Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
elvileg neked, ha felraksz minden progit hozza, akkor siman emgtalja,es megy is
itunes link: http://www.apple.com/itunes/download/
itt meg az updater meg egybe cumo ami kell hozza: http://www.apple.com/ipod/download/
akkor nekem miért nem műlödött??? az "jóval elegánsabb..." van nekem is pár külső cuccom és érdekes modon mindig ua. betüt kapják.
ne kezdjünk erröl vitázni mi a jobb mi a nem jobb. egyik topictársunk kérdésére válaszoltam.
nekem nagyon mindegy programozásilag hogy van megoldva, a lényeg hogy működjön, én a winampot találtam erre jónak. a többit nem. ha a Winamp képes észrevenni akkor képes más is. és nem kell neki service. nem vagyok programozó, nem tudom hogy veszi észre. szerintem egyszerüen ránéz, és ha van rajta ipod controll könyvtár és benne itunsdb (vagy pontosan mi ) akkor ezután ipodként tekint rá. lehet, hogy egy sima pendrive-ra is azt mondja, hogy ipod, ha rajtavannak a szükséges file-ok.
"de az is kérdésem lenne, hogy minek service-t installálni egy ipod kezeléséhez"
miert, te programozastechnikailag hogyan oldanad meg windows alatt, hogy eszrevedd, ha iPod lett csatlakoztatva?
"a többi programnak elég megadni melyik az ipod drive és kész."
aha. na es akinek van 2-3 kulso vinyoja (nem ritkasag 2005ben), es allandoan valtoznak a meghajtok betui, azoknak mit javasolsz?
amugy ez a betujel egy nagy budos DOSos baromsag, a service-es megoldas joval elegansabb, automatikusan megtalalja, mi hol van, semmit nem kell allitani.
Sziasztok! Nem tudjátok, hogy mi lehet akkor a baj, ha az XP nem vagy csak néha ismeri fel az iPod-ot? Most leszedtem minden gyári programot és feltettem a Winamp plugin-t, de mivel azzal van a gond, hogy az XP csak "félig" látja ezért nem tudok a Media Library-ban rámásolni cuccokat. A "félig" látja azt jelenti, hogy az iPod-ot csatlakoztatva a PC-hez az XP ad neki egy meghajtó betűjelet de Total Commander-ben nem tudok belépni arra a meghajtóra ill. ha az XP Sajátgép mappájában kattintok rá a Cserélhető lemez (G:) -re akkor ezt a hibaüzenetet adja az XP: "I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani." Kérlek segítsetek! Ugye nem az iPod-al valami baj? Utálnám ha szervízbe kéne vinni a kicsikét, mert még alig használtam. :(
Shuffle-hoz nem biztos, hogy feltétlenül szükséges, de ez nem csak egy programról szól, hanem egy komplex rendszer. Mert ugye ott "kint" nem az a koncepció, hogy "van valahonnan" egy csomó mp3-ad, hanem megveszed a zeneboltban, vagy a - saját - cd-ről tömöríted. Az egész teljesen automatizálva is működik, csak a cd-t kell betenned, és onnan már magától megy, ennél kényelmesebb nincs.
Nekem 2Gb-sem van, de nagyon tetszik a nano, meg tényleg praktikus is. Viszont amit írsz, az túl olcsó, szerintem a 2Gb-s kerül annyiba. Viszont még tippek: www.macbolt.hu www.xms.hu Vagy ha olcsót akarsz, akkor nézz körbe a www.beszeljukmac.com oldalon, mert mindig ki lehet fogni "vadiújat" jó áron.
totál szűz winfos volt... de az is kérdésem lenne, hogy minek service-t installálni egy ipod kezeléséhez... a többi programnak elég megadni melyik az ipod drive és kész. ez már elég nekem, hogy hanyagoljam az itunes-t. a dologhoz hozzátartozik, hogy shuffle-m van ami ugye nem tud tulsok mindent, igy nekem elég csak a szám le/fel töltögetés.
Ez nem feltétlenül az itunes hibája, lehet, hogy volt valami rezidens program, ami miatt nem működött rendesen. Ismerősi körben volt hasonló, ott az USB volt a ludas, úgy kezdődött, hogy nem akarta tölteni. Máshol meg a pendrive gyári szoftvere volt agresszív, és nem engedett másokat oda :-) Windows alatt szinte természetes a rendszeres újratelepítés, a sok szirszar, amit feltelepítenek sokan nem biztos, hogy segít a dolgon.
