Keresés

Részletes keresés

Enrico Palazzo Creative Commons License 2002.01.31 0 0 5339
ds9: Ugyan nem rontja mondandódat, de a koved miatt emlékezzünk meg a klasszikus trilógia két másik résztvevőjéről, akik szintén nem a kezdő kategóriába tartoztak.
- Darth Vader "szinkronja", ha jól emlékszem James Earl Jones.
- az örökifjú Frank Oz.

Egyébként számomra külön poén volt, hogy úgy adódott, hogy egy figura, aki a ROTJ-ban a császárt játszotta (ahol csak csúnyán kellett vicsorognia a smink alatt), közel húsz év után tökéletesen nyomatja "ugyanazt" a szerepet. Azt hiszem, Lucas nem építhetett arra, hogy a színész 1. még életben lesz, 2. vállalja a szerepet.

Előzmény: ds9 (5326)
Bateman Creative Commons License 2002.01.31 0 0 5338
Tegnap megnéztem az SW1-et DVD-n egy Loewe TV-n.
Hát nem tudom, hogy a TV és a DVD lejátszó "hibája" vagy sem, de annyira plasztikus volt minden jelenet, hogy csak szörnyűlködtem, a podrace egyszerűen élvezhetetlen volt, mert olybá tűnt a racerek, csak oda vannak vetítve, túl részletesen vannak kidolgozva, mint egy SEGA játékban.
Volt valakinek hasonló érzése, utána beraktam a VHS verziót és mingyá más volt. Ott része a filmnek minden. Nincs túlzott részlet gazdagság. Szerintem túlspilázták ezt a DVD-t és elvesztette mozi mivoltát.
T-007 Creative Commons License 2002.01.31 0 0 5337
Én meg egy magyar oldalt ajánlok, ahol a filmből is vannak képek. www.tar.hu/sw4ever
Anakin a tatooin-i sötétben figyeli a buckalakók táborát. Nagyon jó kép!!!
Előzmény: Zombie (5336)
Zombie Creative Commons License 2002.01.30 0 0 5336
www.darkpsychotic.com -on feltunt par clonetrooper dizajn es egyeb kepek az uj reszbol. erdekesek.
b-man Creative Commons License 2002.01.29 0 0 5335
T-107 and counting ...
kutykurutty Creative Commons License 2002.01.29 0 0 5334
Imdb ezeket a filmeket adja (sok benne a TV):

Star Wars: Episode III (2005) .... Supreme Chancellor (Emperor) Palpatine/Darth Sidious
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002) .... Supreme Chancellor Palpatine/Darth Sidious
Sleepy Hollow (1999) .... Dr. Thomas Lancaster
All the King's Men (1999) (TV) .... Reverend Pierrepoint Edwards
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) .... Senator Palpatine/Darth Sidious
... aka Phantom Menace, The (1999) (USA: short title)
... aka Star Wars I: The Phantom Menace (1999) (USA: video box title)
Great Expectations (1999) (TV) .... Jaggers
"Touching Evil" (1997) (mini) TV Series .... Professor Ronald Hinks
Rebecca (1997/I) (TV) .... Coroner
Hillsborough (1996) (TV) .... Dr. Popper
... aka Inquest (1996) (TV)
"Karaoke" (1996) (mini) TV Series .... Oliver Morse
Restoration (1995) .... Ambrose
... aka Restauración (1996) (Argentina)
Annie: A Royal Adventure! (1995) (TV) .... Dr. Eli Eon
Super Star Wars: Return of the Jedi (1994) (VG) .... Emperor Cos Palpatine
Heart of Darkness (1994) (TV) .... Doctor
Chernobyl: The Final Warning (1991) (TV) .... Dr. Vatisenko
... aka Final Warning (1991) (TV)
"Modern World: Ten Great Writers, The" (1988) (mini) TV Series .... (Dostoevsky segment)
Dirty Rotten Scoundrels (1988) .... Arthur
Gorky Park (1983) .... Professor Andreev
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983) .... The Emperor
... aka Return of the Jedi (1983) (USA: short title)
Dragonslayer (1981) .... Brother Jacobus
Richard's Things (1981) .... Burglar
Awakening, The (1980) .... Dr. Richter
Sir Henry at Rawlinson End (1980) .... Reg Smeeton
Macbeth (1979) (TV)

