Keresés

Részletes keresés

Tharsis Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5279
Az az SW egyik szépsége, hogy mindent meg lehet benne magyarázni, csak egy kis fantázia kell hozzá.:) Nem tök mindegy, hogy mikor találta ki Lucas?

Az Empire apa ötlete, pedig biztos hogy tőle jött! Sokat adott bele Kirshner is, de ilyen, a történet egészére hatással levő ötletekkel biztos nem ő rukkolt ki!

Milyen lett volna?
-Képzeld George van egy ötletem! Legyen Vader Luke apja!
-Remek ötlet Irvin! Legyen!
:)))

Lucas még sokkal pitiánerebb dolgokba sem engedte beleszólni Kershnert (épp ezért vitáztak állandóan), nem hogy ilyen fontos dologba.

ds9 Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5278
Nem ismerem ezt a fórumot, sosem voltam itt és nem is olvastam, meg lusta is vagyok :o))
Előzmény: B omarr (5276)
simon templar Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5277
Baszki ez óriási. Eszembe se jutott idáig. Annyira sikerült elrejteni az ikreket gonosz apjuk elől, hogy Luke-nak elfelejtették megváltoztatni a nevét. Így valóban nem volt ördöngösség rájönnie Vader-nek. Látom is magam előtt:
-Vader nagyúr valami Skywalker nevű gyerek robbantotta fel a Halálcsillagot.
-Hm, vajon véletlen volna? Vagy esetleg a fiam?
Előzmény: ds9 (5273)
B omarr Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5276
ds9: Ezen a fórumon a megoldásra már érg rájöttünk. Olvasd vissza az egészet :))))))))))
Előzmény: ds9 (5275)
ds9 Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5275
Ja, és egyik sem hasonlít rá, és az öltözködésük sem similar.....
Leiarol azt tudja, hogy Organa herceg lánya ( az er? nem van benne nagyon ) és amikor utoljára nézte, ez nem ? :o)
Előzmény: ds9 (5273)
Tibur55 Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5274
:))) Ez az Arany Jánosos beszólás ííírtóóóó jóóó!!!:))
Előzmény: ds9 (5271)
ds9 Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5273
Még egy-két dolog.
Miért nem érzékelte Vader, hogy Leia a lánya ??
Miért nem érzékeli az egész Jedi brancs a Coruscanton, hogy Darth Sidious és Darth Maul ( ? csak id?legesen ) ottan mászkál, el?bbi évekig és mindegyik ismeri :o))
Miért kéne érzékelnie Luke-ot Vadernek, amikor megöli Obi-want ??
Valószínüleg az el?bbi kicsit jobban elfoglalja és OW valamivel érdekesebb számára ( + jedik versus sithek on Coruscant ).
Egyébkánt kés?bb nem nehéz rájönnie, hogy Luke a fia, elrontotta a Halálcsillagot u.i. és ennek híre ment nagyon.
A lányáról azonban nem tud, azt csak Luke mondja el neki a Jediben :o))
Ha máshonnan tudná a lányáról is tudna.
Egyébként a névezaonosság is segíthetett neki, mert a fia is Skywalker :o))
A lánya nem :o)
ds9 Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5272
Jó, valami ilyen :o))
Előzmény: kutykurutty (5270)
ds9 Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5271
Szerintem egyébként Lucas egy eléggé ostoba pacek ( írtam ezt már többször ) nagy gondolatokat nem várok el t?le és nem is fogok, az Ep One forgatókönyvét ? írta, aztán olyan tré dialógusok vannak benne, hogy az már fáj ( a midichlorienekr?l ne is beszéljünk ). Ha ?t hagyják cselekedni, akkor jönnek a hülyeségek ( ewokok, jarkar, midiklórok ), ha nem hagyják, akkor vannak jó filmek ( New Hope, amihez nem ? adta a pénzt és a ESB ). Ez nem azt jelenti, hogy a többi részt nem szeretem, éppen ma ment a Sky Movies-on mind a négy film és bambultam bele rendesen :o))
Nekem mindegyik tetszik, de pl. a Jedib?l azért az ewokokat kihagynám. Akkor az egy csúcs film lenne ( BENNE van az EMPEROR vazze, ennyi nem elég ??? már csak azért isteni ) :o))

Szóval, utólag bele lehet magyarázni mindent, hogy Alec Guinness ( aki utálta az egészt nagyon ) azért réved el az ANH-ban, mert Lucas azt mondta neki, hogy most ugyan nincsen pénz Sir ( így hívták, hogy Sir A.G. :o) ), de majd a következ? részre ( ha ez nem bukik meg ) akkor lesz, de te most nézzél furán és akkor majd azt 20 év múlva mindenki tudni fogja, hogy miért is tett?k ezt.

