Keresés

Részletes keresés

niamano Creative Commons License 2005.08.04 0 0 719

képzeljétek hajt az ananászom! még a télen tettem le egy pálma cserepébe, és mostanra a régi része már félig elszáradt, épp rászántam volna magam a dihajítására - hiszen nem tegnap óta van ott - és akkor nézem, hogy az egyik levél mellől egy levélrózsácska kandikál ki...

:)))

gáborke Creative Commons License 2005.08.04 0 0 718

Voltam Libriben pár könyvet vettem.

Ja könyvajánlat mindenkinek:

VELICH ISTVÁN - V. NAGY ENIKŐ

DÉLIGYÜMÖLCSÖK

1950 Ft.

A régi "88 színes oldal a déligyümölcsökről" megújított verziója. Bővítették, több citrus van benne, jobbak a képek(van új és régi kép is). Nekem tetszett.

gáborke Creative Commons License 2005.08.03 0 0 717

Hátha most már megmaradnak a dugványaid, most már hüvibb van és pár napig igen hüvöset mond a meteo.

Akkor szólj időben mikor jó a talcsi.

Előzmény: cucurbia (716)
cucurbia Creative Commons License 2005.08.03 0 0 716

ez örvendetes.:))Sajna nekem ez a mult heti meleg betett.Bármennyire is vigyáztam,már 6 dugvány kipurcant:((szétfött.

Gyüjthetek majd megint jövöre,csak tudnám melyikböl ugye:((

A többire probálok vigyázni,bár még biztos fognak kidögleni.

Pénteket még nem tudom,délelött tuti nem vagyok itthon a délutánrol még semmit nem tudok.A legjobb a ma lett volna mondjuk,de majd meglátjuk.

Előzmény: gáborke (715)
gáborke Creative Commons License 2005.08.03 0 0 715

Cucurbia!

Na csütörtök, péntek ráérek, igaz hogy a péntek du. lenne a legjobb.

Az oltásokat most néztem meg azóta, jól vannak, 2 biztos jó, de a többi is jónak néz ki, szép zöldek még. kihajtást még nem látok.

üdv.

gáborke Creative Commons License 2005.08.01 0 0 714

Hello Cucurbia

Sajna ez a szerda zsúfoltnak kezd tünni. De csütörtök péntek közül az egyik jónak tűnik a látogatáshoz

gáborke Creative Commons License 2005.07.29 0 0 713

Hátha lesz azokból a hybikbők valami.

Az oltások még zöldek, ez a meleg hátha jól megfogja őket.

Hogy viseled a meleget? Milyen az üvegház hőfoka?

A Meteo 25 fokokat mondott még tegnapelött jövő hétre. most kijavították csak néhány fokot fog hűlni, hét elején a 30 fok azért meglesz. Hét közepétől viszont egyes előrejelzések ismét 35 fokot irnak! Majd meglátjuk...

Előzmény: cucurbia (712)
cucurbia Creative Commons License 2005.07.29 0 0 712

Ok,az még messze van,nem tudom még mi van akkor,majd irok.

Közben ma megjöttek a hybik és csak egy rohadt be ut közben:((((Meg egy gumos növényke is,de még beültettem öket,hátha van valami rejtett rügy valahol...

Előzmény: gáborke (711)
gáborke Creative Commons License 2005.07.28 0 0 711
A kedd biztos nem jó a látogatáshoz, mérés lesz. A szerda talán jónak néz ki.
Előzmény: cucurbia (709)
gáborke Creative Commons License 2005.07.28 0 0 710

Hú. kemény ez a meleg! Még most is alig lehet kimenni. Ugyanakkor az oltásoknak nagyon baba az idő...

Na most milyen meleg lenne a Rappai foliasátrakban.

És holnap melegebb, szombaton meg csúcsmeleg lesz.

cucurbia Creative Commons License 2005.07.28 0 0 709

ok,szerintem lehet az is jo lesz(mostani állás szerint).

sikerült mindent ledugdosnom,bár a mango kicsit kiszáradt tegnapra,hiába volt vizben:(((

Hibiscusbol 3 akváriumnyi és 2 ládányi dugvány lett(ez kb.156-157 dugvány.)

