Megpróbálom megkeresni hogy mi miket végeztünk a laborban középisiben. hátha megtalálom a füzetemet. Szabványokból főleg levegő, meg immissziós levegő van nálunk. De ha tudod, írd le milyen elképzelésed van, mennyire mélyen kéne oktatni ezt, milyen meglévő eszközök vannak, milyen laborotok van stb.
A gyakorlatokat azért kérdeztem,mert átnéztem a tanmenetet és ahogy láttam az anyagot ugy látom elméletböl még csak-csak felkészül az ember,de amikor a gyakorlatoknál mindenféle vizsgálatok elvégzését kérik az embertöl,hogy gyakoroltassa be,gonban vagyok,ha ezekhez sehol nem találok leirást,eszköz vagy vegyszerigényt,stb.érted!!Ha magam sem tudom,hogy tanitsam?
Ha valakit érdekel, a Nálunk is megterem c.könyvet(alapmű) a Muzeum köruti egyik antikváriumban láttam,kb. az Astoriátol a 2.vagy 3. ha a Kálvin felé megyünk.Máshol nem találtam ezt a régen kiadott könyvet.
Gáborke,szintén az egyik ottani antikváriumban volt az Uránia növényvilág sorozatának mind a három tagja,ha még érdekel.Az Astoria és a Kálvin között kb.5-6 antikváriumba mentem be az egyikben volt mind a három kötet.
gyönyörüek a növényeid,:))igaz ez nem az orchideás topic:))
Én is tavaly összel cseréltem/vettem 5 tö vandát a Horváth Feritöl(fehérnyirfa BT),de sajna csak kettö maradt meg belőle, a többi kevesebb mint honapon belül tönkrement semmilyen gyökerük nem volt.(((,
Kedves orchidea gyűjtő, kedvelő társaim már régóta nyomon követem levelezéseiteket. Most veszem a fáradságot és írok. Igaz még csak 3 éve gyűjtögetek, de már 111 növénykénél tartok. Csupán csak a Vandák miatt írok. Tavaly novemberben vettem néhány Vandát a Fehér Nyírfa bt.-től. Sajnos Északi ablakaim vannak, ezért létszükségletté vált a pótvilágítás. Mondhatom sokféle fénycsövet kipróbáltam, de a Sera Blue Sky Royal 12000 kelvin-es fénycső mondhatom csodát tett. Jelenleg 7 gyönyörű virágot hozott az első Vandám. A többi növényem is megtáltosodott.
Kérdés: nem tudja-e valaki, hogy az Epidendrum levelén a 2-3 mm-es vörös folt mitől alakulhat ki?
Voltam a kertészetben, vettem perlitet. Megnéztem a növényeket. Volt nagy 1,5 m-es kámforfa, meg Eugenia newport, gondolom láttad te is, Cucurbia. Ilyen newport-od van egyébként? Csak ugy kérdezem.
Megnéztem az oltásokat, mindegyik összeforrt, de hajtani még egyik sem akar. A következő 1-2 hétben ki kell hajtaniuk. De még nem tudom hány lesz jó. Azért az egyiknek a 'szeme' mintha mozgolódna. majd kiderül.
Cucurbia!(emailodra válaszolva írok ide) Köszönöm a kertészet címét. Mi annak idején nem kaptunk semmiféle munkafüzetet, csak füzetbe számoltunk. Ja és javulást kívánok. üdv.
Van ilyen kisebb hibiscusvásár, a baj az hogy alig volt kinyílva 1-2.
amit láttam(amatőr leírás, úgy olvasd), volt egy vérvörös torkú é meg baracksárgás?, pirosas erezettel. meg volt egy vérvörös de épp csak nyílt ki, ezért csak kevesett láttam belőle, de a szirma olyan vastagnak tűnt(nem bizti), és olyan gömb alakú bimbója volt nem hosszúkás. Volt még pár fajta de azokon szinte semmit nem láttam(sárga meg fehérkés jellegűt 1-2-t láttam). voltak törzsesek, szinte kis fácskák(pl az első amit írtam), 4000 körül. meg voltak szokásos cserepes kissebbek.
Állítólag du-ra már szinte el fog állni az eső. De azért a üvegházban nem ázunk meg. A könyveket tegnap összepakoltam, nálam vannak.:-) Akkor amikor elindul a busz, akkor felhívlak, hogy ki tudj jönni elém, ha jó így. olyan fél 1 - 1 felé érkeznék ha nem baj.