Keresés

Részletes keresés

Encsi84 Creative Commons License 2007.04.24 0 0 12611

Szerintem a tapasztalatlan embereknek szüksége van minden tapasztalt ember tudására.Jó lenne, ha emiatt egyikőtök sem hagyna föl a topiccal.

off: 3 háznyira tőlünk van egy leander , úgy 160-170 cm magas, szép kis faEzek a galádok kint hagyták télre szegény lea.-t.Én sajnáltam, és biztos voltam benne, hogy ennek annyi.Aztán igaz kicsit kopasz, de látszik rajta hogy éled, hozza az új leveleket. Ennyire szívósak ezek a növények? Mégha szélvédett helyen lett volna...de nem sokszor eldölve állt kopaszon az udvaron.

TTNora Creative Commons License 2007.04.24 0 0 12610
nekem az egyik talán karate néven fut... a másikat nem tudom. :-(
Előzmény: riki86 (12607)
TTNora Creative Commons License 2007.04.24 0 0 12609

Nem lehet, hogy ez még naphiányos szín?

Pont itt írtam februárban, hogy tavaly egy szép sötétbordóról lopott, és kigyökerezett hajtásom februárban, a lakás ablakában ilyen színt produkált nekem is.

Vagy fiatalsága miatt?

Előzmény: LeandEra (12605)
TTNora Creative Commons License 2007.04.24 0 0 12608

okulva az előzményekből... de szívesen válaszolva (és javítson ki bárki!)

Sztem érdemes a felkopaszodott ágakat visszavágni, biztos használ. Nagy valószínűséggel az idén az az ág már nem fog virágozni, de ezt is lehet cáfolni, van akinek őszre így is virágba tudott borulni. Gondolom a jótartás következménye.

Én a gyökerét nem vágtam egyidejűleg vissza.

Nem vágtam le az összes kopasz ágat egyszerre, csak minden másodikat (itt hallott tanácsra), így nem annyira formás, de legalább tutira hoz virágot a régebbi száron. Az újak meg nőhetnek a tövénél.

Én is itt tanultam tavaly, hogy érdemes tápozni a virágokat (korábban nem tettem).

Sokan a Substral Osmocote (vagy ilyesmi) nevű termékét (guruló gyöngyöcskék) rakják átültetéskor a földbe, többen pedig a locsolóvízbe keverhetőket részesítik előnyben. Én mindkét módszert használom idéntől, tavaly csak locsolósat adtam nekik. Nagyon szépek voltak, mikor ajándékba vittem valakinek (akinek volt már leandere), ordító volt a különbség.

A locsolós verzióból én kettőt használok (itteni tanácsokra) a "virágzásindító tápoldatot", nem tudom melyik cégtől, de ebből van minden boltban a legtöbb, zöld flakonban. A másik a Wuxal, fehér flakon, leginkább gazdaboltban kapható. Elvileg locsolós, de itt olvastam azt is, hogy vízzel oldva a kézi permetezőből a kopaszodásra is gyógyírt jelent.

Szóval, ha úgy döntesz, hogy sajnálod visszavágni, próbáld meg spriccelni rá ezt!

Előzmény: taormina1 (12602)
riki86 Creative Commons License 2007.04.24 0 0 12607
Komoly mi??? ;) De tényleg baromi randa a növényen! Meg bennehagytam a permetezőbe és darabos lett, jól eldugította a gépet.
Előzmény: TTNora (12606)
TTNora Creative Commons License 2007.04.24 0 0 12606

Azért nem szeretted azt a szert, mert "randa rózsaszín" volt?? Ez komoly érv! :-)

Nekem is van két féle atka elleni szerem, azokat váltogatom a szezon folyamán... hogy hozzá nem szokjanak! :-)

Előzmény: riki86 (12598)
LeandEra Creative Commons License 2007.04.24 0 0 12605
Én ezt vettem bordónak tavaly, szerinted ki járt jobban? :)))
Előzmény: riki86 (12593)
oleandro Creative Commons License 2007.04.24 0 0 12604
OFF:
Kicsit régen jártam erre, hát mire kell visszajönnöm....
Aki a leandert szereti, az végképp nem lehet rossz ember, sőt rendelkeznie illik némi mediterrán nagyvonalúsággal.

ON:

nem tudom, ki hogy van vele, de számomra most van az az évnek az az időszaka, amit (leander ügyileg legalábbis) a legnehezebben viselek.
Szép gyorsan megnőttek a virágbugák, és az ember csak várja, várja, hogy mindjárt itt a virágzás, és akkor valahogy lelassul a dolog, és még egy csomó ideig szép lassan csak híznak a bimbók, a virágzás nem jön, még mindig nem jön, és az ember csak egyre türelmetlenebb.
Egyébként valalknél virágzik már olyan leander, amit nem most vett és március óta szabadban tart?

