Az erőpróba ua mint ami a Roburban volt valaha, csak ott Jedi kristály volt a címe. Emlékszem faltam a betűket mert végre találtam valamit, ami folytatásnak/kiegészítésnek volt felfogható. Pedig elég gyenge. Állítólag az első és jó ideig az uccsó kiegészítő regénye volt ez, az alapstorynak.
Magyarországra már csak így jött be.
(Nem mintha 2 évesen, a legeredetibbet nézve erre felfigyelhettem volna odakint:-))))
Egyébként Ti emlékeztek olyan marhaságokra, amik kb. 88-körül kaptak szárnyra? Miszerint pölö nekem a haver mesélte, miután a faterja volt kint Dubai-ban, hogy ott biz vetítik az EPI-II-II-t és abban látta apja ezt meg azt? Ez így vicc, de állítólag látta azt is, hogy Palpatine szolgájává teszi Anakint, és valamiféle chipeket ültet a fejébe, hogy engedelmeskedjen neki (ezeket a hegeket láthatuk az ROTJ végén Anakin Úr tarkóján). Miután Obi-Wan összeszabdalta és nyomorékká tette őt.... Persze a filmet nem láthatta, de pölö ennek a storynak lett valami valóságalapja. Akkor totál elutasítottam, ma már.....
De, hogy honnan szedte nem tudom.
Szal osszessegeben nekem az a velemenyem, hogy Lucas-nak volt valami sztori a fejeben a Skywalker csaladrol meg a filmek elott, de nem akart vele elojonni az elso reszben, mert nem bizhatott abban hogy lesz masodik (otodik) resz.
Skywalker: EU-t nem olvasok sorry :) csak Zahn-t de az kivetel volt :)
Az biztos, hogy meg a holo-Emperor elott rajott magatol, kulonben elegge meglepodott volna azon hogy "The son of Skywalker must not
become a Jedi." :))
Ha az Erőpróba alatt a Roburban megjelent A Jedi kristályra gondolsz, akkor igen. Mármint valóban a New Hope után játszódik, és tényleg összefut Vaderral, és semmi jele a viszonyuknak.
Én csak 80-ban láttam először a filmet, akkor még nem volt szó folytatásról. (Én legalábbis nem hallottam róla.) De akkor már benne volt a IV. epizód felirat az elején, ez tuti. Mert marhára megijedtem, hogy beültem egy olyan filmre, aminek már volt 3 előző része, én meg nem is tudtam róla. :-)
Ez a fiús dolog úgy tudom először valami olan képregényben lett említve először, ami a New Hope és az ESB között készült.
Bár, ha jobban belegondolok az Alan Dean Foster féle Erőpróba c. kötetben (eredeti cím nem jut eszembe) sincs szó a viszonyukról, pedig ugye ott is összefutnak, és az is egy NH és ESB közötti történet....
Vader egyebkent azert ignoralja Luke-ot, mert nem tudja, kivel all szemben. Ez szerintem jol ki lett talalva a filmben, fuggetlenul attol, hogy Lucas elore tudta, vagy sem.
Felmerul a kerdes, mikor jott ra Vader, hogy Luke az o fia. Ezen mar gondolkoztam en is, szerintem a Birodalom eleje fele, ha valakinek jobb otlete van szoljon.
PS. "nem érez vele kapcsolatban semmiféle zavart az erőben" -> de igen, The Force is strong with this one, csak nem tudja, hogy a fiarol van szo.
Ez tényleg nehéz kérdés, nekem van egy olyan teóriám (ami persze csak teória), hogy bár Lucas valóban tudta, hogy nagyjából mit szeretne, de minden különösebb remény nélkül tette ki a IV. epizód megjelölést a film elejére, valójában nem hitte volna, hogy akár csak egy folytatást is megér a filmje. És épp azért nem törődtek az olyan nüanszokkal, hogy Vader érezze, hogy a gyerekeiről van szó, meg ilyenek. Szerintem a New Hope azért van úgy megcsinálva, hogy ne legyen benne elvarratlan szál, mert nem hittek a folytatásban, és úgy egyébként meg zavaró lett volna a filmben, ha bennemarad egy-két megmutatott, de fel nem tárt titok. Bezzeg a Birodalom már eleve úgy lett elkészítve, hogy tuti volt a következő rész.
Másrészt viszont az is elképzelhető, hogy tényleg tudta előre Lucas, hogy mit akar a történetben, csak aztán menet közben változtatott rajta, és belevette (a már meg ne haragudjon senki, de nekem elég hülyén kijövő) apa-fia-ikertestvér dolgot. (Ez az ikertestvér dolog azóta is bántja a csőrömet, mert visít róla, hogy azért került bele, mert valahogy csak el kellett intézni-e, hogy legyen benne szerelmi szál és happyend, de a másik pasi se essen teljesen pofára.)
Szerintem is tudta előre. Az biztos, hogy legelőször "Anakin Starkiller" és "Mace Windu" nevei voltak meg, "Luke" meg a "Skywalker" csak ezután találódtak ki.
Bár, most hogy így újra végiggondolom....
Owen bácsi, Beru néni, öreg hóbortos Kenobi, apa kardja, érzékenység az erőre, Kenobi ismeri várta Luke-ot, végzetszerűség....
Hát ez nehéz kérdés.
Lucas állítja, hogy már rég megvolt neki fejben a történet és hogy már akkor tudta, hogy mi lenne pölö az EPI-II-III-ban. Nagy vonalakban.
Én egy picit szkeptikus vagyok, nem tudom ez mennyire helytálló dolog, lehet hogy Lucas csak kicsit később költötte oda a sztorit. Nem tudom...
