Hát ehhez nem kellett nagy nyomozás, beírtam a két nevet a keresőbe. Csak az ötlet kellett, kösz!!! Igazad van, így azért kicsit más a helyzet, mert a Substralban nagyobb a bizalom, mint egy ismeretlen márkanévben.
Lehet, erre eddig én nem gondoltam, kösz. Majd ha valami biztosat tudsz, akkor áruld el, légyszi. Azért 25 kiló elég sok még nekem is, pedig ha tudnád hány leanderem van:-) Az áráról nem is szólva!
Köszi. Lehet hogy befektetek egy 25 kg-osba. Szerintem a Substral a Scotts márkaneve, vagy fordítva. Egyszer már kinyomoztam. Tehát lehet, hogy ugyanaz az anyag van bennük.
Talán megmenthető. Mindenképpen érdemes elkülöníteni a többitől, mert cseppfertőzéssel terjedhet. A fertőzött növényrészt mindenképpen amputáld, a maradék növényt valami gombaölővel permetezd, és akkor talán. Talán. Itt volt többször szó róla, és a gportal-os honlapon is van róla info.
neked volt már ilyen növénykéd? (leanderákos?) Annyira sajnálnám őket kidobni. Amiken találtam ilyent azokat félretettem és nyakig meccetem. Gondoltam lepermetezem egy kis Talstar 10EC-vel. Hátha. De úgy olvastam hogy ha ez tényleg leanderrák akkor nincs esélyem megmenteni őket. Csak nem voltam benne biztos, hogy az vagy nem az.
Kissé megkésve de visszatértem. Most már ha minden igaz fel tudom tölteni a képeket. Szóval én ezt néztem leanderráknak. Ti mit szóltok hozzá? Most nyakig végtam őket. Hátha.....
ez lenne a megfelelő fajta, mert nekünk az 5-6 hónapig ható, magas káliumtartalmú szer kell (virágzó növényekhez), ha úgy gondolod, hogy feleáron, de nagy tételben vásárolsz. Igaz, a minősége lehet, hogy nem annyira jó, mint a Substrálé, hiszen elismerten az talán a leghatékonyabb.
Szia ha még jársz erre! Kép nélkül is vsz. hogy atkád van, amit már más is mondott, csak éppen nem atka elleni szereket használsz, sem az Actara, sem a Bi58 nem hatásos. Flumite, Sanmite, Talstar közül választhatsz megfelelőt, de ha annyira fertőzött, hogy vattacukornak néz ki, akkor a totális amputálás lesz már csak a lehetőség, de nem aggódj, ki fog hajtani!!! Aztán már tudni fogod, hogy mi a teendő:-)
Eről az jutott eszembe, hogy nem is lenne rossz megoldás az oltás, ugyanis a dupla fehér virágú növényeimen sosem tapasztaltam leanderrákot (20 év alatt), azok sokkal ellenállóbbak, mint a többi fajta. Lehet érdemes lenne ezen tövekre oltani a többi színt.....
Ha vadalanyba van oltva és alulról hajt akkor az vadhajtás. Erre hajlamos pl. a rózsa, szőlő, barack stb. Ilyenkor nem a nemes oltvány nő hanem a gyökeret adó vad rész, aminek azért vannak jó tulajdonságai, de nem hoz mondjuk szép virágot és finom gyümölcsöt. A leandert szerintem nem szokták oltani ...
Szerintem nem. Legalábbis én még nem hallottam , hogy lehetne a leandernek vadhajtása. Sok fajta szeret új hajtásokat növeszteni minden felé. Ha a föld alatt nő, az csak előny, mert könnyen leválasztható új növénynek.
Nekem is van /voltak/ leandereim, sajnos a télen sok beteg lett, vagyis a levelei elszáradtak, visszavágtam őket teljesen. de nem tudom, hogy lesz-e belőlük valami.