Más: szívtam egy jókorát. A 30valahány tavalyi gyökereztetésből akartam eajándékozni néhányat. Tavaly mindegyiknek a cserepére reagasztottam egy kis fehér szigetelőszalagot, amire alkoholos filccel ráítam az adott nyesedék adatait: milyen fajta, honnan van, mikori, stb.
Nos, mostanra teljesen eltűnt a felirat mindegyikről!. Most már sose fogom megtudni, melyeket tarháltam, nyisszantottam innen-onnan, illetve hoztam Olaszországból. És meg kell várnom a virágzást, hogy tudjam, mi milywen színű. Ajándékba meg kénytelen voltam zsákbamacskákat adni, csak remélve, hogy azért marad nekem is az adott fajtákból.
Azóta utána érdeklődtem profiknál, és azt az info-t kaptam, hogy az alkoholos filcek közül azért van 1 fajta, ami ellenáll napnak, víznek, stb, és megfelel kertészeti célokra: edding 140 S. Ilyet keressetek!
oleandro Creative Commons License 2007.04.24 0 0 12603
Ez nem OFF, hanem ON (szemben az előzőkkel.
Az összes kérdésedere választ találsz itt: http://gportal.hu/portal/leanderek/
Előzmény: taormina1 (12602)
taormina1 Creative Commons License 2007.04.24 0 0 12602

OFF:

Két leanderröl szeretnék írni.

Nem vagyok nagy leanderszakértö, de azt hiszem, valahogy nincsenek igazán rendben, pedig szokatlanul jól teleltek. (Most sajnos nem tudom lefényképezni, mert nem vagyok ott. Már egy másik topicban is írtam, hogy nálam sajnos úgy van az, hogy vagy kertészkedek, vagy fényképezek-forumozok.)

Kb. 4-5 hete vannak kint, és most valahogy mégis kicsit fölkopaszodottnak hatnak, és nem is hajtanak. Kb 100 hozzászólásnál nem volt türelmem visszább menni; hogy van ez tehát a metszéssel? A gyökerét is kell, meg a szárát is? Mikor? Mennyire? Igaz, hogy a visszavágott ág abban az évben nem virágzik? Én sem nagyon tápoldatoztam eddig öket. Mivel kell?

anblock_italia Creative Commons License 2007.04.23 0 0 12601

Már most megszegtem volna az ígéretemet...

Tudod Cserella, több vádpontot is össze kellene szedned, azért ezek elég gyenge érvek, amiket ellenem felhoztás áskálódás, tévedés ügyben. Az, hogy vett a férjem egy permetezőszert és én tévesen kiálltam amellett, hogy venni lehetett..., nos ennél nagyobb hibát sose vétsek! De ha hibákat vétek, ha annyira lelkiismeretes vagy, hát javíts ki, cáfolj meg, bizonyítsd be az igazad!!! Ne hagyd, hogy miattam másnak kára essen!!! Sosem állítottam, hogy szakember lennék, csak a tapasztalataimat írtam le, és hát kiálltam mellettük, ha megalapozottnak éreztem őket. Egyszerűen nem értem mi bajod van velem, tényleg a barátomnak hittelek és az, hogy nem értettél egyet a honlappal, nem ok arra, ahogy viselkedsz. Mire jó ez az egész? Nagyon akarod, hogy kiszálljak??? Végülis én már annak a honlapnak a kiforszírozásával megtettem mindazt, amit meg akartam tenni (és ebben több, általad is elismert topictárs is részt vett, mint pl.Rágica, Island, ha tévedtünk benne, közös volt a tévedés!, de erre fel is hívom az olvasók figyelmét!).

Tudod mit, legyen a tied és kertészmérnök kapcsolataidé a pálya!

anblock_italia Creative Commons License 2007.04.23 0 0 12600

Bizonyára jó, hogy nem voltam itthon napközben, de azért szó nélkül mégsem hagyhatom az engem ért vádakat, amik Cserellától elhangzottak. Én soha nem titkoltam és néhány hsz.-el előbb is hírdettem, hogy Cserellának milyen gyönyörű virágözönös leanderei vannak, sőt, azt sem titkoltam, hogy sokat tanultam tőle, illetve hát főleg azt, hogy sokat kell tápozni leginkább.

