Elnezest, de ez no comment... Az omlesztett "videotengerbol" ki kellene tudnom halaszni a fejleszteseidet? Talalomra raboktem par openBVE-s videodra, de nem derult ki szamomra semmi.
Nem luxus. A honlapodon nem igazodok ki, van valamilyen digiex szerver lista meg facebookos szar, atlathatatlan, de valoszinuleg csak engem irrital. Mi az a youtube csatorna, hol a linkje? Azt se talalom.
Szoval a kerdesem tovabbra is fennall? Min dolgozol most, hogyan haladsz a fejleszteseiddel?
Azért tőled is láttam már jó pár "kisregényt", amiket nem lehet fél perc alatt megírni. És akkor a benne levő szövegformázásokról, linkelgetésekről, esetleg színezésekről még nem is beszéltem, ami mind csak növeli az írás idejét.
Menj vissza még régebben az időben, hadd ne soroljak fel neveket, hogy hányan és kik tesznek/tettek fel felém kérdéseket, hogy mi mikor lesz, stb. Ennek demonstrálásaként kérek számon én is...
Nem voltak számonkérve? Pedig mintha pont te kérted volna számon anno pl. Gergelyyytől a 61-es vilit...
A különbség viszont az, h ő azóta már tényleg nem ír ide, te viszont még mindig igen!
Úgy van, ott a pont! Sokan ezt elkezdték valamikor, hogy feltűnőek legyenek, aztán szépen elfelejtődtek, igaz nem is kérték őket számon. A probléma ott van, hogy ha tőlem került ki dátum valamilyen módon, az az utolsó betűig számon volt kérve (lásd március).
Elmondom, hogy a fórumozás 10-30 perc alatt megvan, szemben a BVE-hez való tervezéssel, elkészítéssel, ami órákban mérhető. Vegyük a 3D cabot, volt olyan függvény, amit 2-3 órán át számolgattam az excelben, hogy a kényeskedőknek is megfeleljen. Ha gondolod még mondok pár ilyen időtartamot, hogy mennyi időm ment el arra, hogy a KMO-ba játszhassál.
A BVE-modell és a poligonírást meg pont te mondod, te aztán tutira tudod.
Még valami: KFMboy a KMO óta nem ír ide, az elved alapján akkor neki nincs szabadideje. Elárulom, hogy a plugin írásához ő ért, én nem (lehet fikázni). Szóval cseszheted azt a gondolatodat, hogy nekem esetleg van pár perc szabadidőm, de attól nem lesz AVR-es vonat. Amúgy csókoltatom azt az emberkét, aki trágákodó szöveget írt e-mailben, a levelét kivágtam a kukába.
Olyan okos vagy, hogy már szinte világítasz. 5-8 FPS tudod mennyi? Fingod sincs. Azzal nem tudsz FOLYAMATOS MOZGÁST visszaadni te észlény...
Amúgy mit nem értesz?"egyébként átlag 150-300-szor több óránkénti FPH értékkel kevered össze" - te írtad bazz, hogy 300, vagy visszaolvasni már nem tudsz? És megint a saját hülyeségedet másra akarod ráverni... Vagy magyarázd meg, hogy hol van az a 150-300 a számolásodban.
Szóval epic fail és lol #2 még mindig nálad. (Amúgy minek használod, hogy epic fail, ha azt se tudod mit jelent?!)
Neked sincs, mert te is Kopitomi elszámolását követed, miközben nem a 3-at kell, és nem is 300-al beszorozni, hanem jellemzően 5-8-at, és 60 négyzetével, ami nem 900, hanem 18000-30000 képkocka óránként. Epic Fail & LOL #2.
Így van! Igazad van! :) Nem lenne ilyen késő, akkor fel is gyújtanám az informatikus végzettségemet igazoló papírokat! :) Meg hát az óra és a másodperc közötti különbséget sem tudom, csupán véletlenül írtam S helyett ÓRÁ-t, mert ennyire hülye vagyok :) Legalábbis szerinted biztos :)
Nem is olvastad, mit írtam 9 hsz-el lejjebb, és milyen reakciók jöttek rá, igaz?
Ja, és gratulálok, hogy annyira értesz a témához, hogy a képminőséget az egyébként átlag 150-300-szor több óránkénti FPH értékkel kevered össze... Látszik, hogy Te még egy mp-nyi videót sem rögzítettél életedben, mert nulla a szakértelmed videók terén.
kiváló minőségű (3 frame per ÓRA) youtube videók össze-vissza vonatokkal össze-vissza pályákon, 100% valós fizika minden járműnek, amit más megépített, már csak a "finomhangolást" kellett elvégezni, illetve reális hangok a járművekhez, amik studió eszközökkel lettel felvéve, majd beletéve a játékba....szólj, ha kihagytam valamit ;)
De lehet mondani másképpen is: az "Észrevetted már, hogy túl sokan, túl sokszor mondják, hogy ne te oszd be a szabadidejüket?"-re így is lehet válaszolni: "Észrevetted már, hogy túl sokan, túl sokszor mondják azok közül, akiknek alig van szabadidejük, hogy elkezdtem ezt meg azt, aztán majd ekkor meg akkor kiadom, pedig szabadidő hiányában nem kéne"?
