Keresés

Részletes keresés

bluekiwi Creative Commons License 2005.05.27 0 0 900

Akkor jo, mert nem szeretek rohanni! :)

Vagy 15-en vagy 16-an indulnek, meg nem dontottem el. Mint ahogy - egy ma folytatott beszelgetes alapjan - azt sem, hogy esetleg megis Lisszabonba kene menni. Egy ottani szuletesu ember azt mondta, hogy szerinte ott tobb latnivalo van, igaz azt is hozzatette, igazan nem ismeri Porto-t. :) Meg itt olvastam valaki irta, hogy Porto jobb. Nekem is, valahogy az a benyomasom, hogy hangulatosabb lehet.

Szerinted?

Vagy masok hogy szerint melyik nyere a Porto vs Lisbon osszecsapasban? Tengerpart ugyben mi a helyzet? Nem mintha sok idot akarnek ott tolteni, de egy fel napot mondjuk, hogy lassam.

Jovo het kozepeig el kene donteni.

S hogy miert megyek? Csak jol akarom magam erezni egy klassz helyen, mint Portugalia, annyi jot hallottam mar rola. Ki akarok mozdulni par napra es relaxalni, kikapcsolodni gondtalanul.

Előzmény: pbence2345 (899)
pbence2345 Creative Commons License 2005.05.27 0 0 899

Nem egy akkora város, hogy nem férne bele lazán három napba, sőt isten igazából egy is elég rá, de legalább több bort meg tudsz inni Vila Nova de Gaiaban, ami a Híd túldoldalán van....:-)))

Mikor mész? Milyen céllal? (ha nem titok)

Előzmény: bluekiwi (896)
bluekiwi Creative Commons License 2005.05.27 0 0 898

Kerestem, és találtam, Porto ügyben egy jónak tűnő összefoglalót. Hátha mást is érdekel.

http://www.virtourist.com/europe/porto/Porto.htm

Laci10000 Creative Commons License 2005.05.27 0 0 897

Köszönöm szépen. Keresek egy ismerőst majd, aki jól tud külföldiül. :-)

Üdv Laci

Előzmény: pbence2345 (893)
bluekiwi Creative Commons License 2005.05.27 0 0 896

Köszi! :)

Ha látnivaló témában is lenne egy összefoglaló linked, azt megköszönném, kb. 3 netto napom lesz előreláthatólag. Azt nem igazán akarom nyargalással tölteni, inkább csak relaxálnék, szóval ami igazán jelentős látnivaló, elsősorban arra lennék kíváncsi.

Előzmény: pbence2345 (895)
pbence2345 Creative Commons License 2005.05.27 0 0 895

Találni lehet, attól függ mit értesz megfelelő szállásom!? Közös, privát, fürdőszobás, egyágyas, tízágyas, stb.

De a legjobb ajánlatokat úgy kapod, ha mész az utcán és betérsz oda ahol kiírva látod, hogy panzió, hotel, hostel, stb.

Neten talán próbáld meg a www.hostelworld.com ot.

Előzmény: bluekiwi (894)
bluekiwi Creative Commons License 2005.05.27 0 0 894

Hello!

A szakértőtől kérdeznék valamit: Porto-ban 20 euroig/ej lehet-e találni megfelelő szállást, ill. ha lenne valakinek idepasszoló linkje, ahol foglalni is lehet, azt megköszönném.

Bocs ha már volt, amit átnéztem, ott inkább Lisszaboni témát láttam.

kösz előre is.

bk

pbence2345 Creative Commons License 2005.05.27 0 0 893

Pakolás közben megtaláltam a lisszaboni szállásomról kiadott számlát:

Pensao Residencial Duas Nacoes

Rua da Victoria41

Lisboa

Tel: 213460710

E-mail nincs, de legalább telefonon el tudjátok érni.

Előzmény: Laci10000 (889)
quilla Creative Commons License 2005.05.26 0 0 892

Mivel mi északon lakunk a déli viszonyokat nem ismerem, de az tény, hogy szeptember a legvégéig is magyar értelemben véve nyárnak számít, már ami az időjárást illeti. Tavaly szeptember legvégén még kánilulában piknikeztünk a Minhon, ebből gondolom hogy ha északon jó az idő, délen még biztosan szezon van akkor.

Előzmény: Laci10000 (891)
Laci10000 Creative Commons License 2005.05.26 0 0 891
Köszi. Akkor ha jól gondolom, ráérünk ott keresni valamit? Szeptember közepe mennyire főszezon?
Előzmény: pbence2345 (890)
pbence2345 Creative Commons License 2005.05.24 0 0 890
Igen léteznek ilyenek. Elég sok, interneten is megtalálhatóak. A színvonalról annyit, hogy semmivel sem rosszabb, mint más nagyvárosok hasonló kategóriájú szállásai. A belvárosban 25 euro volt egy egyágyas fürdőszobás panzióban hideg svédasztalos reggelivel. A helyet nem tudom megmondani hol, csak arra emlékszem, hogy a Rossio és Praca do Comercio között kb félúton volt. (A reptéren az információnál foglaltattam)
Előzmény: Laci10000 (889)
Laci10000 Creative Commons License 2005.05.23 0 0 889

Sziasztok!

