Keresés

Részletes keresés

T-007 Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5519
Az igen! Nem túl szerencsés összehasonlítani egy 2 méter magas szörcsávót, egy 0,5 méter magas öreg, zöld manóval. Ennyi erővel mondhatnánk, hogy Csubi létező, mivel egy ember volt beöltözve, Yoda meg nem, mert az már egy bábu, amit mozgatntak. De akkor a trilógiában miért fogadtuk el?
Előzmény: simon templar (5517)
Bateman Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5518
tud valaki egy helyet ahonnan qt4-et tölthetek install formában, egy rohadt firewall mögött ülök...kösz
simon templar Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5517
A CGI használata megkerülhetetlen az biztos. De miért kell orrba-szájba használni. Csubi egy ember volt maszkírozva. Élethű volt, elfogadható volt. Yoda az új részben lehet, hogy, mint CGI hibátlan de mint élőlény csapnivaló.
Előzmény: T-007 (5515)
simon templar Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5516
Hogy miért hagyták el a maketett? Mert időigényes és drága. Furcsa pont ezt mondani egy nagyköltségvetésű filmnél, de ez így igaz. És ez még magával ránt egy-két dolgot. Például a digitális kamerát amelyik szintén azért jobb mert olcsóbb és nem kell lerontani a filmet a trükkök szintjére mert már eleve kisebb felbontású. Nincs előhívási költség stb. Tehát a Star Wars filmek is szépen lassan haladnak a kommersz felé még ha ez pont az ellenkezőképpen is van tálalva.
Előzmény: Cosmo Kramer (5513)
T-007 Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5515
Na ez az, amiről beszélek!
Azt tudjuk, hogy Lucas akkor kezdte el az új trilógia munkálatait, amikor látta, hogy a Jurassic Park dínói milyen élethűek. A speciális változatnál mondta is, hogy a számítógépes trükkök milyen szabadságot tudnak adni.
Most áruld el nekem, hogy a a Coruscanti jeleneteket, hogy a fenébe lehetne makettekel megcsinálni, úgy, hogy a sok-sok jármű, mely ide-oda repdes a városban szépen hozzáilleszkedjen?
Egész egyszerűen, az elképzelések megvalósításához több esély van, ha számítógéppel csináljuk, mint makettekkel. Az ep1-ben nekem Yoda azért nem annyira tetszik, mert látni rajta, hogy gumibábú. Főleg a szeme mozgásán. Persze így sem rossz, de a mostani már sokkal jobban tetszik.
És azért Lucasnak a korára is figyelnie kell. Nem várhat túl sokat, hogy a trükktechnika majd ha még jobb lesz megcsinálja a filmeket, mert a kaszás az jön, ha akarjuk, ha nem.
Előzmény: Cosmo Kramer (5513)
T-007 Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5514
Igen a Coruscanti jelenet! Én pont azt vettem ki belőle (és ezt már az ep1-nél is figyeltem), hogy a nappali jeleneteknél, mintha nagyon anim-os lenne. De szerintem (most jön a vád, hogy belemagyarázom) a tipikus nagyvárosi légkör teszi ezt a hatást. Tiszta ködszerű a város. Olyab mint amikor reggel New Yorkban felkel a nap, de még minden párás.
A másik, hogy szerintem nem tudtok elvonatkoztatni a valóságtól. Mivel tudjátok, hogy ezek a helyszínek a valóságban nincsenek, nem tudjátok beleilleszteni a fantáziátokba.
Persze a háttérképekben én is tudok hibát találni, de ez 100-szor jobb, mint anno a Jedi visszatérben az odavetített Ranchor, vagy a hangárban a Falcon.
Az érdekes az egészben az, hogy a Ti kritikáitok bizonyítják a legjobbban, hogy a SW a legnívósabb filmek közé tartozik, mivel olyan elvárásaitok vannak, amit kielégíteni úgysem lehet.
A kopottság nem tűnt el, már az első részben is a droidok és a járműveik holt dzsuvásak és kopottak voltak. A naboo-i űrhajókat nem ide keverni, mivel az a kultúra a szép íveket, tisztaságot, és érzékiséget tükrözik, mely úgy gondolom lazán belefér a SW-világba, mely minél színesebb, annál jobb.
De, hogy lássátok mennyire nem könnyű a valóságérzetet a háttereknél megcsinálni, nézzétek meg a négy Oscaros Matrix azon jelenetét, ahol Neo a helikopterről fogja a levegőben kapálozó Morpheust. Sikít róla az odavetítés! Ezt nem tagadhatja senki. Mégis a trükkök jól megvannak csinálva.
Szerintem csak akkor nem fogtok fanyalogni, ha ez az egész a valóságban is megtörténne, de erre várhattok.
Végszó: mennyi vita lesz még itt, mikor a film kijön!?
Előzmény: Cosmo Kramer (5511)
Cosmo Kramer Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5513
