Jut eszembe...nektek milyen kulcsokat adtak a lacsihoz? Én csupán egy távirányítós kulcsot kaptam, a másik csak egy sima kulcs azonosítószámos kis alu-táblával mellékelve. Létezik, hogy két távirányítósat kellett volna kapnom nekem is, mint itt a cikkben írják?
Én meg azt, hogy egyáltalán beruháztam téligumiba. Ha ezt tudom, nem verem magam és családom kasszáját mínuszba novemberben annak rémületére alapozva, hogy jön a hó. Na mindegy....meg azt a 3000 km-t is sajnálom a gumikban, ami alatt pár dekát elkoptattam belőlük az aszfalton. Most viszont már ne is legyen hó, éljen a tavasz!:-)
Köszönöm szépen ezt a két hasznos infót légterelő ügyben! Sokat segítettetek, hogy merre billenjen a mérleg nyelve. Amikor a corsámon volt, akkor kézzel érezhető volt feltekerésnél, hogy szorul kissé, nem odavaló anyagot talált az ablak. Pontosan ezért kérdeztem meg tőletek, ugyanis sejtéseim vannak arról, hogy mennyi egy ablakemelő szerkezet. (általában egyben kell megvenni a kilazult, tönkrement szerkezettel a motort, stb így lesz ennyi pénz) Pont azt nem akarom elbarmolni a lacsiban, hogy ilyen szépen működjön az ablakom és ilyen jól tömítsen, mint most. Csupán azon a problémán akartam segíteni, hogy a trutyit az első szélvédőről ne az oldalablakra nyomja a szél.
Légterelő kilőve, törölgetem az ablakot kézzel sűrűbben.
Nekem is tervem volt a légterelő (hasznos cucc). Kollégákat kérdezgettem róla, és aztán ez alapján elvetettem a dolgot. Volt akinek volt fent egy ideig, de aztán levette mert kínozta az ablakemelőt. Az ablak elkezdett lógni tőle (mondjuk nekem az egyik e nélkül is lóg), és inkább megszabadult tőle. Egy ablakemelő szerkezet az autónkhoz tudomásom szerint ~70 e. Ft. + kalkuláld bele, hogy a Lacsik ablaka egyébként is kényes (feszes tömítés, karcosodás). Ha ezeket végiggondolod, akor szerintem már tudod a választ.
Azért ezt gondold át egy kicsit. Szerinted az autókat rendszeresen olyan ü.a. tankkal gyártják, amiben a felületkezelés nem bírja a benzint? Egyetértek azzal amit kripic mond. Egy használt, 8-10 éves autónál már könnyen lehet annyi innen-onnan összeszedett dzsuva a tankban, amit a kevés benzin fellötyögtet (és nem felold), majd eltömíti az AC-t. Ezek azonban új autók, és a tankban nincs vastag lerakódás. Csak egy vékony réteg az alján ebből az anyagból. Kb. úgy képzeld el, mint amikor egy felületen egy ideig senki sem töröl port, és egy vékony réteg keletkezik rajta (pl. TV vagy monitor képernyője). Na ennyi kosz van a tank alján. Ha azonban ezt az izét felkevered, akkor olyan szinű trutyit csinál a benzinből, mint ami a képeken látszik. Láttam már idősebb autók tankjának a "termését" is, az ás tészta. Persze, hogy ha kevés az üzemanyag a tankban, akkor az aljáról jobban szívja a koszt, és ettől megáll az AC. Ha másért nem, mert eltömődik az előszűrője (azt pont az ilyen nagyobb koszok megállítására találták ki). De az egy másik történet. Egyébként nem 1-2 lityi benzinnel járok. Általában 1/2 tank, és amikor a sárga lámpa el kezd világítani akkor ismét félig. Ezt pedig bírnia kell.
A Matizra is ugyanezt a magyar ceg alltal gyartottat tettem fel anno. Nos a jelenlegi allas hogy a jobboldali ablak kb fel centimeterrel kevesebbet megy fel mint eddig de zar rendesen. A motor kicsit lelassul mikor odaer a muanyaghoz de nem karcol legalabbis en nem latom. Volt 2 darab U profil amit a gumiba kellett benyomni ez biztositja az ablak gondtalan felcsuszasat es ez igy is van 90% -ban ugyanugy fut fel az ablak. Azt nem vagom jobboldalt miert nem megy ugyanannyira fel.
Menet kozben nem zorgott nem csuszott az ablak le sem meg. Ami viszont kicsit zavar, hogy mindet muanyag a felso sarkaban a behajlitaskor haszalnyit berepedt( 3-5 mm). Belso repedes lett. Ez nyugtalanit kicst de ha nem foglalkozom vele talan nem zavar :)
Az apro hiba az meg hogy a bal es jobboldali muanyag nem tokeletesen egyforma, valoszinu ebbol adodik a bibi.
Jol mutat az auton, kivancsi vagyok mennyit ved majd a az ablaktorlo lapat alltal odasepert vizbol :)
A vizsgált trutymó NEM A BENZINNEL került a tankba, ez biztos.