A feleségemmel szeptemberben szeretnénk 5-7 napot Liszabonban (és környékén) eltölteni. A szállást nem szállodában, hanem valamilyen kisebb vendégházban, panzióban, fogadóban szeretnénk megoldani. Léteznek ilyenek? és persze milyen a szinvonal? Tud valaki segíteni ebben?

Előre is köszönök minden tippet.

Üdv Laci

pbence2345 Creative Commons License 2005.05.21 0 0 888
A SKyEurope-hoz, WizzAirhez, Virgin Express, stb meg ne is viszonyítsuk, mert ott meg minden fizetős...
Előzmény: quilla (887)
quilla Creative Commons License 2005.05.20 0 0 887
Nekem Bécsből indulással (oda transzferbusz, pity-puty megvan) volt olcsóbb a Niki meg AirBerlin kombináció (persze a Lufinál, ami nekünk átszállós), de Bencének igaza van, ott aztán volt minden, kaja, pia, desszert...mi szem szájnak ingere. Fullosabb volt az ellátás (elsősorbana a Nikin) mint a Lufthansán, Maléven... az Aire Francehoz meg már nem is hasonlitom...
Előzmény: Véső (885)
pbence2345 Creative Commons License 2005.05.20 0 0 886
Az Air Berlin hivatalosan fapados, az áraiban már kevésbé, és nyújt olyan szolgáltatásokat, amelyeket fapados nem (átszállás garancia, kaja-pia).
Előzmény: Véső (885)
Véső Creative Commons License 2005.05.20 0 0 885
A tapasztalatom szerint költségesebb. Én 55.000 foglaltam menetrendszerinti jegyet, a fapados pedig valami 70-be jött volna ki, na és nem Bp-ről, hanem Bécsből.
Előzmény: quilla (883)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.20 0 0 884

Kösz mindkettőtöknek!

Az Aerovivánál én is találtam 69 ropiért egy oda-vissza lehetőséget!

Hát, ha belegondolok, hogy 10 ezerrel többért még egy Barcelona-Lisboa vonatot is bevállaltam volna...:) Köszi!

Egyébként kinek milyen tapasztalatai vannak Coimbráról? Azt tudom, hogy még annál is szebb, és nagy, régi egyetemi város.

Előzmény: Tompa (881)
quilla Creative Commons License 2005.05.20 0 0 883
Költségesebbek??? Én ugyan nem Lisboa hanem Bp-Porto vonalon mozgok ahol aztán menetrend szerinti sincsen direkt járatban, de ha az ember felválallja a fapadosokkal való macerát (mindegyiknek van valami hátulütője sajna) akkor jóval olcsóbban lehet velük utazni... mondjuk lehet éppen azért, mert nekünk eleve átszállós verziónk van csak.
Előzmény: Véső (882)
Véső Creative Commons License 2005.05.19 0 0 882

Szia!!

Az Aeroviva honlapján az online foglalások pontra kattintva és beírva a megfelelő időpontokat tutira találsz  80 ezernél olcsóbb járatot! Ha nem is közvetlent, de max. egy átszállással. Én is innen vettem a Bp-Lisszabon-Bp repjegyet, ennél olcsóbb menetrendszerinti járatot nekem még nem sikerült találni. A fapadosok az én tapasztalatom szerint (mivel nincs közvetlen járat) költségesebbek, mint a menetrendszerinti járatok.

Előzmény: Törölt nick (880)
Tompa Creative Commons License 2005.05.19 0 0 881
Hello!

Én úgy 1 hónapja vettem repjegyet a TAP-nál közvetlen járat oda-vissza kerek 70ezerért.
Előzmény: Törölt nick (880)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.19 0 0 880

Sziasztok!

Úgy tűnik július 10. körül utazom ki, egy hétig bolyongok az országban, aztán még két hétig egy helyen (valószínűleg Coimbrában) leszek fix szállással. Nem is ez a gáz, hanem az utiköltség, eddig 80000 HUF körüli a legjobb lehetőség oda-vissza.

Ez fapadossal Barcelonáig, onnan pedig vonattal Lisszabonba.

Megnéztem a korábbi vonatkozó utazási tippeket, még így is ez tűnik a legoptimálisabbnak. Van esetleg ötletetek, hogy lenne olcsóbb? Pl. Barcelonából megjátszható a stoppolás esetleg?

Előre is kösz!

emb

Véső Creative Commons License 2005.05.18 0 0 879

Sziltunde,

köszönöm szépen az infokat.

