Keresés

Részletes keresés

cserella Creative Commons License 2007.04.17 0 0 12521
levelét spricceld vízzel rendszeresen. naponta többször.
a 'rossz' levelek alatt vágd le.
benézek, ha megyünk pálma-fest-re.
Előzmény: taormina1 (12519)
cserella Creative Commons License 2007.04.17 0 0 12520
kössssszönöm szépen a dícséretet !!
mintha hájjal kenegetnének....
Előzmény: Keszthely1 (12481)
taormina1 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 12519
Szörnyü ez a rohanás. Mi legyen a leanderemmel?
Előzmény: cserella (12518)
cserella Creative Commons License 2007.04.17 0 0 12518
a szereknek hatni kellett volna, csak nem volt elég sűrű a program !! ;)
Előzmény: Zoli a séf (12508)
cserella Creative Commons License 2007.04.17 0 0 12517
szerintem azt, ami a virágzó balkonnövényekhez való ! ;)
Előzmény: kiseg (12511)
LeandEra Creative Commons License 2007.04.17 0 0 12516
Biztos mondtad, hogy: Osztály víígyázzz! Aztán megijedt és kihúzta magát :)
Előzmény: Törölt nick (12515)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.17 0 0 12515
Időközben az az egy szem leveles magonc kiegyenesedett a vízben, tök rendi :)
LeandEra Creative Commons License 2007.04.16 0 0 12514
Akkor már elültetheted, de nagyon óvatosan, mert törékenyek a gyökerek. Tegyél a cserép aljába földet, aztán egyik kezeddel fogd a hajtást, a másikkal óvatosan szórd rá a földet míg ellepi a cserepet, vigyázva locsold meg és tedd napos helyre. Én legalább is így szoktam. Régebben nem mertem egyből kitenni a tűző napra és egy-két hétig árnyékban voltak de most már a napsütötte ablakpárkányra teszem őket  - kintre.
Előzmény: pannacotta (12513)
pannacotta Creative Commons License 2007.04.16 0 0 12513

Sziasztok!

Atkás leanderem levágott ágacskáit beraktam vízbe gyökereztetni.ÉS annyira örülök, mert megindultak az apró kis gyökérkék:)Persze nem mindegyiken, de nem is baj.

Minden ágacskán több, 6-8-10 centis vékony gyökerek vannak.Mikor lehet őket földbe tenni?És milyen helyre tegyem?Meleg naposra?

LeandEra Creative Commons License 2007.04.16 0 0 12512

Szia!

A 12203-as hsz.-ben lefényképezte Tavász a dobozt, keresd vissza :)

Az enyémre kerti műtrágya van írva az elejére, és hátul apró betűkkel kerti,-balkon-és szobanövényekre ajánlják. Sötétkék dobozon zöld csíkban írva a kerti műtrágya. 1250 gramm.

Előzmény: kiseg (12511)
kiseg Creative Commons License 2007.04.16 0 0 12511
Sziasztok!

Szeretnék venni a leanderjeimnek Osmocotot, de nem tudom melyik fajta kell hozzá. Én jelenleg 2 fajtát láttam: az egyik szobai levéldísznövények számára van, a máik meg virágzó balkönnövényeknek. Melyiket kell a leanderherz megvennem?
Köszi
LeandEra Creative Commons License 2007.04.16 0 0 12510

És ha azok valamelyikével permetezel amit AI ajánlott akkor biztosan megmaradnak és szebbek lesznek mint valaha :-) A levelek fonákját is permetezd!

A fényképekről is kiderül, hogy élni akarnak, mert hozzák az új hajtásokat , így szép bokros lesz mindkettő:DD

anblock_italia Creative Commons License 2007.04.15 0 0 12509

Hát nem volt egy ember sem azokon a helyeken, ahol vásároltál, aki megmondta volna, hogy az atka egészen speciális eset és speciális kezelést kíván? Mondjuk a Nissuront nem ismerem, de a másik kettő kifejezetten pajzstetű ellen van. Az ismert atkaölő szerek a Flumite, Sanmite, Talstar, ezek valamelyikét kell használni, meg gyakori zuhanyozást, ami tisztítja is a petéktől a növényt, meg nem is szeretik a nedvességet. Atkák száraz melegben, védett helyen, mondjuk fal mellett vernek tanyát, sajna a leander is ezeket a helyeket szereti a legjobban.