Nálam az 5-ösnek semmi baja nem volt, és azt kell, hogy mondjam, hogy az aleternatív, nem itunest használó ipodosok közül aránytalanul több embert hallottam már panaszkodni adatvesztés és hasonló rejtélyes hibák miatt.
A 6-osnak egyetlen oka volt, a videó bevezetése. Nagyon erőltetett menetben dobták ki a cuccost, lehet, hogy nem voltak biztosan a nano kiadásakor abban, hogy egy hónap múlva kidobják a videósat. Az lenne szép, ha december/január környékén kidobják a szélesvásznú, pmp szerű videós cuccot, és ahhoz a 7-es itunest :-)
Az ötös tényleg hibás volt, de hamar kiadták hozzá a javítást. A hatos picit jelezheti, hogy ilyen hamar egyszerűbb volt lecserélni a régebbit, mint megint foltozni. Tényleg bugos (mondom eddig kettőt találtam már is), de összességében ez a legjobb szerintem.
az 5.0 nálam csomoszor nem látta az kütyüt, aztán ha észrevette fagyogatott. egyszer pont ugy fagyott meg, hogy elcseszte az adatbázis file-t is. sajnáltam, mert nagyon tetszett a felülete meg egyébb dolgok. mac-en nem tudom hogy működik, ott biztos jobb. forumokat olvasgatva kiderült, hogy másoknak is sok problémája van vele. a tiszta viccet meg arra értettem, hogy a 6-os verziót meg gyorsan dobjuk ki, hogy videot is tudjon kezelni... véleményem szerint kicsit kapkodnak és ezt nekem alátámasztja az is, hogy nem lehet a videoba beletekerni.... a winamp nálam tökéletesen müködik, és van hozzá itunes skin is.
Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor mégis jobb szerintem az iTunes. Bár kétségtelenül a szerda óta kiadott 6-os változatban talátam két hibát is, de még mindig a legegyszerűbb, illetve ugye ezt ajánlja a gyártó is...
Ez tök jól hangzik! Egyetlen kérdésem lenne csak és utánna csöndbe leszek, amíg nem lesz meg valamelyik kiszemelt masina! Szóval hanyas verziójú winamp tudja ezeket, amiket írtál?
szerintem szedj le minden eredeti ipod-os cuccot és probáld ki a winampot, vagy a vpod (ez a világ legegyszerübb stuffja) aztán amelyik tetszik azt használd, a winamp meg is tudja "formázni" ha megsérülne valamiért az adatbázis. az itunes tiszta bug, aztán meg itt a 6-os... tiszta vicc... már le se töltöttem :))
Ha hozzáadod a zenéket a listához, akkor ott lesz, csak ne töröld a régieket. Az iTunes tartalmával hozza szinkronba magát az iPod. Az iPodot is be lehet állítani úgy, hogy Te válsztod ki, mit teszel rá. Ez a praktikus. Nagyon egyszerű, kicsit olvass bele a használatiba... :)
Ha már szóba került a videós iPod, akkor tényleg mellette szól, hogy jól néz ki, vékonyabb, meg minden. De ez a beletekerés hiánya több, mint kínos. Mondjuk egy másfél órás filmnél. Vagy ha azt vesszük, hogy állítólag 2 órát bír filmlejátszással az akksi, akkor már gáz... Ha a Thinksecret eddig valósnak bizonyult híreit megnézitek, akkor ott is az áll, hogy ez még csak egy feles megoldás, jövőre jön a teljesen jól funkcionáló video iPod, új házban... Tényleg én is a használtat ajánlom.
Sziasztok! Végső elkeseredésemben és bénaságomban fordulok hozzátok.
Nyár elején nyertem ez iPod-ot az egyik világszerte ismert üdítő márkával. Felraktam a CD-n található iTunes programot is. A bajom az, hogy nem tudom hogy kell az iPodon lévő számokhoz plusz új számokat másolni. Akárhányszor és akárhogy próbáltam, mindig letörölt mindent, ami előtte volt az iPodon.
Szóval tudja valaki, hogyan tudom mindig úgy felülírni, hogy a régiek rajta maradjanak, meg az új számok is rajta legyenek? Megőrülök már, hogy nem boldogulok vele.
