Keresés

Részletes keresés

cucurbia Creative Commons License 2005.08.15 0 0 756

jo:))

:((

Előzmény: gáborke (755)
gáborke Creative Commons License 2005.08.15 0 0 755

Na megnéztem az oltásokat. Melyikkel kezdjem a jóval vagy a rosszal.

A jóhír az hogy ami tőlem tellett megtettem. Vagyis a 4 oltás összeforrt és szép zöldek. Ami a rossz hogy a vérgréfrut jó lett, de egy mandarin oltványom aljába tudtam oltani. Na most mint mondtam az oltóhajtás szép, csakhogy ez ugye akkor hajtana ki ha szépen visszavágnám. De hát nem akarom hisz egy szép mandarin fácskám bánná. Szummázva az oltás él, de hogy mikor hajt egyántalán ki emiatt...??

A másik alanyra 3 oltás van egymás alatt ezek is szépen megeredtek. Ezt visszavágtam, így a felső kezd már mocorogni, de az alatta levő 2-vel megint az előző dilema fordulhat elő. Jó mi?

gáborke Creative Commons License 2005.08.15 0 0 754
Nem a legegyszerűbb módszert választottad, de elég jó az eredési %-a, reméljük sikerül. Bár ez a hideg...Most kéne egy fűthető izzasztószekrény.
A zöldoltást a legtöbb növénynél jól lehet használni, szerintem a hibinél is simán(ha még a paradicsomot is lehet...és lehet). Viszont a zöldoltásnál tényleg lényeges a meleg, és a pára főleg.
Sajnos nem tul jó fénymásolás után a szövegminőség, de remélem el lehet olvasnia méréseket.
Előzmény: cucurbia (753)
cucurbia Creative Commons License 2005.08.15 0 0 753

Köszi,

majd a héten járok néha a városban akkor összefuthatunk,csütörtökön vidékre is megyek megint hajtásbeszerzésre,ha összejön.

Oltani kénytelen voltam,igaz csak szemzökést találtam,és ugye először csináltam életemben.Sajna az egyik hibihajtás amit németböl kaptam inkább hervadni akart mint hajtani,és mivel ebböl hármat kaptam,megprobáltam igy megmenteni.Nem nagyon találtam elég vastag alanyt de egy régi rozsaszinemet feláldoztam.Táskás oltást probáltam a neten azt irták az a legjobb.Ha nem,még akkor tovább probálom a többit gyökereztetni bár már 5 fajta kidöglött.((

Kicsit az alja ami a közegben volt már károsodott,de megprobáltam addig visszanyesni,hogy ép legyen az oltohajtás alja.

Majd meglátjuk,most az üvegházban van,zacsi van rajta.

A Rappai dugványok sem nagyon akarnak eredni,inkább penészedik(föleg ebben a hüvösben,ha meg leveszem a takarást,akkor meg kiszárad(patthelyzet,igy is ugy is kidöglik),szerintem jövöre ha megyek mindenröl két hajtást kell szedni egy dugványt ,egyet meg oltásra,olyan vastagot,amilyen vastag alanyt jövö évig össze tudok szedni.Nem tudom hibit lehet-e zöldoltani???

Előzmény: gáborke (752)
gáborke Creative Commons License 2005.08.14 0 0 752

Szia Cucurbia!

A vizsgálatokat le tudom fénymásolni (írott, remélem olvasható), elég jól le vannak írva. És akkor ha kell elugrom vele valamikor. Ennél több vizsgálatot nem igen csináltunk, de azért utánanézek.

Az oltás remélem sikerült neked. Milyen oltást alkalmaztál?

Tartsd meleg helyen, és jó párásan, akkor jó esély van az eredésre.

A héten elég jól ráérek(úgy néz ki). Ha kaptál vmi oltani valót még, szólj.

üdv.

gáborke Creative Commons License 2005.08.12 0 0 751

Csináltam listát a mérésekről, elküldöm emailban, aztán majd mondd el mi a véleményed róla.

szia.

gáborke Creative Commons License 2005.08.12 0 0 750

Közben megtaláltam a laborgyak. füzeteket. Majd csinálok egy listát hogy milyen vizsgálatokat végeztünk, milyen módszerrel és elküldöm.

Hétvégén nem vagyok, ismeröshöz megyünk le, vasárnap estig.

