Tudnátok segíteni abban hol tudnék olcsón felnit venni a gépre, 15-öst, és érdekelne még hogy mit tudtok a nyomtáv szélesítőkről, árt e a futóműnek, vagy elbírja a sevi?
Nagyon tetszetta foto a sárvédőről, olyat hol árulnak és mennyiért.
Na jó most már több kérdésem nincsen is :)
Továbbra is a legjobbakat, és látom az iwiwes hozzászolásom nem nagyon jött be :)
Nekem is közel 3 bar volt átvételkor, de hamar megoldódott a nyomás-kérdés, ugyanis mielőtt végleg kigurult volna a kereskedésből, alufelnik kerültek rá a gyári gumikkal és az itteni szerelők már kisebb nyomásértékekkel látták el a kerekeket. Mondjuk saját tapasztalatom szerint az elsőkbe 2,4 kell, a hátsókba ha 1-2 személy közlekedik vele elég 1,9-2,0 is, több esetén kb. 2,1-2,2.
Mint ahogy már írta más is, Pusztazámorral együtt eltűnt a honlap. Páran még pénzzel is támogatták létrejöttét ill. fennmaradását. Én az elején szkeptikus voltam, mint minden hasonló induló dologgal és sajnos be is igazolódott félelmem.
Pedig már kezdtem magam beleélni, hogy lesz egy klubunk. Csináltattam is egy matricát, aminek próbapéldányát felragasztottam a gépre -ezzel is kissé előresegítve környékünkön a reklámozását. Most majd kaparhatom le. Gondoltam teszek fel másikat, a másik lacsi klub honlapcímét, ha esetleg oda csatlakozom majd. Le is dumáltam a nyomdással, hogy nem ebben a formában, de kell majd matrica. Külső-belső, fekete-fehér formában.
Még tavaly egy érdeklődő levelet írtam az ottani illetékesnek, hogy is lehetne belerázódni klubuk életébe, de nem kaptam választ, ill. kaptam, de pár hétre rá a fórumon. Lettek volna ötleteim kis térségünk lacsisainak összetrombitálására, hogy gyarapítsuk az állományt, de nem történt nagy rámozdulás ötleteimre. Olvasgatva a fórumot néha azt látom, hogy a tagok a klubdíj fejében járó dolgokat hónapok múlva kapják meg stb. Szóval még lenne mit tökélesíteni ezen a klubos dolgon, bár elismerem, hogy nagyon nehezen (hosszú évek alatt) lehet arra a szintre is eljutni, ahol most tart klubéletük így kívülről látva.
Ezért is gondoltam, hogy össze kéne rántani a társaságot és ha nem is egy külön klubot alapítva, hanem -valamilyen formában egységesítve ezt a társaságot- a másik klubhoz valahogy csatlakozva lehetne fejleszteni a daewoo-chevy tábort. Erre jó alkalom lenne ha páran el tudnánk menni egy ott szervezett talira, aztán majd kialakul valami.
Remélem nincs harag Zsazsiehi, hogy megpróbáltam megkaparintani a 101. helyet!? Tényleg elnézést kérek,és természetesen én is gratulálok az új kocsidhoz!!!
azt ugye tudod, hogy a felmelegedett gumi nem mutat pontos értéket! mindig 'hidegben', indulás után minél előbb nézd a nyomást, akkor tudod jól beállítani...
hali!
gyanítom Zsazsiehi 'asztrás' tapasztalatait a Lacsinál is tudja kamatoztatni :))
néhány kereskedésben hallottam, hogy szinte mindig 'túlnyomással' érkeznek a gépsárkányok, okára két egyforma választ még nem kaptam...
nyilván a gumma kibírja, de célszerű száraz időben a gyári, csúszós utakon annál kisebb értéket tartani
ja: minden érintett fiúnak is! boldog nőnapot :-))
azt ugye tudod, hogy a felmelegedett gumi nem mutat pontos értéket! mindig 'hidegben', indulás után minél előbb nézd a nyomást, akkor tudod jól beállítani...
Köszönöm szépen a jókívánságokat remélem úgy lesz ahogy írtad.
