A Jurassic Park remek példája annak, hogy a CG karaktereket, hogy lehet minél úgy a nézők elé tárni, hogy közben mégse nagyon mutassuk meg. A készítők pontosan érezték, hogy hol vannak a határaik, nem mutatnak többet annál, mint kell. A legtöbb helyen a dinók sötétben, félig eltakarva stb. láthatók, de semmi esetre sem nappali verőfényben. A nappali CG-k képernyőidejét igyekeztek minimálisra szorítani.
Természetesen ha tudnám a megoldást a SW universe hihetőbb megvalósítására, akkor nem itt koptatnám az ujjamat a billentyűkön, hanem valahol San Francisco-tól északra tevékenykednék. Én csak egy egyszerű fogyasztó vagyok, aki nem elégedett a kínált áru minőségével és pislogva néz körbe, hogy vajon a többiek miért elégedettek?
Lucas rátalált a CG-ra, mint valami aranytojást tojó tyúkra és nem hajlandó tőle tágítani, mindent azzal akar megvalósítani.
Nem várhat túl sokat, hogy a trükktechnika majd ha még jobb lesz megcsinálja a filmeket, mert a kaszás az jön, ha akarjuk, ha nem.
Igazad van, ez szerintem is teljesen elfogadható, ennél sokkal rosszabbak vannak. Például ez:
Sajnos ezt nézve én egy pillanatig sem tudok elvonatkoztani attól, hogy a stúdióban blue screen előtt sétálgatnak a színészek, pedig próbálok. Egyszerűen annyira műanyag az egész, amennyire monumentális és szép szeretne lenni. Az én elvárásaimat nem érzem úgy, hogy nehéz lenne kielégíteni, nem a valóságot akarom én látni, különben nem járnék moziba. Viszont nem is a Roger nyúlra váltottam jegyet:)
poster:
Az eddigi leggyengébb. Nem a figurák és azok elrendezése nem tetszik, mert az ugyanolyan mint eddig, hanem valahogy a megvalósítás. Túl csillogós és természetellenes, túlságosan gejj.
Az én kedvenc poszterem is az a kép, amely aztán a ESB Kozmosz könyvnek is borítója lett. Még akkor is, ha a könyv kedvéért picit megcsonkították a képet. Kiemelt helyet kapott a szobámban! :-) Másik kedvencem egy 84-es PIF újság melléklet. A közelgő ROTJ filmről, hatalmas, gyönyörű, francia filmplakát, a hátulján tele érdekes képpel infoval, figurafotokkal stb. Istenem, pisis gyerekkoromban rongyosra nézegettem ezeket a képeket és ábrándoztam, hogy milyen is lesz a mozi.... Ezt az új posztert viszont már nemigen tenném ki a falamra. :-(
Ez a trailer… hm, nagyon finom =) Be kell vallanom, szinte gyönyörködtem benne; sőt nagy örömre szolgált a kurzorral való kockáztatás… szóval én efféle grandiózus, elképesztően látványos csatajelenetekre számítottam volna az EP-I esetében is (nem pedig néhány kajla, jópofa kis kópéra, mind1) … bár tudom, kár erőltetni a véleményt a mozival kapcsolatban így jóelőre… mert ez „csak” a trailer (sőt, szerintem lassan a trailer készítés külön műfaj mára; láttam dögös trailert, ócska filmből étvágygerjesztőre vágva) deeee, ez idáig, nagyon bejövős.
Persze, azért volna mit így is fanyalogni, hiszen ötletek terén jócskán hajaz a Fifth elementre, itt-ott a Blade runnerre, a Dune csatajelenetei is rémlenének nekem kissé, a Titan A.E. gömb űrhajója is visszaköszönni látszik, éstovábbá a faszom Jurassic Park őslényeibe. Továbbá, nevetséges a Yoda a repülő varázsszőnyegen, illetőleg nekem kissé fúrcsának tűnik az a főhősgyerek. Olyan… kicsit más formája van. Namind1.
Meg mondjuk, nem tudom, meg van-e közületek valakinek az The Arts of STAR WARS sorozata.Hülyéket kérdezek, biztos meg van…szóval, azok a kiba’régi látványtervek mind-mind fel lettek használva. Szinte.
