Keresés

Részletes keresés

Sol boszi Creative Commons License 2003.12.17 0 0 766
Čn a nyáron egy tehénitato vasteknöt képeztem ki tavacskának.Körbe feltöltöttem földdel,arra köveket raktam és már szépen futja be a borostyán.A madárkák nagyon örültek neki,mert egész nyáron ott ittak meg fürödtek.Legalább még hasznos is lett:-)))))Amugy meg elképesztö mi minden vackot fel lehet használni.Némi ötletességgel tényleg klassz dolgokat lehet varázsolni:-))))
Előzmény: rferi (759)
Sol boszi Creative Commons License 2003.12.17 0 0 765
Sziasztok!Hu de rég jártam erre.Szégyenlem is a képes felemet rendesen:-)))))

Demjengi,gyönyörüek a virágaid.Gratula!:-))))

Amugy nálatok hogy birják a növénykék a sötét idöszakot?Az enyémek nehezen.Dobálják a leveleket,sárgulnak.Nem tudom mi lesz velük tavaszig:-((((
A szobaaráliámon meg nagy barna foltok jelentek meg.A foltos levelek annak rendje és modja szerint le is potyognak.A könyvek azt irják menthetetlen.Minden jo tanácsot szivesen vennék.

Az Amariliszem sem változott.Még mindig édin tapsikol a félméteres leveleivel.Bimbonak nyoma sincs.
A Jázminom kinyilt,pedig álitolag nyáron kellene neki.
Ahhh,remélem gyorsan jön a tavasz.Ugy látom ezt a telet nagyon meg fogják szegény növénykéim sinyleni.:-(((