Persze, én egy pillantra sem vitatom, hogy Lucasék nem adtak bele apait-anyait és szó sincs igénytelenségről, én azt vitatom, hogy van-e a CG olyan szinten, hogy ennyi helyen kelljen alkalmazni. Szerintem a nyilvánvaló válasz a nem. Az, hogy az ILM a trükktechnika éllovasa nem kérdés, de te is írtad, hogy biztos lesznek jelenetek, amin látni, hogy trükk. Ezért mondom én azt, hogy még van hova fejlődniük és nem kell ész nélkül mindenhova bevetni a CG-t. Egyszerűen befejezték a makettozást, amit nem is értek, hogy miért tesznek ilyen hirtelen. Azt hiszem azon nem kell vitatkoznunk, hogy egy valóságos dolgot megvilágítva mindig is valódibbnak fogunk látni, mint egy virtuálisat a lehető legjobban renderelve. Ezért kéne szerintem a modell és a CG ésszerű elegyével varázsolni és nem hanyatthomlok mindent számítógéppel megrajzolni.
Yodán valóban sokat dolgoztak, ez látszik. Én mégis azt mondom, hogy nekem a bábú valóságosabbnak hatott, de igazad van, hogy ezen kár vitatkozni, mert itt nehéz érveket sorakoztani bármelyik oldalon. Az biztos, hogy így sokkal könnyebben megoldják, amikor közlekednie kell.
A filmet én is nagyon várom, már csak 66-t kell aludni.
Előzmény: T-007 (5509)
Cosmo Kramer Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5512
Szeretném azt gondolni, hogy én is pozitívan állok általában a dolgokhoz, de azt is szeretném hinni, hogy a tisztánlátásomat nem ködösítem elfogultsággal. Pedig megpróbáltam. Én is nagyon elfogult vagyok az egész SW jelenséggel kapcsolatban, de ez nem jelenti azt, hogy ne nézném kritikus szemmel Lucasék ténykedését. Tudod, a kritikus szemmel vizsgálgatás nem jelent feltétlenül negatív eredményt, de az is benne van. Biztos vagyok benne, hogy elsők között fogom megnézni az AOTC-t is és jól fogok szórakozni, de ha lesznek benne nagyon műanyag részek, akkor szívesen fogom utána megbeszélni a barátaimmal, hogy ez meg az a rész miért volt esetleg kevésbé jó.
Előzmény: B omarr (5508)
Cosmo Kramer Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5511
Nagyjából erre gondoltam én is. Azt azért nem mondanám, hogy teljesen eltűnt az a kopottság, ami oly naggyá tette az első részeket, de egyes dolgoknál sajnos jelentősen tompult valami miatt. Ha megnézed az űrhajókat, most is teljesen jól meg vannak csinálni kicsitt ütött-kopottra, mégis, ha az egészet nézed, akkor egyszerűen rajzfilm. Simon Templar szerintem teljesen jól látja, hogy a fő gond a háttérképekkel, városokkal van, valahogy azok nem igaziak. És egy rossz háttér elé már nagyon nehéz egy apró dolgot tök élethűen odapakolni.
Előzmény: Egy_kisebb_isten (5507)
Cosmo Kramer Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5510
Sajnálom, hogy összemostad a hozzászólásomat, azt írtam, hogy kiragadva egyes képkockákat én nem tudnám megkülönböztetni egy nagyobb költségvetésű japán akciórajzfilmtől. Az egésszel kapcsolatban csak a túlzott rajzfilmszerűséget kifogásoltam, nem azt hasonlítottam japán rajzfilmhez. Ha délután lesz időm, kiveszek egy-két képkockát a trailerből, hogy külön is lásd, mire gondolok. Remélem azokat kellő objektivitással ítéled majd meg.
Előzmény: B omarr (5506)
T-007 Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5509
Cosmo! Ha Lucasék indítéka az lenne, hogy egy rajzfilm-szintű filmet csináljanak, akkor azt mondom, jogos az észrevételed. Viszont én úgy látom, hogy Lucasék beleadtak mindent. Persze biztos lesznek jelenetek amiről látni, hogy trükk. De nem hinném, hogy a trükktechnika legfelső szintjét ne vennék igénybe, pont ők, hiszen az alapjait (többek között) ők rakták le. Nézd meg Yodát! Hihetetlenül jól sikerült! Pedig full CGI.
Sok rendezőről elhinném, hogy igénytelen a trükkök területén, viszont ezt Lucasról nem tudom elképzelni.
De a nézeted, az a te nézeted! Jogod van hozzá, hogy így lásd. Viszont ez még nem biztos, hogy abszolút igaz.
Én tökéletesen elégedett vagyok a látottakkal, és alig várom, hogy lássam végre a filmet is!
Előzmény: Cosmo Kramer (5503)
B omarr Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5508
:))))))))
Tudtátok hogy csak a saját szorakozásotokat cseszitek el azzal hogy mindenben a negativumot nézitek :)))
Még nem láttam a filmet igy nemtom milyen steril lesz, de nagyon király az hétszentség :)) (pozitiv hozzáállás Rulez)
Egy_kisebb_isten Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5507
Nekem, már az előző résznél, és a trailert megnézve itt most még inkább az nem tetszett, hogy túl "steril" az egész.A díszletek nagyon díszletesek, a kosztümök nagyon kosztumösek,
a makettek nagyon makettesek stb. az egész olyan csilli-billi.
Csak a valószerűség veszette el valahol a nagy pénzköltés közeppette.És elvesztette erejét egy
tiszta, magávalragadó mese.
Hol vannak már az első három rész kopott ruházatú hősei, az az igazi mindenkit elvarázsoló "űrwestern" érzés?
Az igazi helyett kapsz egy agyondíszített ( Ráadásúl japán ízléssel ) műanyag karácsonyfát.