Előzmény: UBul (5333)
UBul Creative Commons License 2002.01.29 0 0 5333
btw, azon kivul hogy Ian McDiarmid szinhazi szinesz volt, jatszott tobb filmben is. Csak ezek 99%-ban angol filmek, amik valahogy nincsenek starwars szinten hypeolva.

mark hamill a broadwayen csinalt karriert, megkapta (ha jol tudom tobbszor is) a szinhazi 'oscart'. egy okbol nem lett filmszinesz, ez pedig a balesete ami miatt ossze kellett foltozni a fejet.

egyebkent carrie fisher postcards-from-the-edge sztorija sokat elmondd arrol hogy miert is nem lett sztar-szinesz, miert is szokott ra a kokainra, lett alkoholista meg effele finomsagok. Ha mast nem, erdemes a filmet megnezni (oneletrajzi iras).

udv

zalus Creative Commons License 2002.01.29 0 0 5332
...és közben idegesen hátrapillantgatott a szemközti ház egyik elsötétített ablakára, amiben mintha megvillant volna egy piros pont...
Előzmény: Gruppo Atletico (5331)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2002.01.29 0 0 5331
Na, igen,
es par napra ra ujra megkerdeztek, hogy mi a velemenye az uj cimrol, es azt mondta kb. hogy "hat vegul is jol illik a tobbihez meg a filmhez." :-) Es kozben vigyorgott. :-)
Előzmény: Zombie (5329)
jinjang Creative Commons License 2002.01.29 0 0 5330
:-))
Kösz az infot.
Szerintem Ewan nagyon jó színész, van stílusa, van gerince, van humora, amellett nagyon szexis - de tartok tőle, hogy előbb-utóbb szétissza az agyát. :-(
Előzmény: Zombie (5329)
Zombie Creative Commons License 2002.01.29 0 0 5329
Volt egy bejatszas aznap, amikor kitudodott a cim, McGregor es Nicole Kidman promotaltak a Moulin Rouge-t valahol, es kb. ez jatszodott le:

McGregor: Kepzeld, az uj Star Wars epizod cime "Attack of the Clones"!
Kidman: Na ne.... HAHAHA!
McGregor: HAHAHAHA!

Hat ennyi. :D

Előzmény: jinjang (5328)
jinjang Creative Commons License 2002.01.29 0 0 5328
"(Pl. Attack of the Clones cimrol valo nyilatkozatai.)"

Miért, mit mondott róla?

Előzmény: Gruppo Atletico (5327)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2002.01.29 0 0 5327
ds9:
ezzel nem a mondanivalodat akarom cafolni (mert nagyjabol egyet is ertek veled), de Ian McDiarmid egy nagyon hires Shakespeare-szinesz. Az egyik legnevesebb londoni szinhaz, az Almeida tagja, sot muveszeti vezetoje. A filmografiaja tenyleg nem olyan boduletes (bar mar 79-ben is nyomult a Machbethben), de szinhazi szerepeirol nagyon hires.

Sir Alec Guiness meg szerintem siman megzakkant oregkorara. A Hid a Kwai folyont is fikazta, pedig annak idejen a Star Warsrol is pozitivan nyilatkozott.

Mark Hamill meg egy csomo interjuban azert karhoztatja a Star Warst, mert beskatulyaztak miatta Luke Skywalkernek, amit azota se sikerult "lemosnia" magarol. Az mas kerdes, hogy vajon o mennyiben tehet errol.

