Vazzmeg druss42, errol az oldalrol en eddig nem is tudtam! Pedig en volnek az az "ismeretlen" jedi lovag a masodik harmasban a jobb szelen ott melletted. Akkoriban az index-rol meg csak nem is tudtam, aztan amikor felhasznalo nevet kellett valasztanom, azert lettem Se7en, mert en voltam a hetedik a sorban. Jo kis reggel volt, sohasem feledem!!!
Ehhez képest a Birodalom elején, amikor Luke a kórházi ágyon feküdt Leia olyan alaposan lesmárolta, hogy bosszantsa Hant, hogy öröm volt nézni. Pláne azt a kárörvendő és kéjes pofát, amit utána Luke vágott. :-)
Akkor, amikor a Halálcsillagban menekültek a rohamosztagosok elől és különváltak. Luke és Leia balra (jobbra?), Han meg Csubi jobbra (balra?).
És Leiáék zsákutcába jutottak, ami egy szakadék felett végződött, plusz üldözték őket a rohamosztagosok... át kellett lendülniük a túloldalra, és mikor Luke átölelte Leiát, hogy lendüljenek...
... akkor "csattant".
De csak egészen finoman.
Nem tudja, hogy az a bizonyos kivagott csokjelenet Luke es Leia kozott az ESB-ben a filmen belul hol lett volna eredetileg? Talan ez segithet eldonteni, hogy Luke es Leia terverek otlet mikor jutott eszukbe a keszitoknek.
Szoval szep ez a sorbanallas , de en inkabb jegyet vennek :)Igazabol 10 evvel ezelott mentem is volna , de sajna oreg vagyok mar :) Majd elotte nap korulnezek a dunaplaccnal aztan hajraaa.Viszont remelem nem megint 10 jegy lesz csak az elso eloadasra :(
off
Na ide valami starewareosat akartam irni de.., kozben megint ment a tv benne egy magyar filmmel .Ndk taborba mennek magyar fiatalok a 70-80 tajekan :) es az ndk rokkermotorosok a mekkmester turbositott zenejere uldozik a kiscsakokat :)) Ez csuuucs volt :)) De kozben elszallt, amit irni akartam
on
valszeg megint csak a dunaplacc adja majd feliratosan (jo oreg intercomos szokas szerint). legutobb eleg volt kimenni reggel 5 korul, es meg ugy is elso 10be kerult az ember :))
Ugye megyunk sorban allni ? :)Most majd jobban megszervezzuk mert en akarok az elso lenni :)))))
Egyebkent most neztem ra a regi sorbanallasrol keszult oldalamra Meg letezik.Nosztalgiazzatok rajta :))
sor.fw.hu
Egyebkent nemsokara keszul az olda SE (Episode 1- The phantom ' tickets ' menace Special Edition)kiadasa
Hibajavitasok , azota megvaltozott tenyek ujrairasa, es a logikai bukfencek enyhitese is :))))
Na most megy spawn a tvben , kozben olvasom a forumot .Egyszer csak a spawn beszol a kalapos fickonak aki tanitgatja "jol van yoda" :)))
Mas.Vegigolvastam a vitat.Az en velemenyem szerint azert jo az sw univerzum , mert iszonyu jokat lehet elmelkedni benne olyan dolgokrol,ami lehet , hogy nem is letezik :).Es termeszetesen ide ertem az sw univerzummal kapcsolatos _minden_ dolgot.Igazabol en ezt imadom az sw univerzumban :).Innentol kezdve az igazsag szerintem mindegy.
Regi szep idok, amikor nem egymassal vitaztunk , hanem egyutt szidtuk az intercomot :))
Es hogy azert csak hozzaadjak en is valamit a vitahoz :) .Az eroproba vagy masneven a jedi kristaly , nem tudom mikor irodott , de abba mar egyertelmu , hogy luke es leia testverek.