Ez az egész olyan mint a Nostradamus féle jóslatok, írt a fószer valamit, és aztán mindenki belemagyaráz utólag mindent.
Szerintem Lucasnak halvány fogalma sem volt arról, hogy mi lesz, vagy ne, lesz 1976-ban, kapott pénzt csinált egy filmet, aminek a sikere meglepte ?t is. A többi belemagyarázás.
Az apa-fiú vonaé azért lett kitalálva, hogy döbbenjenek a tömegek és d?ljön a lé ( "Hú vazze tényleg a fija ? megyek megnézem mégegyszer"- mondta a South Dakotai barom ).
Az ESB-t?l a storyt már ismerte, ez tuti, erre mutat minden jel, de azel?tt semmi.
Ha olyan nagy tervei lettek volna és sztorija, akkor sosem hagyta volna, hogy a Star Wars Holiday Special adásba menjen, de hagyta.
Ennyit err?l.
Utólag könnyebb azt mondani, hogy én ezt már "akkor " tudtam. Bullshit.

Ez olyan, mint amikor Arany Jánosnak elemezték egy versét, majd ? elolvasta, elmosolyodot és azt mondotta volt: " Gondolta a fene " :o))

kutykurutty Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5270
"No, there is another."
Csak, hogy kotozkodjek :-))
Előzmény: ds9 (5269)
ds9 Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5269
Egyébként volt itt már vita err?l, hogy kész volt-e a többi rész Lucas fejében, amikor a New Hope kijött.
Szerintem nem.
" Adventures of the Starkiller " ez volt az els? cím, és az egész egy kis költségvetésü darab volt.
Maga Lucas is meglep?dött, hogy a film ennyire beindult ( ismer?s a sztory amikor ücsörög a Mann's Chinese Theater-el szemben a Hollywood Boulevardon és eszik ebédet és kérdezi a pincért, hogy milyen filmet adnak, hogy ennyien állnak sorba ? pincér mondja, valami Star Wars, Lucas így tudja meg, hogy a film megy és nézik :o)) )
Az eredeti trailerben ( anno 76-77 ) más a f?cím ( SW ) bet?típusa és a zene is más ( jó ez még nem volt kész mondjuk ).
Az els? rész egyébként kész egészt alkot, Death star is dead, fekel?k happyk, egy h?s megdegelve, egy gonosz megmarad, arról nincsen szó, hogy a Birodalom megbukott volna, de a film nem is err?l szóltm hanem arról, hogy vidéki srác bekerül a nagyvárosi életbe. :o))

Az ESB-ben derül ki az apa-fiú vonal, de emlékeztetnék rá, hogy abban a filmben kiderül ( egyértelm?en!!! ) a testvér dolog is ( kábé annyira, mint a Palpatine = D.Sidious vonal az EP One-ban ). Amikor Luke elmegy a Dagobarol, hogy a baratait megmentse, Obi-wan aszondja: " He is our last hope" Mire Yoda " No, there is another one ".

