Keresés

Részletes keresés

Tharsis Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5219
Igen, ebben igazad van. Azt mondta az utolsó Jedi, holott akkor már Vader áttért a sötét oldalra teház Sith volt....elvileg. Vagy sötét Jedi? Mert hogy ilyen is létezik.
Előzmény: simon templar (5215)
simon templar Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5218
Az nem megy. Ha elkeded szidni a kedvenc filmjét utána válaszként téged kezd el szidni. Én ezért távoztam egyik kedvenc fórumomról. :-(
Előzmény: Tharsis (5216)
zalus Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5217
oh, csak annyit, hogy ez volt a kérdésem, emiatt robbant ki a vita, érted...
Előzmény: Tharsis (5214)
Tharsis Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5216
Sw-s körökben már bizony nem vagy népszerű. Ha valaki meghallja hogy "zalus" már vakarja a falat.:) Csak akkor miért zavarod itt a vizet? Leírnád mit szeretsz, mit utálsz az SW-ben és kész. Viszlát! Ellenben leálsz kekeckedni. Majd én is keresek már egy neked kedves filmet és elkezdem ok nélkül szidni. Nem tudom mit szólnál hozzá.... Biztos nem tetszene.
Előzmény: zalus (5213)
simon templar Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5215
Ja-ja. Más rend. A lényegen nem változtat. Vader is Sith volt mégis azt mondta rá Tarkin, hogy az utolsó Jedi. (Nem utolsó volt.)
Előzmény: Tharsis (5212)
Tharsis Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5214
És ha utánna jött akkor mi van? Jó és kész! Nem tudom mit számít ez?
Előzmény: zalus (5209)
zalus Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5213
félreértés ne essék: imádom a birodalmat és az SW-t, a jedit már nem annyira, az EP1 pedig nem film, hanem következetlen kapkodás és látványos, de egy idő után fárasztó trükkök egymásra pakolása, sz'al egy szar. :] kedvenc rendezőim általában nem csinálnak 1o millió dollárnál drágább filmeket, sz'la őket hagyjuk. :] a GYU-t imádom, simán kenterbe veri bármelyik SW filmet, persze ezzel a véleménnyel nem biztos, hogy nagyon népszerű leszek itt. :]
Tharsis Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5212
Még hogy az uralkodó Jedi?? :))) Jól informált barátom, ő Sith volt!
Előzmény: simon templar (5206)
zalus Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5211
nem tudom, ugyanis azt sem igazán tudom, hogy ezt most miért írtad. :]

egyébként én nagyon hiányolok a sztoriból egy nőnemű jedit. mondjuk, ha még azt sem tudjuk, hogy yoda miféle faj, még az is kiderülhet róla, hogy nőnemű. :]