ESZTIKE Creative Commons License 2003.12.17 0 0 764
Sajnos Érdre nem garantálom, hogy el tudom vinni (meg először meg kell várnom, amíg levirágzik), de mindenképpen gondolok Rád, amikor "tördelek" és eljuttatom a hajtásdarabot. :o)
Előzmény: mézontófű (763)
mézontófű Creative Commons License 2003.12.17 0 0 763
Azt is megköszönöm, ha egy letört levélízt kaphatok, mert most nem tudok Érdről berohanni a Lehelre:DDDDDDDDD
A munkások mmeg dolgoznak karácsony előtt és nem azon a környéken.
Mézontófű
Előzmény: ESZTIKE (762)
ESZTIKE Creative Commons License 2003.12.17 0 0 762
A Lehel piacon a virágüzletben tegnap még volt. :o) De nagyon szívesen megpróbálok Neked gyökereztetni, ha levirágzik. Nem is narancs-, inkább barackszínű. :o)
Előzmény: mézontófű (761)
mézontófű Creative Commons License 2003.12.17 0 0 761
Esztike! Természetesen el van egy ablakpárkányon is. Anyukámnak mindig úgy volt.
Ha szaporítani akarod, na, akkor kell letörni 1 ízt a levélből és kaktuszföldben meggyökereztetni.
Addig is gyönyörködj benne.
(Narancssárag?? Az nincs nekem, futás a boltba!!:-))
Mézontófű
Előzmény: ESZTIKE (758)
rferi Creative Commons License 2003.12.17 0 0 760
Még az jutott eszembe, csinált egy barátnémnak is, ha akarod lefényképezhetem,és ha tetszik akkor esetleg csinálhat nektek is!
Előzmény: rferi (759)
rferi Creative Commons License 2003.12.17 0 0 759
Akár jól is nézhet ki, mert a tepsiszerű valami lehet bármi, ami klasz, és nem kell neki 3cm magasnak lennie, lehet akár húsz is.
Egy barátom pl. fenyődeszkákból ácsolt egy 100x100 centis kerekeken guruló fiókszerűt, ami 20 centi mély, és csinált bele egy sárgaréz betétet.A közepén szökőkút, körben meg a virágok.Virágok között sóder és víz.Marha jól néz ki.
Előzmény: demjengi (755)
ESZTIKE Creative Commons License 2003.12.17 0 0 758
Kedves Mézontófű!
Köszönöm szépen. Nekem sajnos nincs kertem, csak a szüleimnek, így sajnos szegénykém a lakásban lesz nyáron. Én sem nagyon szeretném tördelni, hiába mondta az eladónéni. :o) Bár olyan gyönyörű színe van (halvány narancssárga), hogy szeretnék bújtatni belőle Anyukámnak is. Nem tudom, hogy ez menni fog-e, remélem összejön tavasszal. :o)
Előzmény: ESZTIKE (756)
mézontófű Creative Commons License 2003.12.17 0 0 757
Esztike!
Én nem törtem le tavaly, csak tavasszal kitettem a kertbe és ott élt októberig, ha esett, ha fújt, ott éltek.
Késő októberben hoztam be és tele voltak bimbóval, el is virágoztak. Most látom, hogy az egyik újra hoz bimbót.
Én csak ennyit tettem.
Mézontófű
Előzmény: ESZTIKE (756)
ESZTIKE Creative Commons License 2003.12.17 0 0 756
Végigbogarásztam a topicot karácsonyi kaktusz-ügyben, de egy kérdésemre nem találtam választ: igaz, hogy elvirágzás után az utolsó levelet le kell törni, hogy jövőre is szépen virágozzon és erősebb legyen a növény? Tegnap azt mondta az egyik virágboltban az eladónéni, hogy ezt kell tenni szegénykével. Most teli van bimbóval (nem mocorgatom, mert még képes elszórni a őket). Eltérő véleményeket hallottam/olvastam az öntözésről, fényről, melegről. Most akkor mit kell csinálni, hogy ne öngyiklokja meg magát idő előtt? Mikor kell átültetni, tápoldatozni, stb? A szaporítás működik a letört levéllel?
demjengi Creative Commons License 2003.12.17 0 0 755
Köszi! Van is egy nagy alátét, amivel meg tudnám csinálni. Sóder az udvaron. Abból nyerek egy kis kavicsot. De akkor ezt minden növényemmel megtehetném, és akkor hogy nézne ki?
De vele megcsinálom.
Előzmény: rferi (754)
rferi Creative Commons License 2003.12.17 0 0 754
Demjengi!
A padlófűtés a szobafenyőnek marha jó lehet, ha szerzel valahonnan egy baromi nagy tepsiszerű valamit, amit az edénye alá teszel, és megszórod kaviccsal, majd feltöltöd vízzel.Rendszeresen.
Pont ott fog felszállni a pára a fára, és szeretni fogja!
Előzmény: demjengi (753)
demjengi Creative Commons License 2003.12.16 0 0 753
Szia!
40 éve épült kis sátortetős ház volt, amit tovább bővítettünk. Nagyon szép lett, de még mindig lenne mit csinálni, igaz kivűl. De a money elfogyott, most nyögjük a hiteleket. Mire leperkáljuk, mehetünk is nyugdíjba. Csak sikerüljön, mert különben el kell adni.
A szobafenyő visszakerült a nappaliba, nem hiszem hogy jó lett volna a radiátor elött. A nappaliban meg padlófűtés van. Nem hiszem, hogy szeretik, de ez van. Van egy sokkal nagyobb szobafenyő, szegény az borzalmasan megszenvedte az építkezést, pedig elötte gyönyörű volt. Nagyon sajnálom.
Előzmény: szilkszilky (752)
szilkszilky Creative Commons License 2003.12.15 0 0 752
Demjengi,
Csodásak a virágaid. Ha nem pofátlanság, megkérdezhetem, hogy ez családi ház, vagy valami új épitésü társasház, mert egyes megoldások annyira hasonlitanak a miénkre és nálunk is még a banké a lakás... Komolyra forditva, a szobafenyő hogy birja a radiátor előtt? Mert nekem ez az első év, hogy elkezdte lehullatni az alsó ágait, ami a könyvek szerint a száraz meleg miatt van. A meleg még stimmelhet is, de a fürdőszoba mindennek nevezhető, csak nem száraznak...
szilkszilky Creative Commons License 2003.12.15 0 0 751
Fantasztikus volt. 24 fok volt a legalacsonyabb, az óceán kb. 21-22 fokos, úgyhogy még a lányom is tudott fürdeni, a halott cápát ott vetette ki a viz, ahol előző nap úsztunk. Napfény, meleg, család, tenger - NÖVÉNYEK - mi kell más? Már csak egy kis fehér karácsony itthon.
Előzmény: mézontófű (750)
mézontófű Creative Commons License 2003.12.15 0 0 750
Én, mindenesetre jelzem, hogy köszönöm:-)))
Isten hozott Benneteket! Jól sikerült?
Mézontófű
Előzmény: szilkszilky (749)
szilkszilky Creative Commons License 2003.12.15 0 0 749
Sziasztok, csak bejelentkezem, hogy megérkeztem kereskedelmi mennyiségü pálma és dracéna maggal, még emailhez nem jutottam, holnap talán sikerülni fog és akkor egyeztetek mindenkivel időpontot, aki kért magot.
mézontófű Creative Commons License 2003.12.15 0 0 748
Köszönöm szépen!
Vizsgán biztos ezt kérdezik!!!!:-)))))))
Ami a meleget illeti: a lakás mindig 22 fokos.
Azonban, leht, hogy túl rövid ideig tartottam sötétkamrában: szeptember 25-e körül vonult büntibe és nov. végén jöhetett elő!
A napközbeni fénymennyisége annyi, amennyi a déli 3 m ablakon bejön...
Macerás növény, igazi zöldujjúaknak való. De pont az a jó, ha az ember kipróbálja magát, nem?
Stadionnal holnapra!;-)))
Mézontófű
Előzmény: lazz.zero (747)
lazz.zero Creative Commons License 2003.12.15 0 0 747