A flotta 101 sorszámot csak sikerült megszereznem,már két hete szerettem volna felkerülni. A Lacsi talállkozókon igyekszem ott lenni.Már 44 Km van az autóban a guminyomás 3 bár volt leengedtem 2.1-re. Régebbi hozzászólásokban olvastam,hogy páran nincsenek megelégedve az 1.6-os motorteljesítményével,egy Opel vectra 2.0i-ből ültem át a lacsiba SZINTE semmi külömbség és szerintem ez még csak jobb lesz.
Kívánok mindenkinek baleset és hibamentes szép napokat.
Ezek az autók nem klimásak????Csak azért kérdezem,mert mióta klimás autóm van szinte az ablakememő is felesleges:-))) Nem tudom például a jobbos ablak volt e 5X lehúzva az elmúlt 3 évben :-)))).A Lanosnál nekem is volt (nem volt klíma) jó is volt de klima mellé minek?????
Ellentétben a két elöttem szóló véleményével, én (majdnem) teljes mértékben elégedett vagyok a feltett légterelőkkel. Több mint másfél éve használom, és nekem nagyon bevállt. Csak az első ablakokra tettem fel, és azóta ha csak kissé engedem le, akkor remekül szellőzik, és mégsem huzatos az autó. Az eső nem ver be, és nem párásodik az üveg. Az oldalról jövő erős napfényt megszűri. Az ablakemelőt egyáltalán nem terheli, simán fut végig. Az egyetlen hátránya szerintem, hogy az ablakok mosása a szélvédő takarásánál nehézkesebb. Ennyit azonban az adott pluszok miatt megér. SZERINTEM. Ja, és úgy emlékszem, hogy valamilyen lengyel gyártmány és kb 5000.- Ft volt 2005 aug.-ban.
...Ha csak 10%-unk tudna elmenni már szép létszámmal képviseltetnénk magunkat...
nekem nem úgy tűnik hogy a flotta 100%-os lenne. csinálni kellene vmi frissítést. kik még az aktív 'tagok' és kik tüntek el a süllyesztőben olvastam itt régebbről egy lacetti klub oldalról. azzal mi lett?
Hello Secretknight! Szoktam járni az új uton,de csak délután.Délelőtt dolgoztam,így nem én lehetem az.Amúgy engem megismersz akkor ha megnézed a kocsim farát és nem látsz rajta felíratokat! Mifelénk jó sok lacsist látni,és ennek ellenére még személyesen senkivel sem beszéltem a kocsiról,pedig ahol dolgozom ott is van 3 ilyen autó,és lehet hogy itt fórumozunk (majd) egymással,a nagy 'életben' meg elmegyünk szó nélkül egymás mellett. A motorosokat ezért díjazom,mert még intenek is egymásnak,jó leszállok a földre,mert a mi esetünkben(autósok) sokan nem rajongójuk az autójuknak,csak van nekik aztán annyi,én meg hiába csápolnék a kocsiba,max azt hinnék,hogy rendőr:-) Azon viszont meglepődtem,hogy Pesten amikor álltunk a lámpánál a mellettem lévő márkatárs mutatta,hogy engedjem le az ablakot,és eldiskuráltunk egy kicsit a kocsiról:-) No mennem kell,így is bő lére eresztettem! Ja!Tataiak!20 perc és a május 1 utón feltűnik egy lacsi:-))))
Nos...vagyunk 103-an. Megnézegettem a tavalyi képeket a kaposújlaki taliról. Szégyenszemre (csupán a mi létszámunkra értem) egy lacsit láttam a 99 képen. Nem kellene képviseltetni magunkat? Ha csak 10%-unk tudna elmenni már szép létszámmal képviseltetnénk magunkat nem? Nos ha mindenki feléled téli álmából, el kellene kezdeni szervezni a dolgot, megkezdeni a listát...Egy nap szórakozás, 1000 Ft kézzel fogható költség, a többi kajára, piára, benzinre. Fényképezőakkukat feltölteni, meleg ruhát mellékelni, némi kaja alapanyag, gyerekeknek játék, csereruha....kellene még valami? Ja...egy kisuvickolt lacsi mindenképp!