ds9 Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5268
Erre én csak annyit mondanék, hogy nekem megvan az eredeti jelenet, amit 76-ban forgattak ( v.mi amerikai The SW trilogy dok.film kazettán van rajta ), amiben Jabba-t egy pocakos, fekete haju ( talán szakállas, de ez nem tuti ) pacek alakíjja.
Namármost ebben híre-hamva sincsen Boba Fettnek, mint annak a sok Greedo szer? lénynek sem, akik az eredetiben nem ácsingóztak a hangárban, de a Spec.Ed-ben igen.
Ezek szerintem nem voltak senkinek sem a fejében, Jabbát is csak azért tették be, mert már volt m?köd?képes PC-jük ( vagy valami hasonló ) 96-ban és egy jelenetük ami le volt forgatva 20 éve, és azért egy Jabba sokat dobott a bevételeken is 97-ben, gondolom én.
Beleraktak még részeket, Luke haverjával is, amiból ugye több volt forgatva, aztán azokat meg nem rakták be :o)
Mindig többet forgatnak minden filmhez ( nem csak SW ) aztén nem rakják bele, mert csak.
Itt van pl. az EP One DVD, nekem ne mondja senki, hogy a Podrace jeleneteket nem most csinálták meg. Nem arra gondolok, amikor kiesik a kábel és A. visszapecázza, hanem a többire ( second lap ), ezeket ( a többit ) tutira mostanában csinálták.
Emlékszem én még arra 99-b?l, hogy nagyon le voltak maradva a trükökkel az utolsó pillanatig és majdnem nem lettek kész, ez eleve kizárja, hogy egy hosszú CGI jelenet, mint a podrace kiegészítés(ek) kész lettek volna 99-ben.
Előzmény: T-007 (5256)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5267
Enrico Palazzo:
igen, Ivan tenyleg zummogott, bar nyilvan el van tulozva az egesz. (Sot, Hayden Christensen is hasonlokrol meselt egy interjuban: szerinte a legtobb ember lekuzdhetetlen vagyat erez erre, akinek fenykard van a kezeben. :-))
Előzmény: Enrico Palazzo (5265)
T-007 Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5266
Igen, az előtrilógia más valóban, legalábbis az ep1 biztos, de azt se felejtsük el, hogy itt még minden szép és jó. Az ep1 olyan, mintha a karakterek el lennének helyezve a terepen.
Azt hiszem az ep1 kardjelenetei azok, amelyek tényleg mély nyomot hagynak az emberben.
Én titkon bízok abban, hogy Lucasék az ep4-es Obi-wan vs. Vader párbajt felturbózzák, ha már beszkennelték maguknak Alec Guinnes arcát. Egy kicsit koreografáltabb, stílusosabb vívást (nem gyorsabbat) el tudnék képzelni. A Birodalom kard-csatája nagyon jó, főleg mikor Vader, mint egy ordító oroszlán nyomul előre, és Luke csak védekezik. A korlátokat rendesen szétszabdalják. És a Jediével sincs baj, csak ott Luke fénykardja valamiért nem akarja elvágni a korlátot, csak mikor levágja apja kezét. :)
Előzmény: simon templar (5264)
Enrico Palazzo Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5265
Érdekes, nekem meg pont a lézerkard adja meg a "kohéziót a struktúrában". Szóval, a látványa és a hangja nekem már önmagában elég lenne egy filmhez. Valahogy ezt tartom az egész történet legmarkánsabb "logo"-jának, nekem ettől idéződik fel minden, az anno a moziban átélt izgalom, a szóról szóra betanult jelenetek, egy soha nem látott mese, stb.
Hardfanoktól kérdezem: igaz az, hogy a párbajjelenteket mindig le kellett állítani, mert McGregor mindig zümmögött, és ettől Neeson nem tudott koncentrálni?
Ja, még valami: olvastam az EPII sztoriját (TUDOM, ITT EGY SZÓT SEM RÓLA!!!). De ha hihető, akkor SZVSZ jóval több szálon fut, mint az eddigiek bármelyike. Remélem, nem lesz zavaró, de mintha megtörné a klasszikus receptet.
Előzmény: simon templar (5264)
simon templar Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5264
Enrico Palazzo: nagyon szép amit írtál valóban gyönyörűen épült fel a story minden részben valami új, valami meglepő, valami látványos. (Egy dolgot tartok kivételnek a már említett Luke-Leia kapcsolatot.) De szerintem pont ez támasztja alá az én verziómat.
T-007: a szappanopera hasonlatot ne vedd sértésnek, nagyon komoly munka folyik forgatókönyvírás szinten. És ha azt vesszük, hogy Lucas pont azért szerződtette Irvin Kershner-t a Birodalom rendezőjének mert nagyon félt a folytatás elkészítésétől és Kershner rendezett már egy Lucas szerint nagyon jó folytatást a The Return of a Man Called Horse-ot akkor is inkább az a verzió jöhet számításba, hogy Kershner nagyban alakította a storyt és akár hihetünk annak a mendemondának is (erre nincs bizonyíték), hogy Kasdan találta ki a "Vader az apa" csavart.
És valóban amennyire szépen épült a Trilógia annyira omlott össze az Episode I. Nemcsak történetileg (én még a nyitó szöveget is háromszor olvastam el de azóta sem nagyon értem) hanem helyszínekben és bármennyire furcsa látványban is. Annyit hadonáztak a lézerkarddal, hogy teljesen lerombolták az image-ét. De ez már nem ide tartozik.
Enrico Palazzo Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5263
Meg vagyok győzve.
A példa persze csak egy sebtében kiragadott volt (és én is outsider vagyok) – csak úgy emlékeztem, hogy ezt a problémát már régebben veséztétek, de megoldás nélkül. A nagyobbik bajom a szereplők keresztbe-kasul variálásával van. Annyira kell az előzménybe ez a két robot? Meg a Fett-család? Meg Jabba? (Na jó, ő a helyszín alapján belefér).
Szóval, attól félek, hogy felbukkan Han Solo apja és Chewbacca anyja, akik együttes erővel nemzék az ewokokat.
T-007 Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5262
Enrico!
Persze, érthető a felvetésed.
De ha belegondolsz hány R2-es egység lehet a Galaxisban, akkor nem meglepő, hogy nem tartotta számon az előtrilógiában, hogy volt egy kis droid, aki mindig ott volt a lényegnél. Szerintem a következő részekben már nem is nagyon lesz kapcsolatban vele, talán súrolják egymást, de mélyebb nyomot nem hinném, hogy hagyna Obi-wanba.
Ha láttál képeket már az ep2-ből, akkor megfigyelhetted, hogy Obi-wannak lesz egy különbejáratú vadászgépe, egy piros-fejű R2-es droiddal. Az szerintem közelebb fog állni hozzá, mint R2-D2 valaha is.

