Van ilyen kisebb hibiscusvásár, a baj az hogy alig volt kinyílva 1-2.
amit láttam(amatőr leírás, úgy olvasd), volt egy vérvörös torkú é meg baracksárgás?, pirosas erezettel. meg volt egy vérvörös de épp csak nyílt ki, ezért csak kevesett láttam belőle, de a szirma olyan vastagnak tűnt(nem bizti), és olyan gömb alakú bimbója volt nem hosszúkás. Volt még pár fajta de azokon szinte semmit nem láttam(sárga meg fehérkés jellegűt 1-2-t láttam). voltak törzsesek, szinte kis fácskák(pl az első amit írtam), 4000 körül. meg voltak szokásos cserepes kissebbek.
Állítólag du-ra már szinte el fog állni az eső. De azért a üvegházban nem ázunk meg. A könyveket tegnap összepakoltam, nálam vannak.:-) Akkor amikor elindul a busz, akkor felhívlak, hogy ki tudj jönni elém, ha jó így. olyan fél 1 - 1 felé érkeznék ha nem baj.
képzeljétek hajt az ananászom! még a télen tettem le egy pálma cserepébe, és mostanra a régi része már félig elszáradt, épp rászántam volna magam a dihajítására - hiszen nem tegnap óta van ott - és akkor nézem, hogy az egyik levél mellől egy levélrózsácska kandikál ki...
A régi "88 színes oldal a déligyümölcsökről" megújított verziója. Bővítették, több citrus van benne, jobbak a képek(van új és régi kép is). Nekem tetszett.
Az oltások még zöldek, ez a meleg hátha jól megfogja őket.
Hogy viseled a meleget? Milyen az üvegház hőfoka?
A Meteo 25 fokokat mondott még tegnapelött jövő hétre. most kijavították csak néhány fokot fog hűlni, hét elején a 30 fok azért meglesz. Hét közepétől viszont egyes előrejelzések ismét 35 fokot irnak! Majd meglátjuk...
Ok,az még messze van,nem tudom még mi van akkor,majd irok.
Közben ma megjöttek a hybik és csak egy rohadt be ut közben:((((Meg egy gumos növényke is,de még beültettem öket,hátha van valami rejtett rügy valahol...
ok,szerintem lehet az is jo lesz(mostani állás szerint).
sikerült mindent ledugdosnom,bár a mango kicsit kiszáradt tegnapra,hiába volt vizben:(((
Hibiscusbol 3 akváriumnyi és 2 ládányi dugvány lett(ez kb.156-157 dugvány.)
De az amerikaiaknak se hire se hamva:(((szerintem kidobtam 20 ezret az ablakon:(((Még ha meg is jön,már biztos kiszáradt,de szerintem a magyar "postások"voltak olyan kedvesek,hogy kidobták értesités nélkül:((
Nos a válasz nagyon egyszerü,mégsem tudom mit fogsz vele kezdeni.A Vriesa nemzetségröl tudni kell,hogy ahány faj(fajta)annyiféle sarjhozási technikája van.Vannak amelyik oldat fognak sarjakat hozni a tövük mellett,vannak amelyek(pl. a V.fenestralis vagy a V.tessalata),amelyek a virágzásig egyetlen sarjat nem hoznak,majd a virágszár elindulásával egyidöben a legkülsö leveleik belsö felén hoznak nem sok,csak 2-3 sarjat.És vannak fajok(pl.a leggakrabban árult V.speldends),melyek virágzás után csak egyetlen sarjat hoznak,azt viszont a levélrozsa közepén,igy végeredményben az anyanövény gyökerét is felhasználva fog uj tölcsért nevelni,miközben a régi tölcsér elszárad 1-2 év alatt.