Pofon egyszerű. A kerékjáratban lévő két gyári, fekete színű, hatlapfejű lemezcsavart, ami a dobbetétet fogja, ki kell csavarni. (7-es villáskulcs!) A csavar elég hosszú ahhoz, hogy kényelmesen felfogja még a vastag műanyag sárcsapót is, nem kell őket hosszabbra cserélni. (Gyárilag hosszú csavar van benne pont a sárcsapó rögzítés végett. Javaslom, hogy alaposan öblítsd le a fényezett részét a sárvédőnek, ahová felkerül takarásba a sárcsapó, ugyanis az apró homokszemek nem egészségesek a fényezésnek, ha egyszer levennéd ronda marad alatta). Amint látod én is megpucoltam azt a részt. Ne lepődj meg, hogy a sárcsapón találsz egy harmadik lyukat is, ami elvileg a küszöb alján lévő négyzet alakú lyukhoz passzol. Ezt nem szokták felhasználni már csak azért sem, mert ide gyári tüskés patent kellene, azt meg rendelni kéne hozzá. E patent nélkül is elég masszívan áll.
Jó munkát hozzá, az egész mosással együtt 20 perc alatt megvolt.
Ma végre elhoztuk a Váci kereskedésből az 1,6 Platinum Ezüst metál négy ajtós csodát.Nagyon boldogok vagyunk a megrendeléstől számítva kettő hét telt el.
Hali mindenkinek Zsazsi
Hali!
Gratrula a Lacsihoz, üdv a csapatban.
Legyen benne öröm, élvezet, élmény és sok ezer balesetmentes Km :))
Novi >;-)) a szomszéd
A flotta: 01. Ádám77 - 1.6 SW Elite 02. Sarkany - 1.6 HB Elite 03. Novi - 1.8 SW ezüst Platinum -=( Az oldal és Laceti-klub támogatója )=- 04. 1stperson - 1.6 HB Elite C 05. Feketebálna - 1.6 SW Platinum 06. Johnnee - 1.4 Elite 07. Rockdobos - 1.4 HB Elite 08. Zoli59 - 1.6 SW Elite 09. nagyharcos - 1.6 Platinum 5a - Ezüst 10. Lacettiman - 1.4 Elite 11. subvoice - 1.6 HB Elite 12. Bejfez - 1.6 Sedan Platinum 13. IJN Yamato - 1.4 HB Elite, Menta Hercegno (2005. 06. 10. Miskolc) 14. Komis - 1.4 Star 5a. mentazöld - Rómeó 15. teacska - 1.6 SW Elite, ezüstmetál 16. sz_peter - 1.4 HB Elite 17. Allanon1983 - 1.4 HB Elite 18. surrender - 1.4 Star 5a. bézs színu 19. sz946cs -1.6 Elite 5a. bézs (szül ido: 2005.08.15. Bp.) 20. fodorlaci -1.6 SW Elite Fekete (2005.09.21) 21. giha - 1.8 HB Sport 22. athee60 - 1.4 SE, mentazöld 23. Picuj - 1.6 SW Elite 24. JUZ1970 - 1.8 CDX, red rock (bordó metál) 25. Gles - 1.4 Elite, narancsmetál -=( Az oldal és Laceti-klub támogatója )=- 26. 1.4 Elite - bézs 5ajtó, 1.4elite(2005.03) 27. Hekky - 1.6 Elite Cool SW, melange beige 28. lassú - 1.4 Elite 5a. mint zöld (2005.12.28 Bp) 29. negist - 1.4 Star AC 5a Piros (2005.12.29) 30. pronto - 1.6 SW Elite mint green 31. KNÉ -1.4 Elite 5a. fekete veszedelem (2006.01.13.) 32. kojot68 - 1.6 SW Elite fekete (2005.12.13) 33. Toljadneki - 1.4 Elite AC Poly Sylver 34. Bloodaxe - 1.4 Elite AC Piros 35. lolkaesbolka - 1.6 Elite Sedan, (2004.10.) 47ezer km 5 izzócserével, hibátlanul 36. captain osi � 1.6 Elite SW 37. Papusch - 1.4 Elite Cool 38. hicar - 1.6 Sedan Elite ezüst. 