(en meg anno a roburban olvastam :))
meg valami csak mert ez is volt valahol vitatema, a jedi egy rend vagy vallas.Ettol fuggetlenul erot hasznalo es ero erzekeny emberek vannak, de azokat meg luke is csak nehezen talalja meg a kesobbi konyves reszekben.
Lenyeg , hogy ne vitazzunk , hanem probaljuk epiteni az sw univerzumot , megha masok szerint ez nem is az igazsag :)
Jaj, ez tényleg jó, ez most jutott eszembe :o))
Apám családjának a fele ( nagybácsi+feleség+3db gyermek )a II. vil.háb után az USA-ba távozott és letelepedtek, az akkor még nem annyira felkapott Silicon Valley-ben, San Joseban.
Mindhárom gyermek egyetemet végzet, és mivel a környezet ( Siliconvalley )befolyásoló ezért személyesen ismerik a számítástechnikai cégek vezet?inek nagy részét ( egykorúek, együtt jártak suloba, etc. ).
Nagy karriert csak a legid?sebb fiú csinált ( a másik kett? gyermek sem éhezik , jelenleg egy genetikai cég alelnöke Bostonban, a cég éves bevétele 14 milliárd dollár ( jelezném, hogy a család ezen ágával jóban vagyunk, de anyagi kapcsolatban sosem álltunk, mondanám, sajnos :o)) )
És most jön az a sztori, amit idén nyáron mesélt nekem az unokahúgom San Joseban és amit?l leültem ( de eddig nem jutott eszembe, hogy ideírjam ).
Nagybátyán, amikor még Californiában lakott a számítástechnikában dolgozott, hasonló beosztásokban. Valamikor a 90-es évek elején megekereste egy fejvadász cég és felajánlott neki egy alelnöki állást egy San Francisco-i cégnél ( San Jose - San Francisco cca. 50 miles, nem távolság ) , de ezt az én drága rokonom nem fogadta el, mert nem fizettek volna annyit, mint a többiek és nem ismerte a céget amit ajánlottak ( vagy lehet, hogy ismerte, de nem volt olyan nagy cég ).
A céget LUCASFILM-nek hívták :o))
A Lucasfilm egyik nyilatkozata szerint (Steve Sansweet altal): minden magasrol leszarando, ami nem a 4 (kesobbiekben 6) filmben szerepel. Magyarul felejts el mindent, amit edig tudtal (tudni veltel), Lucas csak az engedelyet adta ezekhez a cuccokhoz (EU-konyvek, kepregenyek, jatekok stb.), de nem veszi figyelembe a tovabbi filmek elkeszitesenel. Ha valaki nem hinne, szivesen kikeresem a starwars.com-on. (Ilyen pl. Jester Mereel mint Boba Fett. Storno.)
Én meg arra gondoltam, hogy Lucast már bőven nem érdekli a folytatás, akár van/volt a fejében erről vázlat, akár nem. Amit én olvastam a nyilatkozatairól, az alapján azt szűrtem le, hogy eredetileg az előzmény-trilógia annyival korábban játszódott volna, hogy alig lett volna valami kapcsolat a középső részekkel (mármint a Köztársaság igen, a jedi-rend igen, de a szereplők nem, legfeljebb az utolsó pillanatokban jelent volna meg egy csecsemő egy pillanatra: a későbbi Luke Skywalker). És szerintem ezen a koncepcióján aztán változtatott: közelebb hozta időben az eseményeket a New Hope idejéhez, és beletette (szvsz teljesen feleslegesen) a már jól ismert szereplőket, csak persze fiatalabb korukban.
Az utolsó 3 rész meg szintén jóval később zajlott volna, mint a középső trilógia.