Előzmény: sziltunde (878)
sziltunde Creative Commons License 2005.05.17 0 0 878

szerintem nem. inkább vegyél több buszjegyet, metrora esetleg gyűjtőjegyet.

de ha a várost nézed meg, egy-két napig elvagy tömegközlekedés nélkül is ha a kp-ban laksz.

a 28-as villamos vonalán érdemes végigmenni. persze villamossal. mindkét irányba. :-) valamint gyalogolni a sikátorok között. Bairro Alto, Alfama (szigorúan csak világosban)

és még Queluzban is van egy nagyon jó palota. Obidos tényleg szuper város/falu. látsz róla képeket  a weblapomon.

éttermek miatt nem kell aggódni. sokszor a látszat csal. vagyis nagyon lepukkantnak néz ki, de a kaja jó. ezek többnyire kis családi vállalkozásnak tűnnek. ezekben a hely is kevés. szóval néha várni kell az asztalra. a helyiekből élnek, tehát evidens, hogy nem adnak rossz ételt. mindig van "prato do dia"- napi menü. ha ezt kéred, olcsóbb.

Előzmény: Véső (873)
pbence2345 Creative Commons License 2005.05.17 0 0 877
Déli országrészben nem nagyon tudok segiteni neked, de az autópályán ne a zöld sávon haladj keresztül. A fizetőkapukat válaszd.
Előzmény: dzsó12 (876)
dzsó12 Creative Commons License 2005.05.17 0 0 876

Sziasztok!

Bár rengeteg hozzászólást elolvastam, mégis, ha van valakinek kész "útvonalterve", hogy mit érdemes megnézni, megköszönném. Most pénteken megyünk Lisszabonba, azaz Estorilba leszünk 3 éjszakát, majd lemegyünk Lagosba további 3 éjszakára, utána vissza Lisszabon, 1 éjszaka. Autó lesz, reptértől reptérig, így az érdekelne, hogy milyen úton érdemes közlekedni (hallottam, h van autópálya díj), meg ahogy néztem, érdemes ahhoz, h szép dolgokat lássunk, autóúton menni. Szóval várom segítségeteket, hogy merre menjek, mit érdemes tudni, mit figyeljek, stb. Ha emilre írtok, az is jó! Előre is köszönöm! Dzsófi

pbence2345 Creative Commons License 2005.05.17 0 0 875
Nem rosszabbak, mint itthon....:-)))
Előzmény: Véső (873)
pbence2345 Creative Commons License 2005.05.17 0 0 874
MEgnézni: Alfama, Belém torony, Rossio, Praca do Comercio, Expo terület(Vasco da GAma, Ócenárium), Ponte de 25 de Abril azaz a "Golden Gate" híd, a Cristo Rei-ha jól írom-, Castelo Sao George, ezek a legfontosabbak. Sztem egy hét sok csak Lisszabonra,idjulj el a partvidéken, de északra is elmehetsz 1-2 napra (Porto, Aveiro, Obidos, Bom Jesus).
Előzmény: Véső (871)
Véső Creative Commons License 2005.05.16 0 0 873

Köszi a választ! :))

Érdemes esetleg bérletet venni a tömegközlekedésre egy hétre?

Nos, nem kell tartani az ilyen úton-útfélen éttermek higiéniai állapotával?

Előzmény: sziltunde (872)
sziltunde Creative Commons License 2005.05.16 0 0 872

szerintem az Útitárs sorozatból a Portugália nagyon jó.

Annál jobban nem lehet leírni. Nem tudom ismered-e a sorozatot, de pl. komplett túrákkal lát el a városrészeken belül.

tömegközlekedés, mire figyelj:

pénztárcádra és egyéb értékeidre. :-)

valamint arra, hogy a buszmegállóban sorban állnak. tehát a sor végére kell/illik állni.

buszt/kis sárga villamost le kell inteni ha föl akarsz rá szállni, különben nézheted...

ha a buszjegyet nem a buszon veszed meg, csak fele annyiba kerül. vagyis...mindkét oldala lyukasztható. ha azonban a buszon/villamoson veszed, csak arra az utazásra érvényes, tehát ne vegyél többet. :-)

olcsón enni.

hmmm délben. akkor mindig olcsóbb a kaja, mint este. valamint ott, ahol a helyiek. így akár 5 Euróért is megebédelhetsz. hogy ezek a helyek hol vannak? úton útfélen :-)

Előzmény: Véső (871)
Véső Creative Commons License 2005.05.16 0 0 871

Sziasztok!

Örülök, hogy ráleltem erre a topicra. Én augusztusban megyek egy hétre Portugáliába (Lisszabon), de egyelőre még fogalmam sincs, hogy miként fogok ott boldogulni.

Szállásom már van, 17,5 euróba került egy egyágyas hostel szoba. Tulajdonképpen konkrét tapasztalati infoval nem rendelkezem a városról, szívesen venném, ha megosztanátok velem tapasztalotaitokat (mire kell figyelni, tömegközlekedés, mit kell feltétlen megnézni, hol lehet olcsón jókat enni, st., stb.)

Előre is köszönöm.

Üdv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!