üdv.

gáborke Creative Commons License 2005.08.12 0 0 749
Megpróbálom megkeresni hogy mi miket végeztünk a laborban középisiben. hátha megtalálom a füzetemet. Szabványokból főleg levegő, meg immissziós levegő van nálunk. De ha tudod, írd le milyen elképzelésed van, mennyire mélyen kéne oktatni ezt, milyen meglévő eszközök vannak, milyen laborotok van stb.
Előzmény: cucurbia (748)
cucurbia Creative Commons License 2005.08.12 0 0 748

Az is jo,mégha 14-es anyag is:))

A gyakorlatokat azért kérdeztem,mert átnéztem a tanmenetet és ahogy láttam az anyagot ugy látom elméletböl még csak-csak felkészül az ember,de amikor  a gyakorlatoknál mindenféle vizsgálatok elvégzését kérik az embertöl,hogy gyakoroltassa be,gonban vagyok,ha ezekhez sehol nem találok leirást,eszköz vagy vegyszerigényt,stb.érted!!Ha magam sem tudom,hogy tanitsam?

Előzmény: gáborke (747)
gáborke Creative Commons License 2005.08.12 0 0 747
Találtam még egy 'Technológiák környezetterhelése' cimű zöld könyvet itthon.
Előzmény: cucurbia (746)
cucurbia Creative Commons License 2005.08.11 0 0 746

Én meg ma elmentem a Zöld boltba,na jo nagy szakkönyvlistát kaptam,majd bemutatom a munkahelyemet,miket kell beszerezni:))

De pl.levegömintavevönk nekünk nincs is:((((

Előzmény: gáborke (745)
gáborke Creative Commons License 2005.08.11 0 0 745
Vettünk pár ezer ft-ért a laborba tök pontos digitális hőmérőket. De pl. talajhőfok mérésre is kiváló. Ha vkit érdekel, bár nem tom hol vették.
gáborke Creative Commons License 2005.08.11 0 0 744
köszi. lehet hogy megnézem. persze elő kell kaparnom kellő pénzmennyiséget.
Előzmény: cucurbia (743)
cucurbia Creative Commons License 2005.08.11 0 0 743

Ha valakit érdekel, a Nálunk is megterem c.könyvet(alapmű) a Muzeum köruti egyik antikváriumban láttam,kb. az Astoriátol a 2.vagy 3. ha a Kálvin felé megyünk.Máshol nem találtam ezt a régen kiadott könyvet.

Gáborke,szintén az egyik ottani antikváriumban volt az Uránia növényvilág sorozatának mind a három tagja,ha még érdekel.Az Astoria és a Kálvin között kb.5-6 antikváriumba mentem be az egyikben volt mind a három kötet.

cucurbia Creative Commons License 2005.08.11 0 0 742

Szia,

gyönyörüek a növényeid,:))igaz ez nem az orchideás topic:))

Én is tavaly összel cseréltem/vettem 5 tö vandát a Horváth Feritöl(fehérnyirfa BT),de sajna csak kettö maradt meg belőle, a többi kevesebb mint honapon belül tönkrement semmilyen gyökerük nem volt.(((,

Igy aztán gratula mégegyszer.

Előzmény: corydoras (738)
földiboszorka Creative Commons License 2005.08.11 0 0 741

a többi Sera terméket is próbáltad?

http://www.tropus-szeged.hu/k_arlista.html

boszi26 Creative Commons License 2005.08.11 0 0 740

szia,

hol vetted és mennyiért?

gáborke Creative Commons License 2005.08.11 0 0 739
Nem is jutott eszembe megkérdezni.
Előzmény: cucurbia (736)
corydoras Creative Commons License 2005.08.10 0 0 738

Kedves orchidea gyűjtő, kedvelő társaim már régóta nyomon követem levelezéseiteket. Most veszem a fáradságot és írok. Igaz még csak 3 éve gyűjtögetek, de már 111 növénykénél tartok. Csupán csak a Vandák miatt írok. Tavaly novemberben vettem néhány Vandát a Fehér Nyírfa bt.-től. Sajnos Északi ablakaim vannak, ezért létszükségletté vált a pótvilágítás. Mondhatom sokféle fénycsövet kipróbáltam, de a Sera Blue Sky Royal 12000 kelvin-es fénycső mondhatom csodát tett. Jelenleg 7 gyönyörű virágot hozott az első Vandám. A többi növényem is megtáltosodott.