De az amerikaiaknak se hire se hamva:(((szerintem kidobtam 20 ezret az ablakon:(((Még ha meg is jön,már biztos kiszáradt,de szerintem a magyar "postások"voltak olyan kedvesek,hogy kidobták értesités nélkül:((

Előzmény: gáborke (708)
gáborke Creative Commons License 2005.07.27 0 0 708

Cucurbia.

A hétvége úgy jó lenne hogy ráérnék, csak ez a bolond meleg lehet hogy víz mellé megyek.

És lehet hogy hétköznap jobb lenne(esetleg jövőhét), mert akkor a munkából tudnék menni, és ahhoz közel az őrs, igy kevesebb út lenne.

üdv.

cucurbia Creative Commons License 2005.07.27 0 0 707

Nos a válasz nagyon egyszerü,mégsem tudom mit fogsz vele kezdeni.A Vriesa nemzetségröl tudni kell,hogy ahány faj(fajta)annyiféle sarjhozási technikája van.Vannak amelyik oldat fognak sarjakat hozni a tövük mellett,vannak amelyek(pl. a V.fenestralis vagy a V.tessalata),amelyek a virágzásig egyetlen sarjat nem hoznak,majd a virágszár elindulásával egyidöben a legkülsö leveleik belsö felén hoznak nem sok,csak 2-3 sarjat.És vannak fajok(pl.a leggakrabban árult V.speldends),melyek virágzás után csak egyetlen sarjat hoznak,azt viszont a levélrozsa közepén,igy végeredményben az anyanövény gyökerét is felhasználva fog uj tölcsért nevelni,miközben a régi tölcsér elszárad 1-2 év alatt.

Hát neked nem tudom mid van:))

Előzmény: ZERG (706)
ZERG Creative Commons License 2005.07.27 0 0 706

Sziasztok!

Mitől lehet, hogy a bromélia (vriesea) nem hozott oldalhajtást?

Így mi képp fogok jövőre gyönyörködni a virágában?

A virága már szinte teljesen elszáradt.

Így nincs sarj, amit el tudnék ültetni

gáborke Creative Commons License 2005.07.26 0 0 705

Cucurbia!

írtam az emailodra.

üdv

gáborke Creative Commons License 2005.07.25 0 0 704

Okés. De remélem azért eléred a vonatot. :)

Na jó készülök a holnapra. 33 fok lesz, hozz magadnak hűs vizet.

Előzmény: cucurbia (703)
cucurbia Creative Commons License 2005.07.25 0 0 703
ok,csörögj,mert én nem találom a telefonszámod:(((
Előzmény: gáborke (701)
cucurbia Creative Commons License 2005.07.25 0 0 702

Igen,nem kell return,visszafele majd megveszem magam.Egyébként is amilyen változo az egészségem,sosem tudom mikor mivel kell utaznom éppen.

Egyébként is jobb ha felszállsz,mert ha esetleg valami baj van a metropotloval és tul lassan menne,akkor lehet inkább Kelenföldre rohanok,és ott szállok fel.Tehát vagy a Déliben vagy a Kelenföldiben,ahova hamarabb ki tudok érni.

Előzmény: gáborke (701)
gáborke Creative Commons License 2005.07.25 0 0 701
Akkor megveszem a jegyedet( csak oda kérjek, ne returt, ugye?), és felszállok nemdohányzóba, foglalok neked helyet. De azért csörgök ha már késő van.
Előzmény: cucurbia (700)
cucurbia Creative Commons License 2005.07.25 0 0 700

Jaj,ha megvennéd,megköszönném,diákjegyet vegyél.(van diákom)

Te szerintem hamarabb odaérsz 1 vagy 2 átszállással reggel,mint én aki 4x száll át,mig odaérek.

