Rossz indulatú feltételezések a naplóval kapcsolatban:
"A többek még alszanak mert elég későn feküdtek le."
A Mester alig tudott elszabadulni a többiek tivornyázásától este. Gondolom többiek még ittak egy pohárral miután a Mester ott hagyta őket. Talán esetleg hajnal hasadtáig. Frici meg esetleg horkolt is, ezért a Mester nem tudott aludni, ezért korán felkelt.
"Egyedül az uj kolléga Nándi van ébren, de még új és ezért kötelességtudtat van benne."
A fenéket kötelesség tudat van benne!! Nem tud beilleszkedni a társaságba, nem való oda. Nekem személy szerint nem tetszik. Ki kell rúgni !
"Fricit érte baleset, szjon ütötte magát a lengőtekével."
Azóta Frici a társaság számára folyamatos beszéd téma, igazi kulcsfigura.
"az eggyik foga azóta bizonyonytalanol mozog."
Pláne elismerésre méltó! Fogadom, hogy társasában még senkinek sem sikerült annyira befriciznie, hogy kiverje a saját fogát.
(Megjegyzem, ez még nekem sem sikerült eddig, pedig....)
"Megettem a Friciét is mert akkor még a lengő teke hatása alatt volt."
Na ezt viszont egy picit hiénázásnak érzem a Mester részéről. Lehet hogy Frici akkor még nem volt olyan állapotban, hogy ellenkezni tudjon. Esetleg a véleményét sem lehetett kikérni akkor még talán.
"Na töbet nem irok, mert Nándi is internetezne"
Nándi egy internet függő !!! Napló ellenes !!! Gömbtársadalom ellenes !!! Hogy jön ő ahhoz, hogy a Mestert ledumálja a gépről?? Mondom, hogy nekem nem tetszik a búrája!! Valószínűleg korábban ő is fricizett és ezért kell neki ez a : "tisztító kúra a szbadban", fal duma.
"Ma megnézzük a helyi Tisza folyót, mert tegnap nem volt rá idő, illetve féltünk, hogy esetleg Endre s Frici beleesik. "
Na ugye Endre is !!! Szerintem igenis ki kellett volna menni megnézni a Tiszát korábban. Nem egészséges, ha egy közösségben egyesek, kétségbe vonják mások ítélőképességét.
(Amúgy azért remélem, hogy a lányok, (bár róluk nem esett szó), de voltak olyan jó hatással a társaságra, hogy nagyobb baj ne essen.)
Mostantól kezdve, ha valaki azt modja nekem valakiről, hogy "kiütötte magát", akkor én vissza fogok kérdezni, hogy "lengőtekével ?"
Amúgy egyébként gasztrónómus vénájú G.-ktől kérdeném, hogy az milyen kaja az a retek levél pesztó??