Keresés

Részletes keresés

sz_bela Creative Commons License 2005.10.16 0 0 1439
Ezt most kinek válaszoltad?
Előzmény: kraft69 (1437)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.16 0 0 1438
"de az is kérdésem lenne, hogy minek service-t installálni egy ipod kezeléséhez"

miert, te programozastechnikailag hogyan oldanad meg windows alatt, hogy eszrevedd, ha iPod lett csatlakoztatva?

"a többi programnak elég megadni melyik az ipod drive és kész."

aha. na es akinek van 2-3 kulso vinyoja (nem ritkasag 2005ben), es allandoan valtoznak a meghajtok betui, azoknak mit javasolsz?

amugy ez a betujel egy nagy budos DOSos baromsag, a service-es megoldas joval elegansabb, automatikusan megtalalja, mi hol van, semmit nem kell allitani.
Előzmény: norek_ (1428)
kraft69 Creative Commons License 2005.10.16 0 0 1437
mondjuk ha itunest hasznalnal, akkor lehet segitene a hiban...
sz_bela Creative Commons License 2005.10.16 0 0 1436
Sziasztok! Nem tudjátok, hogy mi lehet akkor a baj, ha az XP nem vagy csak néha ismeri fel az iPod-ot? Most leszedtem minden gyári programot és feltettem a Winamp plugin-t, de mivel azzal van a gond, hogy az XP csak "félig" látja ezért nem tudok a Media Library-ban rámásolni cuccokat. A "félig" látja azt jelenti, hogy az iPod-ot csatlakoztatva a PC-hez az XP ad neki egy meghajtó betűjelet de Total Commander-ben nem tudok belépni arra a meghajtóra ill. ha az XP Sajátgép mappájában kattintok rá a Cserélhető lemez (G:) -re akkor ezt a hibaüzenetet adja az XP: "I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani."
Kérlek segítsetek! Ugye nem az iPod-al valami baj? Utálnám ha szervízbe kéne vinni a kicsikét, mert még alig használtam. :(
Előzmény: norek_ (1420)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.16 0 0 1435
winampba is van ripp... :)

Na ja, ha megveszed pénzért...
Előzmény: norek_ (1433)
kisarnold Creative Commons License 2005.10.16 0 0 1434
na műxik az ipodom, firewire kábellel megy minden oks csak aksija 5 orát bir, hol lehet kapni uj akksit és h szerelik be?
norek_ Creative Commons License 2005.10.16 0 0 1433

winampba is van ripp... :)

nem meggyőzni akarlak, csak az egyik alternatívárol írtam. szerencsés vagy, hogy nálad megy tökéletesen.

Előzmény: Törölt nick (1432)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.16 0 0 1432
Shuffle-hoz nem biztos, hogy feltétlenül szükséges, de ez nem csak egy programról szól, hanem egy komplex rendszer.
Mert ugye ott "kint" nem az a koncepció, hogy "van valahonnan" egy csomó mp3-ad, hanem megveszed a zeneboltban, vagy a - saját - cd-ről tömöríted.
Az egész teljesen automatizálva is működik, csak a cd-t kell betenned, és onnan már magától megy, ennél kényelmesebb nincs.

Előzmény: norek_ (1428)
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.16 0 0 1431
20gb-s, bocs, elírtam! :)
Előzmény: ABDEL (1429)
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.16 0 0 1430
Szia!

Nekem 2Gb-sem van, de nagyon tetszik a nano, meg tényleg praktikus is.
Viszont amit írsz, az túl olcsó, szerintem a 2Gb-s kerül annyiba.
Viszont még tippek:
www.macbolt.hu
www.xms.hu
Vagy ha olcsót akarsz, akkor nézz körbe a www.beszeljukmac.com oldalon, mert mindig ki lehet fogni "vadiújat" jó áron.

Előzmény: ABDEL (1429)
ABDEL Creative Commons License 2005.10.16 0 0 1429

Sziasztok!

MI a véleményetek az Új iPod Nanorol?

Tervezem h vásároljak egyet, én jókat hallattam rola, de kivancsi vagyok a vélemyényetekre.

Találtam már forgalmazokat is:

http://www.edigital.hu/product.php?productid=21591&cat=0&page=1

http://www.freeq.hu/product_1.html

http://www.pdamania.hu/content/4524/

http://www.my-e-seller.com/ipodnano/#

A my-e-selleren adjak a legolcsobban... Új a cucc, garival, szal jol hangzik.