Szia!

12 óra alatt kell lennie a fénynek, éppen ezért 13 órára szokták elsötétíteni...tehát marad 11 óra fényes időszak. 13 + 11 = 24 :)))))

Ha kevesebb ideig kapja a napot, szerintem az sem nagy gond. Bár azt azért megjegyzem, hogy fényigényes a növény, tehát amikor kap, akkor kapjon! :)

Nem tudom, hogy a 7 foknak mennyire örülne. Szerintem a 22 még nem nagy gáz, legfeljebb lassul egy kicsit.
Éjszaka ugye nincs melegebb, mint nappal?

És különben is, mi a baj azzal, ha húsvétkor virágzik? Marketing kérdése az egész. :))))

Egyébként honap vizsgázom a termesztéstechnológiájából (legalábbis remélem, hogy ezt fogják kérdezni :) ).

Üdv.

LaZz

Előzmény: mézontófű (746)
mézontófű Creative Commons License 2003.12.15 0 0 746
Szia lazz.zero!
Köszönöm szépen a választ, de volna kérdésem: az nem lehet, hogy 13 óra legyen sötét és 12 világos, mert az 25 óra!:-))
Minden könyv, amit olvastam azt írja, hogy 6-8 órát kapjon fényt, beleértve a villanykörtét és az utcai villanyt is.
Ezt betartottam.
Már elővettem a sötétkamrából, jönnek az új levelek, de nem szines fellevelek...
A szoba 22 fokos, ez lehet a gond...
Nincs neki hűvös éjszaka.:-((
A következő periódusban megkisérlem a kinti kamrámmal, ami most 7 fokra van temperálva.
Egyébként szeretném megint nyaraltatni, mert már nagyon szép fácskának mondható. Mondjuk így is díszit, s lehet, hogy megint húsvétkor lesz mikulásvirágom.
Meg locsoltam is, igaz csak most az elmúlt 2 hétben, egyébként mostoha volt...
Mézontófű
Előzmény: lazz.zero (745)
lazz.zero Creative Commons License 2003.12.15 0 0 745

Szia Mézontófű!

Ugyan már jó 10 napja kérdezted, de ha még érdekel:

A mikulásvirágnak tényleg kb. 2 hónapnyi sötét időszak kell ahhoz, hogy "bevirágozzon". A termesztők is ezzel szoktak szórakozni, hogy a megfelelő időpontra időzítik. [Ha novemberre kell, akkor szeptember 5. körül kezdik, ha decemberre, akkor meg október 15 körül.]

