Keresés

Részletes keresés

Gruppo Atletico Creative Commons License 2002.04.10 0 0 5759
Tibur55:
nagyon faszak a kepek! :-) Egyre jobban bejon ez a Zam Wesell, persze csak amikor... ja, "no spoilers"... ;-)
Előzmény: Tibur55 (5758)
Tibur55 Creative Commons License 2002.04.09 0 0 5758
Fönt van a neten 45 oldal a képes enciklopédiából!!
Tibur55 Creative Commons License 2002.04.09 0 0 5757
Na, milyen az új kép a StarWars.hu-n? (a kéz:)
Csodaszarvas Creative Commons License 2002.04.09 0 0 5756
Ez a Rebellion a galaktikában lehet nyomni egymás ellen a két oldalt? Űrcsaták meg hősök meg minden? Mert akkor ezt nyomtam annó sokat, nem volt rossz :)
Előzmény: Biga Cubensis (5743)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2002.04.08 0 0 5755
Tibur55:
azota mar biztos te is lattad, de hatha valaki masnak is kell. Szoval mar letoltheto a Force.netrol.
Előzmény: Tibur55 (5754)
Tibur55 Creative Commons License 2002.04.07 0 0 5754
Az ausztrál tv-ben leadtak egy eddig nem látott részt az ep2-ből (nem akarom írni melyiket, hátha valaki még spoiler free). Tudtok linket hozzá?
Zombie Creative Commons License 2002.04.07 0 0 5753
Itt peldaul.
Előzmény: Se7en (5752)
Se7en Creative Commons License 2002.04.06 0 0 5752
Hogy a bemutatóig hátralévő kis időt aktívan kihasználjam, gondoltam letöltöm és megnézem az összes "Making Of" videót. Nem tudtok olyan website-ot, ahol szépen össze vannak gyűjtve a direct link-ek ezekhez a filmekhez? Nincs túl sok kedvem a hivatalos oldallal vacakolni! A nagyfelbontású változatok érdekelnének, és jó lenne Ep1 és Ep2 is!!! Ha valaki tudna segíteni, nagyon örülnék neki!!!
OPi Creative Commons License 2002.04.06 0 0 5751
Felulrol a amsodik kep natjon siraly :--)
Előzmény: Biga Cubensis (5750)
Biga Cubensis Creative Commons License 2002.04.05 0 0 5750
harmadjára :)

Előzmény: Bateman (5747)
Biga Cubensis Creative Commons License 2002.04.05 0 0 5749
namégegyszer

Biga Cubensis Creative Commons License 2002.04.05 0 0 5748
Őrá gondolsz?

Bateman Creative Commons License 2002.04.05 0 0 5747
azért ez a kép dejavu-t generál.

kutykurutty Creative Commons License 2002.04.04 0 0 5746
Epp akartam is irni, hogy ez az Enrico nem hulyegyerek ! :-)
Előzmény: T-007 (5745)
T-007 Creative Commons License 2002.04.04 0 0 5745
Hmmm...
Ugye, ugye! Milyen érdekes megközelítésekkel lehet a két trilógiát kezelni, ha az ember nem csak a rosszat keresi!
Teljesen korrekt ez a látásmód, és szerintem nem belemagyarázás, hanem meggyőződés.
Eltaláltam Enrico?
Előzmény: Enrico Palazzo (5744)
Enrico Palazzo Creative Commons License 2002.04.03 0 0 5744
A hétvégéna Pro7-en ment a KRIEG DER STERNE. Hetente leadnak egy-egy részt - az EPI-t is! A film végén levetítették az új trailert.
Most, hogy így közvetlenül egymás után láttam a két stílust, jutottak eszembe az alábbiak:

