Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
Ja, értem! Tehát ha vennék a notebook-hoz pl. egy PCMCIA FW kártyát amin van 6 tűs FW csatlakozó is, akkor azon keresztül már tudnám töltetni a géppel az iPod-ot?
FireWire-en keresztül Nekem nem tölti az iPod-ot. Szerencsére van hozzá AC töltő, úgyhogy nem gáz. Az egész sztorihoz hozzátartozik az is, hogy Nekem PC notebook-om van amin 4 tűs FireWire csatlakozó található (ráadásul az a 4 tűs csatlakozó nem ugyanaz, mint az Apple gépeken a FireWire 800), így a normál 6 tűs FireWire kábelhez még vennem kellett egy átalakítót aminek az egyik oldala 6 tűs anya, a másik oldala pedig 4 tűs apa csatlakozó (amilyen Nekem kell). Szóval elképzelhető, hogy az átalakító miatt nem tölt FW porton keresztül? Vagy egyszerüen csak azért nem megy a töltés, mert a Gericom (a notebook gyártója) nem vezetett ki oda feszültséget?
Sok ismerősnek volt gondja, hogy lemerülés után nem akart tölteni az iPodja, kiderült, hogy csak USB-n nem, fw-n keresztül ment simán. Ezért jó hír, hogy már dobták az fw-t az új iPodokon... (meg a tetején az extended csatolót)
Na! A szervíz az Andrássy út 4 alatt lévő Apple Centerben található, illetve a kereskedő is köteles cserélni. Elméletileg ki kell cserélniük. Sőt! Ez a törvény. De már hallottam olyat, hogy nem akarják, mert arra hivatkoznak, hogy nincs rá garancia. Ez hülyeség, ne hagyd magad! Másik: mivel az új iPodok nem szabványosak a régiek távirányítójával, ezért most sok helyen kiszórják a raktárkészletet: www.beszeljukmac.com vagy www.macbolt.hu Nézz körbe, hátha van még. Megéri még most beszerezni egyet tartalékba, meg télen a távirányító is jól jön... :) kb 10000 Ft Tényleg le van szabályozva a hangerő, létezik egy euPod nevű ingyenes program, amivel ezt kioldhatod, viszont sokszor hallottam már, hogy az iPodnak sem tetszett a dolog, mivel a szoftvert szándékosan elállítottad, ezért garancia sem lesz többé ilyen esetben. Nem éri meg! Ha a számok "get info" parancsára kattintasz, akkor ott alul megnövelheted az alap mp3 hangerejét, így hangosabb lesz az iPodon is. Bár nekem eredetileg is elég soknak tünt, de így még metróban is tudom bömböltetni. :) Sok sikert a cseréhez, ha sikerült, akkor írj! :) Akkor is, ha tudok még segíteni. :)
az USB nagy adatmennyisegek mozgatasara mindig is egy kalap szar volt, a hierarchikus buszarchitektura miatt. a Firewire peer-to-peer, azaz kozvetlen adatforgalom van. USB max arra jo, hogy az egeret, billt, nyomtatot raakaszd a gepre, erre talaltak ki (kis adatforgalom, sok eszkoz).
Nekem 20GB-sem van, tehát annyira nem ismerem a Shuffle-kiegészítőket, de szerintem nem jó azokhoz, mert nemcsak a füles jackbemenetét használja, hanem a távirányító nyilását is. Minihez lehet kapni, de Shuffle-höz nem hiszem.
Ha a www.apple.com -on rákeresel, akkor ott mindent megtalálsz. Pontosan én sem tudom, ajánlom a www.beszeljukmac.com oldalt, ahol még az elküldésben is biztos találsz szakavatottabb segítőket. Háááát! Én nem merném házilag megszerelni, mert elég kockázatos, meg ha még jó a garancia, akkor az is elvész....Milyen iPod? Az ebay-en tudsz hozzá akksit rendelni, de tényleg nem ajánlom.
Kérlek segítsetek! A probléma még mindig ugyanaz. Leszedtem minden gyári szoftvert, majd újból feltettem. Gond nélkül felment, semmi hibát nem írt ki. Telepítés közben az iPod szoftver megformázta az iPod-ot majd a telepítő feltette az iTunes-t és az első indítás után nem is volt semmi probléma --> sikerült az iPod-ra kb. 100 mp3-at átmásolnom. Igaz egy kicsit lassabban másolt a megszokottnál, de örültem, hogy egyáltalán átmentek a számok. Ezután levettem az USB-ról majd újra rádugtam. Ezután jöttek a szokásos hibaüzenetek. Az iTunes indítás helyett kijött az iPod Not Readable üzenet ami felajánlja, hogy Restore-áljam az iPod-ot. Amikor meg rányomok, hogy indítsa az iPod Restore-t akkor hosszabb ideig "inicializálja" a kütyüt és végül megjelenik, hogy "The attached iPod model is not supported by this application." Mi a franc lehet a baj? Az USB kábel a szar vagy maga az USB port? Az XP frissítéseket is telepítettem a Windows Update honlapról, tehát elméletileg minden a legújabb. Holnap szerzek valahonnan egy FireWire kábelt, hátha azzal működni fog. :(
és az h működik? hova kell beadjam? azt tudom h nem tnaácsos, többet ér annál h a kis szakács kezem elkezdjhe basztatni csak van neten leirás is meg képek is h h kell kicserélni...