Mivel 12 óra alatt kell, hogy legyen a megvilágítás egy nap ahhoz, hogy virágozzon, 13 órát szokták sötétíteni.

Nem tudom, hogy miért csúszott a Tied...nem lehet, hogy nagyon melegben volt? Ha 20 oC fölött van a hőmérséklet, akkor elvileg nem virágzik, vagy csak lassan.
Virágképzéskor kevesebb víz kell neki, mint "normál" esetben.
Ha pedig párásítod, akkor se a növényt spricceld, mert nem tesz jót neki, ha áll a levelén a víz.
Inkább az öntözést is alulról csináld.

Egyébként ha át szoktad "nyaraltatni", akkor megpróbálhatod fomrára alakítani...ilyenkor tök jó, mert az egész növény bepirosodik (vagy épp amilyen színű) télen.

Sok sikert! :)

Lazz

Előzmény: mézontófű (711)
sfnx Creative Commons License 2003.12.15 0 0 744
létezik "hangyafogamzásgátló" aminek az eredménye nem azonnal jelentkezik, amit én láttam (ha jól emlékszem valamelyik barkácsáruház kertészeti osztályán), az csak egy hangyafajra hatott a következőképpen: a hangyakolónia elkezdi szorgalmasan enni, mert nagyon csábító számukra (meg is nő a hangyák száma a csali körül) aztán annyira leromlik a szaporodási hatékonyságuk (pl nem fejlődnek ki a lárvák), hogy végül kipusztul a kolónia
Előzmény: borooka (739)
Len Creative Commons License 2003.12.15 0 0 743
Töredelmesen bevallom, nem tisztítom a leveleket havonta. Egyetlen helyiség növényeinek zuhanyoztatása egésznapos program, hihetetlen felfordulás, mert nálunk bútorok helyett növények alkotják a teret. Értelemszerűen a portörlés ennél is több időt venne igénybe. Majd nyáron zuhanyoznak nagyokat a szépségek kinn az esőben. Az a néhány, amelyik a lakásban tölti a nyarat, már nem jelent vészesen sok munkát.
Előzmény: taramiram (741)
Tozatu Creative Commons License 2003.12.14 0 0 742
A szivacsnál annyiban jobb,hogy becsippented a levelet közé és mindkét oldalán egyszerre húzod.A sok levelűeket,szúrósakat viszem zuhanyoztani én is,vagy enyhe időben áztató eső alá.Ha sietek,csak porszívózom a keféskárpittisztítóval.
Előzmény: taramiram (736)
taramiram Creative Commons License 2003.12.14 0 0 741
Te hogy csinálod? Nekem csak szaporább a zuhany, mint a levelek egyenként, igaz a lecsöpögést nem mindig várom meg.
Előzmény: Len (738)
Veronix Creative Commons License 2003.12.14 0 0 740
Drága jó anyám, mikor látta, hogy a leanderen szambáznak zéék, előkapta a kemotoxot vagy a rédet már nem is tudom és azzal apritotta őket: )
Hogy a földben mi a jó, azt nem tudom.
borooka Creative Commons License 2003.12.14 0 0 739
Üdvözlök mindenkit!
Tanácsot szeretnék kérni, hogyan lehet megszabadulni a hangyáktól. Behoztuk a leandert, s csak később vettük észre, hogy a földjében hangyák vannak. Többféle módszerrel próbálkoztunk, de nem hatott azokra, akik épp bent voltak jó mélyen a földben. Tudtok segíteni?
Köszi!
Len Creative Commons License 2003.12.14 0 0 738
Egy dzsungelt kádnyi adagokban lezuhanyoztatni - valahol, valahogyan lecsöpögni hagyni - előtte, utána cippekedni és még nem is 100%-os az eredmény... Ehhez képest a kádmosás jutalom.
Előzmény: taramiram (733)
Tortoise Creative Commons License 2003.12.14 0 0 737
Aloe fajokat tart vagy gyűjt valaki?
(Veran/banbadensisen kívül)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!