De mondom, abban tenyleg lehet valami, amit mondasz. Pl. Ewan McGregor "szegyentelen" nyilatkozatai utan altalaban mindig jon egy ujabb ugyanabban a temaban, ami ha nem is pozitiv, de kicsit visszafogottabb az elozoeknel. (Pl. Attack of the Clones cimrol valo nyilatkozatai.) Lehet, hogy ilyenkor a Lucasfilm odakoppint a fejere, hogy fogja vissza magat. :-)

ds9 Creative Commons License 2002.01.29 0 0 5326
Tehát, nem mintha vitatkozni szeretnék ( bár igen ) , de azért nem Ian McDiarmid a legnagyobb színész akit valaha láttam, egy filmb?l emlékszem rá a SW-on kívól ( Sleepy Hollow ), másból nem.
A 4 SW filmb?l csak kett?ben játszott ( + Ep II. ), az els?ben ( Ep IV. ) nem volt csaászár, a Birodalomban ( Ep V. ) meg nem ? volt.
Azért gáz lehet egy olyan karrier, amiben 1983-1999-ig rólad csak anniyt tudni, hogy te voltál Emperor Palpatine a ROTJ-ban.
Tehát ez az ember hálás lehet Lucasnak, mint az állat és mindig ilyeneket fog mondani?..
Egyébként nézzük az els? trilógiát. Két híres színész volt benne, az egyik aki Trakint játszotta ( de ? a filmben is és kés?bb nem sokkal ugyancsak meghalt ), ? egy ilyen Christopher Lee szint? színész volt Drakula, Frankeinstein filmekben játszott. Aztán ott van Alec Guinness, ? nagyon híres színész volt, 5x jelölték Oscarra ( including a New Hope ) 1x nyert ( Híd a Kwai folyón ), valamint kapott egy életm? Oscart is.
Ennyi volt aki ismert, mindenki mást senki sem ismert, az összes karakterszerepl? ( C-3po, r2d2, Darth Vader, Chewbacca, etc ) aki ezekben a jelmezekben volt, soha semmiben sem játszott, ebb?l él 1977 óta.
A színészek közül Mark Hamill akinek lett volna esélye, hogy legyen valaki, nem lett ( Batman rajzfilmekben angol hang ), semmi lényeges filmben nem játszott.
Ezek az emberek Lucasnak mindig is baromi hálásak lesznek, mert ? csinált bel?lük ( kisebb-nagyobb valakit ).
Két embert kihagytam, hiszen Harrison Ford a SW-ból ( és nem utolsósorban ) az Insiana Jones-ból nagyon híres lett, észrevehet? távolmaradása a Speciel Edition körüli hercehurcából, promócióból, neki erre nincsen szüksége.
És maradt Carrie Fisher, aki azért azóta ugyancsak elvan valahogy, nagyon sok filmben játszott supporting role-okat ( kedvencem a Scream 3, ahol magát alázza le :o), írt filmet is ( Képeslapok a szakadékból, valamint valamit írt a Phantom Menace-be is, ezt most láttam ). Jó, de mondjuk ? talán megtestesíti egy kicsit Hollywoodot is, neki csak megszületni volt nehéz, hiszen gyerekkorától ebben élt. Anyukája ugye Debbie Reynolds, aki az 50-es évek legfelkapottab színésze volt ( Singin in the rain, pl. ), tehát ? mindjuk elvan Lucassal, de más a megközelítés, mint a többiek esetében.

Az új trilógiában a helyzet más, itt azért vannak úgymond híres színészek is, akiket már nehezebb irányítani, mert Ewan McGregor, ill. Liam Neeson, már ezel?tt is nagyon híres volt és egyikük sem olyan kis kezelhet? jópofa srác. Natale Portman is híres volt már ével óta ( és jó ). Nem beszélve Christopher Lee-ról és Samuel L. Jacksonról. Tehát az új részben vannak színészek, aki nem itt kezdték el definiálni magukat, hanem már definiálva voltak. Játszanak a Star Warsban, ez jó, de el?tte is voltak már valakik, tehát ez nekik nyújt valami ( jó nem kicsi ) plusszt, de el?tte is voltak valakik. Nekik már nem kell anniyra benyalni, csak tartani magukat a szerz?désekhez. És azért meg kell nézni, hogy McGregor és Neeson ( valamint Portman ) nem mindig nyilatkozott egyértelm?en hízelg?en a színészi feladatról amit a SW jelent, élvezték jópofa, de azért ez nem volt a Trainspotting, a Michael Collins, vagy a Leon, the professional.