A honlap az első perctől kezdve közös dologként volt kezelve, annak, akik részt kívántak benne venni, azoknak elküldtem a felvázolt anyagot, ők belejavítottak, kiegészítették és így került fel. Nos azt, hogy tápozni kell, azt mindenki tudja, abban, hogy mivel, az számomra sem volt teljesen tiszta, ebben leginkább Krampuszka indította el a gondolataimat, pl. virágzásindító tápot addig nem is láttam. Akkor azonban komolyan, sok rát töltve vele, utánanéztem a dolgoknak és csak több helyről megerősített információkat raktam fel. Ez vonatkozott a permetező szerekre is! De ha nem így lett volna, akor hogy nézne ki az, hogy valamit tanulunk a suliban, de aztán nem mondhatjuk el? Hiszen erről szól a fórum, hogy átadjuk a tudásunkat. Engem nem sért, ha valamit át tudtam adni valamit, sőt!!! Remélem azért nem voltam olyan haszontalan, amilyenek most egykori barátnőm be akar állítani. De, mivel felteszem nem olvasta a honlapot, hát elárulom, hogy volt olyan dolog, amit csak és kizárólag tőle (Cserellától) tudtam (Wuxálos permetezés a felkopaszodott törzsre) és ezt ezért nem is írtam be a honlap szövegébe, pedig szívesen megosztottam volna ezt is másokkal, bár némileg kiegészítve, mivel grafomán vagyok)  Valóban a Talstar olyan pont volt, amit áttételesen Te ajánlottál, de ezt én nem tudtam akkor, amikor másoknak ajánlottam, bár ha jól emlékszem hozzátettem, hogy én még nem használtam, csak hallottam róla.

Az meg, hogy a labradoros topicban mit írtam, már nem tudom, de engedélyt kértem valakitől, hogy feltehessem a képeit a gyökérmetszésről, talán, ha azt mondod, lehet, hogy megjegyeztem, hogy nem mindenki nézi jó szemmel, de nem írtam neveket, az biztos. Így aztán az áskálódás vádját is visszautasítom, hiszen igazat írtam (majd elolvasom, hogy mit).

Arról meg, hogy micsoda pimaszság, hogy valaki a fórumon azt írja valakinek, aki tanácsot kér a bajára, hogy "majd leírom emailben". Ez azért már minden határon túl megy, azért tényleg nem kellene ezt a dolgot ennyire véresen komolyan venni és hadititokként kezelni és a titkainkat kileső ellenségektől védeni magunkat.

És leginkább nem kellene újdonsült barátunkat ráúszítani valakire, aki, igen, valóban azért, mert van rá ideje, de segíteni kíván másoknak, mert valamikor ő is volt kezdő és jó lett volna, ha segítenek neki.

És bocsánatot kérek azért, amiért valamiképpen ismét részt vettem ennek a vitának a kirobbantásában, szeretném azt írni, hogy soha többé, de nem biztos, hogy ha megsértenek, akkor uralkodni fogok magamon.

Encsi84 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 12599

Rég jártam erre, ahogy látom nem maradtam le semmiről.

Nagyon jó idei virágos leandert látni, így fényképen :)...remélem hamarosan nekem is lesz élőben.

AI: Nagyon szépen fejlődik a fehér, és sötétrózsaszín leander,amit tőled kaptam.Sokat nőtt és már egész nap napon van, az új ház udvarán. Egy pár hét még és virágoznak és képeket is teszek föl. :) Még virágzásindítót nem kaptak,csak osmocoteos új nagyobb cserepet,meg sima vizet. ;)

riki86 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 12598

Egy leanderről van az az öt kép :) Nem rég vettem az Oázisban. Gondolom ezért van előrébb, mint a többi, de nekem is tetszik, annak ellenére, hogy ez sem igazi piros :)

Az atkákat gyűlölöm!!! Tavaly ajánlottak a Bábolna boltban egy Talstar nevű szert. A férjem hozta, de ősszel már nem permeteztem vele. Idén az volt az első "bevetésem" . Remélem ezzel meg fogom úszni. A flumit 200-at nem szerettem, mert randa rózsaszín volt :(

Előzmény: TTNora (12597)
TTNora Creative Commons License 2007.04.23 0 0 12597

Nagyon előre vannak! Tök szépek!

Én egyelőre még a téli sápadt színeket akarom zöldülni látni, kaptak már virágzásindítót és wuxalt is (locsolva).

2 növény tavaly atkás lett, azokat is permeteztem most megint alaposan, megelőző jelleggel. várom, hogy a nem szép leveleit lecseréljék.

Az oázisban vettem egyet nyár végén, remélhetőleg Chopin (a cédula szerint az volt), valószínű azzal hoztam be a betegséget.