De csak néhányat kellett volna visszaolvasnod, mert nemrég volt szó erről a problémáról.

Zoli a séf Creative Commons License 2007.04.15 0 0 12508
Üdvözlöm a tisztelt társaságot!
A segítségeteket szeretném kérni. Két éve küzdök a takácsatkákkal.
Permeteztem Bi 58-al, Actara-val, Nissuronnal , 6-10 naponta, de mind ezidáig nem sok sikerrel. Nemrég olvastam itt a topikban, hogy súlyos fertőzés esetén nincs más megoldás, mint teljesen visszavágni a növényt. Na, én is így tettem, közben "lelkesen" permeteztem. (A harmadik,a negyedik és az utolsó képen látszik, milyen súlyos volt a fertőzés)
Most kezd az új hajtás előbújni. Felteszek pár képet (remélem valamennyire kivehető).
A véleményeteket szeretném kérni. Eddig jó-e amit csináltam? Most mi lenne a következő lépés?
Szerintetek lesz belőle valami?
Üdv: Zoli a séf
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.15 0 0 12507

Ha az iwiw-en őt találtam meg, akkor még közös ismerősünk sincs.

Ma megszemléltem az egyetlen leveles leanderbébit és hogy őszinte legyek, nem lesz egyszerű elültetni, ugyanis képes volt a leveleit bekanyarítani a gyökere végéhez.... Kis gonoszka :)

A nagy leanderek viszont mostmár láthatóan hajtanak - csak jó szem kell hozzá :)

És végre az egyik levágott hajtásnak is van egy szál gyökere. A legvastagabb, legfásabbnak :)

Előzmény: anblock_italia (12505)
LeandEra Creative Commons License 2007.04.15 0 0 12506
Tudod, hogy költözés előtt állunk , ebbe sem kellett volna belefognom, de nem bírtam magammal :D Így is egy külön teherautó kell a növényeknek, hát még ha ezeket is külön rakom. Majd mindegyikből kiveszek néhány erős növényt és azokat szétültetem, a többit meg majd felajánlom az érdeklődőknek. Biztos lesz jelentkező :-))))
Előzmény: anblock_italia (12504)
anblock_italia Creative Commons License 2007.04.15 0 0 12505

Esetleg lehettetek volna osztálytársak, de ezek szerint nem voltatok:-(

Előzmény: Törölt nick (12501)
anblock_italia Creative Commons License 2007.04.15 0 0 12504

Aranyosak, de a szétültetést így sem úszod meg, sőt, az akkor már fejlődőben lévő gyökérkék talán még jobban sérülnek.

Sajnálom, hogy tegnap nem mutattam meg, mennyire különbözőek lehetnek az egy cserépben hagyottak, nem csak színben, de levélzetben, habitusban is. Később, amikor már nagyobbak és láthatóan hasonlóak, akkor egybe lehet őket újra ültetni, de most jobb, ha egyenként lesznek vagy két évig.

Előzmény: LeandEra (12503)
LeandEra Creative Commons License 2007.04.15 0 0 12503
Nem akartam a képzeletetekre bízni, csak lemaradt a kép :)
LeandEra Creative Commons License 2007.04.15 0 0 12502
Ezek az én kis "kinövéseim" :)) Kb. 3-4 hete ültettem el őket simán a földbe. A héten kaptak egy adag Wuxálos locsolást és most úgy döntöttek megmutatják magukat :D
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.14 0 0 12501

Nem rémlik, de mondjuk nem volt sok időm megismerni az emberkéket :)

Még a saját osztálytársaim közül sem emlékszem midnenkinek a nevére.