Az utóiratodat én is osztom.

Előzmény: Enrico Palazzo (5258)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5261
Enrico Palazzo:
igaz, az EP1-ben en is velek felfedezni ilyeneket, meg tenyleg eroltetett nehany resz, de az Artoos dolog szerintem annyira nem jo pelda. Gondold el: van a galaxisban tengernyi kek-feher R2-es astromech droid - honnan tudna az oreg Ben, hogy epp ugyanazzal van dolga, akivel az EP1-ben osszefutott.
Előzmény: Enrico Palazzo (5258)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5260
T-007:
"Itt senki nem mondta azt, hogy Lucas minden apró részletet már tudott."

Tok erdekes, hogy pont ezen mondatodat tamasztja ala az a Lucas-interju, ami a heten latott napvilagot a starwars.comon, es ami tavaly nyaron keszult vele. Van egy ilyen mondata Lucasnak:
"For the basic story, I pretty much stick to my original ideas. But the story was very thin. It was basically just the plot. How it happens, the scenes, and all of the ramifications go into the script after you come up with the outline. So there's a lot of room to think. Lots of changes, although the essence stays the same. And I've kept the style of all the movies the same so that it works as one piece."
Amugy erdekes olvasmany az egesz.

T-007 Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5259
Persze, mivel szépen összeállt a kép a Jedi után, már könnyű rámondani, hogy ezt én is meg tudtam volna csinálni.

Ugye a szappanoperákkal való összehasonlítást nem gondoltad komolyan? SW vs. Vad angyal? :o)

Azt hiszem Boba Fett megjelenése az ep4-ben mindent elárul. Pedig ő csak egy mellékszereplő.
Így is pénzügyi problémái voltak, hogy ha bennehagyja Jabbáékat csak értelmetlen lenne, még több elvarratlan szállal, és ha bukik a film csak egyedül ez a film marad. Mondta is 97-ben, hogy azért tette vissza, mert dramaturgiailag fontos volt Jabba és Han találkozása. 77-ben a filmet inkább lezárta is meg nem is. Mondjuk az is eléggé elvarratlan szál, hogy a Birodalom egy az egyben fennmarad, csak a hatalmas fegyverüket veszítették el. És a csillagrombolók?

