Sajnos az ára eszméletlen drága. Annyiért már nem csak klónt hanem igazit lehet kapni, sőt a C2D is olcsóbb és az nem pc-vel ketyeg belül legalább, hanem atom biztos célhardver.
Az új XK5 viszont exkluzivitásban is fölé nő + ott az eredeti "latched inverse octave perset keys".
Kíváncsi vagyok az áráért megkapja-e a "multi-contact keyboard" és "new transformer modeling" opciókat is?
Egyszerű. Azt is inkább gitárosok fogják venni. K ide, K oda, jól látni, az az egyszerűbb, olcsóbb, kisebb változat. Mint a Minivent. Tutja amit tud, semmi egyéb.
A legtöbb szintiben, Hammond klónban van ilyesmi effekt, nem igazán célközönség. A hatvanas évektől nagyon elterjedt a gitárosok között. Hendrix, Clapton, Harrison...
Nem akarom hatalmas youtube, ide nem illő videókkal szétfosni a topikot inkább felsorok pár számot.
Ezzel teljesen egyetértek hogy 1000x többen vannak, mint akár csak a billentyűsök is, nem kimondottan a hammondosok, de! ha dedikálnak egy K jelű pedált keyboardosoknak, azt miért gitáron mutatják be, miért nem egy orgonán??? Azon túl amit említettem, hogy a leslie effekt sosem volt eredendően gitáreffekt, csak felkapták azt is és már szinte magukénak mondják.
Ööö... félreértjük egymást. Nem a Lester szimulációs képességeit kifogásolom, hanem hogy kockafejű amerikaiak adtak neki végső formát. Nézd meg az oldalukon, hogy a K változatot is kocka gitárosok demózzák. Ez sok mindent elárul a megközelítésről sztem.
Az öreg úr az e.piano alatt krumplis ládát rugdosva is felemelő feature. :)
Ez azért K, mert keyboard. Persze András gitáros. De tökmindegy. Felvettünk az A101/142-vel is harmóniameneteket gyorsuló, lassuló lezlivel. Utána felvettük a száraz orgona hangját ugyanaz harmóniamenettel és azt effektezve hasonlította össze a lezlis felvétellel. Szóval volt B3-asa, legalábbis felvételen otthon. :-)
Szerintem úgy szól a Burn mint a VB3. Annak a hardver változata. Az meg olyan amilyen...
Most piszkálom a Korg M3-am effektjeit. (Ua. mint a microstationé.) Az a baj hogy sima alap szinusszal is összevisszaságot csinál különféle fekvésekben. A C3 vibrátója is érdekes karakterű, szóval kell még 20 év hogy egy szintiben is alakuljon valami fejlesztésileg e téren.
Sajnálom hogy a Lestert is nagyon gitáros szemszögből volt hivatott közelíttetni az EHX, de még így is jobbnak tűnik mint a szintis onboard próbálkozások (szerintem).
Ki fogja forgalmazni? Jó kérdés attól, aki könnyen kikeres mindent a neten :-) Utánanéztem: árgép. Meglepően jó ára van, 62e a Mezzóban. Rákerestem néhány mai lezlieffektre euróban:
62 fakarika! http://www.hangszeraruhaz.hu/gitar-effekt/electro-harmonix-lester-k-stereo-rotary-speaker-forgo-hangszoro-effekt-pedal/P33478
77 a G verzió. 1 szem effektnek nem kevés pénz, de pl. 100-nál kezdődnek más komolyabb dedikált gitár effektek is + hogy "kivált" tenyérnyi méretben egy fél milkós 100 kg-os falacit, úgy nagyon is rendben van azt hiszem így látatlanban is.
Az RT20-hoz képesti felárát hozza is szerintem minőségileg is.
A beállításaiddal szívesen meghallgatnánk itt többen is róla egy demó anyagot úgy gondolom. Nincs kedved?
Pl. a kis microstationre is rá lehetne kötni és A-B annak a szimulációjával... Én tuti megcsinálnám ha lenne, de nincs. :)
Mellesleg ez a wifi-midi, bluetooth-midi elég elterjedt dolog ma. A Yamahától a Rolandig mindenki gyárt ilyen kis stickeket már.
Andrásnak nincs amúgy valami honlapja ahol többet megtudhatnánk a munkásságairól, filozófiájáról?
Érdekes mód a gitárosok itt is jobban körbe vannak táncolva egy részletesebb verzióval, miközben a Leslie alapvetően nem gitár hangfal, sőt sosem volt az!
Gratu a közös fejlesztéshez!
Elfogultság nélkül a többi szimulációs pedálok közt hova rangsorolnád akár a Ventillatorral szemben is?
Itthon ki fogja forgalmazni?
Otthon, samplerrel, magamban azért más a KBR-3D. Meg a 142. De este elvittem próbára. Épp elég volt fölvinni az emeletre a két billentyűt, állványt, drótos és sampleres szatyrot. Ha ehhez hozzájött volna még az ötszögű, az szívás lett volna a maga 40 kilójával. Plusz egy forduló. Zenekarban így a Lester K effekttel nagyon klasszul szólt az Emu. Kíváló zenésztársaim szerint teljesen korrekt a hangja, nem hiányzott a KBR. Elég csak fellépésre.
Ma megkaptam Szalay András által Mike Matthews-tól az electro-harmonix Lester K lezlieffekt tiszteletpéldányát!
Azért Lester mert a Leslie foglalt név. A K keyboard, a G guitar.
Két éve sokat méricskéltünk, nagyon sokat a 142-es lezlimen. 45 fokonként a hanghatások váltakozása, meg folyamatban, meg a hanxórók jelleggörbéje, meg maga az erősítő hangi jellegzetessége. Sok nem szokásos hangi összetevőre irányítottam rá figyelmét mint motorzaj, szélzaj, sebességben meglódulás... A végén az A101 is rá lett kötve ráadásként :-)
Elkészült, megkaptam, kipróbáltam a Motion Sound sztereó alsó szintiszekciójában.
Igazából ha nem forog térben a laci, nehéz dolga van egy effektnek.
A legjobban úgy tetszett hogy 3/4, 1/4, 2/4, 2/4, 3/4 az öt poti. Pozitív hogy hosszabb nyomásra szép lassan lestoppol. Jó bödönös hangja van, a torzítója szépen lemodellezi az erősítő és hanxórók sajátos gyengeségeit. A dobrotor klasszul meglódul, lelassul, a tölcsér fürge. Nagyon jól jött, mert épp ma már megúszhatom általa az emeleti próbaterembe a KBR-3D felcipelését és vissza.
Dögösen szól, igazi falaci hangú. Az utolsó képen az az orgona/lezlikombó van amely mintául szolgált.
Tudod, sose, sose. 30 évig a két orgonistaóriástól én sem láttam mást. Aztán csak felmerült hogy nekik is voltak mestereik, példaképeik. Jimmy Smith, Jack McDuff. És otthon ezeket 3 manuálon nagyon élvezetes egyedül eljátszani. Mindössze egy sugaras, befelé billenő basszpedál kellene, a többi megvan.
Köszi! Hát...úgy igazából hammondozni én sose fogok tudni. Inkább az a rokkorgonálás vonal megy :) De a blokkszólókat vagy az Auger-féle tekeréseket is szeretem nézni. Őrület mit művel még az öreg...
Klassz! Emléket állítasz egyből Jon Lordnak, Keith Emersonnak.
Igazából jazzban sok szólamrészlet fordított kézzel oldható meg. Harmónia marad lent 808-on a jobbkézben és fönt balkézzel kell rá szólózni. Legtöbbször full tremolóval.