A dolog engem is érdekel, kérem győzzön meg aki jobban tudja!
lenne egy kérdésem. az imént egy elég hajtépős SW vitába bonyolódtam. én úgy tudom, úgy értesültem, hogy mikor lucas a star warst forgatta, még nem fogalmazódott meg benne, hogy luke és vader apa és fia. a filmet nézve minden jel arra mutat, hogy ez így is van: vader szabályszerűen ignorálja az ifjú sisakfrizurás jedi-palántát és a film végén hidegvérrel megölné, nem érez vele kapcsolatban semmiféle zavart az erőben, simán átnéz rajta, stb. az SW rajongók meg azt állítják, hogy hülyeséget beszélek: lucas már jóval atrilógia leforgatása előtt tudta, hogy luke és vader és leia, sz'al tudjátok... :] sz'al hülyeséget beszélek?
A www.millenniumfalcon.com -on fent van egy NSYNC -es Episod 2-es paródia, MINDENKINEK LÁTNIA KELL!!! (Ja, ha valakinek gyors kapcsolata van, és le tudja szedni, esetleg valahogy oda is bírná nekem adni, azzal NAGYON nem lennék hálátlan...)
Na igen a Józsi. Mellette a másik fiú is magyar ám. Hoztak is nekem kékvásznat, forgatókönyvlapot, Lucasos névjegykártyát, virágot a Nabooról, vezérlőpultot a Naboo starfighterből stb stb... :-)))
Jaja, de azért azt se felejtsük el, hogy a végjelenetben, az ünnepségen a lépcső melletti falon az egyik polgár Láposi József volt, a Magyar Csillagok Háborúja Klub vezetője! Szerintem ha most nem írtam volna ezt ide, sokan még a 100-adik megnézésre se jöttek volna rá. Na, ugyan így jártak volna az NSYNC-es fiúk is.
Bár a legutóbbi hírek szerint mégis csak benne lesznek...
Egyetértek. A moziban úgy se ismeri fel senki a statisztákat, lesz ott elég más látnivaló. Nekem az se tűnt fel, hogy Ben Burtt és Rick McCallum is statisztált az Episode I-ben (és még csak el sem voltak különösebben maszkírozva), pedig őket azért jobban ismerem.
He George Lucas rendezne a Gyuruk Urat, milyen valtoztatasok lennenek a tortenetben?
7. Csavardi Samu nem beszelne, hanem furcsa hangokat, pruntyogest adna ki magabol
6. Aragorn beleszeretne Arwenbe, akirol kiderulne, hogy Frodo ikertestvere
5. Gandalf elmagyarazna, hogy a varazslatot paranyi lenyek ("varazs-klorinok") okozzak
4. Az entek helyett plussmacko-szeru lenyek lennenek, akik erdei dalokat enekelnenek
3. A masodik film vegen Szauron felfedne Frodo elott, hogy o az apja
2. Keszulne egy elozmeny trilogia a Szilmarilok alapjan, amely Szauron gyermekkorat mutatna be
1. Jar-Jar Gollam ("Meesa Precious!")
De miert ne forgattak volna le? Szerintem Lucasnak edesmindegy, hogy ki van a JD425-os jelmez alatt. Foleg, ha a kislanya is szereti - hat rajta ne muljon, berakja az nsyncet. Jar Jar szerepe szerintem nem a rajongok nyomasa miatt csokkent (tudtommal a celkozonseg, a gyerekek jol fogadtak Jar Jart), hanem ahogy egyre komolyabbra fordulnak az esemenyek, egyre kisebb teret szannak a keszitok egy ilyen komikus figuranak. Nyilvan Lucas sem ellensege a sajat zsebenek, de sokszor "mi, SW-rajongok" ugy latjuk, hogy az "egesz vilag" fellazad Lucas dontesei ellen, valojaban a vilag lesz*rja, csak a hardcore fanok idegeskednek.
Szerintem ha ők döntötték volna el akkor le sem forgatják az ominózus jelenetet. Jar-Jar jelenléte pedig szintén a közutálatnak köszönhetően csökken a minimumra a második részben. Mondjuk ez minden filmről elmondható hiszen a próbavetítések után sokszor a fél filmet újraveszik, de azt gondolná az ember, hogy itt nagyobb önállósággal rendelkeznek az alkotók.
simon templar:
pont erre mondta Lynn Hale (Lucasfilm), hogy majd Lucas donti el, hogy ki lesznek-e vagva vagy sem. Az oreg pont az onfejusegerol hires (lasd Jar Jar), szerintem ezek utan siman benthagyja a fiukat marcsak azert is. :-) Szive joga.
Így kell bolhából elefántot csinálni. Már rég felvan fújva az egész. Szerintem ez az NSYNC dolog is csak olyan kamuzás volt, mint a Leo Di Caprio-s hír. Az persze más kérdés, hogy ezek az akciók nem használnak az SW megítélésének, és ezért szerintem kár a Lucasfilmnek ilyenekkel viccelődni.
Nem minden ok nélkül. A filmet leforgatták az N'Sync-el csak a nagy felháborodás miatt nem teszik bele a végleges moziverzióba. Biztos készül belőle Special Lucas Edition amelyet majd Lucas gyerekei kapják és a "fiúk" aztán majd nézegethetik otthon kedvükre. Egyébként már az vicc, hogy a gyerekek meg a rajongók döntik el, hogy mi legyen vagy ne legyen a filmben. Az alkotói szabadság meg ablakban. Lehet, hogy a következő résznél szavazni lehet majd, hogy ki halljon meg a végén.