én már profi vagyok a garanciális hiba bejelentésben. :) Mindenképpen másold le a papírt, hogy ha szükség lesz még rá, ne legyen probléma! Lehet ugyanarra a papírra, el is faxolhatod, talán gyorsabb. Pár napon belül hívnak majd, kijönnek felvesznek egy jegyzőkönyvet (kb ugyanazzal a tartalommal, amit leadtál), és aztán munkától függően jelentkeznek a cégek képviseletében. Nálam eddig mindig korrektek voltak.
Nem tudja valaki, hogy mi a helyzet a konténerrel? Lesz még?
Lakásdoktor szolgáltatás nem arra való, amit írtam: "Amennyiben Lakásdoktor szolgáltatással is bővítik a szerződést, Önök egy váratlan káresemény bekövetkezésekor rövid időn belül (maximum 24 óra) megbízható szakembert hívhatnak a helyszínre, aki a vészhelyzetet elhárítja, a hibát megszünteti, és az eredeti állapotot helyreállítja."
Viszont közeli háziorvost így sajnos nem tudok ajánlani.
Nekem már május közepe óta van Netem, T-home-os, telefon alapú internet, 5Mbit/s, 5490Ft/hó. Ja, és 1 év hűségidő. Szerintem elfogadható paraméterek. Megbízhatóan működik. Egy hét alatt beszerelték, amiért külön költséget nem számolnak fel, hoztak 1 a routert, ami asztali gépet és nootbook-ot is tud fogadni. Ajánlom mindenki figyelmébe!
Lényeg, hogy papír alapon meglegyen az összes hiba összegyűjtve. Szerintem simén mehet egy lapra, így egyszerre tudják kezelni. Nekik is, neked is egyszerűbb így.
Egy apró kiegészítést tennék a leírtakhoz: FTTH = optikai kábel az otthonokig.
Ez a házban elérhető? Nagyon jó lenne, mert én is kerestem info-t, hogy mikor lehet majd IPTV-n HD adást is nézni. Ehhez pedig elengedhetetlen az optikai kábel megléte.
Valaki jelentett már be garanciális hibát? Minden egyes hibát külön bejelentési szelvényre kell írni, vagy lehet egyre írni azokat amik egy helyiségben vannak?
Új megrendelés Gyors szélessávú internet-hozzáférés, 50 Mbit/sec maximálisan elérhető letöltési sebességgel. Részletek Másik díjcsomag választása Havidíj 13 390 Ft/hó
Ezt BB 15.-re válaszottam és ezekszerint elérhető az FFTH a házban. Na most remélem ez nem valami hülye elírás, honlap első dolgom telefonálni. Nagyon zsír lenne, mivel ezen simán jönnek a HD adások is ha rendelsz hozzá IPTV-t...
Thony, fogalmam sincs. :) Kb a ház építése alatt néha olvasgattam a ferencvaros.hu-t, talán ott. Nem lehet, hogy a városrendezési tervben van benne?
ZsilBee, a fürdőben abszolút nincsen konnektorod? Mert nekem is csak kettő van (egy dupla), kb szemmagasságban a mosdó feletti lámpa kapcsolójával egy szinten. Nálam a sütő vezetékeit falazták be, bár ott ugye nincs csempe, és még átadás előtt észrevettem. Egyből javították. Szerintem is érdemes lenne megkeresned vele a Swietelskyt!
A poén az hogy amit kaptam rajzokon abszolút más az elrendezése fürdőszobának mint a valóságban. A tervek szerint a mosogépet a konyhába szánták, és a fürdőszoba ajtó nem a helység közepén nyílik, hanem a jobb sarkában. Ezért van a kád bal oldalt, a mosdó pedig az ajtóval szemben... A valóságban ahogy belépsz, jobbra a mosdó, szemben a kád, balra a mosogép kivezetései (konnektor nélkül). Szeptembertől fogok amúgy ott lakni csak, addig remélem megoldjuk.
Szerencsére nálam nem volt ilyen. Most költözöl, hogy nem derült ki eddig? Egy próbát megér a kivitelezőnél, hogy az ő költségükön javítsák a dolgot!