Szóval, lehetne egy kicsit eredetibb is az öreg. De ettől függetlenül magával ragadott; kedvenc jelenetem ezidáig, amikor az ős-rohamosztagosok ott állnak tonnaszám. S közben emelkednek az ős-csillagrombolók…
(bár szerintem nonszensz, hogy egy(akár tucat) csillagromboló le tud szállni… namegazok az ezerszinű, búcsús fénykardjelenetek…)
Hanem,
aza… az a plakát! Bazz’az egyszerűen szánalmas, csupa nyál, izé veríték: izzzadnak, mint a lovak…
Meg az a frizura-dizájn, ez sose volt erőssége G.L. –nak. Különbenis, a Boba Fett megjelenést mér’kellett már azt is elbaszni? Olyan nyegle-kiskakas pózban feszeleg a plakáton… meghogy a Slave-I az ennyire standard volt a köreikben? Bazzeg, az öregnek mániája, hogy mindig minden ugyanoda kapcsolódik vissza? >(
Parttalan vita. Miért nem tetszik Gizi? Hát Gizinek ferde az orra, fénylik a feje és tele van pattanással. Válasz: ferdének ferde de ez kiemeli a szép szemét. Fénylik az arca, de most futott 10 kört, hogy vékonyabb legyen. Gizi még hamvas fiatal leányzó ezért pattanásos a bőre. De majd elmúlik. :))
Ahogy te súlyra megítélted az én "korrekt" kifejezésemet, engedd meg, hogy én is éljek eme lehetősséggel a te véleményedet illetően: az elemzésed nem helytálló.
:)))
Amúgy vannak a képen klónharcosok, csak figyelni kell.
Mivel a film címe, hogy "A klónok támadása", ezért jogos, hogy a film nem feltétlenül a klónháborúról, hanem annak kezdetéről szól. Tehát ez a film elvezet bennünket a háború kezdetéhez, mely előtt történhetnek figyelemreméltó dolgok: ez lesz a kiválasztott érzelmeinek felpörgése egy gyönyörű nő iránt. Ez rányomja a bélyegét a történetre, de nem jelenti azt, hogy csak szerelem lesz a filmben.
Szerintem a poszter erről szól.
Korrekt? Korrekt. Mi a baj?
A producer nyilatkozta ugye, hogy ez nem egy Casablanca. Na a plakát pont ezt az érzést sugallja. Anankin izzadt feje nem egy szép látvány, de a Titanicnak amúgy is jobban állt volna a főmotívum. Kicsiben megjelennek ugyan a mellékszereplők a már sokszor látott módon az előző rész színvilágában, de például egy szeencsétlen klón harcos sem látszik pedig hát ez lenne a film címe.
A Te "korrekt poszter" kifejezésed egyébként csak egy fokkal jobb az én "nem tetszik"-emnél.
Korrekt a poszter! A hivatalos oldalon az eddigi 5 rész poszterei egymás mellett nagyon jól mutatnak.
Simontól már csak azért is megkérdezem, hogy MI, MI AZ AMI NEM TETSZIK a képen??? Elemzést kérek!!! :)))
Nem tetszik. Tudjátok mi volt gyönyörű? A Birodalom visszavág magyar könyvborítója (lehet, hogy a külföldi is olyen volt). Gyönyörű színek, fantasztikus ábrázolás. Néha ma is előveszem, nézegetem.
Gyerekek az agyam eldobom, ez valami kib@szott k...a szép! (A Clone War trailer természetesen...) Ráadásul most csak hang nélkül látom mert ebben a sz@r munkahelyi gépben semmi hangtechnika nincs. Most várhatok holnapig amíg otthon meg tudom nézni normálisan. Ááááááá.... :(
Hol van már a film? A filmet akarom, a filmet akarom, a filmet akarom most vagy azonnal! :D
SZerintem nincs rá nagy esély, hogy valahol még lemenjen. A reggelben is győzködnöm kellett egy kicsit a szerkesztőt, hogy leadjuk. Meg aztán a Kriszta sem tartotta igazán az időket, úgyhogy majdnem kimaradt... De végül lement. Persze jobb lett volna a 7:00-7:30 közötti blokkban, amikor még suliba menők is láthatták volna. De hát ez van. Legalább lement :)
Segítsetek! Szerintetek a magyar tv-adókon melyik műsorok esélyesek arra, hogy leadják a trailert?? Pl ma volt a tv2-n a Reggeliben, de azon kívül? Mindenesetre fölveszem az Akívot, a Találkozásoka, a Fókuszt. Tudtok egyebet?? Fontos lenne...