Kb hardmadszorra próbálom megszokni+megszeretni az iTunes-t! De egyszerűen nem megy...:((( Létezik olyan progi, amivel az iPod-ra hasonlóan lehet felmásolni a zenéket, mint mondjuk egy winampra? Azaz csak kiválasztom az albumokat, vagy zenéket és "áthúzom" egyszerűen. Tehát egy példa:
Kell két Depeche Mode album, meg egy Guns 'n' Roses, és más nem, mert mondjuk ezeket akarom hallgatni egész nap és nem akarom, hogy az iPod-on más legyen. De holnap meg pont fordítva szeretném... Valami könnyű és rugalmas program létezik a zenék válogatására? Egyszerűen nem értek az iTunes-huz...:(((
Ha engem kérdezel, én nem néznék rajta sokáig videót, mert utána azt a videót úgyis meg kell néznem. Egyszerűen 2,5" kevés erre. Hat centi. Az lófasz. Ettől függetlenül azt csinálsz, amit akarsz, persze.:)
Van valami határ, ameddig lebutították a dolgozót, mingyá meg is nézem neked, mennyi az... Megvan:
"Az iPodba a kovetkezo korlatok vannak beepitve: H.264 320x240, maximum 768 Kbps rata. MPEG-4 640x480, maximum 2,5Mbps rata."
Hááááát....
Persze már rá lehet hekkelni divikszet is, valahogy, olvastam fóruumokon, de én biztos nem szüttyögnék ezzel, hanem szépen leülnék a tévém elé, összekötném a gépemmel, és egy kényelmes kanapén hátradőlve moziznék.
Szerintem vegyél használtan iPodot, hihetetlen oclsóság van már (a zsírujhoz képest). Ehhez pedig a www.beszeljukmac.com adás-vétel részlegét ajánlom.
"Őszintén mondja meg valaki, hogy a felvágáson kívül mire jó a vPod? Egy 2.5" kijelzőn keresztül nézegetni Robbie Williams-et, vagy valamelyik idióta sorozatot?"
Nekem azért lenne jó, mert gyakran utazok vonaton, és ha éppen nem zenét hallgatnék, arra gondoltam, hogy megnézhetnék pl. rajta - igaz viszonylag kis méretben - valamilyen filmet. Szerintem ez nem lenne olyan rossz dolog.
"- és ugye nem mondod komolyan, hogy egy 320x240-es videót akarsz a tévére kivetíteni?"
Természetesen nem! Én arra gondoltam, hogy olyan videot töltenék rá, ami nagyobb felbontású! Hiszen az iTunes boltból letölthető filmeket kifejezetten a 320X240-es felbontáshoz nyomták össze! Azaz lejátszáskor nem lesznek pl az élek töredezettek, vagy láthatóan rosszabb minőségűek, mert kimondottan az iPod képernyőjéhez optimalizálták! De azt sehol nem olvastam, hogy ennél nagyobb felbontású videót nem tudna lejátszani, ill. TV-re kirakni... Pont ezért kérdeztem, hogy hátha valaki többet tud erről.
"- és a lényeg: avi, divx nem támogatott."
Igen, erre én is számítottam, de akkor mit támogat??? .mov-ot? Vagy Mpeg4-et? Mert ugye nyilván elérhető lesz egyszer valami konverter, amivel a már meglévő mpg, vagy divx, vagy avi, stb filmeket át lehetne konvertálni az iPod-hoz! Sőt, lehet, hogy a felbontásán is állíthatunk! Sőt! Az is lehet, hogy ilyen konverterprogi már rég létezik! Ezért kérdezem, hogy - természetesen hosszabb távon gondolkodva - nem lenne-e jobb befektetés a videós iPod...?
Egyébként az ár kb. azonos, ill. hát elképzelhető, hogy a Photo esni fog. 89900-ért láttam árat a videos 30G-ás iPod-ra és a 20G-ás Photó is hasonló árban van! Persze ez még változhat nyilván...
Őszintén mondja meg valaki, hogy a felvágáson kívül mire jó a vPod? Egy 2.5" kijelzőn keresztül nézegetni Robbie Williams-et, vagy valamelyik idióta sorozatot?
- a videóba nem lehet beletekerni - nincs benne firewire - és ugye nem mondod komolyan, hogy egy 320x240-es videót akarsz a tévére kivetíteni? - és a lényeg: avi, divx nem támogatott. - egyetlen előnye az, hogy felemelték a hangfelvétel limitet, és most már lehet asszem 16 bit sztereóben felvenni 44100 kHz-n.