Szerződés mellékleteként szereplő villmamossági terven biztos kell ott lennie ott egy aljzatnak. Ha jelőlve van, akkor persze még mondhatják, hogy Te ennek ellenére átvetted a lakást. Viszont ha megjegyzésként ez nem szerepel sehol, akkor szerintem jogosan nem hivatkozhatnak erre!
Olyan probléma, hogy a fürdőszobában a mosogépnek elfelejtettek hálozati ajzatot kialakitani senkinél nem forult elő? Külön felcimkézett biztosítékot hagytak neki, és valószínű a doboz is megvan a csempe mögött csak épp befalazták..
Volt róla szó, hogy bővíteni kellene a HÁZban lévő TV, internet szolgáltatók számát. Tudtommal eddig csak a UPC indította el a folyamatot, most a HELLO HD is jelezte az érdeklődését. UPC és HELLO HD esetében is kérdés, hogy meg tudnak-e egyezni a Telephanttal. Előfordulhat, hogy a UPC saját hálózatot építene ki. Ez persze rombolással járna.
Írta valaki, hogy a Digi is jönne, erről tud valaki pontosabbat?
Azért ez így nem igaz, hogy túl sok kocsma nem él meg, mert a Tompa utca Ferenc térhez közelebbi felében legalább négy van egymás mellett, de három biztos. Viszont az iskolára nem is gondoltam, de örülök neki!
Egyébként a páratlan oldalon a BB és a Thaly sarkán lévő épület szerintem már felújított, pont azt néztük a múltkor.
Nem hiszem, hogy sétálóutca lesz. A Bokrétához hasonló csillapított forgalmú utcának lenne értelme.
Túl sok kocsma most sem él meg, lásd a Ferenc teret és a Mester utcát. Igazán színvonalas nem jöttek létre egyik helyen sem. A kerületben a Ráday marad az etalon.
... el tudom képzelni BB-t a Tompa u. folytatásaként...sétálóutcát (forgalomtól elzárt terüretet) viszont nem, de ezt alighanem pontosan +mondja az önk. városfejlesztési osztálya...+ itt 1 iskola és ez korlátozza majd a környék vendéglátóhelyeinek számát illetve müködését...
...jelenleg a "BB23 ideiglenes keritése" hangsúlyos...
Lehetne lobbizni az önkorinál jobb közvilágításért és több térfigyelőért (azt talán még nézi is valaki)! Ezeknek a biztonsági berendezéseknek, portaszolgálatnak egy előnye van, csak az jön be, aki nagyon akar. Kis elrettentő hatás, semmi több. Ha lehet választani védetlen ill. védett ház között, akkor a védetlent választják. Lehet egy álkamera is megfelelne.
A sétálóutcát én is olvastam valahol. Tény, hogy van rossz oldala, de a közbiztonság miatt is jól járnánk, ha kiépítenék. Gondolom előbb újítják fel a két sarki épületet, és csak azután jöhet a díszköves sétálóutca. :(
A TEKA-ról én is hallottam jókat, a másik két márka, ami így elsőre eszünkbe jutott, az a Bosch, illetve az Indesit. Indesit a mosógépünk, és azzal nagyon meg vagyok elégedve, viszont a tűzhelyekről nincs információm. Viszont örülök, hogy nem macerás a beépíthető, valószínűleg így ez lesz.
Szerintem az egyik legfontosabb dolog a garázsfeljárók zárhatósága, illetve a fal a BB 23-nál.
Egyébként, ha sétáló utca leszünk, akkor azért fel kell készülni, hogy jóval több kocsma/kávézó/étterem lesz errefelé, valószínűleg alattunk is, ahogy Havefun írta az egyik első hsz-ban, akár nyílhat is, mint a Tompa utcában. Nem mondom, hogy nem örülnék neki, ha tényleg sétáló utca lenne, csak gondoltam ezt az oldalát is megemlítem. Persze a Thaly-Balázs Béla sarkán kialakuló csoportosulásoknál sokkal jobb lenne.....
Vélemény: kamerát csak akkor érdemes felszereltetni, ha az éjszakai üzemmód is használható, különben sajnos nincs sok értelme. De érdemes kicsit utánanézni, hogy azokban a házakban, ahol van kamera, és volt esetleg betörés, tudták-e használni a felvételeket.