Előzmény: T-007 (5207)
simon templar Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5210
Na a hülyeségem. Kasdan mint író, Kershner mint rendező. Bocsi.
Előzmény: simon templar (5208)
zalus Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5209
felttem kérdést valóban, de egyáltalán nem győztél meg, hanem azzal kezdted, hogy "nem érted?!" és utána ment a belemagyarázás: de a mérleg másik oldalán még mindig ott vannak az írásos bizonyítékok arról, hogy az ötlet csak az SW után jött...
Előzmény: T-007 (5205)
simon templar Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5208
Ne legyél félreértésben. Kedvencem a Star Wars Trilógia. Imádom. A Gyűrűk urát nem szeretem. George Lucas-t sem. Olyan dagi igénytelen kócos figura. Ha már a kedvenc rendezőmnél tartanák az Kasdan lenne a Trilógia szemszögéből ő viszont szembeszegült Lucassal.
De. Attól még, hogy imádom elfogadom azokat a dolgokat amik vele járnak. Egyik film sem hibátlan. Engem nem zavar, hogy menet közben találták ki a storyt. Az zavar hogy mások tényként kezelik, hogy nem így volt. A Vissza a jövőbe trilógia folytatásait utólag irták meg. Ide tartozik az a híres mondás a forgatókönyvírótól: "Mr. Spielberg nem leszünk kész márciusra a második résszel csak áprilisra. De akkor megvan a harmadik is." Imádnivalóak a folytatások, de ha valaki azt mondaná, hogy Spielberg fejében már a Cápa forgatásakor megvolt a Trilógia elküldeném a fenébe. Pedig imádom mind a hármat.
Előzmény: T-007 (5205)
T-007 Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5207
Figyi zalus! Itt szerintem senki nem mondta, hogy Leiából nem lehet jedi. Én személy szerint csak annyit mondtam, hogy a Trilógia alatt Leia még annyira sem érzékelte az Erőt, mint Luke mikor még Owenékkal élt. Ez nem zárja ki, hogy később még ne tanulhatná ki a jediséget. Az ep4-ben mikor Vaderrel összefutott még keményen a politikai élet tengerében úszkált.
Őszintén! Most belemagyaráztam?
Előzmény: zalus (5204)
simon templar Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5206
Tarkin persze abban is tévedett, hogy Vader az utolsó Jedi, valahogy elfelejtkezett az Uralkodóról aki Vader mestere volt. Nyilván a Csillagok háborújában nem tulajdonítottak neki még nagyobb szerepet. Vader miből gondolta, hogy a fia megy előtte az X szárnyúban. Lehetett volna akárki. Ahogy Yodáról nem tudtak még vagy ezer jedi-ről sem kellett volna tudniuk. Utánanézni meg nemigen tudott, hiszen Luke maga sem tudta, hogy ki fia-borja.
Előzmény: T-007 (5198)
T-007 Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5205
Én tudod mit nem tudok megérteni? Azt, hogy miért kell egy 25 éves filmsikert kikezdeni, és ilyen pesszimista módon hozzáállni.
Én nem tehetek arról, hogy nem a Te kedvenc rendeződ találta ki az SW-t és tett le mérföldkövet a filmgyártás területén a mai napig. Sajnálom, hogy ez téged zavar.
Én megpróbáltam segíteni, válaszolni kérdéseitekre, melyek mindig változtak. A válaszaimmal vannak akik egyetértenek. Nektek ez nem megy zalussal.
Az az érzésem, hogy azért, mert Te azt hiszed, hogy valami nem stimmel a SW-ben, akkor minden magyarázat a kérdéseidre csak belemagyarázás. Egyáltalán, minek teszel fel kérdéseket, hogy büszkén verd a melled: téged nem lehet hülyének nézni?
Szívesen segítek neked abban, amire tudom a választ, de akkor legyél egy kicsit nyitottabb a magyarázatokra. O.K.?
Előzmény: simon templar (5202)
zalus Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5204
ez zöldség. bárkiből lehet jedi, akiben elég sok mirelitklorid van. másrészt, utólag bármit bele lehet magyarázni a trilógiába: lucas sem fogja bevallani, hogy sagájának legnagyobb érdeme, a birodalom végi poén nem volt meg kezdetektől fogva fejében, sőt, lehet, nem is az ő ötlete. az első részben feketén-fehéren a gyilkolásra ment rá, s aköztes történetben is, aztán hirtelen az EP5-ben teljesen másképp kezdett el viselkedni: beru néni, owen bácsi megpirítódott, az általa összerakott c3po-n és r2d2-n átnézett, pedig az anno segített neki random nyomkodni a gombokat. :] egyedül obi wanra hajtott, az egész skywalker família hidegen hagyta, stb. de csak ismétlem magam.
zalus Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5203
persze, hogyne. csakhogy az EPIISODE-ban nem lesz fetrengés, maximum vízesés előtti mezőn történő 32 fogas enyelgés. az ilyet meg a raomantic csatornára szokás száműzni. no persze, ettől még lehet mindenidők legmeghatóbb romantikus filmje[lenete], de a trailer koránt sem ezt sugallja, sokkal inkább tűnik egy nagy nyálas giccs- és kliséhegynek - SW környezetben.
Előzmény: Tibur55 (5197)
simon templar Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5202
T-007: Te nem OV tanácsadója vagy? Olyan ügyesen tudsz mindent "megmagyarázni" és annyira nem akarod megérteni amit mások mondanak! :-) Mondjuk egy fan-tól ez várható. De azért ne engedd, hogy elhomályosítsa látásodat az erő sötét oldala!
Előzmény: T-007 (5201)
T-007 Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5201
Várjunk csak! Te a könyvből vetted ezt. Én nem emlékszem, hogy Obi-wan azt mondta volna, hogy Anakin nem tudott arról, hogy utódja lesz. De végülis ez nem változtat semmin. Anakin megtudta és kész. A többi akkor is áll.
Az "Owen öcsém" egyenlőre rejtély.
Előzmény: jinjang (5200)
jinjang Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5200
Ja, az kimaradt, hogy az Owen öcséM-hez azért érdekes, mert a Jedi növendékek sorozatban egyértelműen azt írják, hogy Obi-vannak van egy Owen nevű testvére.
Előzmény: jinjang (5199)
jinjang Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5199
:-) He-he.
Rátapintottál a sztori egyik következetlenségére.
Obi-van azt mondja Luke-nak, hogy az apja hagyta meg, hogy adja át a fiának a kardot.
Viszont a szellem Obi-van ugyanakkor a Jedi visszatérben azt mondja, hogy: amikor apátok elment, nem tudta, hogy anyátok terhes, de végtére is megtudhatta. Ezért vittelek el téged Owen öcséM (!!!)-hez, meg még valamit mond valami olyasmit, hogy ezért védi még most is Leiát a névtelenség.