És ha nagyon akarja, ezt még mindig megcsinálhatja. Mert Zahn alig 5 évvel az endori csata után kezdi a könyvét. Igaz, azóta rengeteg más írás is megjelent, olyan is, amiben Luke már 50 év fölött járhat. De egész egyszerűen csak annyit kell csinálnia Lucasnak, ha akarja folytatni, hogy azt mondja: Luke már 150 éves (ha még él), és ez a 3 rész már az unokái kalandjairól szól. :-)
(Jut eszembe: Tudtátok, hogy amikor megjelent a Geroge Lucas: Star Wars könyv 1976-ban, volt két alcíme? From the adventures of Luke Skywalker : a novel.)
De persze ez csak az én teóriám. Az az igazság, amit itt lentebb fejtegetett valaki, hogy Lucas nagyon ért a ködösítéshez, nyilatkozik ő ezt is, meg azt is. Valami kritikustól olvastam egy jó mondatot róla, kb. ez volt: Lucasban azt szeretem, hogy már este kitalálja, hogyan lesz legenda a másnap reggeli székletéből. :-)
Arra gondoltam, ha én vagyok Lucas és a fejemben van (esetleg leírva) vázlatszinten az, hogy a hetedik részben mondjuk egy újabb még sötétebb Jedi lovag jön el és Luke Leiaval valamint a "túlvilágon" lévő Anakinnal Kenobival és Jodaval harcba száll vele akkor nem engedem, hogy mondjuk Zahn írjon egy teljesen más sztorit egy birodalmi hadvezérről. Ráadásul nem nevezem el hivatalos hetedik résznek.
A trükkök fejlődése megint kétélű fegyver, az Episode I már inkább egy Sega Dreamcast-re hasonlított, mint mozifilmre. És akkor itt van nekünk CGI Yoda. Kinek hiányzott? És aki azt mondja, hogy a Special Edition-be nem látszanak a CGI Falconok akkor az hazudik. Mennyivel szebb volt a makett!
Igen, még az ep1 idején mondott egy olyat is, hogy a Trilógiánál volt amikor igencsak vissza kellett fognia magát, mert egész egyszerűen nem lehetett megvalósítani mindent.
Pl. egy Watto féle figurát érdekesen csináltak volna meg, fincsi odavetítéssel, stop-motion-nal.
Lucas egyszerűen megunta a dolgot a Jedi visszatér után. Ha nagyon akarta volna folytatni, akkor hamarabb is megcsinálta volna akár az előzményeket, akár az újabb folytatásokat.
Csak mostanra nagyot fejlődött a fimes technika, és az új eszközök arra csábították, hogy kipróbálja a régi sztorin, hogy hogyan működnek.
Ha vázlatszinten kész lett volna 7-9. rész akkor maga Lucas írta volna meg ráérő 15 évében és nem pályázatokkal és egyébb marhaságokkal próbálják meg folytatni a már kész trilógiát.
Na, akkor én is rátennék egy lapáttal. Két idézet "A szárnyaló képzelet" c. könyvből (42. oldal):
"...Lucas eleinte egy forgatókönyvbe igyekezett beszuszakolni mindazt a kalandot, ami végül is az egész trilógiát kitöltötte. Miután végre eldöntötte, a film az eredeti vázlatnak csupán az első felvonását tartalmazza majd, újabb hat havi
írás következett."
"A hosszadalmas fejtörésért az kárpótolta Lucast, hogy nemcsak egy film részletes forgatókönyvét tartotta a kezében, de mindjárt háromét, sőt, a vázlatokból még további két trilógia körvonalai is kirajzolódtak. A Csillagok Háborúja,
A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér lett volna a középső hármas,
másik három film az előzményekről szólt volna, és készen állt három folytatás is."
Én azon a véleményen vagyok, hogy Lucas igenis már kezdetben kitalálta a szereplők életútját, egymással való kapcsolataikat. Néhány konkrét eseményt lehet hogy menet közben talált ki, esetleg változtatott néhány apróságon.
Ha sikerült volna megvalósítania az eredeti elképzelését (nevezetesen hogy egy filmként csinálja meg a trilógiát) akkor elég egyértelmű lenne a helyzet, így viszont mindenki azt magyarázhat bele amit akar.