Olvasom régóta a vitát, hogy melyik jobb, a régi, vagy az új trilógia. Ahogy kivettem, a látvány, illetve a technika révén létrejött design az egyik ütközési pont.
Az, hogy a Köztársaságban minden új, formás, csillogó, a háborúban meg ütött-kopott, azt már kitárgyaltátok. Ami viszont feltűnt, az a nagy tér - kis tér ellentéte, és ez, és az ebből fakadó fényviszonyok szerintem meghatározóak a látványban. A régi trilógiában a legtöbb fontos rész zárt térben játszódott (kivéve persze az űrcsatákat), még az ewokhirig is egy sűrű erdőben. Az EPI-ben (és a trailer alapján a II-ben is) nagyon nagy, szabad tereket láthatunk.
Ahogy pl. a TESB Felhővárosát is utólag "kinyitotta Lucas" - teljesen más világ. (Nyilván, az így nyert látvány sokaknak művi - bevallom, a nagy tablók engem is inkább az egykori Galaktika borítótit és Boris Vallejo kimerevedett festményeit juttatták az eszembe, de ez nem baj, csak az én asszociációm. Nem zavar annyira, hogy ne tudnám élvezni a filmet. A Duel is blue box, ha jól tudom, mégis rendben van. Na persze: ZÁRT TÉR, amit talán könnyebb imitálni.)

A vita másik tárgya a karakterek milyensége. Persze, hogy most mások. De a Csillagok Háborújában két amatőr csöppent bele valamibe. Adva volt egy "tudatlan" gyerek, aki soha ki nem tette a lábát hazulról, akinek (azaz a nézőnek) el kellett magyarázni, hogy mi az az erő, kik azok a Jedi-lovagok, és adva volt egy pilóta, aki véletlenül kirángatódott a megszokott világából, számára gyanúsan veszélyes szituációkba, ahol nem tud mit kezdeni az "anyagilag megéri, vagy nem éri meg"-hozzáállással. Tehát két outsider, ismeretlen közegben.
Az EPI-ben pedig már előre leosztott szerepek vannak. Mindenki ismeri a világot, mindenkinek megvan a maga mozgástere, és azon belül teszi a dolgát, hozza a stratégiai, vagy taktikai döntéseket. (Itt Jar-jar a kivétel, a sodródó szereplő, de őt hagyjuk...)

E.P.

Biga Cubensis Creative Commons License 2002.04.02 0 0 5743
Játszik valaki itt a SW Rebellion-al?
geekJedi Creative Commons License 2002.03.31 0 0 5742
amúgy már csak 45 EGÉSZ nap van vissza + x óra... csak azért mondom, mert általában mindenhol így számolják... meg hát kevesebb is :))
b-man Creative Commons License 2002.03.31 0 0 5741
Maximálisan egyetértek, éppen tegnap reggel "szereztem be" az utolsó fájlokat és már ott figyel a gépemen. ;)

Most már csak eltellik valahogy ez a T-46 nap...

Előzmény: simon templar (5740)
simon templar Creative Commons License 2002.03.30 0 0 5740
Kicsit offtopic, de ha valalki kis Star Wras feelingre vágyik szerezze be a Jedi Knight 2. Jedi Outcast nevű játékot. Ez a first person játék nagyon kellemes, a lézerkardos harcok mellett az erő alkalmazására is lehetőséget nyújt. Nagyon kellemes.
Szerénke Creative Commons License 2002.03.30 0 0 5739
Az Erő Legyen Veletek! - Húsvétkor is.....
Előzmény: B omarr (5738)
B omarr Creative Commons License 2002.03.28 0 0 5738
simon: Hát ez jó kis hir! Az Ep.3-at várom már '98 óta miota hallottam hogy az lesz a legdarkosabb rész.

Hát május nagyon messze van, de 2005 májusa még annál is messzebb :))

Előzmény: simon templar (5736)
Biga Cubensis Creative Commons License 2002.03.28 0 0 5737
Óriási döbbent ért a minap.
A barátnőm közölte, hogy nem hajlandó velem megnézni az új részt. Készül itt valami össznépi mozizás, topic tali? Beneveznék. Csak ne hajnalban legyen, mert az Ep1-et csak sok adag kávéval sikerült élveznem hajnalban.
simon templar Creative Commons License 2002.03.28 0 0 5736
Hír az [origo]-n (kicsit SPOILER):

"Ha meg kell halnod, halj meg stílusosan" - gondolja Samuel L. Jackson, aki Mace Windu Jedi-lovagot személyesíti meg George Lucas Star Wars sorozatának első három epizódjában.