De akkor tudjam,hogy megvetted valahogy,,nehogy jegy nélkül maradjak,mire odaérek.szerintem fel is szállhatsz a vonatra,keress valami jo,ablak melletti helyet:))nem dohányzo fülkében.

Majd a vonaton megkereslek,ha odaérek.

Előzmény: gáborke (699)
gáborke Creative Commons License 2005.07.25 0 0 699
Akkor beszéljük meg azt hogy amivel megyünk annak a vonatnak az utolsó kocsija elött a peronon várlak. De hozz mobilt és azért indulás elötte egy 20 perccel( ha még nem vagy ott) felcsöröglek azért. A jegyet megvegyem mielőtt odaérsz ( esetleg neked is)?
egyenlőre ennyi.
Előzmény: cucurbia (698)
cucurbia Creative Commons License 2005.07.25 0 0 698

Hát mivel ez a metromizéria van nem tudom mikor érek oda,lehet csak az utolso pillanatban,ki tudja.

Simán Szekszárdig kell kérni,ilyenkor az átszállás nem számit a kalauznak,mivel tudják,hogy nincs közvetlen vonat.Ugyanugy egy jegyet fogsz csak kapni.

Előzmény: gáborke (697)
gáborke Creative Commons License 2005.07.24 0 0 697

Szép a kávévirág. az elsők le szoktak hullani.

Szóval kedden. Mikor és hol találkozzunk a Délin belül?

vagy a vonatnál ahogy kérdezted, nekem mindegy. hogy kell kérni a jegyet, mert ilyen átszálásossal még nem mentem. De még lehet hogy felhívlak.

Előzmény: cucurbia (696)
cucurbia Creative Commons License 2005.07.24 0 0 696

Ime a kávévirág,de termés nem maradt:((

Akkor gondolom reggel a vonatnál(on) találkozunk,ugye?

cucurbia Creative Commons License 2005.07.22 0 0 695

ok,sikerült.Igaz még egyenlőre a honlapomat sem sem kezdtem csinálni,de legalább a helye meg a cime megvan:))

Előzmény: gáborke (694)
gáborke Creative Commons License 2005.07.22 0 0 694
Jelezz hogy sikerül e.
gáborke Creative Commons License 2005.07.22 0 0 693

beírod a böngésződbe a ftp://ftp.fw.hu/ címet. ekkor egy általános webhelyet nyit meg. Ekkor rákattintasz a jobboldali egérgombbal a baloldali részére a lapnak (ahol pl. az van hogy: felhasználonév anonymous). Az előugró ablaknál a bejelentkezés más néven parancsra mész. Beírod a regisztrációnál használt felhasználónevet és jelszót. és bejelentkezés...  Ha oké akkor üres lesz az ablak és a te felhasználóneved jelenik meg az ablakban. ide töltheted fel a könyvtárakat, és html oldalakat. Én úgy szoktam hogy Total commanderből kijelőlve a feltöltendő fájlokat áthuzzom erre az üres lapra.

utána a tárhelyet úgy használhatod mint a sajátgépet megnyitáskor.

A www.felhasználóneved  + fw.hu lesz a weboldal címe. A kezdőoldalt mindíg index.html -nek nevezd el.

mindez a leírás IE 6.0 nál müködik így, másnál nem próbáltam.

Előzmény: cucurbia (692)
cucurbia Creative Commons License 2005.07.22 0 0 692

Technikai jellegü kérdés.

Regisztráltam magam a freeweben.Igen ám,de ha készitek magamnak egy html oldalt,azt hogy fogom tudni ide feltölteni?

te ebben okosabb vagy.

Előzmény: gáborke (691)
gáborke Creative Commons License 2005.07.22 0 0 691
Szinte természetes hogy keddre mondja a legmelegebb időt --- 35 C.Ez van.
gáborke Creative Commons License 2005.07.21 0 0 690

Mivel nekem új lesz azért eltémferget ottan. Ja viszek "fényképkészítő mechanizmust" 2 garnitúra akkumulátorral. lehet villogtatni.

Előzmény: cucurbia (689)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!