Szór bizony a TV tápja ezerrel és régebben tényleg hallani lehetett igen halk kerregés formájában a tölcsérekből, ez egy 46 inches, csöves belső projektoros tévé és nagy szórós tápja van neki. Oda kellett menni és bedugni a fejed a tölcsérbe, de hallható volt. Használhattam akármilyen árnyékolt kábelt. Most hogy akkuról megy az erősítő, a DAC és néha a Macbook is amiről lejátszom, még az árnyékolatlan kábellel sem hallani semmilyen kerregést. Erre varrjál gombot.
Hali mindenkinek!
Köszi Jolida, de beszéltem Terével, azt mondja levisz. Krizsi, mostmár felírhatsz, péntek este megyünk Terével. Mondjátok: Vigyem-e a PP300B-t?. A sztatik nem fér be az autóba, úgy hogy Tere majd elmondja hogy szól. Szét kéne szedni a szállításhoz, vagy mi nem férnénk el. Viszek meglepit is:o))
A TV-t messze viszem ( :-) ), de legalább kikapcsolom ha zenede van, mer tényleg kerreg. Nálam is. Azt még sose tudtam kikerülni. Engem inkább a brumm zavart, ami pl. az árnyékolatlan UTP-n nálam mindenhogyan előmászott.
Szal, szívesen +hallgatnám dys-cus kreálmányait. :D
Több tényezőtől függ a zavarás, milyen jelszinten, milyen ki és bemenőimpedanciánál, mekkora sávszélességgel rendelkezik a berendezés, amit összekapcsolsz. Attól, hogy nincs árnyékolás, még lehet jó, zavarmentes adott rendszernél. Hangminőség pedig csak javul, ha nincs rajta szigetelés.
Nem tudok átmenni, mert vinni akarok erősítőt, meg egy pár kimenőt, fojtót. Tere tegnap azt írta, hogy beugrik értem. Majdcsak felhív. Nekem az is jó lenne, ha énhozzám betársulna valaki innen a környékről, hogy a benzim ktg megoszoljon. A cuccoson, meg magamon kívül még 3 embört tudnék vinni.
Tere! Várom az emiled, hogy recsegjünk. Megkéne beszélnünk az utazást, mert jelentkeznem kéne Krizsinél. Itt megvan a telefonszámom: web.t-online.hu/borottoo/
Csörögj rám minél előbb.
Próbaképpen direkt a tv kapcsoló üzemű tápjához közel vittem, hátha a 108 dB érzékenységű hangfalakon hallok majd valamit, de halotti csend van. Korábban árnyékolt kábeles rendszereken meg mindíg belehallatszott egyfajta halk kerregés, amikor a tv be volt dugva a hálózatba. Most meg nem. Ezt add ösze. Magyarázni én sem tudom.
Kisérletezgetünk itt-ott ez tény, majd meglátom mit tehetek. Addig nem akarnánk semmit sem megmutatni, még biztosak nem vagyunk benne, hogy megfelel az elvárásainknak. A képen egy interkonnekt látható, tömör, 6 kilences tisztaságú PCOCC rézből, csak egy trükkös festékkel, mint szigeteléssel, semmi PVC vagy teflon, Oyaide csatikkal a végén csak az nem látszik. Balzafa távtartókkal, kifejezetten kisérleti példány, de készül belőle egy hagyományosabb kivitel is, szintén kipróbálási célre. Nagyon merevnek tűnik, de nagyon hajlékony (trafó tekercseléshez talán túl vastag), akár egy Bigi kontúrt is lehetne belőle hajlítgatni. Hátha úgy kerekebb (melegebb :-)) lenne a hangja :-)
Ha egyszer úgy döntünk, hogy termék lesz belőle, akkor mélyen 2000 ft alatt lesz a szereletlen méterára, interkonnektnek, hangfalkábelnek egyaránt jó. De nem biztos, hogy úgy döntünk.