Tojástartóba ültette, és majdnem mindegyiknek volt /van/ 2 levele. Belehuztam egy átlátszó nylonzacskóba, igy párában voltak. Időnként levettem a zacskót, hogy meglevegőztessem őket.
A magjaim gyönyörüen kigyökereztek, de a földbeültetés után minden bajuk van. Háát, nem megy ez nekem. Most koldulnom kell tőletek hajtásokat, azzal próbálkoznék inkább. Sárga, és bordó szinüt /ha lehetne dupla:)/ ha tudnátok küldeni, lsz irjatok! Köszi: Dóri
Ilyenem nekem is van, szinte csak egy bot volt levél nélkül, de gyönyörűen megindult. A Tavász által küldött, féltett, vigyázott, vágyott, dédelgetett pirosam viszont nem élte túl a telet. :( RDL
Most nem tudok fényképezni. 1-1 virág amúgy se olyan izgi. Majd az orgia... Különben érdekes, hogy pont egy ilyen esős-borús napon szottyant kedvük kinyílni.
Kicsit más téma: Tavaly volt két hajtás (már fogalmam sincs honnét vágtam, és milyenek) amikről lemondtam,mert betegesek voltak.Bent maradtak a telelőben.Mindegyik levél nélküli szár volt már. Mind a kettő túlélte a telet.De én nem locsoltam meg őket.Igazából nem számítottam rá, hogy élni fognak.Megleptek. És a mostani új leveleken gombának nyoma sincs. Kiváncsi leszek,hogy foge idén virágozni.Majd teszek fel képeket.Mondjuk nem nagy szenzáció:).
A győzelem napja van ma! Kinyílt az első leanderem (illetve rögtön 2), egy bianco rosato meg egy ciklámen "piros". Egyelőre 1-1 bimbó. Most elmegyek pár napra, de mire visszajövök, remélem orgia fogad (márrmint színorgia)
Hasonló cipőben járok. Én hétfőn kaptam egy hatalmas leandert ami egy kisebbfajta fának is felér:-) Egy idős néni ajándékozta el, mert nem fért már tőle. Ennek állítólag fehér szine van, és azért állítólag mert még csak az ágak végén lévő virághajtásokat lehet látni. Egyenlőre annyit tettem, hogy átültettük egy nagyobb cserépbe, kapott finom friss földet és egy szép világos napos déli teraszt:-)
Az elmúlt két napban próbálok minél több hasznos információt összegyűjteni a leander ápolással, dédelgetéssel kapcsolatban és ezért szivesen venném a hasznos tanácsokat a tőlem gyakorlottabbak részéről. Az már most látszik, hogy permeteznem kell, mert egyes leveleken megjelentek az "élősködők". Este készitek pár képet és felrakom és talán az alapján könnyebb lesz az azonositás és az ellenjavallat.
Képzeljétek kapok a szomszéd anyukájától egy hatalmas leandert,mert ők nem szeretik,mert kicsi a virágja:))). Fehér. És szép vastag már a törzse.Én úúúgy örültem mikor mondta.Nem tudom mikor hozza.De boldogsááág!
igen azok amelyikeket félrettem most egész szépek. Nagy aggódva figyelgetem a nyagigmetszetteket is. Most már hozzák a szép új levélkéket. Hát a kis bébiket nem tudom hogy hová fogom tenni, ha már kinőtték ezeket a pici cserepeket és nagyba kell ültetni. De akkor sem fogom elosztogatni amíg nem tudom hogy milyen színűek lesznek. :) Inkább félő, hogy idén is beszerzek néhány magocskát.... :)
Tényleg úgy van, ahogy Szaci írja, én is rákaptam az ízére !! Sajnos ez nem olyan, mint a bélyeggyűjtés, ennek rengeteg hely kell, főleg a teleltetéshez. De a Te gyűjteményed már igazán tekintélyt parancsoló. RDL
Jó megvilágításban 3 évesen, nálam sajnos sok a titokzatos négyéves:-( Még a legnagyobbak is csak kb. három órán át kapnak napot. Félő, hogy a fáktól lassan át kell állnom az árnyékliliomokra:-(
hát félő hogy most úgy rákaptam az ízére, hogy nem fogom tudni megállni, hogy ne ültetgessek még többször is :) REmélem a vízben gyökereztetettekből is lesz egynéhány. Azok legalább gyorsabban fognak vírágozni. Bár már azokat sem tudom, hogy melyik tőről szedtem le. Meglepi lesz :)
Hát tényleg rémesen néztek ki. Bár most sem valami szép látvány tövig visszavágva. De még él bennem a remény, hogy esetleg meg tudom őket menteni. Na meg hogy a többi nagyot nem fertőzték még meg. Azokon egyenlőre még nem látok betegséget.