B omarr Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5506
Cosmo: Hát ha neked ez olyan mintha egy japán rajzfilm lenne akkor az a te bajod :)))
simon templar Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5505
Nem vagy egyedül. Én is többször hangoztattam (meg is kaptam érte a magamét), hogy az új részek egyik fele túlanimált a másik fele meg Szomszédok. Egyedül az űrjelenetek, űrcsaták azok amelyek nagyon jók, gondolom a CG itt kevésbé tűnik ki. Csak ezekből eddig nagyon kevés volt.
Előzmény: Cosmo Kramer (5503)
simon templar Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5504
Nem rossz, de a beharangozás miatt sokkal jobbra számítottam. Sajnos a poénok nagy részét már lelőtték a különböző fórumokban (itt is). A zene nem tetszett. A végén olyan gyorsak a vágások, hogy nem is lehet látni semmit ezért félve kérdezem meg, hogy ugye nem volt benne a Yoda kardvívási jelenet? Nem láttam az emlegetett erővillámokat sem. A városjelenetek még mindig túl sterilek, de az aszteroida üldözés az valóban ultrabrutál. De persze a legjobb kép mikor állnak a klón katonák és a háttérben szállnak fel a "csillagrombolók". Már ezért érdemes volt megnézni.
Cosmo Kramer Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5503
Ne haragudjatok, senkibe sem szeretnék belekötni ezen a fórumon, csupán azt szeretném megkérdezni, hogy egyedül vagyok-e itt, aki csalódottságot érez az EpI-II kivitelezésével kapcsolatban. A történet az egy külön dolog, arra úgyis mindnyájan kiváncsiak vagyunk, akik szeretjük az első trilógiát, de legyetek szívesek nekem elmagyarázni, hogy mi a különbség például a CW trailer harci jelenetei és egy Disney-Pixar alkotás között! Csak a kinézetre gondolok és légyszi semmi elfogultságot! (Ha lehet egyátalán nem elfogultnak lennni?!) Sajnos a SW egy rajzfilmmé degradálódott a szememben. Állítom, hogy bizonyos képkockákat kiszedve (amin nincsenek lézerkardok meg ilyesmi) senki sem tudná megkülönböztetni egy japán akciórajzfilmtől. Gondolom sokaknak nem fog tetszeni ez az összehasonlítás, de én így látom. Szeretném megtudni, hogy mások is éreznek-e így, vagy ássam el mélyre ezt a nézetemet?!
T-007 Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5502
Atombrutál!!!!!!!!
Előzmény: Zombie (5501)
Zombie Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5501
Na vegre lejott...

Kiralysag!!! :)))

Tibur55 Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5500
Hát ez eszméletlen!!
Előzmény: BIRDy (5498)
BIRDy Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5499
Nya, innen lehet toltogetni :)
http://www.hardwired.hu/dl.hw?id=360&dl=1
BIRDy Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5498
Hinye, kibaszott joo nez ki :)))
mingya nyomom a magyar linket is :)
Előzmény: Zombie (5497)
Zombie Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5497
Itt a trailer!!!

BIRDy majd ir kozelebbi linket gondolom :)

Tibur55 Creative Commons License 2002.03.10 0 0 5496
Volt ma klubnap (végre van jegyem a premierre!!!), és ott páran megbeszéltük, hogy 3 -kor mindenképp fönt leszünk, mert ezt az elsők között KELL látnunk! Egyébként a starwars.hu fórumán fogunk gyülekezni, fél vagy háromnegyed háromkor...:)
B omarr Creative Commons License 2002.03.10 0 0 5495
Tibur55: Én eddig ugy gondoltam hogy alszok aztán töltök de ezek után a képek után nemtom hogy tudok-e aludni :))
Tibur55 Creative Commons License 2002.03.10 0 0 5494
Emberek! Fog valaki közületek virrasztani? Ma 3-kor lesz trailer. Ekkor lesz innen fönn valaki (rajtam kívül)?
gumipapucs Creative Commons License 2002.03.10 0 0 5493
Bakker!!! Nagyon állat. Hol találtad őket?
Előzmény: zalus (5490)
B omarr Creative Commons License 2002.03.10 0 0 5492
zalus: Nagyon királyak a képek !!!!!
Patrick_Kluivert_9 Creative Commons License 2002.03.10 0 0 5491
Én nem,de KIRÁLY!..))
Előzmény: zalus (5490)
zalus Creative Commons License 2002.03.10 0 0 5490
ezeket a képeket láttátok már?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!