Vélemény?

norek_ Creative Commons License 2005.10.16 0 0 1428
totál szűz winfos volt... de az is kérdésem lenne, hogy minek service-t installálni egy ipod kezeléséhez... a többi programnak elég megadni melyik az ipod drive és kész. ez már elég nekem, hogy hanyagoljam az itunes-t. a dologhoz hozzátartozik, hogy shuffle-m van ami ugye nem tud tulsok mindent, igy nekem elég csak a szám le/fel töltögetés.
Előzmény: Törölt nick (1427)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.16 0 0 1427
Ez nem feltétlenül az itunes hibája, lehet, hogy volt valami rezidens program, ami miatt nem működött rendesen. Ismerősi körben volt hasonló, ott az USB volt a ludas, úgy kezdődött, hogy nem akarta tölteni. Máshol meg a pendrive gyári szoftvere volt agresszív, és nem engedett másokat oda :-)
Windows alatt szinte természetes a rendszeres újratelepítés, a sok szirszar, amit feltelepítenek sokan nem biztos, hogy segít a dolgon.

Nálam az 5-ösnek semmi baja nem volt, és azt kell, hogy mondjam, hogy az aleternatív, nem itunest használó ipodosok közül aránytalanul több embert hallottam már panaszkodni adatvesztés és hasonló rejtélyes hibák miatt.

A 6-osnak egyetlen oka volt, a videó bevezetése. Nagyon erőltetett menetben dobták ki a cuccost, lehet, hogy nem voltak biztosan a nano kiadásakor abban, hogy egy hónap múlva kidobják a videósat. Az lenne szép, ha december/január környékén kidobják a szélesvásznú, pmp szerű videós cuccot, és ahhoz a 7-es itunest :-)
Előzmény: norek_ (1425)
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.16 0 0 1426
Az ötös tényleg hibás volt, de hamar kiadták hozzá a javítást. A hatos picit jelezheti, hogy ilyen hamar egyszerűbb volt lecserélni a régebbit, mint megint foltozni. Tényleg bugos (mondom eddig kettőt találtam már is), de összességében ez a legjobb szerintem.
Előzmény: norek_ (1425)
norek_ Creative Commons License 2005.10.16 0 0 1425

JamesTKirk:

az 5.0 nálam csomoszor nem látta az kütyüt, aztán ha észrevette fagyogatott. egyszer pont ugy fagyott meg, hogy elcseszte az adatbázis file-t is. sajnáltam, mert nagyon tetszett a felülete meg egyébb dolgok. mac-en nem tudom hogy működik, ott biztos jobb. forumokat olvasgatva kiderült, hogy másoknak is sok problémája van vele. a tiszta viccet meg arra értettem, hogy a 6-os verziót meg gyorsan dobjuk ki, hogy videot is tudjon kezelni... véleményem szerint kicsit kapkodnak és ezt nekem alátámasztja az is, hogy nem lehet a videoba beletekerni.... a winamp nálam tökéletesen müködik,  és van hozzá itunes skin is.

Előzmény: Törölt nick (1421)
norek_ Creative Commons License 2005.10.16 0 0 1424

mikrobeee:

http://www.mlipod.com/index.php itt mindent megtalálsz, szerintem 5.xx de lehet, hogy azalattival is.

Előzmény: mikrobeee (1422)
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.16 0 0 1423
Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor mégis jobb szerintem az iTunes. Bár kétségtelenül a szerda óta kiadott 6-os változatban talátam két hibát is, de még mindig a legegyszerűbb, illetve ugye ezt ajánlja a gyártó is...
Előzmény: mikrobeee (1422)
mikrobeee Creative Commons License 2005.10.16 0 0 1422
Szia Norek!

Ez tök jól hangzik! Egyetlen kérdésem lenne csak és utánna csöndbe leszek, amíg nem lesz meg valamelyik kiszemelt masina!
Szóval hanyas verziójú winamp tudja ezeket, amiket írtál?
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.16 0 0 1421
az itunes tiszta bug, aztán meg itt a 6-os... tiszta vicc... már le se töltöttem :))

egészen konkrétan?
norek_ Creative Commons License 2005.10.15 0 0 1420

sz_bela:

szerintem szedj le minden eredeti ipod-os cuccot és probáld ki a winampot, vagy a vpod (ez a világ legegyszerübb stuffja) aztán amelyik tetszik azt használd, a winamp meg is tudja "formázni" ha megsérülne valamiért az adatbázis. az itunes tiszta bug, aztán meg itt a 6-os... tiszta vicc... már le se töltöttem :))

Előzmény: sz_bela (1409)
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.15 0 0 1419
Ha hozzáadod a zenéket a listához, akkor ott lesz, csak ne töröld a régieket. Az iTunes tartalmával hozza szinkronba magát az iPod. Az iPodot is be lehet állítani úgy, hogy Te válsztod ki, mit teszel rá. Ez a praktikus. Nagyon egyszerű, kicsit olvass bele a használatiba... :)
Előzmény: J'adore (1417)
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.15 0 0 1418
Ha már szóba került a videós iPod, akkor tényleg mellette szól, hogy jól néz ki, vékonyabb, meg minden.
De ez a beletekerés hiánya több, mint kínos. Mondjuk egy másfél órás filmnél. Vagy ha azt vesszük, hogy állítólag 2 órát bír filmlejátszással az akksi, akkor már gáz...
Ha a Thinksecret eddig valósnak bizonyult híreit megnézitek, akkor ott is az áll, hogy ez még csak egy feles megoldás, jövőre jön a teljesen jól funkcionáló video iPod, új házban...
Tényleg én is a használtat ajánlom.
J'adore Creative Commons License 2005.10.15 0 0 1417

Sziasztok! Végső elkeseredésemben és bénaságomban fordulok hozzátok.