Előzmény: riki86 (12596)
riki86 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 12596
Igen! :) Egészen frissek :))))))))
Előzmény: TTNora (12595)
TTNora Creative Commons License 2007.04.23 0 0 12595
ezek idei képek??
TTNora Creative Commons License 2007.04.23 0 0 12594

A wuxálos permetezéskor úgy higítjátok vízzel, ahogy locsoláskor higítanátok?

(komoly a kérdés, bár direkt erőltetem)

riki86 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 12593

Na én is rakok fel egy pár képet:

Itt vannak a picik...

Ezt vettem az Oázisban - pirosnak :)

És tegnap már ilyen volt :)))

Igaz, hogy őt idén vettem...de már virágzik :)

Ott középen nyílt először, a többi hamarosan nyílik :)
cserella Creative Commons License 2007.04.23 0 0 12592
helló :)
csatlakozom Krampuszkához,
de ez,amit most beírtál (torzsalkodás, féltékenység, rivalizálás ) nem rám vonatkozik.
mostanában én sem írtam gyakran, hasonló okokból, amit leírtál
DE
hozzáteszem, nem én vagyok az, aki másokat félreinformál, (hozzá nem értéséből kifolyólag)
és az sem, aki a mostai zűrzavaros helyzezet kipattintotta.
főleg az nem, aki a kertész végzettségű topiktársakat elüldözte innen.
nem vagyok sajnos hajlandó a kapcsolataimat itt részletezni.
ez ugye nem baj??????
ha pedig ilyen jellegű hsz-t írnak, akkor én is itt fogok válaszolni...

különben pedig az a véleményem, hogy leanderügyben szívesebben látnám a Te tanácsaidat.
úgyhogy jöhetnél gyakrabban is, nagyon kihalt ez a topik,
ahogy most van, az szerintem sem jó....
Előzmény: rágica (12586)
krampuszka1 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 12591

Jobb is.........

A csak olvasás :)

Előzmény: rágica (12586)
krampuszka1 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 12590
Tényleg úgy hiszed, hogy képben vagy.......?????????
Előzmény: LeandEra (12579)
krampuszka1 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 12589
Dehogynem !!! :D
Előzmény: cserella (12584)
krampuszka1 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 12588

:DDDDDDDDDDDDDD

Te csak örülj annak, amit tudsz !

Senki nem veheti el tőled, amit összekubikoltál magadnak !

Akivel megosztod, legfeljebb hálás lehet............:)

Előzmény: cserella (12576)
krampuszka1 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 12587

Hááááá????????

A férgese az hullik.........

Előzmény: LeandEra (12572)
rágica Creative Commons License 2007.04.23 0 0 12586
Szép, jó napot kívánok!
Mostanában csak olvaslak Benneteket, vagy néha még azt sem. A sors "megajándékozott" pár szabadnappal. Már 4. napja hang nélkül élem az életem. (Ami ugye a férj szerint nem is olyan nagy baj. De egy elsős tantó néninek nagyon is kellene.) Gondoltam jövök, és akkor most írok.
Na, de lányok, fiúk!? Mi van itt?!
Hosszú idő óta arról voltunk híresek, hogy itt nem volt torzsalkodás, féltékenység, rivalizálás. Vagy nem jól látom?
Ugyan! Legyetek már egy kicsit nagyvonalúak, és lépjetek át a vélt, vagy valós sérelmeiteken! Egyébként is! Fontos az, hogy ezeken az apróságokon vitatkozzatok?
(Persze, tudom. Van akinek igen. Sőt! De megéri?!) A lényeges dolgokat úgyis alaposan kitárgyaljuk, az apróságokon meg nem hiszem, hogy fontos lenne ógni-mógni.
Bocsánat, hogy beleszóltam. (Tudom hol a helye a kibicnek és a fogadatlan prókátornak, de én szeretném, ha továbbra is a nyugalom szigete lenne ez a topic.)
Leandervirágos nyarat, és békés napokat kívánok!
LeandEra Creative Commons License 2007.04.23 0 0 12585
Íme az első befutó idén:
Előzmény: Törölt nick (12583)
cserella Creative Commons License 2007.04.23 0 0 12584
nem figyelnek itt az emberre....
csak a saját grafomán írásaikra ! sajnos!!!
Előzmény: Törölt nick (12583)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.23 0 0 12583

Én mint újonc...: Befejeznétek?!

Még arra sem sikerült rájönnim mi bajotok egymással, de nem is akarok rájönni.

Remélem ez nem a leander mellékhatása, mert akkor kidobom.

LeandEra Creative Commons License 2007.04.23 0 0 12582
Nekem ötből kettő magonc levele  megbarnult és érdesebb lett mikor kitettem őket. Más bajuk nincs :)
Előzmény: TTNora (12577)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!