39. bzsazsa - 1.4 Star Imperial Blue 40. dolfiazöreg - 1.4-es Stár, mentazöld 41. Chevroletti - 1.4 SE hb. Bordó Szikla (2005.09. / 18ezer) 42. t-bird - 1.6 Elite Aut. HB menta zöld/kék/szürke (2005.04.26.) 2 gyozelem (ellenfelek: 1. macska, KO, 2.Opel Vectra, totálkár) 43. Secretknight-1.6 elite HB denim blue 44. subi -- 1.6-os Lacetti Sedan Elite (fekete) 45. georgbob-1.4 melange beige WM DTM, új szívbillentyukkel 46. cápaFeri -- 1.4 Elite HB Poly Silver (2006.06.) (Keszthely) 47. Kalóz - 1,6 SW Elite AC, khaki green (2006.06) (Százhalombatta) 48. R*R � 1,6 Ti (2005.09.) 49. ranti750609 - 1.4 HB Elite Cool, imperiál kék 50. zmiklós - 1.6 HB platimun menta (2005.12.06) 51. pitty77 - 1.4 Elite 5a - Gyöngyfekete 52. pusztazamor - 1.4 Elite 5a - Metálfekete. (Pusztazámor) 53. Tityesz - 1.4 Star 5a - blue (2005.11.) (Paks) -=( Az oldal és Laceti-klub támogatója )=- 54. Karesz - 1.4 Elite 5a - Mint Green 55. Putyur - Sedan 1.4 Star - Poly Silver (Budapest XXII) 56. Ferencke - 1.4 Elite 5a - Poly Silver (Az ezüst nyil) 57. Rocky - 1.4 Star - A/C Fehér 58. Tuccsi - 1.4 Sedan Star - Mentazöld 59. Gyula - 1.6 Lacetti SW Elit 60. Polysilver - 1.6 SW Elite - polysilver (2004.12.30) 61. Alphaws - 1.4 Elite 5a - Denim blue 62. MA850 - 1.4 Elite 5a - RedRock (Pest Megye) 63. haver - 1.4 Elite 5a - 64. Mihály - 1.6 Elite Sedan - 65. Könyus - 1.4 Star5a - Imperial Blue 66. Littlejohn - 1.4 Sedan - Fehér 67. Fodorlaci - 1.6 SW Elite - Fekete 68. Johnny - 1.4 Elite II - Fehér 69. Dongó - 1.6 SW Elite - 70. Markó - 1.4 Elite 5a - Beige Metál 71. Stewe65 - 1.6 HB 5a - Gyöngyfekete 72. Flower- 1.4 Start+Cool 5a - Gyöngyházfekete metál 73. Göri - 1.6 SW - 74. Garmacor - 1.4 Elite 5a - Ezüstmetál 75. Tiborj - 1.6 SW - Ezüst metál 76. Werz - 1.4 5a - Mentazöld 77. Bobby _la_cetti - 1.4 Sedan Star Cool- Poly Silver 78. Semyr - 1.4 Star 79. Jani - 1.4 Star AC - Aranybarna 80. Labello - 1.6 Platinum 5a - Polysilver 81. Thomas - 1.6 Elite 5a - Fehér (Feldebrö) 82. Pecás - 1.4 Ezüst metál (Budapest XXI) 83. Kóma mester - 1.4 Elite 5a - Bordó metál (Budapest II) 84. Xoortes - 1.6 Elite 5a - (Ajka) 85. Iceman - 1.4 Star Sedan - Red rock (Budapest XVIII) 86. Frankie-boy - 1.6 SX Elite 5a - (Budapest XX) 87. tois - 1.6 SW Elite+ - Red Rock (Veresegyház) 88. CSUFI-1 1.4 Star 5 ajtós piros (Lenti) 89. Smidi 1.6 Premium 5 ajtós Ezüstmetál (Budapest XVIII) 90. Atya 1.4 Star Sedan Poly Silver (Budapest XXII) 91. kripic - 1.6 SW Elite fehér 92. Lewenter - 1.4 Star AC 4 ajtós Mentazöld (Érd-Bp) 93. Vajta - 1.4 Star AC 94. Dömci11 - 1.4 Elite fehér 95. Mixi2007 - 1.6 SW fehér 96. Apa12345 - 1.4 Star AC 5a. Poly Silver (2006.02.24.) 97. 95LE - 1.4 Elite AC Imperial kék Miskolc 98. Cromagnon - 1.6 sedan 99. Stocz - 1.6 elite SW - Menta zöld 100. ooz - 1.4 Elite piros