Nyár elején nyertem ez iPod-ot az egyik világszerte ismert üdítő márkával. Felraktam a CD-n található iTunes programot is. A bajom az, hogy nem tudom hogy kell az iPodon lévő számokhoz plusz új számokat másolni. Akárhányszor és akárhogy próbáltam, mindig letörölt mindent, ami előtte volt az iPodon.

Szóval tudja valaki, hogyan tudom mindig úgy felülírni, hogy a régiek rajta maradjanak, meg az új számok is rajta legyenek? Megőrülök már, hogy nem boldogulok vele.

Help me! thx

mikrobeee Creative Commons License 2005.10.15 0 0 1416

Kb hardmadszorra próbálom megszokni+megszeretni az iTunes-t! De egyszerűen nem megy...:((( Létezik olyan progi, amivel az iPod-ra hasonlóan lehet felmásolni a zenéket, mint mondjuk egy winampra? Azaz csak kiválasztom az albumokat, vagy zenéket és "áthúzom" egyszerűen. Tehát egy példa:

Kell két Depeche Mode album, meg egy Guns 'n' Roses, és más nem, mert mondjuk ezeket akarom hallgatni egész nap és nem akarom, hogy az iPod-on más legyen. De holnap meg pont fordítva szeretném... Valami könnyű és rugalmas program létezik a zenék válogatására? Egyszerűen nem értek az iTunes-huz...:(((

mikrobeee Creative Commons License 2005.10.15 0 0 1415

Na valami hesonló cucc kéne, csak PC-re!

http://diveintomark.org/howto/ipod-dvd-ripping-guide/

Előzmény: Zeusz (1414)
Zeusz Creative Commons License 2005.10.15 0 0 1414
Ha engem kérdezel, én nem néznék rajta sokáig videót, mert utána azt a videót úgyis meg kell néznem. Egyszerűen 2,5" kevés erre. Hat centi. Az lófasz. Ettől függetlenül azt csinálsz, amit akarsz, persze.:)

Van valami határ, ameddig lebutították a dolgozót, mingyá meg is nézem neked, mennyi az... Megvan:

"Az iPodba a kovetkezo korlatok vannak beepitve:
H.264 320x240, maximum 768 Kbps rata. MPEG-4 640x480, maximum 2,5Mbps rata."

Hááááát....

Persze már rá lehet hekkelni divikszet is, valahogy, olvastam fóruumokon, de én biztos nem szüttyögnék ezzel, hanem szépen leülnék a tévém elé, összekötném a gépemmel, és egy kényelmes kanapén hátradőlve moziznék.

Szerintem vegyél használtan iPodot, hihetetlen oclsóság van már (a zsírujhoz képest). Ehhez pedig a www.beszeljukmac.com adás-vétel részlegét ajánlom.
Előzmény: mikrobeee (1413)
mikrobeee Creative Commons License 2005.10.15 0 0 1413
"Őszintén mondja meg valaki, hogy a felvágáson kívül mire jó a vPod? Egy 2.5" kijelzőn keresztül nézegetni Robbie Williams-et, vagy valamelyik idióta sorozatot?"

Nekem azért lenne jó, mert gyakran utazok vonaton, és ha éppen nem zenét hallgatnék, arra gondoltam, hogy megnézhetnék pl. rajta - igaz viszonylag kis méretben - valamilyen filmet. Szerintem ez nem lenne olyan rossz dolog.

"- és ugye nem mondod komolyan, hogy egy 320x240-es videót akarsz a tévére kivetíteni?"

Természetesen nem! Én arra gondoltam, hogy olyan videot töltenék rá, ami nagyobb felbontású! Hiszen az iTunes boltból letölthető filmeket kifejezetten a 320X240-es felbontáshoz nyomták össze! Azaz lejátszáskor nem lesznek pl az élek töredezettek, vagy láthatóan rosszabb minőségűek, mert kimondottan az iPod képernyőjéhez optimalizálták! De azt sehol nem olvastam, hogy ennél nagyobb felbontású videót nem tudna lejátszani, ill. TV-re kirakni... Pont ezért kérdeztem, hogy hátha valaki többet tud erről.