simon! Szerintem Lucas úgy 3 percben össze tudta volna foglalni a Trilógia lényegét mikor kitalálta. A részletek, mint pl. az általad említett lépegetők természetesen lehetnek utólagos kitalációk, de a többi, amit írtam nem hinném.
Rendesen győzködjük egymást. :))))

Előzmény: simon templar (5257)
Enrico Palazzo Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5258
Akár előre megvolt, akár menet közben alakult ki az SW-univerzum, nekem nagyon szimpatikus volt az eredeti trilógiában, hogy fokról fokra kerekedett a dolog. A Birodalomban jött a császár, meg Yoda, meg az apa-fia, a Jediben megjelent az előző részekben emlegetett Jabba (jó,jó, ő ott volt már a NH-ban is), meghalt Yoda, stb.
Szóval, szép fokozatosan állt össze a kép.
Az EPI-ben meg mintha mindent egyszerre akarna bezsúfolni Lucas, linearitás helyett (persze, új dolgok is vannak)a régi ismerős dolgokkal variál. Ahogy visszaemlékszem e topikban olvasott hozzászólásokra, sokkal több ellentmondást, erőltetett dolgot lehetett az előzményben felfedezni, mint az első trilógiában. Hirtelen sorolni persze nem tudnám ezeket, de egyet mégis, ha már úgyis Obi-Wan és Luke első találkozása volt mostanában itt a kiindulópont.
A robotokról van szó. C3PO-t persze az EPI-ben nem ismerte Kenobi, na de R2-t? Amikor a NH-ban a buckalakó lecsapja Luke-ot, és még eszméletlen, Kenobi a robotnak valami olyasmit mond, hogy "barátocskám, gyere, nem bántalak". Tehát nem nevezi a nevén, mert nem tudja, ki az. Luke-nak hazudhat, mert még félti (egyebek közt azt is, hogy nem ismeri a robotokat). Na de egy droidnak??? A robotoknál még bejöhet egy agymosás, egy Jedi-nél ez egy kicsit erőltetett lenne. Vagy lehet, hogy csak Bobby Ewing álmodta az egészet? :-)

P.S.: Magyarázatokban én csak a 4 filmre (ill. könyvre) támaszkodom.

simon templar Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5257
Szerintem simán lehetett utólag írni a történetet. Elég meglepő fordulat volt Vader apasága ahhoz, hogy tervezett legyen. Megmondom őszintén én két évig nem tudtam eldönteni, hogy Vader komolyan mondta, hogy Luke apja vagy csak valami trükk. De kellemes csattanó volt. A Luke Leia testvérséget már inkább hidegrázás követte annyira eröltetett volt.
Még egy gondolat. A szappanoperákat általában 6-an, 8-an írják. Elindítanak 35 szálat előre majd hetente amilyen kedvük van arra viszik a cselekményt. Ebben nincs semmi kockázat és nincs semmi nehézség. Rutin. Ha utólag visszanézel egy-két jobban sikerült seasont eszedbe sem jut, hogy nem előre írták meg a történetet.
T-007 Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5256
simon! Ha most azt mondom, hogy a Goldeneye a SW-ből koppintott, akkor ugye nem nézel rám hülyén?

Itt senki nem mondta azt, hogy Lucas minden apró részletet már tudott. De abban biztosak lehetünk, hogy Luke, Obi-wan, Anakin (Vader) és Leia tervezettek voltak.
Biztosan láttad a Special Edition-t. Számomra az egyik legnagyobb meglepi az volt, hogy mikor Han és Jabba beszélgetnek a dokkban látható Boba Fett is. És ott van a 77-es Harrison Ford is. Már akkor volt tervezve Jabba és Boba is. Ez tudatos volt, és tökéletes összhangban van a Birodalommal, és a Jedivel.
Han és Leia, ha nem szeretnek egymásba, megoldhatatlan lett volna a történet? Nem. Erről lehet feltételezni, hogy utólag találta ki. De az Uralkodó+Obi-wan+Skywalker-család tudatos motívum.
Ennyi szálat elindítani úgy, hogy majd kitalálok valamit, ha sikeres lesz, nagy könnyelműségre vallana. Lucas nem könnyelmű, inkább kockáztató volt. Kockáztatni akkor érdemes, ha van valami adu ászod.
Szerintem az ep4 lehet, hogy nem is létezne, ha nem lett volna kitalálva előre az SW-univerzum.