Ha nem tennénk kitérőket, túlzott monotonitás jellemezné a vitákat, ami hamar unalomba merülne.
De, hogy ne csak egy mondatra menjen a válasz, lássuk egy másik részét a hsz-nek!
"(Nem mintha nem épülne így is pár dolog, a háttérben, amit szintén számonkérsz. Mert ha nem tudsz róla, akkor neked nem is létezik, és azt hiszed van okod belekötni a másikba.)"
Erre meg azt tudom mondani: vagy ne mutasson be az illető semmit a még nem teljesen elkészült dolgaiból, vagy a lehető legnagyobb részét adja a többiek tudtára. Különben ez ilyen következményekkel jár, amivel el kell tudni számolni. Ha ez utóbbi viszont nem megy, akkor meg miért nem vált a nagyközönség elé bemutatási módszert? Mert ha úgy hagyja, akkor nem fog változni semmi, ugyanúgy jönni fognak felé a "mikor lesz már kész ezmegaz, amit már hónapokkal ezelőttre ígértél, hogy kiadod"-típusú hsz-ek tömkelege. És aligha történhet ez véletlenül.
"Előbb számolj el magaddal, aztán beszélhetünk róla, hogy ki mit épít. :P :)"
"Viszi az időt? De szükséges rendezni a vitákat is..."
Csakhogy a kb. egy hete zajló eseményekbe nem én avattam be Bvemetrót, hanem ő szállt be magától, úgy viszont vele nekem igazán nincs mit rendeznem, azt már megtettem Áprilisban, most inkább fordítva kéne, ha már egyszer ő köt belém.
Szóval oké, hogy sok kicsi sokra megy, de ez mindkét esetben igaz:
Régenzavaró tényezők nélkül pontosan így történt az építés, de maokot adnak egyesek a vitázásra. Viszi az időt? De szükséges rendezni a vitákat is... Közben nem épül valami? Mi közöd hozzá? Érdemes elgondolkodni rajta, az oké, csak nehogy számonkérd máson, hogy "Miért vitázol? Építs, vagy csend!" Az viszont nem tőled függ, hogy valaki épít-e inkább, vagy mást csinál. Sokunknak pedig nyomós oka van "vitázni".
(Nem mintha nem épülne ígyis pár dolog, a háttérben, amit szintén számonkértsz. Mert ha nem tudsz róla, akkor neked nem is létezik, és azthiszed van okod belekötni a másikba.)
Lényegében írhatok erről akármilyen hosszan is, inkább mondok egy velőset:
A vitázások kialakulásában a magad felelősségét kéne megértened, át nem gondolt tetteiddel, szavaiddal, egyértelmű dolgokat kizáró gondolkodásmódoddal. (De ezt már írtam is.)
Előbb számolj el magaddal, aztán beszélhetünk róla, hogy ki mit épít. :P :)
Emlékeztetnélek erre az általam nem először beírt tényre: forum.index.hu/Article/viewArticle?a=109518841&t=9077513
És arra is, hogy mit adott rá válaszként Bvemetro: forum.index.hu/Article/viewArticle?a=109518993&t=9077513
És ez utóbbihoz annyi: sok kicsi sokra megy. Vagyis ha elhúzódik egy vita, akkor idővel a vitázó tartalmú hsz-ek megírására nem kicsit több idő megy el, mint egy-egy komolyabb poligonszámú BVE-s modell megírására.
Neked rengeteg időd van, másnak viszont sokkal több a dolga, mint neked, és te mégis számonkéred valakin, ha egy hétig nem haladt/nem mutatott valamit.
(Nem kizárólagosan, de ismerd be, hogy ez gyakran előfordul! Nem kéne előfordulnia...)
Ő az összekuporgatott szabadidejében dolgozik(vagy dolgozott) a BVE-vel, és mégis állandóan beleugattak a munkájába, ezért elment a kedve attól, hogy dolgozzon vele.
Neked viszont nincs mit összekuporgatni: szabidőd van bőven, s hogy ezt videózásra, vagy BVE-zésre használod, magánügy.
Csak nem kéne máson számonkérni, hogy mennyi idő alatt mennyit tudott haladni (csak mert magadból indulsz ki, és neked időd mint a tenger), és főleg nem megmondani, hogy mit hogyan csináljon.
Amúgy nekem, sokakkal szemben, de veled hasonlóképpen szintén rengeteg az időm.
Mégis lassan haladok. És? Ahogy te is eldöntöd, hogy BVE-zésre, vagy videózásra szánod az idődet, úgy énis. Lehet, hogy nekem egész nap nincs más dolgom mint itthon lenni,de ez nem kötelez arra, hogy a BVE-hez építsek. S bizony, elég lassan is haladok. De ehhez nincs semmi közöd, pedig eléggé úgy szoktál beszélni mindenkivel, mintha lenne.
Észrevetted már, hogy túl sokan, túl sokszor mondják, hogy ne te oszd be a szabadidejüket?
Ezek szerint még mindig nem ismersz eléggé, mert az általad írt fiktív napirendem teljesen eltér a valóságtól. Nézz csak fel pl. a YT-csatornámra. Szerinted ha egész nap otthon ülnék a gép előtt, akkor hogy tudnék felvenni igazi buszokat Budakeszin, Hűvin, Solymár vagy Svábhegy környékén, stb?!?