Az meg, hogy a benzinből a nem belevaló anyagok kémiai reakció hatására kiválnak - már ne is haragudj - egyszerűen baromság.
A benzin alaphelyezetben kémiailag egy nem túl agresszív anyag, úgyhogy ha a tank, vagy bármi felületkezelése, az ott felhasznált alkatrészek anyaga katalzálni tudna egy ilyen káros reakció lefolyását és mindenféle kiválások létrejöttét....hát szerintem a gyártó úgy b...szná ki a beszállítóját, hogy csak na.... (Épp ezt szeretnénk elősegíteni...)
A használtautó-kereskedő használt (értsd: régi, sokat átélt...) autókná persze találkozhat hasonló esetekkel, de ott már a tankban van valamilyen nem odavaló szennyeződés, éppen a gépjármű korából adódóan.
Egy vaduúj autónál nem gondolom, hogy ez az eset fenállna...
Eza trutymó az AC-ben pedig rossz minőségű benzinre vezethető vissza és nem lacsi specifikus. Van egy használtautó kereskedő ismerősöm, ő mesélte, hogy igencsak bajban vannak azzal, hogy mennyi benzint tartsanak az autók tankjában. Mert ha sokat tartanak benne, az ugyebár az ő veszteségük (elég ciki, meg körülményes is lenne eladás előtt a vevő előtt leszívni a benyát), ha meg keveset tartanak benne, akkor valamilyen kémiai reakció hatására kiválik ez az anyag és szépen beáll tőle az AC. A lényeg az, hogy SOHASEM szabad kevés benyával huzamosabb ideig állni hagyni az autót, tökmindegy, hogy milyen típusról van szó.
Érdekelne olyan lacsi tulaj véleménye, akinek van az első két oldalablakon légterelője.
Mi a tapasztalat? Főleg az érdekel, hogy az ablak könnyedén jár-e a légterelő mellett és nem karcolja-e az üveget? Nem szorul?
Régebbi autómon volt légterelő, de annak mechanikus volt az ablaktekerője. Annál észrevehető volt egy kis szorulás, de idővel kicsit bejáratódott, viszont olyan nem lett, mint előtte. Nem szeretném a lacsi elektronikáját, de inkább az ablakfelhúzú mechanikáját nagyobb igénybevételnek kitenni és idő előtt lötyögős ablakmechanikát nézegetni nap mint nap.
Akartam kérdezni...Kaposújlakon mi van? Reptér? Merre szokott lenni ez a tali ott? (Legalábbis úgy hallottam, hogy volt már és ez amolyan visszatérő tali.)
Hogy lehet odatalálni? Vagy csak 61-esen be a faluba és amerre sok csokornyakkendős fellelhető?:-)) Remélem nem lesz valami hagverseny, ahol a sok szmokingos úr nyaktekerője megkavar.:-))
Remélem nem kapkodtam el, de nem hagyott nyugodni a hőmérő. Ma levetettem a téli bakancsokat, felkerültek a szép nyári papucsok. Kissé furcsa, hogy ezek a nyári Hankook gumik zajosabbak, mint az UG7-esek.:-))
ooz! Nem felejtettem el a képet, de nem volt még időm rá. Amint meglesz felrakom.
Nem annyira off autóval:Daewoo nubira III. (Leánykori neve a lacetti sedánnak) sikerült már 6,5-ös átlagot hozni:-))).Hogy teljes legyen digit klimával:-)))
HI! Természetesen garis lesz, valószínű a hidraulika szállt el. Hogy mit mondj? Igazából semmit. Viszont ha nem megy be lábon, kötelezően ki kell jönniük és beszállítaniuk ingyen. Én nem is erőltetném a bevitelt, jöjjenek csak érte!!!
a másfél éves 23 ezret rendben futott 1,6 SW örömnek vége! Margit hídon jött rá, hogy egyre nehezebb a sebességváltás, majd lehetetlen is. Fel kell pumpálni a pedállal, akkor egy darabig bírja, aztán megint. Semmi kóros zaj, csak ez: nincs kuplung. Folyadéknívók rendben. Munkahenger, vagy mi? Holnap szervíz, persze, remélem ez garis. Mit mondjak, h. ne vágjanak át?
Nem, soha nem tankoltam Tesco-s (Metros, stb.) üzemanyagot. Csak neves kútnál csorgatom a lét. Mondjuk ez sem jelent semmit. A vázolt dolgoknál természetesen nekünk is (szervíz+én) a szennyezett üzemanyag jutott elsőként az eszünkbe. Ez azonban onnan kezdve megdőlt, hogy az idő múlásával az én tankomban is egyre több kosz látszódott, ráadásul kiderült, hogy több autóban is ugyan ilyen koszt találtunk. Az meg ugye kizárható (legalább is elég kicsi a valószinűsége), hogy véletlenül mindannyian ugyan ott tankolunk. Nekem ráadásul benyából nincs törzshelyem, hiszen gázzal járok, benzin havonta kb. egy fél tanknyi fogy.
