Pont itt az ideje, hogy megszakítsa Kaioval és a mongollal szembeni rossz sorozatát... és akkor a Wakanosatotól elszenvedett vereség is bele fog férni :))
Chiyotaikai 6-6os eredmenye aggodalomra adhat okot, hiszen mar csak Kaio, Asashoryu es valoszinuleg Wakanosato van hatra. Chiyotaikai utoljara tobb mint ket eve szedett ossze makekoshit.
Elvben még mindig nyílt a basho, de ha a Dúvad tényleg magára talált, akkor csak az ezüstért küzdhetnek a többiek :)
Nekem is feltűnt a múltkori verseny közvetítésén, milyen feltűnően határozottan lökte ki a Mongol Kokkai-t. Pedig grúz barátunk is folyamatosan jó teljesítményt nyújt, most is kezd feljönni (5:5)
A tévében láttam a múltkori bashóról a legutóbbi meccsüket. Talán Asashoryu is érzi, hogy valamikor veszélyes lehet rá ez a grúz, ezért nagyon látványos leckét adott neki. Csúnyán leiskolázta.
Sajnálom, mert - ellentétben Musoyamával és Chiotaikai-al - őt tartom a csúcsformájában látott képességei alapján a legesélyesebbnek arra, hogy megingassa a mongol kissé magasnak tűnő trónusát.
Tochiazuma a jobb terden serult a harmadik napon a Kyokutenho elleni merkozesen, es nem vallalta a folytatast.
Musoyama sincs mar, a bal vallat fajlalja. Kovetkezo bashon megint kuzdhet a kachikoshiert. Eleg szomoru egy ozekitol, hogy gyakorlatilag minden masodik bashon csinal csak kachikoshit.
Azért Kyokoshuzan esetében ez már rég nem a világ rendje. Fogalmazzunk úgy: kellemes meglepetés. Azért Tokit sajnálom. Úgy tűnik, nem nagyon fog visszakerülni.
na, ahogy igértem, készítettem néhány képet a Leányfalusi magyar bajnokságról. Nem voltam ott végig, az eredményhirdetést meg sem vártam. Hát a tavalyi nemzetközi verseny az sokkal jobb volt, de nem csak azért mert lehetett idegen arcokat is látni. Szervezésben sajnos nagyon alacsony a színvonal és azt nem hiszem el, hogy ez csak és kizárólag pénz kérdése. Aki ott volt, az tudja miről beszélek (pl. meccsek szervezése, műsorvezető hülyeségei, megnyitóünnepség eltolása 6-ra, mert addig várták a polgármestert - aki ezután meg is érkezett valamikor a verseny közben : tapsoljuk meg a polgármester urat, aki láthatólag kialudta a szombati papriokás csirkét, stb.)
Azért sajnálom, hogy ilyen szar a köret, mert láthatólag néhány versenyző és a bírák nagyon is komolyan veszik ezt a sportot. Na mindegy, már én is az Aki Basót várom.
továbbra is csak azt mondhatom, hogy szeptember 4, magyar bajnokság Leányfalun, a kempingnél. Kár, hogy nem hirdetik jobban, de Lf-n ki van plakátolva. (én biztos ott leszek, csinálok is majd fényképeket)
2-kor kezdődik, estig tart és utána valami szumós utcabál lesz. Tavaly, amikor a Tóth Barna nyert open-ben, akkor majd kiszakadt a dobhártyám, akkora ováció volt a sátor alatt. (ja és nők is indulnak...) Szóval jó a hangulat...
Hakuho promocioja erdekes, maegashira 8 volt 11 gyozelemmel, es csak maegashira 3 lett, ez eddig soha nem fordult elo (komusubi es M2 kozott volt varhato). Kotomitsukin pedig megkonyorult a kyokai, nem sokan tarthatjak meg a komusubi rangot kachikoshival.