Ez legfeljebb úgy védhető ki, hogy amikor Anakin még jóban volt Obi-vannal, akkor lehetett 2 fénykardja, és akkor mondhatott olyasmit, hogy ezt az egyiket a leendő gyerekének szánja.

T-007 Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5198
Azért nem értitek, mert nem gondolkoztok, hanem állandóan csak kérdéseket tesztek fel.
Gondolj bele! Luke kilövi a Halálcsillagot. Szerinted aki ezt teszi, annak a neve ismeretlen lesz? Ráadásul tábornok is lesz. Egy ilyen tettnek az egész Galaxisban híre kelt. Ez az egyik.
A másik, hogy Tarkin mondja Vadernek, hogy a jedik kipusztultak, már csak Vader maradt. Viszont Obi-wan megjelenik, igaz meg is hal, ami azt jelenti, hogy már tényleg csak Vader és Palpatine marad, akik az Erőt (rosszra) használják. Most jön a lényeg. A Halálcsillag vályatában Vader megérzi, hogy az előtte száguldó pilóta az Erőt használja, rezgés keletkezik az Erőben. Ez nem azt jelenti, hogy a használóját megnevezi, csak érzékelni lehet, ahogy a vízben fodrokat kelt egy kavics mikor beledobják. Ugye Vader mondja is a zseniális magyar szinkronban, hogy: Az Erő van ezzel! :))))
Mivel Vader tudta, hogy van egy fia (még fénykardot is hagyott rá), és Obi-wan meghalt, ki lehet, az aki veszély a Birodalomra nézve. Csakis Skywalker fia.

Leia teljesen más történet. Ő nem élt az Erő használatával, csak a Birodalomban kezdett neki valami bizseregni, mikor megérezte, hogy Luke bajban van. De azt is miért? Mert Luke az Erő által kért segítséget Leiától. Tehát Vader azért nem tudott semmit Leiáról, mert Leia, anyjához hasonlóan a politikában volt erős egyéniség. Így elég nehéz megállapítani, hogy ki- kinek a rokona.

Tetszik az, hogy itt a Gyűrűk Ura és a SW-t
máris, hogy kikezdik. Hm...
Azért azt remélem elismeritek, hogy Lucas találta ki az SW-t!

Előzmény: simon templar (5185)
Tibur55 Creative Commons License 2002.01.15 0 0 5197
Ja, és zal(ahú)s! Nem hiszem, hogy te nem hemperegnél szívesen egy réten Natali Portmannel...:) (csak a barátnőm el ne olvassa ezt!)
Előzmény: zalus (5189)
ambrozia Creative Commons License 2002.01.15 0 0 5196
Ugye, hogy ugye?? Szerintem is! :-)))) És különben is, hogy születnének meg a gyerekek?
Előzmény: Tibur55 (5195)
Tibur55 Creative Commons License 2002.01.15 0 0 5195
Nemnem, kutykurutty...:) Mondjuk az nem számít sokat, hogy én kit milyen kalap alá veszek, csak azt szeretném, hogy minden ember szeresse a Star Wars-t olyannak, amilyen... De hát melyik rajongó nem ilyen:)

Szerelmi szál pedig egyszerűen KELL a történetbe! Mi más oka lenne Anakin átállásának, ha nem egy NŐ???

Előzmény: kutykurutty (5194)
kutykurutty Creative Commons License 2002.01.15 0 0 5194
Tibur55, remelem nem vettel egy kalap ala a.. izevel, most nem szkrollozok le a neveert, en idezojelben irtam, amit irtam, meg ha nem is ugy irtam.
Tharsis Creative Commons License 2002.01.15 0 0 5193
Neked mi tetszene? Te hogy csináltad volna meg a romantikus szálat a filmben? Főleg úgy, hogy már hánysz, holott csak három percnyi anyagot láttál a filmből, de azért kíváncsi vagyok.
Tibur55 Creative Commons License 2002.01.15 0 0 5192
Rajongók...:)
kutykurutty Creative Commons License 2002.01.15 0 0 5191
Ezek a filmben is benne lesznek, ugyhogy az is biztos egy fortelem lesz.
Tenyleg undorito.
Tibur55 Creative Commons License 2002.01.15 0 0 5190
Inkább írd így zalus: "Nekem nem tetszik az első 2 perc..."!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!