Lehet, hogy Stotz Úr is benyalt ilyen benyát? Hmmm..
Felénk is jártak már pórul Tecsós benyával, sosem tankolok ott. Kizárólag nagy forgalmú -ezáltal jobban átpörgő készletű- MOL kutakra járok. Egymás után egyszer tankoltam JET-en, furcsán ment a lacsi utána. Shell-re pláne nem megyek, mert a mi kutunk messze híres a pancsolásról. 3 havonta rúgnak ki valakit, aki nem veti alá magát a főnök "kiképzésének". Saját szememmel láttam pl., hogy a hátsó ajtón adogatják ki a benyát a taxisoknak, ott dolgozótól meg hallottam, hogy elszámolás előtt vödörszámra pótolták vízzel a tartályokban a lecsalt benyát. Több ismerősöm aki rendszeresen jár ki osztrákba azt mondja, hogy szebben megy a kocsija az ottani anyagtól, ha teheti ott tölti meg. No comment...
áruljátok már el, hogy hogyan lehet egy 1,6 SW-ből (pláne aut. klímával) ilyen átlagfogyasztásokat kihozni....
Hali!
Csatlakozva Picuj és Adria 007 Cartárshoz, a több mint 23 ekm után, hibalistaként eleddig 2 jobbos tompított csere után az átlagfogyi nem több 8.5 lityinél, annak ellenére, hogy napi szinten 2a, 2b, 3-as bevezető, bp-n keresztül infopark viszonylatban gurul többségében a szerkezet.
A sebességet bp-n a forgalom :-((, a többi helyen jellemzően 90-kilo20 között, sietősen akár kilo40 is elöfordul.
Oriasi kulonbseg van motor es motor kozott ugyanabban a markaban tipusban.
Pelda:
Elotte anyosom Daewoo Matizát vezettem (nagyon szerettem mert iszonyatosan jo auto volt a kategoriajaban)
Nos az az auto meg az elso 50 kozott volt ami kis hazanba erzekett es koreai osszeszereles.
Az istenert nem birtam 4.5-5 fole vinni a fogyasztasat barmilyen okor modon is vezettem meg ha 145-ot kisajtoltam belole akkor sem. Nos haveromnak Lengyel osszeszerelesu volt ugyancsak 800 kobcenti es az ove siman falta a 7 litert. Raadasul az ove majd 4 evvel fiatalabb mint a mienk. Fejlesztes = fogyasztasnovekedes?
Tehat valami miatt meg sem ugyanaz volt. Mindent megprobaltak allitani a szervizben ismerosoknel de a fogyasztas nem ment le. Szerintem nallad is hasonlo lehet. Nem tudom mi az ami valojaban kulonbozik ilyenkor a motorban de valami tuti.
Nekem ez a tapasztalatom, lojetek le ha hujeseget mondtam.
áruljátok már el, hogy hogyan lehet egy 1,6 SW-ből (pláne aut. klímával) ilyen átlagfogyasztásokat kihozni.... Adria 007 hol tartasz továbbképzést?
Én sem csak városban használom, kipróbáltam már az öreguras és a kissé - hogyismondjamcsak - sportosabb vezetési stílust is, de nekem az istenért nem megy 9,5 alá, és ezt is már úgy, hogy még a fényszórót is kikapcsolom, ha csak lehet...
(Az tény, hogy nem az öregurasnál volt kevesebb...)
Ennyire falábú - pár 100ezer km-t van már levezettem röpke pályafutásom alatt - egyszerűen nem lehetek...
Még mindig vannak jó kereskedők, de ezt arra a gumisra értem, aki az ENZO H felnimet nem akciósan 15000/db-ért adta. Most egy kicsit azért boldog vagyok. (19000/db-ért találtam az általad adott oldalon). De félre ne értsd, csak nekem általában nincs szerencsém a kereskedőkkel, de ez a ritka kivételmegszépíti a napomat, üdv, georgbob
Egyáltalán nem rossz ha figyelembe vesszük mi volt benne:
-tobbszori huzamos 170-185 palyan
-tobb ora allas balesetek miatt palyan es varosban
-lassu totyorges varosban
-nehany gyorsulas suzuki es markasabb autok ellen akik azt hiszik csak az o autoikon van gazpedal... (Valaki mindig emliti a Daewoo feelinget kb olyan :) )
Arr a megallapitasra jutottam valahol 7-7.5 korul a realis amit tud ha ezek az extrem esetek nincsenek. A mostani merest ugy teszem meg nem nyomom 120-130 fole es nyugisabban vezetek meglatjuk mit segit. Szukitot meg nem vettem ki.
Nekem lekopogom nem volt meg hibalistam. Van egy olyan erzesem ez az auto azt jobban szereti ha hasznaljak. Nekem fel ev alatt sikerult 15000 -et beletolnom es le a kalappal, en nagyon megszerettem ezt a kocsit.