De miert mondjatok, hogy elmarad a makett, es felvaltja a CG? Nezzetek meg a starwars.com-rol letoltheto Maiking of-okat, amikbol vilagosan kiderul, hogy _rengeteg_ makettet keszitettek, koztuk rengeteg epuletet is. Per pillanat beugrik az a jelenet, amikor egy hapsi egy epuletre festi ra a koszt.
Ugyanigy a jelmezek is szep szamban jelen vannak. Egy ismerosom peldaul azert utalta az Elso Resz neimoidianjait, mert "leri roluk, hogy szamitogeppel rajzoltak oket". Pedig sima gumimaszkos szineszek. Ugyanez forditva is elofordult.
De tenyleg: nezzetek meg pl. az EP1 keszuleserol szolo werkfilmeket: egy halom makett keszult oda is. Naboo, ahol sot szortak a zuhatag helyen, a Kereskedelmi Foderacio anyahajoja, a Jedik hajoja a film elejen - mind megcsinalhattak volna CG-vel, hiszen urjelenetekrol van szo, megis makettel keszultek. Meg eszembe jut a fogatverseny helyszine, ami szinten alapvetoen makett volt, meg a fultisztito paclikak a kozonseg helyettesitesere. Igazi garage-modszerek a hi-tech mellett - regen is igy keszult a SW, most is. SZVSZ.
Lehet, hogy csak Obi-wan fogja tudni az igazságot, de neki nem lesz alkalma elmondani a többieknek, ezért mennek oda a jedik nyugiban, ahová a klónok is tartanak.
He-he!
Ha figyeltél a Baljós árnyakban ott van, bár nem ő, csak a wookie-faj két tagja, és nem CGI.
Yoda azért lett CGI, mert harcolni is fog, ezt meg Frank Oz sem tudná megcsinálni, bár ki tudja? :)))))
tény, hogy kissé nehéz megállapítani, hogy ki van kivel :)
az utolsó csatában mindenesetre úgy tűnik, hogy klónok nyomulnak a droidok ellen, ami meglehetősen humánus változata a háborúnak. A jedik viszont igencsak magukra maradnak a legvégén, lehet, hogy nem véletlenül.
De hol maradt a villámot visszaszóró Yoda? Mintha erről is regéltek volna...
Bár az is lehet, hogy Count Duku ( alias Darth Tyranus ) nem tör a Sith ellen, csak kavar, vagy csak Palpatine ellen tör, ki tudja ?? :o))
Majd kiderül májusban....
Szerintem, nagyon állat az új trailer.
" Began this clone war has " mondotta Yoda, hát let's begin :o)
És az is tetszik, hogy kezd kibontakozni a történet alapja, mert eddig lehetett azt hinni, hogy Count Duku ( Christopher Lee ) a gonosz, de most már ez annyira nem bizonyos :o))
" Join me Obi Wan, together we will destroy the Sith "
És hát azt hiszem, hogy most már az sem teljesen kétséges, hogy Anakin miért is fog átkerülni a túloldalra, lásd Palpatin kis dicséretét " You don't need guidance Anakin, I see you becoming the greatest of all Jedi ", er?síti benne az arroganciára való hajlamot, az önbecsülést, etc. Nagyon kis ravasz .o))
És ha eléképzelésem nem csak, akkor ?t fogja küldeni Count Duku elpusztítására ( aki a Sith ellen tör ) és szerintem ez ( is ) lesz Aanakin veszte.
Ezek nem spoilerek, ezeket a trailerb?l okomuláltam ki :o))
És jó látni az új arcokat is, ( Christopher Lee-t pl. ) és azt nem is tudtam, hogy Jango Fettet a " Once they were warriors" c. új zélandi filmb?l ismert Temuera Morrison játsza, és végül csak Jimmy Smits lett Bail Organa ( ? az NYPD Blue c. tv sorozatból ismert többek között ).
Szóval jó film lesz ez, csak kevesebb legyen a csókcsata és több a klóncsata :o))
Igazad van, nem túl szerencsés. De ha lenne Csubi az új trilógiában akkor ő is CGI lenne. De végülis mindegy. Az EPIISODE jobbnak ígérkezik az első résznél ez vitathatatlan. Csak az a kérdés mennyivel.