Ezzel csak anniyt mondtam, hogy Ian McDiarmid azt mond amit Lucsa akar, a többiek csak bizonyos ( szerz?dési ) kereteken belül, de velük azért néha bajok vannak, mert van véleményük, erre a legeklatánsabb példa szegény Alec Guinness, aki úgy utálta az egészet, hogy csak na.

Előzmény: T-007 (5321)
T-007 Creative Commons License 2002.01.29 0 0 5325
Oké! Köszi, hogy elolvastad az előző beídézett szövegemet.
Vége.
Előzmény: simon templar (5322)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2002.01.29 0 0 5324
simon templar:
"Bár ez a robotos dolog és a Neeson alakította karakter is valszeg utólag lett beleírva az Epsiode I-be."

Ezt senki sem tagadja. Lucas sem (mar volt egyszer, csak kopizom):
"For the basic story, I pretty much stick to my original ideas. But the story was very thin. It was basically just the plot. How it happens, the scenes, and all of the ramifications go into the script after you come up with the outline. So there's a lot of room to think. Lots of changes, although the essence stays the same. And I've kept the style of all the movies the same so that it works as one piece."
azaz:
"Az alaptortenetet illetoen elegge ragaszkodom az eredeti otleteimhez. De ez a tortenet eleg vazlatszeru. Alapvetoen szinte csak a fo esemenyek. Az, hogy hogyan tortennek a dolgok, a jelenetek, es mindenfele elagazas csak akkor kerul bele a forgatokonyvbe, amikor a vazlat elkeszult. Szoval eleg tag a ter a varialasra. Sok a valtoztatas, ellenben az alaptortenet ugyanaz marad. Mindegyik film stilusat egyformara alakitottam, es igy jol fognak egy egeszkent funkcionalni."

Skywalker. Creative Commons License 2002.01.29 0 0 5323
Tegnap megint megnéztem az EPI-t! Most nagyon tetszett! Teljesen eluralkodott rajtam a SW feeling! Legyen már itt az EPII !!!!
:-)
simon templar Creative Commons License 2002.01.29 0 0 5322
Jó, hagyjuk! :-)
Nekem nem meglepő volt az EP1. Csak unalmas. Persze kikerekedik ebből is az előzmény, de ennyi erővel írhattak volna egy valóban izgalmas bevezetést is. Ez a kereskedelmi szövetség marhaság nagyon nem illett a képbe. Ritkán történik meg velem, hogy egy filmet nem tudok elsőre végignézni. Főleg nem egy Star Wars movie-val. Persze sokan mondják, hogy majd az EPIISODE jól megmutatja. Legyen nekik igazuk csak akkor kár volt elvenni 3 évet a gyártók életéből (meg két órát az enyémből) az első vacakra és inkább a második részt kellett volna kettőbe leforgatni.

U.i.: (csak az utolsó szó jogán) soha nem mondtam, hogy az előzmény nem volt meg Lucas fejében. Erre építette a Star Wars-t. Sőt le is írta. Csak azt mondtam, hogy a folytatások menet közben alakultak. Bár ez a robotos dolog és a Neeson alakította karakter is valszeg utólag lett beleírva az Epsiode I-be. Vége, befejeztem :-)

Előzmény: T-007 (5320)
T-007 Creative Commons License 2002.01.29 0 0 5321
simon! Ezt olvasd el!!! Most találtam.
Ian McDiarmid-interjú

"K: Leült már valaha Geprge Lucas-szal és átbeszélték Palpatine háttértörténetét?

V: Nem, valójában nem. De én ezt érzem az igazságnak, és azt hiszen George is erre az ösztönre épített.