Jacksonnak a Baljós árnyakban csak epizódszerep jutott, ám a Klónok támadásában már az események középpontjába kerül. A második részben Mace életveszélyesen megsebesül, amikor merényletet kísérelnek meg Amidala hercegnő ellen, ám a Jedi-lovag végül túléli a sérülést, így a történet harmadik epizódjában is visszatér a filmvászonra. A harmadik részben azonban Jacksont már semmi sem mentheti meg a pusztulástól. A sztori szerint ugyanis az összes Jedi-lovag életét veszti a Klónok háborújában - adta hírül a Calgary Sun.

Jacksont nem zavarja, hogy búcsút kell mondania a karakternek, ám stílusosan akarja befejezni az életét. "Mondtam George-nak (Lucas), hogy az rendben van, hogy meghalok, de akkor nem valami kis vacak halált akarok. Szerencsére George megígérte, hogy Mace illő módon távozik majd az élők sorából" - nyilatkozta Samuel L. Jackson, aki legközelebb Ben Affleck oldalán játszik a Changing Lanes című drámában.

hágé Creative Commons License 2002.03.28 0 0 5735
navégre megvagytok :-)
mármint a topic
van még másik sw-s fórum errefelé?

az új trailer naddon fasza :) habár már a forbidden love se volt kispályás... eheheh. lehet már jegyet kapni? :))

b-man Creative Commons License 2002.03.28 0 0 5734
T-49...
simon templar Creative Commons License 2002.03.26 0 0 5733
"Aztán amikor megcsinálták a DTS is "rájött" hogy nekik is megy ez." Sőt rá is tettek egy lapáttal a diszkrét hat csatornával.
De kiegyezek egy döntetlenbe! :-)
Előzmény: delphijos (5732)
delphijos Creative Commons License 2002.03.26 0 0 5732
Persze nem akarok ezen a fórum ilen témáról vitázni (persze az SW I-et ócsárlóknál jobb) de:

"Mivel a mátrix kódolású hat csatornás rendszert a THX fejlesztette a Dolby számára"

Ez is csak részben igaz, mert közös munka volt. És ha jól tudom a THX a DTS "embereit" is felkereste ugyanúgy mint a Dolby-t a "hatodik" csartona üggyel, de akkor a DTS azt mondta hogy nem lehet kivitelezni. A Dolby meg rábólintott. Aztán amikor megcsinálták a DTS is "rájött" hogy nekik is megy ez.

Előzmény: simon templar (5727)
simon templar Creative Commons License 2002.03.26 0 0 5731
Az SDDS hang is a filmen van rajta (a perforált részen kívül) így az is elég sérülékeny. Ráadásul az SDDS filmek nagy többsége csak egy szimpla konvertálás tehát csak 5.1 csatornából szól. Nem volt ez másképp a Star Wars Special Edition esetében sem. Viszont az Epsiode I-et teljesen újrakeverték SDDS-be ezért az valódi 8 csatornából szól. SZVSZ a hangrendszerek közti különbség leginkább a képzelet szüleménye főleg a moziban ahol annyi minden függ az akusztikától a hangfalaktól a mozigépésztől és a kópia minőségétől.
Előzmény: Se7en (5730)
Se7en Creative Commons License 2002.03.26 0 0 5730
Szvsz a mai mozis hangformátumok között az SDDS a király. Amikor annak idején a special edition-t játszották a mozik, röviddel egymás után megnéztem az egyik részt a Corvinban is Dolby Digitalban, és a Kossuth-ban is SDDS-ben (van máshol is ez a formátum?) - mit ne mondjak hihetetlenül jobb! kb. egy nagyságrenddel jobb hangzás, és szebb surround. A többi részt már csak a Kossuthban néztem meg - 4x-5x :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!