(egyébként icecat kuakc fw pont hu)

Előzmény: anblock_italia (12500)
anblock_italia Creative Commons License 2007.04.14 0 0 12500

Ha jól számolom a lányom akkor éppen másodikos volt, Kis Dóra a neve. Nem ismerős? (Bocs mindenkitől, nem publikus az emailje)

Előzmény: Törölt nick (12499)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.14 0 0 12499

Én ia a Mogyoródira jártam, de nem sokáig :)

Valamikor '96 környékén.

Akkor sokalltam be, mikor gyakorlat címszó alatt a suli körül falevelet kellett szedni, olyan kocsiba aminek lyukas volt az odlala, és kézzel... az utcáról.... egy kis kutyakaki, egyebek. Éljen a dísznövénykertészet!

Előzmény: anblock_italia (12497)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.14 0 0 12498

Az egyikről le tudtam szedni a szöszt és előkerült 2 levelecske, de a többiek még nem tartanak itt....

Teljesen különböző időkben kezdenek gyökerezni, ahoz képest hogy egyszerre kerültek a vízbe.

Előzmény: anblock_italia (12496)
anblock_italia Creative Commons License 2007.04.14 0 0 12497
Akkor ezzel az ügyes szerszámmal biztos elboldogulsz a kis rakoncátlan gyökérkékkel:-) (Mégis melyik suliba jártál és mikor, hátha ismerted a lányomat, ő a Mogyoródi útra járt.)
Előzmény: Törölt nick (12494)
anblock_italia Creative Commons License 2007.04.14 0 0 12496
Az enyéim is a kettő között vannak, de tanán inkább a fény kell nekik, csak én most nem siettetem őket:-) Már elég sokat elültettem, de a többi még hadd várjon. Igaz, sokáog nem szabad hagyni, mert megrothadnak a levélkék, tehát ha már leveles, akkor hamarosan rothadás indul be a zöld részen.
Szaci Creative Commons License 2007.04.14 0 0 12495
én az ablakba tettem a magocskáz vizet.
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.14 0 0 12494

Én voltam, de nem sokáig :)

A suliban készítettünk az ilyen pici növényekhez is szerszámot.

Hurkapálca, egyik vége kihegyezve, ezzel készül a lyuk a kis növénynek a földbe. Másik végére vékony szívószál húzva, ami kb. 6mm-re lóg túl a hurkapálcán.

A túllógó részt 90fokban behajlítottuk, majd kivágtuk a közepét, hogy 2 villája legyen a szívószálnak. Így egész egyszerűen lehetett pakolászni ezeket a piciket ide-oda.

Ha nem tudjátok elépzleni ezután a gyönyörű leírás után - én sem tudnám :D - akkor lefotózom. Még megvan :)

Kezdenek hajtani a nagy leanderek, már látok nagyon apró picike kukucskáló zöld dolgokat :)

A magocskás vizet egyébként sötétbe vagy fénybe tegyem?

Jelenleg a kettő között vannak...

Előzmény: anblock_italia (12492)
anblock_italia Creative Commons License 2007.04.14 0 0 12493

Akkor te biztos ügyesen ki tudod majd bogozni őket:-)))

Nem árt még egy pici türelem, hamarosan rendben lesznek, de akár te is leveheted a sapkájukat, bár gondolom az úgy működik, hogy akkor jön le magától, amikor annak megjön az ideje, amikor már elég nagy a levélke. 

Talán ezért is van, hogy sokkal nehezebben bújik ki a földből a magoncka, mert nehezebb áttörnie magát azon a maghéjon, így míg vízbe téve két, három hát alatt leveles hajtásunk lesz, a földből hónapokig tart, míg kibújik. De talán a fejlődése folyamatosabb lesz, mert nem sokkoljuk az átültetéssel. Most kipróbálom így is, úgy is, aztán majd figyelem őket.

Előzmény: Törölt nick (12488)
anblock_italia Creative Commons License 2007.04.14 0 0 12492

Látom, IceCat volt a kertésztanonc:-)

Na, akkor sok sikert a magonckákhoz, azért locsold őket inkább rendesen:-)

Előzmény: Szaci (12490)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!