"- és a lényeg: avi, divx nem támogatott."

Igen, erre én is számítottam, de akkor mit támogat??? .mov-ot? Vagy Mpeg4-et? Mert ugye nyilván elérhető lesz egyszer valami konverter, amivel a már meglévő mpg, vagy divx, vagy avi, stb filmeket át lehetne konvertálni az iPod-hoz! Sőt, lehet, hogy a felbontásán is állíthatunk! Sőt! Az is lehet, hogy ilyen konverterprogi már rég létezik! Ezért kérdezem, hogy - természetesen hosszabb távon gondolkodva - nem lenne-e jobb befektetés a videós iPod...?

Egyébként az ár kb. azonos, ill. hát elképzelhető, hogy a Photo esni fog. 89900-ért láttam árat a videos 30G-ás iPod-ra és a 20G-ás Photó is hasonló árban van! Persze ez még változhat nyilván...
Előzmény: Zeusz (1412)
Zeusz Creative Commons License 2005.10.15 0 0 1412
Én biztos, hogy ma is iPod Photot vennék.

Őszintén mondja meg valaki, hogy a felvágáson kívül mire jó a vPod? Egy 2.5" kijelzőn keresztül nézegetni Robbie Williams-et, vagy valamelyik idióta sorozatot?

- a videóba nem lehet beletekerni
- nincs benne firewire
- és ugye nem mondod komolyan, hogy egy 320x240-es videót akarsz a tévére kivetíteni?
- és a lényeg: avi, divx nem támogatott.
- egyetlen előnye az, hogy felemelték a hangfelvétel limitet, és most már lehet asszem 16 bit sztereóben felvenni 44100 kHz-n.

Számomra egyértelmű a választás:

iPod photo. És biztosan olcsóbb is, mint a vPod.
Előzmény: mikrobeee (1411)
mikrobeee Creative Commons License 2005.10.15 0 0 1411

Sziasztok!

Szeretnék tőletek - mint gyakorlott iPod felhasználóktól - egy kis segítséget kérni!

Az első iPod-om megvásárlása előtt állok, csak éppen egy határozott döntés hiányzik...:( Becsületesen visszaolvastam ebben a fórumban, végigbogarásztam a lap.hu iPod lapjait, elolvastam a teszteket, egyszóval rendesen beleástam magam a témába, mivel nem egy kétfilléres cuccról van szó, és mostanra háromféle termékre korlátozódott le listám, és ebből az egyiket kéne kiválasztani. Ebben kérném a véleményeteket. Az egyik az iPod nano, a másik az új, videólejátszós iPod, a harmadik pedig az Ipod Photo.

Sokat gondolkoztam a zenehallgatási szokásaimon, és arra kellett rájönnöm, hogy az iTunes "osztályozós" rendszerét nekem találták ki, mert bizony vannak olyan számok amiket csak bizonyos hangulatban hallgatok meg szívesen, de van egy csomó olyan amit bármikor. Viszont mennyiségben ez utóbbiak kb annyian vannak, ami egy iPod nano-ra tökéletesen ráférnek, tehát a célnak ez az eszköz ideális lenne és a mérete is csodás, tehát kiváló társam lenne a mindennapokban. Igen ám, de gyakran van olyan, amikor jó lenne a nagyobb iPod nagy kapacitása, így megnéztem élőben és annak a mérete sem vészes, nagyon tetszett, tehát erősen elkezdtem szimpatizálni vele, de a dilemma természetesen megint előjött... Azaz, vajon megérné-e megvárni a 30Gigás videos változatot? Vékonyabb is, többet is tud mint az iPod Photo, és még tv kimenet is van rajta. Azt viszont nem sikerült megtalálnom, hogy vajon milyen formátumokat támogat? Gondolom egy divx filmet nem fogok rajta keresztül tv-n nézni ugye? Vagy tévedek? Vagy ez a video dolog nem olyan nagy szám és érdemes lenne az iPod Photo-nál maradni? Sokat fényképezek, így nekem ez a "jpg tank" nem volna rossz! Tehát kissé tanácstalan vagyok! A legjobban egyébként ez az új ötödik generációs csoda tetszik, csak azért vagyok bizonytalan, mert szeretem az eszközeimet maximálisan kihasználni, és ez akkor volna ideális nekem, ha a már meglévő xvid, vagy divx filmjeimet is valahogy rá lehetne rakni és esetleg tv-n visszajátszani... Na akkor egy percig sem haboznék! Hátha Ti többet tudtok erről! Segítsetek légyszi!

ELőre is nagyon köszi!

Zeusz Creative Commons License 2005.10.15 0 0 1410
Télleg nem tudom, mi bajotok az iTunes-szal. Nálam egészen konkréten a picsába mosta el az egész Winamp gárdát úgy, ahogy van.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!