Van két leander fácskám, az egyik már több éves, (kb 5-6 lehet a vastag törzséből ítélve) tavaly kaptam ajándékba valakitől bogarasan (pajzstetvesen). Kezelgettem, majd sikerült kiírtanom az élősködőket, a levelek azonban kiszáradtak teljesen, ezért visszametszettem, nem túl erősen. Tavasszal azonban nem kezdett el hajtani, egyetlen rügyet sem hozott, csak áll kopáran és várom hogy rügyezzen.
Van benne élet pedig, mert újból visszametszettem, és zöld volt a szár.
Szerintetek mit tehetnék még, hogy rügyezésre serkentsem ? a másik fácskámmal is ez a gond, az sem akar rügyezni, pedig locsoltam, napra tettem, tápoldatoztam és semmi... :-((
Reggelre nálunk is kinyílott az első leander virág.
Pár kép a délutáni állapotokról a kertben. Remélem a kései órákban nem vettek meg ezért a pár nem leanderos képért, de most hogy betöltöttem a számítógépre úgyérzem muszály megmutatnom nektek a virágkedvelőknek.
Asszem ilyet :-))) Bár a képeken elég csalókák a színek, tavaly erről csentem hajtást Horvátországban, de nem maradt meg és elég ciklámenesnek tűnik most:
A fehér szerintem azért nem tetszett a régi gazdának mert szimpla, ha jól látom. Én jobban kedvelem őket, bár most minden vágyam egy dupla cirmos bordó.
Nekem kinyílott ma egy fehér virág:),majd teszek föl képet.Kár hogy fúj a szél...ami fura, hogy lehülést mond, de a szél déli!És olyan meleg van, hogy 1 óra alatt leégtem, míg a növényeket rendezgettem. (mondjuk elég világosbőrű vagyok)
Ha sokat metszetek rám is gondoljatok, légyszi:)Beállnék a koldusok sorába. Fehérem van, sötét rózsaszínem. (AInak köszönhetően)
A nagy vágyam egy olyan rózsaszín,ami viágos, és a közepe sárga. A nevét nem tudom.
Nekem lesz szimpla és dupla bordóm, ha nyesem, majd szólok. Sárgából Boyteam-től kapott 4 hajtásból kettő szépen fejlődik, de még picik, első évesek. RDL
Ilyenem van, csak várni kell egy kicsit mert ősszel erősen megmetszettem, és még nagyon fiatalkák a hajtások, nekem a fás jobban hajt, bár a sárgánal még az se nagyon. A piacon szokott árulni egy bácsi, 500-ért egy gyökeres ágacskát, 20-30 cm-es, ha Dunakeszi közelében laksz szívesen veszek egyet Neked. Vagy megadom a címet.
Az ilyen kicsi korban való ültetgetés nekem sem jön össze. Ha már megfogom a kis, törékeny szárát, tuti kipurcan...
Ezért jött be nekem, hogy alaposan belocsolt földbe dugdostam a magokat, és az kikelt. Nem nyúltam hozzá, csak mikor már kb 6-8 levélpárja volt egyenként.