De ahogy George mondja, a rajongók mindig tudják, mi az igazság, annyira elmerülnek a történet részleteinek egészében. Egyszerűen ki lehet következtetni. !!!A történet nem változott. Ugyanaz a történet, amit George el akart mondani már a 4. rész elkészítésekor sok évvel ezelőtt, és most csak elmeséli.!!!"

Ez most már tényleg nem a rajongók belemagyarázása.

Előzmény: T-007 (5320)
T-007 Creative Commons License 2002.01.29 0 0 5320
simon! Szerintem hagyjuk az egészet. Tudnánk mind a ketten még egy raklap érvelést felhozni.
Egyvalamit azért nagyon érdekesnek tartok. Miért lepődtek meg sokan az ep1 sztoriján? Gyerünk csak elolvasni a New Hope legelső oldalát!
Számomra már ez igazolás, hogy Lucas fejében ott volt a SW váza.
Skywalker. Creative Commons License 2002.01.28 0 0 5319
Milyet??
1977-est?
1995-öst?

Egy 95-öst most passzoltam el hétvégén. Bontatlan amerikai dobozos volt. Az általam alább ajánlott linken megnézheted a legújabb kiadását is, ezek a figurák már 100% élethűek!!! Gyönyörűek!

77-est és 95-öst néha lehet még szerezni a PECSA bolhapiacán hétvégente, ajánlom nézz körül!

Előzmény: suttercane (5318)
suttercane Creative Commons License 2002.01.28 0 0 5318
Nagyon régóta hajtok egy normális Vader bábút, de eddig nem sikerült szereznem...:((
Skywalker. Creative Commons License 2002.01.28 0 0 5317
A legújabb 3,3/4" Hasbro action figurák

Megint szebbek lettek mint valaha...
A szívem szakad beléje.. :-(((

Előzmény: simon templar (5316)
simon templar Creative Commons License 2002.01.27 0 0 5316
Én pont azt gondolom, hogy nem Han-al akarták összehozni a hercegnőt. Leforgattak egy pár jelenetet (köztük a lentit is) és utána döntöttek amellett, hogy inkább ne Luke+Leia hanem Han+Leia legyen a szerelmi szál. Ezért kihagyták a csókjelenetet és más irányba vitték a fonalat.
Előzmény: motoszkal (5315)
motoszkal Creative Commons License 2002.01.27 0 0 5315
Csak a testvéri szeretet egy igen gyengéd formájával találkoztunk :)
De minek rakták bele, ha már úgyis Hannal akarták összehozni a hercegnőt?
Előzmény: simon templar (5311)
icewolf Creative Commons License 2002.01.27 0 0 5314
Szerinte idén lehet majd elővételben jegyet venni hetekkel a bemutató előtt, mint pl a Gyűrűk Úránál vagy mondjuk a Harry Potternél.
Se7en Creative Commons License 2002.01.26 0 0 5313
Remélem idén is találkozunk hajnalban a sor elején. ;) Én a magam részéről mindent meg fogok tenni, csak az a baj, hogy azóta dolgozó ember lettem... Pedig szívem szerint az 1 hetet is végigállnám!
Előzmény: Zombie (5306)
ambrozia Creative Commons License 2002.01.26 0 0 5312
Még 110 nap!
simon templar Creative Commons License 2002.01.26 0 0 5311
Ne felejtsd el, hogy amerikában vagyunk a 70-es évek végén egy korhatár nélküli filmben. És ez a csók ellentétben a másik kettővel nagyon is szerelmes csóknak néz ki. Lucast az életével játszott volna egy ilyen kis mókával.
Előzmény: T-007 (5310)
T-007 Creative Commons License 2002.01.26 0 0 5310
Ez a video még nem bizonyít semmit. Nem tudják, hogy ők testvérek, tetszenek is egymásnak, belefér egy csőrözés. Ráadásul a Birodalom melyik részénél lehetett volna benne? Talán a wampa-eset után. Ott akár el is fért volna.
Előzmény: simon templar (5307)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!