Ne érts félre! Ettől Lucas még nem lesz isten, legalábbis az én szememben nem, csak egy szimpatikus, okos mesemondó.

Előzmény: simon templar (5255)
simon templar Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5255
Egy fantasztikus filmnél nyilván fel kell építeni az előzményeket, hogy értse szegény filmnéző hova is csöppent. Ide tartozik a virágzó Köztársaság melyet aztán kikezdenek a rossz fiúk majd szépen elsöprik és a helyébe diktatórikus kormányzás lép. Ez eddig szép általános. A fő motívum az erő és felhasználói a Jedi lovagok (és egyéb rendek) akik pártállásuktól függően az egyik vagy másik oldalon állnak. Ez is szép általános. Adva van egy rossz fiú aki a jó oldalról indult de megtévelyedett és most ő a fő gonosz. Ez megint szép általános csak ezen a héten 3 ilyen filmet láttam (Pl Goldeneye). Adva van egy fiatalember akinek csúf módon meggyilkolják szüleit és nevelőit és ezért bosszút forral a gonosz ellen. Ez eddig mind 77 magyar népmese. Akad egy segítőtársa aki neveli is a fiút. Furmányos módon kiderül, hogy pont a főrossz volt az aki elintézte a jó fiú minden rokonát (ez is Benedek Eleki fordulat) és így még inkább szurkolunk, hogy vesszen a gonosz.
Talán a fentiekből is kiolvasható, hogy Lucas szépen merített a legendás mesékből és mondavilágokból és mindegyikből kivett egy-egy elemet. Én ezekből semmi konkrétumot nem tudok kiolvasni (sem a regényből, sem a forgatókönyvből) amely azt mutatná, hogy a New Hope forgatásánál tudta, hogy Han Solo és Leia egymásba szeretnek, hogy Luke apja Vader, hogy Luke és Leia testvérek, hogy léteznek Lépegetők, hogy lesz még egy Halálcsillag és, hogy a sorozat végén Luke levágja apja kezét majd az megöli az Uralkodót.
De, mint mondtam ez egyáltalán nem csorbítja a Trilógia fantasztikusságát csak Lucast emelné a mennybe azt pedig nem kellene.
Valahogy Lucas imádja a ködösítést. 30 újságnak 30 félét nyilatkozik és imádja, hogy mindenki találgat. Addig is róla beszélnek. Egy példa: mai napig senki nem tudja pontosan azt az egyszerű dolgot, hogy a THX a filmjéről kapta a nevét vagy a kifejlesztőjének neve után Tomlinson Holmans eXperience. És ez neki így jó.
Előzmény: T-007 (5253)
T-007 Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5254
Huh! Korán van még. Jó sok fogalmazási hibám van. :o)
Előzmény: T-007 (5253)
T-007 Creative Commons License 2002.01.17 0 0 5253
simon! Eszembe jutott még valami.
Ha Lucas szépen kitalálta azt, hogy Obi-wan a barátjával a Klón-háborúban harcolt, és a Birodalom hozta el a sötétséget, és hogy Vader irtotta segítségével lettek kiírtva a jedik, valamint Luke-nak az apja vére csörgedezik benne, összefoglalva: kitalálta az ep4 előtt részletesen az előzményeket, miért lehetetlen az, hogy ugyanakkor kitalálta hozzá a következményeket is? Túl mű lenne, ha így lenne? Miért baj ez?

Azért azt megnézném, hogyan csinálta volna meg Lucas 77-ben Coruscantet. Talán ezért nem azzal kezdte, nem? Inkább egy egyszerűbb részt válaszott. És neki lett igaza.

Előzmény: simon templar (5248)
Tharsis Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5252
Valószínűleg nem tudott mindent előre, de azért voltak sejtései. A többi meg úgy alakult, ahogy.....szerencsére!
Előzmény: simon templar (5248)
ambrozia Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5251
Még 120 nap!
Tharsis Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5250
Én nem mondtam, hogy az első filmet is ő finanszírozta! Ezt honnan vetted? Én csak azt mondtam, hogy a EPV-be az első részen kaszált összegből befektetett! A többi pénzt meg összehordta valahonnan.
Előzmény: simon templar (5243)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!