Kérdés: nem tudja-e valaki, hogy az Epidendrum levelén a 2-3 mm-es vörös folt mitől alakulhat ki?

földiboszorka Creative Commons License 2005.08.10 0 0 737
szia, életképesek a csomagoltak?
Előzmény: cucurbia (736)
cucurbia Creative Commons License 2005.08.10 0 0 736

Newportom ugy van,hogy lecsippentettem egy honapja egyet.Még zöld,nem tudom lett-e gyökere még akváriumban van.

Demeterrel sikerült kideriteni,az a nagy gatyás mi lehet?

Előzmény: gáborke (735)
gáborke Creative Commons License 2005.08.10 0 0 735

Voltam a kertészetben, vettem perlitet. Megnéztem a növényeket. Volt nagy 1,5 m-es kámforfa, meg Eugenia newport, gondolom láttad te is, Cucurbia. Ilyen newport-od van egyébként? Csak ugy kérdezem.

Megnéztem az oltásokat, mindegyik összeforrt, de hajtani még egyik sem akar. A következő 1-2 hétben ki kell hajtaniuk. De még nem tudom hány lesz jó. Azért az egyiknek a 'szeme' mintha mozgolódna. majd kiderül.

üdv.

gáborke Creative Commons License 2005.08.10 0 0 734
Cucurbia!(emailodra válaszolva írok ide)
Köszönöm a kertészet címét.
Mi annak idején nem kaptunk semmiféle munkafüzetet, csak füzetbe számoltunk.
Ja és javulást kívánok.
üdv.
gáborke Creative Commons License 2005.08.09 0 0 733

Cucurbia!

Írtam emailt.

cucurbia Creative Commons License 2005.08.08 0 0 732
ok
Előzmény: adam_g007 (731)
adam_g007 Creative Commons License 2005.08.08 0 0 731
Cucurbia! Ha lesz netem Kínában,akkor ebbe a topicba fogom rakosgatni a képeket,h miket zabáltam. Okés?
gáborke Creative Commons License 2005.08.07 0 0 730

Cucurbia!

Voltam Silvanusban.

Van ilyen kisebb hibiscusvásár, a baj az hogy alig volt kinyílva 1-2.

amit láttam(amatőr leírás, úgy olvasd), volt egy vérvörös torkú é meg baracksárgás?, pirosas erezettel. meg volt egy vérvörös de épp csak nyílt ki, ezért csak kevesett láttam belőle, de a szirma olyan vastagnak tűnt(nem bizti), és olyan gömb alakú bimbója volt nem hosszúkás. Volt még pár fajta de azokon szinte semmit nem láttam(sárga meg fehérkés jellegűt 1-2-t láttam). voltak törzsesek, szinte kis fácskák(pl az első amit írtam), 4000 körül. meg voltak szokásos cserepes kissebbek.

Gondoltam hátha érdekel.

üdv.

cucurbia Creative Commons License 2005.08.05 0 0 729

Köszönöm.

Előzmény: gáborke (728)
gáborke Creative Commons License 2005.08.05 0 0 728

Na néhány infó.

Ime a bolt amit mondtam(tanköny is van, meg sok környvéd. kiadvány):

Zöld Bolt  1011 Budapest, Fő u. 44-50. (a KV-i Minisztérium épületében)

Tel.: 457-3445

Hétfő - zárva

Kedd   9.00-15.00

Szerda - 9.00-15.00

Csütörtök - 9.00-17.00

Péntek - 9.00-13.00

A másik a könyvtár:

A KGI ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI SZAKKÖNYVTÁR
1051 Budapest V., Sas u. 6.
Tel: 3-186-381

A könyvtár nyitvatartási ideje: H, K, Cs: 9 - 15; Sze: 9 - 18; P: 9 - 12

gáborke Creative Commons License 2005.08.05 0 0 727
Állítólag du-ra már szinte el fog állni az eső. De azért a üvegházban nem ázunk meg.
A könyveket tegnap összepakoltam, nálam vannak.:-)
Akkor amikor elindul a busz, akkor felhívlak, hogy ki tudj jönni elém, ha jó így.
olyan fél 1 - 1 felé érkeznék ha nem baj.
Előzmény: cucurbia (726)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!