, és le tudja szedni, esetleg valahogy oda is bírná nekem adni, azzal NAGYON nem lennék hálátlan...)
b-man Creative Commons License 2002.01.13 0 0 5141
T-123 and counting...
Skywalker. Creative Commons License 2002.01.12 0 0 5140
Na igen a Józsi. Mellette a másik fiú is magyar ám. Hoztak is nekem kékvásznat, forgatókönyvlapot, Lucasos névjegykártyát, virágot a Nabooról, vezérlőpultot a Naboo starfighterből stb stb... :-)))
Előzmény: Tibur55 (5138)
simon templar Creative Commons License 2002.01.11 0 0 5139
Kész panteon! Én mennyiért lehetnék Amidala hálóingje? Az se baj ha utólag kivágják.
Előzmény: Tibur55 (5138)
Tibur55 Creative Commons License 2002.01.11 0 0 5138
Jaja, de azért azt se felejtsük el, hogy a végjelenetben, az ünnepségen a lépcső melletti falon az egyik polgár Láposi József volt, a Magyar Csillagok Háborúja Klub vezetője! Szerintem ha most nem írtam volna ezt ide, sokan még a 100-adik megnézésre se jöttek volna rá. Na, ugyan így jártak volna az NSYNC-es fiúk is.
Bár a legutóbbi hírek szerint mégis csak benne lesznek...
b-man Creative Commons License 2002.01.11 0 0 5137
Egyetértek. A moziban úgy se ismeri fel senki a statisztákat, lesz ott elég más látnivaló. Nekem az se tűnt fel, hogy Ben Burtt és Rick McCallum is statisztált az Episode I-ben (és még csak el sem voltak különösebben maszkírozva), pedig őket azért jobban ismerem.

T-125 and counting...

Előzmény: Gruppo Atletico (5135)
Zombie Creative Commons License 2002.01.11 0 0 5136
Egy kis humor, amit az imdb-rol nyultam:

He George Lucas rendezne a Gyuruk Urat, milyen valtoztatasok lennenek a tortenetben?

7. Csavardi Samu nem beszelne, hanem furcsa hangokat, pruntyogest adna ki magabol
6. Aragorn beleszeretne Arwenbe, akirol kiderulne, hogy Frodo ikertestvere
5. Gandalf elmagyarazna, hogy a varazslatot paranyi lenyek ("varazs-klorinok") okozzak
4. Az entek helyett plussmacko-szeru lenyek lennenek, akik erdei dalokat enekelnenek
3. A masodik film vegen Szauron felfedne Frodo elott, hogy o az apja
2. Keszulne egy elozmeny trilogia a Szilmarilok alapjan, amely Szauron gyermekkorat mutatna be
1. Jar-Jar Gollam ("Meesa Precious!")

Gruppo Atletico Creative Commons License 2002.01.11 0 0 5135
De miert ne forgattak volna le? Szerintem Lucasnak edesmindegy, hogy ki van a JD425-os jelmez alatt. Foleg, ha a kislanya is szereti - hat rajta ne muljon, berakja az nsyncet. Jar Jar szerepe szerintem nem a rajongok nyomasa miatt csokkent (tudtommal a celkozonseg, a gyerekek jol fogadtak Jar Jart), hanem ahogy egyre komolyabbra fordulnak az esemenyek, egyre kisebb teret szannak a keszitok egy ilyen komikus figuranak. Nyilvan Lucas sem ellensege a sajat zsebenek, de sokszor "mi, SW-rajongok" ugy latjuk, hogy az "egesz vilag" fellazad Lucas dontesei ellen, valojaban a vilag lesz*rja, csak a hardcore fanok idegeskednek.
Előzmény: simon templar (5134)
simon templar Creative Commons License 2002.01.11 0 0 5134
Szerintem ha ők döntötték volna el akkor le sem forgatják az ominózus jelenetet. Jar-Jar jelenléte pedig szintén a közutálatnak köszönhetően csökken a minimumra a második részben. Mondjuk ez minden filmről elmondható hiszen a próbavetítések után sokszor a fél filmet újraveszik, de azt gondolná az ember, hogy itt nagyobb önállósággal rendelkeznek az alkotók.
Előzmény: Gruppo Atletico (5133)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2002.01.11 0 0 5133
simon templar:
pont erre mondta Lynn Hale (Lucasfilm), hogy majd Lucas donti el, hogy ki lesznek-e vagva vagy sem. Az oreg pont az onfejusegerol hires (lasd Jar Jar), szerintem ezek utan siman benthagyja a fiukat marcsak azert is. :-) Szive joga.
Előzmény: simon templar (5130)
Skywalker. Creative Commons License 2002.01.11 0 0 5132
Láttátok a LOTR-t?????
Igencsak fel lett adva a lecke....
Előzmény: Tharsis (5131)
Tharsis Creative Commons License 2002.01.11 0 0 5131
Így kell bolhából elefántot csinálni. Már rég felvan fújva az egész. Szerintem ez az NSYNC dolog is csak olyan kamuzás volt, mint a Leo Di Caprio-s hír. Az persze más kérdés, hogy ezek az akciók nem használnak az SW megítélésének, és ezért szerintem kár a Lucasfilmnek ilyenekkel viccelődni.
Előzmény: simon templar (5130)
simon templar Creative Commons License 2002.01.11 0 0 5130
Nem minden ok nélkül. A filmet leforgatták az N'Sync-el csak a nagy felháborodás miatt nem teszik bele a végleges moziverzióba. Biztos készül belőle Special Lucas Edition amelyet majd Lucas gyerekei kapják és a "fiúk" aztán majd nézegethetik otthon kedvükre. Egyébként már az vicc, hogy a gyerekek meg a rajongók döntik el, hogy mi legyen vagy ne legyen a filmben. Az alkotói szabadság meg ablakban. Lehet, hogy a következő résznél szavazni lehet majd, hogy ki halljon meg a végén.
Előzmény: Tibur55 (5126)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!