Hi, mennyiért vágnak hozzám manapság egy ipod-ot? Olyan mp3 lejátszót akarok, ami legalább 10 gigás, legyen benne mikrofon, hogy tudjam használni diktafonként, és jó lenne, ha lenne benne vonalbemenet. Nem lehet valahol olcsóbban megszerezni ezeket?
szerintem ennek egy nagyon egyszeru oka van, azert mert nem a konyvtar emg a nev szerint rendezi,hanem ami van az mp3ba megadva info az alapjan rendezi a doglokat,es ha eppen aki be grabbelte azt a deopech albumot hianyosan toltotte ki hozza az infokat,akkor nem fogja tudni neked sorba rakni, az a megoldas,h csinalsz pl itunesba egy playlistet oda beaddolod azt a bizonyos albumot, aztan szepen atirod magadnak az infojat az mp3nak,utana mar jo lesz
iTunes alatt szépen kijelölsz egy lemezt - legcélszerűbb albumonként hozzáadni ->add files, és utána a recently added-ban legfelül lesz, könynen kijelölheted, még akkor is, ha unknown vagy nem jó az id tag - és a kijelölt egész lemezre nyomsz egy jobbklikk->get info, a multiple song information adatok mindegyik számra érvényesek lesznek. Szépen beírod a lemez címét ( ha akarod, kezdheted az évszámmal, akkor így lesz rendezve), az előadónál figyelj arra, hogy helyesen, és egyformán írd be (ha talál hasonlót, automatikusan kitölti pár karakter után). Ennyi.
Kedves iPod Felhasználók! Egy nagy segítséget szeretnék kérni, mert egyszerűen nem boldogulok egy dologgal. Mivel iPod vásárlás előtt állok igyekszem rendbetenni az MP3-mas könyvtáramat és rendszerezgetni a dolgaimat, hogy mire megérkezik a kicsike egyszerű legyen keresgélnem a cuccok között. És természetesen ki is próbáltam pár software-t amivel a feltöltéseket el lehet végezni (iTunes, Winamp pro 5.1, vPod) és tapasztaltam egy jelenséget amivel egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Tehát - Nagy Depeche Mode rajongó lévén megvan az összes Depeche Mode album, szépen egy könyvtárba másolva, albuonként, évszám szerint sorba rakva, rendszerezve. Amikor hozzáadom ezt az albumgyüjteményt a lejátszási listához, minden album szépen megjelenik, kivéve egyet! Arra az egyre mindegyik a fent említett programok közül azt írja, hogy "unknown" akár mit is csinálok vele. És ezt eljátsza más könyvtárakkail is. Magyarán az a rendszerezési "elv", amit az iTunes és a többi használ, azaz, hogy előadó-album-szám csíme stb alapján sorba teszi a zenéket, nem működik bizonyos könyvtárak esetében, noha azok látszólag pontosan ugyanúgy néznek ki mint a többi... Az idegeim elég gyengék már...:))) Pláne, hogy alig várom már a videos iPod-om...:))) Szóval ha valaki Windows alatt használja a szerkezetet és tud erre valami megoldást, kérem segítsen nekem, mert egyszerűen nem jövök rá a hibára! Bocs a hosszú bejegyzésért!
biztos,hogy normalisan fel lettek rakva hozza a driverek? mert nekem egybol ment az egesz, szoval szerintem porbald meg azt,hogy fullra letorolsz mindent,amit felraktal hozza, aztan rakjal fel hozza mindent ujra, hatha ugy jo lesz,meg nemtudom mikor win xpd van,lehet annak is kell egy frissites,h nomralisan mennyen
Eladó egy 20 GB-os Ipod (kb. 5000 szám) 4. generációs, színes kijelzős, "Click Wheel" irányításos. ALig használt gyakorlatilag karcmentes. Tartozékok: fülhallgató, töltő, USB kábel. ára: 60 000 HUF vaxi@freemail.hu
elvileg neked, ha felraksz minden progit hozza, akkor siman emgtalja,es megy is
itunes link: http://www.apple.com/itunes/download/
itt meg az updater meg egybe cumo ami kell hozza: http://www.apple.com/ipod/download/
akkor nekem miért nem műlödött??? az "jóval elegánsabb..." van nekem is pár külső cuccom és érdekes modon mindig ua. betüt kapják.
ne kezdjünk erröl vitázni mi a jobb mi a nem jobb. egyik topictársunk kérdésére válaszoltam.
nekem nagyon mindegy programozásilag hogy van megoldva, a lényeg hogy működjön, én a winampot találtam erre jónak. a többit nem. ha a Winamp képes észrevenni akkor képes más is. és nem kell neki service. nem vagyok programozó, nem tudom hogy veszi észre. szerintem egyszerüen ránéz, és ha van rajta ipod controll könyvtár és benne itunsdb (vagy pontosan mi ) akkor ezután ipodként tekint rá. lehet, hogy egy sima pendrive-ra is azt mondja, hogy ipod, ha rajtavannak a szükséges file-ok.